הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר ספירת קלוריות.

מוריה12

משתמש מתחיל
20
1
נק' מוניטין:
1
20
1
שלום לכולם, אני רוצה לשואל שאלה, כבר תקופה די גדולה (כמעט שנתיים) שאין יום שאני לא מחשבת בו את הקלוריות שאני אוכלת ... בזמן האחרון הדבר מפריע לי ואני שמה לב לחברים וחברות שלא מחשבים את הקלוריות ואף מרשים לעצמם לאכול שטויות פה ושם אבל לא משמינים ...
הדבר הכי מציק הוא שאני לא אוכלת את האוכל של המשפחה ולרוב מכינה לעצמי כריך עם קוטג וכו' כי אני לא מודעת לקלוריות שיש.
אני די מרגישה שאני אאבד בצבא ואתחיל להשמין אם אני לא אחשב ...

איך חיים רגיל בלי החישובים הללו ?

מפריע לי ואני שמה לב לחברים וחברות שלא מחשבים את הקלוריות ואף מרשים לעצמם לאכול שטויות פה ושם אבל לא משמינים ...

כל אחד והגנטיקה שלו , יש משפט באנגלית שאומר "Hard work beats talent when talent doesn't work hard".

הדבר הכי מציק הוא שאני לא אוכלת את האוכל של המשפחה ולרוב מכינה לעצמי

תאמיני לי שאת לא לבד חח

אין מנוס מתופעת ההשמנה בצבא בקרב הבנות (לבנים זה הרס מסת השריר) , רק לאחר הטירונות את תוכלי לשמור על תזונה נכונה שכוללת תפריט (במידה והיציאות שלך הן יומיות).
גם אני חשבתי על זה בדיוק כמוך "איך אני אתרגל בלי תפריט" "מה אני אוכל בצבא" אבל אין מה לעשות , כשאת חיה את זה את מתרגלת לזה. בלי תפריט ובלי חישובים הייתי מנסה לאכול כמה שיותר "בריא" בצבא (קוטג, טונה,לחם חיטה מלאה וכו')
את תביני לבד שזה לא נורא כל כך.

אפשר לשאול למה את מוותרת על אוכל שהמשפחה מכינה? מה הוא כבר מכיל?
ולמה את מוותרת על דברים שיעשו לך טוב? נכון, לא כולם נולדו עם חילוף חומרים ממש מהיר, וגם אני אחת מאלה..
אבל אני מעדיפה להנות מדי פעם, פשוט להוסיף אירובי כשצריך..זה לא אמור לפגוע לך בשום דבר בתהליך.

אפשר לשאול למה את מוותרת על אוכל שהמשפחה מכינה?
מניסיון האוכל של המשפחה מכיל הרבה דברים שאנחנו האנשים ה"מוזרים" לא ממש אוכלים..
אצלי לפחות זה להוסיף מלח סוכר ושמן לכל מקום ואין לי בדיוק איך לספור לזה ערכים :S
לא ממש חיים בלעדיהם .. מנסים לחיות איתם, לרובנו זאת דרך חיים כבר

מניסיון האוכל של המשפחה מכיל הרבה דברים שאנחנו האנשים ה"מוזרים" לא ממש אוכלים..
אצלי לפחות זה להוסיף מלח סוכר ושמן לכל מקום ואין לי בדיוק איך לספור לזה ערכים :S

אני מבינה וזה ברור, אבל עדיין..מה כבר יקרה לך אם תאכל פעמיים-שלוש בשבוע ארוחת צהריים עם המשפחה? נגיד ארוחת בוקר וערב עוד הגיוני וסבבה להכין לבד..
אבל ארוחת צהריים פעמיים-שלוש בשבוע לא תגיע כלכך על התפריט שלך..אז תאכל עוד כפית שמן ביום, עוד טיפה מלח..טיפה אירובי וזה פותר הכל..

אני מבינה וזה ברור, אבל עדיין..מה כבר יקרה לך אם תאכל פעמיים-שלוש בשבוע ארוחת צהריים עם המשפחה? נגיד ארוחת בוקר וערב עוד הגיוני וסבבה להכין לבד..
אבל ארוחת צהריים פעמיים-שלוש בשבוע לא תגיע כלכך על התפריט שלך..אז תאכל עוד כפית שמן ביום, עוד טיפה מלח..טיפה אירובי וזה פותר הכל..
ברור אבל ארוחה בבית זה לא פעם בשבוע זה כל יום.. לפחות לי
וכעיקרון המשפחה שלי כבר למדה להכין אוכל נורמאלי, מה שעוזר גם להם לא לאכול סתם זבל

ברור אבל ארוחה בבית זה לא פעם בשבוע זה כל יום.. לפחות לי
וכעיקרון המשפחה שלי כבר למדה להכין אוכל נורמאלי, מה שעוזר גם להם לא לאכול סתם זבל

גם אם זה כל יום רק ארוחת צהריים זה לא נורא.
ואני מבינה את זה..אחי הקטן חי על שניצלים מטוגנים, צ'יפס, המבורגר וכל החרא הזה..אז נכון אני לא אגע בזה.
אבל אם אמא שלי תכין קציצות ברוטב או עוף בתנור..נכון שיהיה בזה טיפ יותר שמן, אבל לדעתי אפשר להבליג..לא צריך לחנוק את עצמנו יותר מדי ולחיות נטו על חזה עוף בלי טעם וטונה במים חח

שלום לכולם, אני רוצה לשואל שאלה, כבר תקופה די גדולה (כמעט שנתיים) שאין יום שאני לא מחשבת בו את הקלוריות שאני אוכלת ... בזמן האחרון הדבר מפריע לי ואני שמה לב לחברים וחברות שלא מחשבים את הקלוריות ואף מרשים לעצמם לאכול שטויות פה ושם אבל לא משמינים ...
הדבר הכי מציק הוא שאני לא אוכלת את האוכל של המשפחה ולרוב מכינה לעצמי כריך עם קוטג וכו' כי אני לא מודעת לקלוריות שיש.

יש כאלה שיחלקו עליי אבל ספירת קלוריות זאת הפרעת אכילה ברגע שאין מטרה ברורה (חיטוב, הכנה לתחרות וכד')
זה פוגע באיכות החיים, גורם לסטרס מיותר ולהיות משועבד לאכול - בסופו של יום את חיה כדי לאכול ולא אוכלת כדי לחיות.
כשהגוף מאוזן - מבחינה הורמונלית ועוד המון פקטורים שעל חלקם ניתן להצביע בבירור (כמו לפטין, בלוטת התריס וכו') ועל חלקם לא, אפשר לאכול בלי לספור קלוריות* ולא לעלות במשקל
* אני רוצה להבהיר נק', כשאותן מערכות מכוונות - אז מרגישים שובע בזמן, אין חשק לאכול ללא סיבה, החיים לא סובבים סביב האוכל, אין בולמוסים ואין חשק לדחוף ג'אנק - אני לא אומר שמאזן קלורי חיובי לא מביא לעליה במשקל, אבל ברגע שהכל מאוזן אז לא מגיעים לפלוס קלורי ניכר (שלפחות אי אפשר לאזן עם מעט פעילות עצימה ברמה השבועית)
זה הפתרון שעבד לי מבחינה תזונתית:
http://www.ketogenic-diet-resource.com/ketogenic-diet-plan.html
את צריכה גם לעבוד על הפן המנטלי ולהשתחרר מהאובססיה לאוכל\ספירת קלוריות(בתחילה תמשיכי לספור כדי לשמור על מאזן נייטרלי ובהמשך תפסיקי עם זה)

גם אם זה כל יום רק ארוחת צהריים זה לא נורא.
ואני מבינה את זה..אחי הקטן חי על שניצלים מטוגנים, צ'יפס, המבורגר וכל החרא הזה..אז נכון אני לא אגע בזה.
אבל אם אמא שלי תכין קציצות ברוטב או עוף בתנור..נכון שיהיה בזה טיפ יותר שמן, אבל לדעתי אפשר להבליג..לא צריך לחנוק את עצמנו יותר מדי ולחיות נטו על חזה עוף בלי טעם וטונה במים חח
לא קשה לי להכין את החזה עוף שלי וגם התרגלתי כבר לטעם מרגיש לי כמו מים.. בחיטוב בכלל
יש כאלה שיחלקו עליי אבל ספירת קלוריות זאת הפרעת אכילה ברגע שאין מטרה ברורה (חיטוב, הכנה לתחרות וכד')
זה פוגע באיכות החיים, גורם לסטרס מיותר ולהיות משועבד לאכול - בסופו של יום את חיה כדי לאכול ולא אוכלת כדי לחיות.
כשהגוף מאוזן - מבחינה הורמונלית ועוד המון פקטורים שעל חלקם ניתן להצביע בבירור (כמו לפטין, בלוטת התריס וכו') ועל חלקם לא, אפשר לאכול בלי לספור קלוריות* ולא לעלות במשקל
* אני רוצה להבהיר נק', כשאותן מערכות מכוונות - אז מרגישים שובע בזמן, אין חשק לאכול ללא סיבה, החיים לא סובבים סביב האוכל, אין בולמוסים ואין חשק לדחוף ג'אנק - אני לא אומר שמאזן קלורי חיובי לא מביא לעליה במשקל, אבל ברגע שהכל מאוזן אז לא מגיעים לפלוס קלורי ניכר (שלפחות אי אפשר לאזן עם מעט פעילות עצימה ברמה השבועית)
את צריכה גם לעבוד על הפן המנטלי ולהשתחרר מהאובססיה לאוכל\ספירת קלוריות(בתחילה תמשיכי לספור כדי לשמור על מאזן נייטרלי ובהמשך תפסיקי עם זה)
כל כך הרבה אנשים אמרו לי את השטות הזאת.. מתי תבינו, לנו זה חשוב. (אני אומר לנו כי מאמין שרוב האנשים פה כאלה)
לנו חשוב לאכול על הקלוריה גם אם זה יפריע לאנשים מסביב בשביל להגיע למקסימום, בין אם זה להרים יותר בתחרות או להראות טוב על במה, זה לא באמת משנה העיקר זאת המטרה בעייני

לא קשה לי להכין את החזה עוף שלי וגם התרגלתי כבר לטעם מרגיש לי כמו מים.. בחיטוב בכלל

כל כך הרבה אנשים אמרו לי את השטות הזאת.. מתי תבינו, לנו זה חשוב. (אני אומר לנו כי מאמין שרוב האנשים פה כאלה)
לנו חשוב לאכול על הקלוריה גם אם זה יפריע לאנשים מסביב בשביל להגיע למקסימום, בין אם זה להרים יותר בתחרות או להראות טוב על במה, זה לא באמת משנה העיקר זאת המטרה בעייני
חבר לפותחת השרשור זה מפריע וכנראה לא קראת את החלק שכתבתי שכן יש צורך לספור במקרים מסוימים.

נכון, אבל קראת לזה הפרעת אכילה ועל כך שזה פוגע באכות חיים, זאת הדעה שלי על זה.
תראה - הכנת תפריט עם ערכים מסוימים, אתה אוכל 6 ארוחות ביום ואין לך צורך לספור קלוריות כי אתה יודע כמה אכלת כל יום - גם עמדת בתפריט שמקדם אותך לעבר המטרות שלך וגם לא ספרת קלוריות על בסיס יומי (מתוך פחד לחרוג\לא להגיע לערכים)
ברגע שסופרים קלוריות על בסיס יומי והדבר פוגע באיכות החיים זאת הפרעת אכילה.

תראה - הכנת תפריט עם ערכים מסוימים, אתה אוכל 6 ארוחות ביום ואין לך צורך לספור קלוריות כי אתה יודע כמה אכלת כל יום - גם עמדת בתפריט שמקדם אותך לעבר המטרות שלך וגם לא ספרת קלוריות על בסיס יומי (מתוך פחד לחרוג\לא להגיע לערכים)
ברגע שסופרים קלוריות על בסיס יומי והדבר פוגע באיכות החיים זאת הפרעת אכילה.
ותפריט זאת לא הפרעת אכילה? מין הסתם שיש תפריט אבל יש ימים שאתה אוכל בחוץ והסדר יום משתנה.. ספירה במצבים האלה הם הפתרון האולטימטיבי

אני די מסכימה איתו, תראה..גם אני אוכלת לפי ערכים מסויימים, וכן אני לא תמיד אוכלת על הקלוריה, לפעמים יותר לי טיפה פחות ולפעמים טיפה יותר..אבל אני מעדיפה לאכול 50 קלוריות יותר ולהנות במשך היום, מאשר לדייק בכל פיפס ולהרגיש שאני חונקת את עצמי..
אני פשוט כבר די יודעת בעל פה כמה שווה כל דבר שאני אוכלת ודואגת להגיע לערכים שאני אמורה לאכול.
אני לא אוכלת כל יום אותו דבר באותה כמות, אחרת אני אשתגע..

כל מה שאמרת הפוך לגמרי..
זאת לא הפרעת אכילה .. זה דרך חיים.
רק אנשים שלא מתאמנים ולא באמת מכירים בדרל חיים הזאת יגידו שזאת הפרעת אכילה.
אני יכול להגיד לך עליי שאני אובססיבי לאוכל ואני לא חי בשום סטרס והאיכות חיים שלי מעולה כי אני מצליח לשלב הכל מהכל ומרוצה מאוד מההתקדמות שלי מבחינה גופנית.

כל מה שאמרת הפוך לגמרי..
זאת לא הפרעת אכילה .. זה דרך חיים.
רק אנשים שלא מתאמנים ולא באמת מכירים בדרל חיים הזאת יגידו שזאת הפרעת אכילה.
אני יכול להגיד לך עליי שאני אובססיבי לאוכל ואני לא חי בשום סטרס והאיכות חיים שלי מעולה כי אני מצליח לשלב הכל מהכל ומרוצה מאוד מההתקדמות שלי מבחינה גופנית.

יש לתת חשיבות לאוכל, ויש לסבול מזה שנותנים חשיבות לאוכל, והיא סובלת. זה לא פשוט לה וזה מה שהיא אמרה בעצמה..
זה ממש לא נכון שמי שלא מתאמן חושב ככה.
אני מתאמנת ואני מאוד מקפידה על התזונה שלי אחרת אני לא אגיע ולא הייתי מגיעה אף פעם לתוצאות ולמטרות שלי.
אבל, וזה אבל ענק..אני לא נותנת ל״ספירת קלוריות״ הזו לקחת לי את כל הכיף וההנאה מהאוכל במשך היום..לא נותנת לה לשלוט עליי, אני שולטת עליה.

יש לתת חשיבות לאוכל, ויש לסבול מזה שנותנים חשיבות לאוכל, והיא סובלת. זה לא פשוט לה וזה מה שהיא אמרה בעצמה..
זה ממש לא נכון שמי שלא מתאמן חושב ככה.
אני מתאמנת ואני מאוד מקפידה על התזונה שלי אחרת אני לא אגיע ולא הייתי מגיעה אף פעם לתוצאות ולמטרות שלי.
אבל, וזה אבל ענק..אני לא נותנת ל״ספירת קלוריות״ הזו לקחת לי את כל הכיף וההנאה מהאוכל במשך היום..לא נותנת לה לשלוט עליי, אני שולטת עליה.
בואי לא נשכח כמה זמן את מתאמנת וכמה פותחת הפוסט 😃
לדעתי מתאמן מתחיל לא יכול להרשות לעצמו מהסיבה הפשוטה שאין לו ניסיון. אם את יודעת מה פלוס מינוס את אוכלת אפילו אם זה לא על הקלוריה אבל לא על פלוס של איזה 300 אז את יכולה להרשות לעצמך.

בואי לא נשכח כמה זמן את מתאמנת וכמה פותחת הפוסט 😃
לדעתי מתאמן מתחיל לא יכול להרשות לעצמו מהסיבה הפשוטה שאין לו ניסיון. אם את יודעת מה פלוס מינוס את אוכלת אפילו אם זה לא על הקלוריה אבל לא על פלוס של איזה 300 אז את יכולה להרשות לעצמך.

אני מתאמנת פחות משנתיים..וגם בתחילת השנתיים האלה לקח לי אולי חודש-חודשיים להבין מי נגד מי וכמה קלוריות יש בכל דבר שאני מכניסה לפה..
זה אף פעם לא מנע ממני לאכול אוכל ביתי או לצאת עם חברות למסעדה פעם ב..
ועדיין, ירדתי במשקל והגעתי לאן שהייתי צריכה להגיע..אם כל הזמן היא תהיה בלחץ על כמה אכלתי ואוי לא דייקתי ואכלתי 10 גרם יותר שומן, הגוף שלה ייכנס לסטרס וזה הדבר האחרון שיעזור לה להגיע למטרה שלה.
ודרך אגה אני בטוחה שכל השנתיים שהיא דיברה עליהם היא ספרה קלוריות למטרת חיטוב, ולא נראה לי שהיא עשתה אי פעם במשך השנתיים האלה מסה..
תקני אותי אם אני טועה מוריה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית