הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר ספירת קלוריות.

מוריה12

משתמש מתחיל
20
1
נק' מוניטין:
1
20
1
שלום לכולם, אני רוצה לשואל שאלה, כבר תקופה די גדולה (כמעט שנתיים) שאין יום שאני לא מחשבת בו את הקלוריות שאני אוכלת ... בזמן האחרון הדבר מפריע לי ואני שמה לב לחברים וחברות שלא מחשבים את הקלוריות ואף מרשים לעצמם לאכול שטויות פה ושם אבל לא משמינים ...
הדבר הכי מציק הוא שאני לא אוכלת את האוכל של המשפחה ולרוב מכינה לעצמי כריך עם קוטג וכו' כי אני לא מודעת לקלוריות שיש.
אני די מרגישה שאני אאבד בצבא ואתחיל להשמין אם אני לא אחשב ...

איך חיים רגיל בלי החישובים הללו ?

יש לתת חשיבות לאוכל, ויש לסבול מזה שנותנים חשיבות לאוכל, והיא סובלת. זה לא פשוט לה וזה מה שהיא אמרה בעצמה..
זה ממש לא נכון שמי שלא מתאמן חושב ככה.
אני מתאמנת ואני מאוד מקפידה על התזונה שלי אחרת אני לא אגיע ולא הייתי מגיעה אף פעם לתוצאות ולמטרות שלי.
אבל, וזה אבל ענק..אני לא נותנת ל״ספירת קלוריות״ הזו לקחת לי את כל הכיף וההנאה מהאוכל במשך היום..לא נותנת לה לשלוט עליי, אני שולטת עליה.

יש כאלה שההנאה שלהם זה לסיים את התפריט מבלי לחרוג (כמוני;) ויש כאלה שמעדיפים לחרוג בשביל לשחרר קצת את הנפש, אני לא אומר שזה פסול, להפך, זה עדיף למי שצריך את הפוש הזה להמשיך עם התפריט.
והכי חשוב גם לגוון בתפריט ולא לאכול במשך שנה את אותו האוכל.

יש כאלה שההנאה שלהם זה לסיים את התפריט מבלי לחרוג (כמוני;) ויש כאלה שמעדיפים לחרוג בשביל לשחרר קצת את הנפש, אני לא אומר שזה פסול, להפך, זה עדיף למי שצריך את הפוש הזה להמשיך עם התפריט.

בדיוק מה שהתכוונתי..ברגע שזה הופך למטרד זה לא טוב וזה הופך להפרעה כמו שהוא אמר..אם זה עושה לך טוב הכל טוב ויפה.

בדיוק מה שהתכוונתי..ברגע שזה הופך למטרד זה לא טוב וזה הופך להפרעה כמו שהוא אמר..אם זה עושה לך טוב הכל טוב ויפה.
כן כנראה שזה משתנה בין אנשים, זה משהו פסיכולוגי שלדעתי הוא בעיקר באנשים שחדשים בתחום

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם, אבל תקשיבו לרגע.

אני עוד מעט נכנסת לצבא ואני פוחדת שכל היום לחשוב על אוכל וקל' יפגע לי באיכות השירות !

אני מכירה מלא אנשים שאוכלים רגיל ולא נראה לי שכולם עם חילוף חומרים מטורף ! ...

אני חייבת להשתחרר מזה בשביל הצבא ... הבעיה איך מגיעים למצב הזה כמו כולם ?

לצערנו לא כולנו נולדנו עם חילוף חומרים מטורף.
פשוט תאכלי מסודר, אל תאכלי שטויות (רק מדי פעם כי כולנו צריכים את זה) ואל תשתי שתיה מתוקה, תקפידי לשתות הרבה מים.
את יודעת כמה חלבון, פחמימה ושומן בערך את אמורה לאכול..ככה שאת אמורה כבר להבין מה בערך יש במנה של דג/חזה עוף/ביצים וכו׳..אז תקפידי לאכול בערך שלוש מנות חלבון ביום..למשל- 100 גרם דג/חזה עוף/קופסת טונה/שתי ביצים ויוגורט..הרבה ירקות..
גם בשומן ופחמימה את אמורה בערך להבין כבר כמה יש בכל דבר.
והכי חשוב- תקומי כל בוקר ותגידי לעצמך שאת יפה ושאת אוהבת את עצמך. אל תבקרי את עצמך כלכך הרבה, זה יגרום לך קצת להשתחרר ;)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית