הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה בחיטוב מומלץ הליכה מהירה ולא ריצה ?

@shahar18 צודק.
אבל בשביל שתבין קצת יותר, יש בגוף 10 קילו שומן לפחות, בריצה של שעה נניח שנטו על סמך שומן, תשרוף לכל היותר 200 גרם, כך שזה זניח
לא מדויק - קודם כל, לשרוף 1800 קלוריות בשעה זה קצת (הרבה) מוגזם. בעיקר אם אתה לא ספורטאי על.
בלי קשר, אם המטרה היא לעבוד בעצימות נמוכה בשביל שימוש בשומנים ולא פחמימות, ההוצאה האנרגטית תהיה הרבה יותר קטנה.
אני בספק אם מישהו שהלך שעה בקצב 6 קמ"ש ישרוף יותר מ400-500 קלוריות, שזה 40-60 גרם שומן. וזה עוד בהנחה ש-100% שימוש בשומנים ולא פחמימות - הנחה לא נכונה כמובן.

• פותח/ת השרשור
לא מדויק - קודם כל, לשרוף 1800 קלוריות בשעה זה קצת (הרבה) מוגזם. בעיקר אם אתה לא ספורטאי על.
בלי קשר, אם המטרה היא לעבוד בעצימות נמוכה בשביל שימוש בשומנים ולא פחמימות, ההוצאה האנרגטית תהיה הרבה יותר קטנה.
אני בספק אם מישהו שהלך שעה בקצב 6 קמ"ש ישרוף יותר מ400-500 קלוריות, שזה 40-60 גרם שומן. וזה עוד בהנחה ש-100% שימוש בשומנים ולא פחמימות - הנחה לא נכונה כמובן.
אז עדיף לעשות הליכה על בטן ריקה כדי להמנע משימוש בפחמימות ?

• פותח/ת השרשור
לעזעזל איך הבנת את זה ממה שאמרתי? תחזור כמה תגובות אחורה ותקרא מה כתבתי
וזה עוד בהנחה ש-100% שימוש בשומנים ולא פחמימות - הנחה לא נכונה כמובן.
איך עוד אני מצליח להגיע למצב שאין בגוף פחמימה לאנרגיה אם לא בטן ריקה ? או אחרי אימון ?

וזה עוד בהנחה ש-100% שימוש בשומנים ולא פחמימות - הנחה לא נכונה כמובן.
איך עוד אני מצליח להגיע למצב שאין בגוף פחמימה לאנרגיה אם לא בטן ריקה ? או אחרי אימון ?
אתה מדבר על קטוזיס.
ולא הבנתי למה אתה רוצה להגיע למצב הזה?

למה לא חשוב אם האנרגיה באה משומן או גליקוגן ? הרי המטרה שלנו היא לאבד שומן, לא ?
שיווי המשקל בגוף הוא דינמי, וזה אומר שאם הצלחת איכשהוא לשרוף יותר שומן הגוף ישתמש בפחמימות (ההן שלא שרפת) כדי ליצור שומן חדש, ובסיכומו של יום תישאר עם אותו מבנה גוף.

מאחר והנושא חוזר ועולה, הנה אנלוגיה שאני מקווה שתעזור: נניח שיש לך בבנק חשבון בשקלים וגם חשבון דולרי, ויש לך בנקאי אישי שנתת לו הנחיות בקשר ליחס בין השקלים והדולרים שאתה רוצה. אם ביום מסויים קנית בדולרים, בלילה הוא ימכור קצת שקלים ויקנה דולרים כדי להחזיר את היחס לנקודת שיווי המשקל שקבעת, ובדומה אם קנית משהו בשקלים הבנקאי החביב שלך יעשה פעולה הפוכה. אני מקווה שבאנלוגיה הזאת התשובה על השאלה שלך ברורה מאליה.

ואם אנחנו כבר כאן, אפשר לנצל את ההזדמנות ולהמשיך את האנלוגיה עוד טיפה: מה שאתה עושה באמצעות השילוב של תזונה ואימונים הוא, בעצם, שינוי של ההוראות שהבנקאי שלך עובד איתן. אין לנו גישה ישירה את הבנקאי שלנו כי כל התהליכים האלה נקבעים ברמות לא מודעות, כמובן, ולכן אנחנו נאלצים להתקשר אליו דרך רמזים שאנחנו מעבירים לו ע"י התזונה והאימונים שלנו.

Back
למעלה תחתית