הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ ריצה יחד עם פווארליפטינג

• פותח/ת השרשור 806
  • פורסם בתאריך

806

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אהלן
אני רץ קילומטראז' שבועי של 30 ק"מ (שלוש פעמים 10 קילומטרים)
וכחלק מההכנה לצבא אני רוצה גם לשלב קצת כוח

איך עושים את זה?
יצא לי בעבר להתאמן בSS והעומס על הרגליים היה נוראי, נשמע לא הגיוני לשלב SS עם ריצה..
איזו תוכנית כן יהיה "חוקי" לשלב עם ריצה?

לרוץ ולהרים כבד זה שילוב בעייתי העומס על הזוקפים וההאמסטרינג גבוה.
תוכנית הכוח צריכה להיות בסגנון של תוכנית חיטוב, כלומר לא יותר מסט אחד כבד בכל תרגיל.
עם 3 אימוני כוח כדאי לשלב 2 אימוני ריצה או לחילופין 2 אימוני כוח פלוס 3 ריצות.
חשוב להקפיד לא להרוג את עצמך, לא באימוני כוח ולא בריצות ובכל מקרה לא להתאמן קשה אם אתה מרגיש 'גמור'

לרוץ ולהרים כבד זה שילוב בעייתי העומס על הזוקפים וההאמסטרינג גבוה.
תוכנית הכוח צריכה להיות בסגנון של תוכנית חיטוב, כלומר לא יותר מסט אחד כבד בכל תרגיל.
עם 3 אימוני כוח כדאי לשלב 2 אימוני ריצה או לחילופין 2 אימוני כוח פלוס 3 ריצות.
חשוב להקפיד לא להרוג את עצמך, לא באימוני כוח ולא בריצות ובכל מקרה לא להתאמן קשה אם אתה מרגיש 'גמור'
אני ישאל ככה בשביל ידע לעתיד, הריצות לדעתך כדאי שיהיו ביום אימון של כוח או יום נפרד ? הריצה שלי תיהיה לצורך חיטוב.
סה"כ חושב על 3 ימי אימונים ו 1-3 ימים של ריצות

אני ישאל ככה בשביל ידע לעתיד, הריצות לדעתך כדאי שיהיו ביום אימון של כוח או יום נפרד ? הריצה שלי תיהיה לצורך חיטוב.
סה"כ חושב על 3 ימי אימונים ו 1-3 ימים של ריצות
שאלה טובה, זה מאוד אינדיוידואלי ובעיקר תלוי איך אתה מסיים את אימון הכוח.
אירובי קל בסגנון 30 דקות בקצב נוח אפשר לעשות בסוף אימון.
אני הייתי מתאמן כוח בבוקר ובערב רץ וגיליתי שיותר קל לי לעשות אימון עצים בריצה כמו אינטרוולים מאשר ריצה בקצב קל לאורך זמן.
לרוב ביום שאחרי אימון כוח הרגשתי יותר תפוס ועייף בהשוואה ליום האימון.
אבל כאמור זה נורא תלוי כמה קשה עבדת באימון

בקיצור, זה ניסוי וטעייה

שאלה טובה, זה מאוד אינדיוידואלי ובעיקר תלוי איך אתה מסיים את אימון הכוח.
אירובי קל בסגנון 30 דקות בקצב נוח אפשר לעשות בסוף אימון.
אני הייתי מתאמן כוח בבוקר ובערב רץ וגיליתי שיותר קל לי לעשות אימון עצים בריצה כמו אינטרוולים מאשר ריצה בקצב קל לאורך זמן.
לרוב ביום שאחרי אימון כוח הרגשתי יותר תפוס ועייף בהשוואה ליום האימון.
אבל כאמור זה נורא תלוי כמה קשה עבדת באימון

בקיצור, זה ניסוי וטעייה
תודה.

• פותח/ת השרשור
חשבתי אולי לקחת תוכנית פווארליפטינג ולשנות אותה טיפה, במיוחד בנוגע לעומס על הרגליים.

אם לדוג' נקח את SL 5X5

אימון A
Squat 5×5
Bench Press 5×5
Barbell Row 5×5
Dips 3xF

אימון B
Squat 5×5
Overhead Press 5×5
Deadlift 1×5
Pull-ups/Chin-ups 3xF

חשבתי אולי להוציא את הסקוואט מאימון B וככה העומס על הרגליים ירד מאחר ואין סקוואט ודדליפט באותו האימון
ולהתקדם הרבה יותר לאט ולא בהכרח בצורה לינארית קבועה מאימון לאימון אלא לפי הרגש

תגובות הצעות שיפורים?

סקווט 5*5 במשקל כבד לא יעבוד עם אימוני ריצה.
אם אתה מתכנן שני אימוני כוח בשבוע, לעשות את הסקווט באימון a עם סט אחד כבד נגיד סגנון 60 עד 100% יותר יתאים

תצטרך לשכתב תוכנית מההתחלה עם התקדמות רציונאלית, בלי סיבוכים. לא תוכל לקחת כל כך תבנית רגילה של תוכניות פווארליפטינג ולשלב ריצה כי הן פשוט לא בנויות לכך.
זה אפשרי, רק צריך לעשות את זה חכם. כשעשיתי את זה, איפשרתי לשלב נפח נמוך וגבוהה בצורה משתנה לאורך השבוע ועשיתי תקופות שבהם עזבתי את כל התרגילי עזר והריצות והתמקדתי רק בלהרים כבד (1-2 שבועות) ואז חוזר חזרה לרוטינה רגילה של עזרים וריצות. גם לעשות העמסות של פחמימות בימים של הריצות עזרו לי.

תיאורטית, מתחיל יכול להשתפר בכל האספקטים של כושר גופני במקביל (complex-parallel).
סביר שזה לא יילך טוב עם התכנון של SS כפי שהוא, במיוחד בגלל ההתקדמות המהירה (מאד) וריצות שהם בחירה בעייתית עם עבודה אינטסיבית על הרגליים.

מקור מצויין בנושא שאולי יכול לעזור, תחפש Joel Jamieson.
האתר שלו: http://www.8weeksout.com/

• פותח/ת השרשור
סקווט 5*5 במשקל כבד לא יעבוד עם אימוני ריצה.
אם אתה מתכנן שני אימוני כוח בשבוע, לעשות את הסקווט באימון a עם סט אחד כבד נגיד סגנון 60 עד 100% יותר יתאים

אוקיי,
ואז שוב, אני מעלה לפי הרגש?

הכל תלוי במצב שלך. כמה זמן נשאר לך עד לגיבוש / גיוס / הדבר אליו אתה מתכונן?
כוח זו הסתגלות ארוכת-טווח, וסיבולת לא. ככה שככל שאתה יותר רחוק ממועד הגיבוש אתה צריך להשקיע יותר בכוח, ולהיפך. אם אתה כבר יודע לאן אתה מתגייס אז אין שום יחידה בה יש לך סיבה להתאמן לפני הגיוס על משהו שהוא לא כוח, כי גם אם תגיע לטירונות עם קילומטראז' של 100 ק"מ בשבוע, במשך 4-6 החודשים הראשונים (תלוי באיזו יחידה) אתה גם ככה תתחיל אימוני ריצה מקילומטראז' של 5 בשבוע וזה יעלה לאט לאט. ככה שרק תחום הכוח והאתלטיקה (לא סיבולת) הם הדברים היחידים שבאמת, באמת יכולים לעזור לך לקראת המסלול. בוודאי שמי שמגיע עם קילומטראז' 100 יסיים את הטירונות עם סיבולת יותר טובה מאשר אם הוא היה מגיע עם קילומטראז' 5, אבל זה זניח לחלוטין לעומת אותה השקעה באימוני כוח, כוח מתפרץ ואתלטיקה (ריצה לטווחים קצרים - עד 400 מ') / קונדישנינג (למשל מזחלת - Prowler, רק שזה כלי שרוב הסיכויים שלא תהיה לך גישה אליו. אולי במכון קרוספיט, אבל לא בכולם יש).

@Beast and cheat אתה לא חושב שסבולת אירובית יותר חשובה מאשר יכולת אנ-אירובית?
יש לו מעט אנשים מהירים ממני במאמץ של 200-400 מטר ואולי אפילו 1000, אבל תעביר את זה ל-5 סטים או יותר והם לא יעמדו איתי בקצב.

@Beast and cheat אתה לא חושב שסבולת אירובית יותר חשובה מאשר יכולת אנ-אירובית?
יש לו מעט אנשים מהירים ממני במאמץ של 200-400 מטר ואולי אפילו 1000, אבל תעביר את זה ל-5 סטים או יותר והם לא יעמדו איתי בקצב.
יותר חשובה לאיזו מטרה?

לכושר צבאי
למסלול בטח שלא, לגיבושים? אולי כן, אבל אם יש לך זמן להתחזק קודם - זה יתרון משמעותי. גם תלוי לאיזה גיבוש אתה הולך.
קרא מה כתבתי, הסברתי בהודעה הקודמת...

ואני בכלל לא מאמין במושג "כושר קרבי", זו המצאה גרועה, אבל זה נושא אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית