ייעוץ תחת עולה ראשון בדדליפט

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
היום כשצילמתי את הסט הכבד ראיתי שהתחת שלי עולה לפני שהמוט עולה,וזה לא קורה לי בסטים היותר הקלים.
רציתי לדעת ממה זה נובע ואיך אפשר לתקן את זה?

תודה מראש

בלי לראות אני יכול להיות כמעט בטוח שאני יודע מה הבעיה.
אתה מנסה למשוך את המוט במקום ללחוץ את הגוף ולגרום למוט לעלות. תלחץ את העקבים לריצפה הכי חזק שאתה יכול כדי ליצור מתח בהאמסטרינג ואז "תתיישר".

• פותח/ת השרשור
אתה מנסה למשוך את המוט במקום ללחוץ את הגוף ולגרום למוט לעלות. תלחץ את העקבים לריצפה הכי חזק שאתה יכול כדי ליצור מתח בהאמסטרינג ואז "תתיישר".
אני אעלה עוד חצי שעה סרטון

לי עוזר להשען אחורה לפני התחלת המשיכה - מעביר יותר משקל לעקבים ומזדקף יותר וככה יותר קל להתחיל את המשיכה מהרגליים.

בדיוק כמו שחשבתי.
אל תנוח כל כך הרבה בין חזרות ואל תעזוב את המוט.
לי עוזר להשען אחורה לפני התחלת המשיכה - מעביר יותר משקל לעקבים ומזדקף יותר וככה יותר קל להתחיל את המשיכה מהרגליים.
אני מאוד מתנצל, אבל אתם לא מבינים את התרגיל ומדברים במיסטיקה ליפטרית (כן, לא רק אצל בילדרים יש מיסטיקה - גם בליפטינג יש מיסטיקה שבנויה על "אני מרגיש")

צריך להבין את התרגיל וקודם כל להבין:
א. שזה קורה ל100% מהאנשים שמנסים להתחיל את הדדליפט כמוהו, ללא תלות במה הם רוצים או מנסים לעשות. ואם תספקו וידאו אחד של מישהו מושך משקל כבד מבלי להיות בתוך מודל המשיכה שריפטו מציג בספר, אני אקח את כל הטיעונים בחזרה ואגיד שמה שאמרתי לא נכון.
ב. למה זה קורה. הנה ההסבר: https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726

• פותח/ת השרשור
אני מאוד מתנצל, אבל אתם לא מבינים את התרגיל ומדברים במיסטיקה ליפטרית (כן, לא רק אצל בילדרים יש מיסטיקה - גם בליפטינג יש מיסטיקה שבנויה על "אני מרגיש")

צריך להבין את התרגיל וקודם כל להבין:
א. שזה קורה ל100% מהאנשים שמנסים להתחיל את הדדליפט כמוהו, ללא תלות במה הם רוצים או מנסים לעשות. ואם תספקו וידאו אחד של מישהו מושך משקל כבד מבלי להיות בתוך מודל המשיכה שריפטו מציג בספר, אני אקח את כל הטיעונים בחזרה ואגיד שמה שאמרתי לא נכון.
ב. למה זה קורה. הנה ההסבר: https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726

אז בעצם הבעיה שלי שהכתפיים לא מעל המוט?

אז בעצם הבעיה שלי שהכתפיים לא מעל המוט?
הכתפיים לעולם לא יהיו מעל המוט בזמן הניתוק - אם המוט מספיק כבד.
הבעייה שלך היא שהן אחורה מידי - והן תמיד יהיו באותו מקום בזמן הניתוק. אתה צריך להתחיל למשוך מהנקודה הזו.

• פותח/ת השרשור
הכתפיים לעולם לא יהיו מעל המוט בזמן הניתוק - אם המוט מספיק כבד.
הבעייה שלך היא שהן אחורה מידי - והן תמיד יהיו באותו מקום בזמן הניתוק. אתה צריך להתחיל למשוך מהנקודה הזו.
אז מה בעצם אני צריך לעשות??

התחת שלך עולה כדי שהגוף ייכנס לפוזיציה שהכי מתאימה לדדליפט, תתחיל עם מותניים גבוהות כי זה כנראה מה שמתאים למבנה גוף שלך.

זו גם הבעיה שלי. לא מצאתי פתרון.

זה נראה סביר יחסית, אם אתה מתקדם - תמשיך.
אתה לא תפתור את זה בלי להתחיל את המשיכה מהפוזיצייה שבה המוט עוזב את הקרקע גם ככה. אין דרך לנתק מוט כבד כשהמומנט בין האגן למוט גדול יותר ממה שהוא יכול להיות.

• פותח/ת השרשור
אתה לא תפתור את זה בלי להתחיל את המשיכה מהפוזיצייה שבה המוט עוזב את הקרקע גם ככה. אין דרך לנתק מוט כבד כשהמומנט בין האגן למוט גדול יותר ממה שהוא יכול להיות.
השאלה היא האם זה משנה אם אני אתחיל את המשיכה מאותה פוזיציה שבה התחלתי עד עכשיו?
כי לפי מה שאתה אומר,אני גם ככה אביא את עצמי אחר כך לפוזיציה שהכי נוחה לי

השאלה היא האם זה משנה אם אני אתחיל את המשיכה מאותה פוזיציה שבה התחלתי עד עכשיו?
כי לפי מה שאתה אומר,אני גם ככה אביא את עצמי אחר כך לפוזיציה שהכי נוחה לי
זה משנה, כי לנסות למשוך כשהאגן רחוק מהמוט מגדיל את המומנט, מה שמגדיל את הסיכוי שזוקפי הגב יכשלו והגב יתעגל בדרך לפוזיצייה הנכונה. יותר קל לאבד ככה כיווץ.
מעבר לעובדה שזה לעשות עבודה לחינם כי זה שהאגן נמוך מידי בדרך כלל אומר שהמוט מעבר למרכז כף הרגל, ואם המשקל כבד אתה תעשה עבודה שלא תרים אותו / תרים אותו אחורה = עבודה לחינם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית