הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ירקות בדל פחמימה

• פותח/ת השרשור Dror.B
  • פורסם בתאריך

Dror.B

משתמש קבוע
1,886
829
נק' מוניטין:
2,196
1,886
829
פרופיט פ״ת
אוקיי אז לאחרונה בגלל שאני קצת חיפפתי בתפריט, הייתי אוכל מה שאני רוצה אבל בסגנון פליאו ( אמנם בלי אורז, בטטות וכו ), כשמבחינת פחמימה הייתי אוכל כל ירק שאני רוצה בערך, ופירות פה ושם.
ובקיצור, בגלל שהפחמימה הייתה די גבוהה, יצא מצב שהחיטוב נתקע טיפה.

בכל מקרה, אני עכשיו חוזר לחיטוב בכל הכוח, ולבינתיים התפריט משאיר אותי טיפה רעב, ורציתי להשתמש בירקות כדי לנפח את הארוחות ולהשביע אותי יותר מצד אחד ומצד שני שההשפעה שלהם תהיה לא מורגשת.

בקיצור, הירקות לבינתיים שמצאתי שאני יכול להוסיף לתפריט הם שעועית, גזר וברוקולי.

רציתי להתייעץ על שני דברים:
א. אילו עוד ירקות אפשר להשתמש בהם לחיטוב דל פחמימה ושהם ישארו עם ערך קלורי נמוך מאוד?
ב. איך אפשר להכין את הברוקולי שיהיה טעים וללא טעם לוואי?
היה לי רעיון לבשל אותו במים רותחים לדקה-שתיים, להכניס למי קרח, לסנן היטב, לתבל ( מלח, פלפל שחור, אורגנו וכו׳ ) ולהכניס לתנור לחום נמוך/בינוני. דעתכם?
מתכונים כמובן יתקבלו בברכה, אבל זה לא בדיוק הפורום המתאים אז..

כל מה שירוק - המון סיבים וערך קלורי נמוך.
ירקות בסגנון עגבניה, בצל ופלפל אדום פחות עדיפים בחיטוב אבל אפשר לאכול כל סוג ירק

כמו שאמרו, ירקות ירוקים.. הכי טוב.
אני משתדל לאכול גם גזר אחד כל יום.
קח בחשבון שירקות כמו גזר,פלפל אדום ועגבניה (שהיא פרי בעצם) מכילות כמות לא קטנה של פחמימות.

רק תיזהר עם הגזר , חיטוב קודם הייתי כל כך מורעב אכלתי 3+ גזרים כל יום במשך חודש וחצי וקיבלתי גוון כתום בכל הגוף :פ
בערך חודש עד שזה ירד >,<

• פותח/ת השרשור
הבעיה מבחינת ירקות ירוקים היא שלא כל הירקות הם באמת דלים בפחמימה..
מבחינת פירות? יש פירות שהם יחסית דלים בפחמימה?
ומבחינת פירות כמו אבטיח, מלון וכו׳, פשוט לשקול לפי גרם?

קח בחשבון שירקות כמו גזר,פלפל אדום ועגבניה (שהיא פרי בעצם) מכילות כמות לא קטנה של פחמימות.
עגבניה הרבה יותר קרובה למלפפון מאשר לגזר ולפלפל האדום מבחינת הערך הקלורי והפחמימות. הנה טבלת השוואה באדיבות FoodsDictionary.

הערכים ל 100 גרם מוצר לא מקולף:

upload_2015-5-11_12-30-48.png

הפלפל האדום חריג מבחינת היחס פחמימות:קלוריות כי יש בו קצת חלבון ושומן.

עגבניה הרבה יותר קרובה למלפפון מאשר לגזר ולפלפל האדום מבחינת הערך הקלורי והפחמימות. הנה טבלת השוואה באדיבות FoodsDictionary.

הערכים ל 100 גרם מוצר לא מקולף:

צפה בקובץ המצורף 26114
הפלפל האדום חריג מבחינת היחס פחמימות:קלוריות כי יש בו קצת חלבון ושומן.
טוב לדעת.
תמיד חשבתי שעגבניה היא בעלת ערך קלורי גדול יותר ממלפפון בלא מעט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית