הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לקראת צבא.

• פותח/ת השרשור numnu.
  • פורסם בתאריך

numnu.

משתמש מתחיל
30
1
נק' מוניטין:
-14
30
1
קיבלתי את האלון הזה מי הצבא שאומר שאני צריך לרוץ 7-10 קילומטר בשבוע... הגיוני? כאילו במינימום לרוץ 2 קילומטר באימון?
אולי אפשר לעבוד בשיטה של hiit במקום? הבנתי שהיא ספציפית יותר ללב ריאה מי סיבולת שריר
והבנתי ש hiit זו הדרך הכי טובה לעבוד אל לב ריאה.
זה נכון?
בנוסף שמעתי אל אימון tabata ולא ממש הבנתי מה זה....זה דומה ל hiit אבל זה לא?

אשמח לאצות ואבהרה בנושא.

אחרי זה יש לי ככה:
שכיבות סמיכה 10-20חזרות 2-3 סטים.
כפיפות בטן 20-30 חזרות 2-3 סטים.
גשר צידי להחזיק 20-30 שניות 2-3 סטים.
גשר קדמי 30-45 שניות 2-3 סטים.
סקווט 15-20 חזרות 2-3 סטים.
עליות תאומים 15-20 חזרות נחשו כמה סטים...
הרמת אגן השכיבה 15-20 חזרות 2-3 סטים.
מכרע קדמי 10-15 חזרות 1-2 סטים.

מה אתם חושבים? אפשר להחליף את הריצות ב אימוני hiit?

אני בספק רב שתמיד בתוכנית שמכילה רק אינטרוולים מעבר לכך שלא ככה מתמאנים בריצה
כמה זמן יש לך עד הגיוס?

בכ"מ הנה קצת מידע די טוב על אינטרוולים:

קבצים מצורפים

• hiit.pdf
    KB 290.7 · צפיות: 1,546
תעשה ריצת נפח ביום ראשון וחמישי ואז בשלישי אימון איכות (אינטרוולים, פרטלק, טמפו)
כמובן שזה לא אידיאלי ואין לי מושג מה הרמה שלך אבל זה די בסדר לפי דעתי

לאן אתה מתגייס? בתור אחד שהשתחרר לא מזמן משירות קרבי בתור לוחם ומפקד אני יכול להגיד לך שבכל היחידות הקרביות (אולי למעט מטכ"ל, שייטת וכ'ו) מתחילים את הטירונות בתוכנית כושר שמתאימה לשמנים שלא רצו בחיים שלהם ולאט לאט משפרים. אין לך מה לדאוג לגבי הכושר שלך.
מהניסיון האישי שלי האימון שמשפר הכי הרבה את הבראור (הכי רלוונטי לחיילים) הוא אימון של חלוקת הריצה למקטעים קצרים עם משהו כמו דקה-שתיים מנוחה בין כל סט. לדוגמא אם אתה רץ היום 2קמ ב10 דקות, תעשה 6 סטים של 500 מטר כל אחד ב2:20-2:25 דקות.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
לאן אתה מתגייס? בתור אחד שהשתחרר לא מזמן משירות קרבי בתור לוחם ומפקד אני יכול להגיד לך שבכל היחידות הקרביות (אולי למעט מטכ"ל, שייטת וכ'ו) מתחילים את הטירונות בתוכנית כושר שמתאימה לשמנים שלא רצו בחיים שלהם ולאט לאט משפרים. אין לך מה לדאוג לגבי הכושר שלך.
מהניסיון האישי שלי האימון שמשפר הכי הרבה את הבראור (הכי רלוונטי לחיילים) הוא אימון של חלוקת הריצה למקטעים קצרים עם משהו כמו דקה-שתיים מנוחה בין כל סט. לדוגמא אם אתה רץ היום 2קמ ב10 דקות, תעשה 6 סטים של 500 מטר כל אחד ב2:20-2:25 דקות.
בהצלחה!
תודה גבר ;)
ואימוני כוח?

בתקופה שלי זה היה שכיבות סמיכה וכפיפות בטן שבודקים בבראור. היום בודקים מתח ומקבילים. נראה לי ציון 100 זה בסביבות 12 מתח 20 מקבילים אבל אני ממש לא בטוח, תשאל חיילים.

פעם "אימוני הכח" בצבא היו כפיפות בטן ושכיבות סמיכה.
שנה וחצי האחרונות הצבא החליף את התרגילים הנ"ל ומתח ומקבילים (11 מתח ו17 מקבילים) ולכן תתאמן על זה.
לגבי הריצה, מה שאמרו לך.

• פותח/ת השרשור
דווקה מתח ו מקבילים הכי קשא לי...
אני עושה אולי 2 3 מתח ואז נתקע... מקבילים אני עושה יד אחורית זה קשור?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית