הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקופות קצרות

• פותח/ת השרשור AB1
  • פורסם בתאריך

AB1

משתמש מתחיל
155
0
נק' מוניטין:
-9
155
0
למה כל המתאמנים עושים תקופה של מסה ארוכה ומשמינים ואחר כך עושים חיטוב ?

אי אפשר לעשות מסה לדוגמה 3-4 שבועות או לפי הצורך ואחר כך שבוע חיטוב? או לדוגמה שבוע מסה ויום יומים לחיטוב? במקום להיראות שמן כל השנה ?

ראיתי איפה שהוא נוסה דומה שאנשים ענו על זה מה אם התקופה ?
מה זה משנה אם יש תקופה או אין תקופה העיקר שבסוף אני יהיה חטוב עם מסה טובה, לא ?

1. לא חייבים להראות רע בתקופת המסה.
2. אנשים עושים מסות מלכולכות כדי לעלות כמה שיותר במשקל ולאחר מכן להתחטב, לא הרבה אנשים ילכו על השיטה הזו לאחר שיגלו מה נדרש מהם בחיטוב.
3. 3-4 שבועות של העלאה במסת שריר ואז 3-4 שבועות של חיטוב לא יהיה יעיל. הורמונים שונים מתחילים להיכנס לפעולה רק לאחר כשבועיים (בחיטוב לדוגמא ולפעמים גם לוקח 4 שבועות) האחראים בין היתר על הירידה במשקל.
ה "יו-יו" והעברה החדה הזו כל הזמן ממסה לחיטוב ההפך יכולה להתבטא באי התקדמות (כי חילוף החומרים יורד בחיטוב ונדרשים מספר ימים עד שבועות כדי לשחזר זאת למצב הנורמאלי, תלוי בזמן החיטוב ונדרשת תקופת "אכשרה" כדי לבצע זאת).
אני ממליץ לקרוא את המאמר הבא:
http://www.kilogram.co.il/741/הפילוסופיות-בהעלאה-במסת-השריר/

• פותח/ת השרשור
טוב הבנתי את התשובה לשאלה שלי

אבל עדין אין שום פיתרון כזה או אחר שאפשר להישאר איתו חטוב כל השנה לא משנה לי אפילו אם הוא יוריד לי 20-30 אחוז מהתוצאות

כי אחרי הכל לפי מה שהבנתי גם במסה נקיה עולים במשקל אלה אם כן עושים אותה ממש נקיה (כמו במאמר הזה ) ואז ההתקדמות ממש איטית

נערך לאחרונה:
אתה יכול לנסות את שיטת ה "אנאבוליק דיאט", יש לך על כך מאמר בפורטל. אנשים כאן מדווחים אחלה תוצאות.

• פותח/ת השרשור
טוב תודה אני יראה
איך קוראים למאמר שאני יחפס אותו ?

ותגיד אני ראיתי שכתבת במאמר שלך שאפשר לעלות ממסה עם קצת שומן ולהישאר אם אותו אחוז שומן שלדוגמה מתאמן של מאה קילו 10 אחוז שומן יעלה למאה ו110 וישאר על 10 אחוז שהוא העלה קילו שומן

בשביל להגיע למצב כזה זה אומר שאני צריך גנטיקה אלוקית ולא לדעת את התחזוקה המדויקת ולא לקחת שום צ'טים או שאולי אפשר לנסות ללכת על זה

http://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחממות/

אכן, כדי להגיע למצב כזה צריכים לדעת ולהכיר את הגוף שלך טיפ טופ. אם זה הוצאת BMR מדוייקת (או מאוד קרובה לכך), חלוקת מזונות שתתאים לגנטיקה שלך (אם זה יותר פחמימה או יותר שומן וכדומה) וכמו כן התהליך לוקח פי כמה וכמה יותר זמן מאשר להוסיף על עצמך עוד % שומן גם אם יש לך גנטיקה אלוהית.

• פותח/ת השרשור
הא אנאבוליק דיאט =דלת פחמימות

טוב אז איך זה עוזר לי אני מעלה שומן ומוריד שריר או שאפשר לקצר את התקופות ?

ודבר שני אני לא בתוח שאני יוכל להרכיב תפריט כזה אז עד כמה אפשר לצמצם את התקופות של המסה והחיטוב בשביל שההורמונים יכנסו לפעולה בתפריטים רגילים

אתה יכול לעשות פשוט עלייה נקייה במסה ולהתאמן חזק. אם אתה רוצה אתה יכול להוסיף אירובי בין התקופות אבל עדיין להיות במאזן קלורי חיובי קל מאוד כמו 300-500 ולא לעלות מעבר לכך (אלא אם אתה לא עולה במשקל כלל).
לעלות בשומן לא אומר שתעלה ב % שומן, עלייה בשומן תמיד תתרחש בתקופה של עלייה במסת השריר.
לומר לך מה הטווחי זמן שאפשר לעשות זה כמו לומר באיזה גודל הגלקסיה.

שמע אני לא יודע מי זה הדייאטנית שכתב את המאמר .
אבל הוא כותב שם אמיתות אבסולוטיות בלי ביסוס .
אי אפשר לעלות במשקל בלי לאכול.
כל מי שחושב שהוא יעלה מסת שריר ישמור על הריבועים ויספיק להציל את העולם , צריך להביא לי קצת מהחומר שהוא מעשן .

שמע אני לא יודע מי זה הדייאטנית שכתב את המאמר .
אבל הוא כותב שם אמיתות אבסולוטיות בלי ביסוס .
אי אפשר לעלות במשקל בלי לאכול.
כל מי שחושב שהוא יעלה מסת שריר ישמור על הריבועים ויספיק להציל את העולם , צריך להביא לי קצת מהחומר שהוא מעשן .
תגיד, קראת משהו מהמאמר חוץ מהכותרת? הוא אמר שצום זה דרך טובה לעלות במשקל? סה"כ הוא אמר שיש דרך הרבה יותר יעילה שבה אתה יכול להתחטב ולהמשיך להתקדם בביצועים שלך, במקום להקריב חודשים בשביל לאבד משקל וכוח שאתה לא צריך לאבד. הוא לא מדבר על מצבי קיצון. זה טוב לבנאדם הממוצע ששוקל כמו שהוא רוצה לשקול, וישמח להיות יותר חזק ויותר חטוב על אותה מסגרת. ספורטאים שלא רוצים לעלות במשקל יפיקו מזה הרבה

תגיד, קראת משהו מהמאמר חוץ מהכותרת? הוא אמר שצום זה דרך טובה לעלות במשקל? סה"כ הוא אמר שיש דרך הרבה יותר יעילה שבה אתה יכול להתחטב ולהמשיך להתקדם בביצועים שלך, במקום להקריב חודשים בשביל לאבד משקל וכוח שאתה לא צריך לאבד. הוא לא מדבר על מצבי קיצון. זה טוב לבנאדם הממוצע ששוקל כמו שהוא רוצה לשקול, וישמח להיות יותר חזק ויותר חטוב על אותה מסגרת. ספורטאים שלא רוצים לעלות במשקל יפיקו מזה הרבה

בלה בלה בלה .
תביא נימוק במקום לזיין תשכל .
קראתי מספיק מאמרים כאלה , וקראתי גם את הסיכומון שהוא עשה .

"I don't like to write about the overrated topic of nutrition. Training is 99% of the battle."​
— Dave Tate from the EliteF

אגב הציטוט הזה....באופן אישי, אני מרגיש שהתורם הכי גדול להתקדמות במשקלים הנה "שינה"
אח"כ אופן האימון, ובסוף התזונה.

בלה בלה בלה .
תביא נימוק במקום לזיין תשכל .
קראתי מספיק מאמרים כאלה , וקראתי גם את הסיכומון שהוא עשה .

איזה "נימוק" ??
הטקסט ההוא שאתם מתווכחים לגביו בסה"כ מציין עקרונות שכולם נשמעים הגיוניים.
אין שם שום דבר קיצוני או דרמטי מידי. גם כותב הטקסט עצמו, מציין שמעט הגדילה תתרחש
רק באותם ימים בהם תואכל מעל 'תחזוקה'. מה שהוא (הכותב) מנסה לטעון, ושוב, זה לא איזה משהו מטורף לטעמי, שבימים שאתה מתאמן תאכל טוב, ובשאר הימים תחזוקה קלורי על פחמימה נמוכה או אפילו קצת פחות מתחזוקה.
סה טו

תשמע, המאמר הזה נחמד אבל יש פה הרבה שטויות.
אנאבוליק דיאט באמת עומד מאחורי משהו, בסופו של דבר כל הקארב סייקילינג והדיאטות הקוטוגניות מבוססות על התאוריה הענקית של Dan Duchaine שעליו גם מתבסס לייל בספרים PSMF/UD2.
Timed Carb Diets - זה בולשיט
ABC Diet - עוד יותר בולשיט

ב ABC אם אתה עושה SS או בכלל כל תוכנית כוח שאתה מתקדם בה לינארית אתה לא תצליח פשוט, אתה תתקע נורא מהר + אתה יכול להיפצע עם הזמן (חוסר בהתאוששות בין האימונים).
Timed Carb Diets, טוב על זה אין מה לדבר כבר פירסמתי מיליון פעם שלא צריך פחמימה לאחר האימון, לפחות לא לרוב האנשים ולכן הדבר יהיה מיותר, גם כאשר מדברים על רמות של סינטוז גליקוגן לאחר אימון במיוחד כאשר יש לך 2 ימי העמסה + אם אתה מתאמן לדוגמא עוד 3 ימים יש לך עוד 3 ימים שאתה אוכל בהם פחמימות אז יוצא 5 ימים של פחמימות ויומיים ללא פחמימות כלל. עוד אפשרות לדוגמא אם תכניס את העמסות עם הימי אימון עדיין יוצא 3-4 ימי פחמימות מה שיותא מטומטם כי הגוף לא מדולל מספיק לעומת אנאבוליק דיאט לדוגמא או קארב סייקלינג.
בקשר להעלאה במסת השריר תוך כדי הורדה בשומן, הדבר כמעט בלתי אפשרי וכאשר הדבר יקרה הוא יקרה מ :

1. מתאמן מתחיל או שמן
2. גנטיקה
3. חומרים
4. התקדמות נורא איטית עד כדי מייגעת

כמו שאמרתי בעבר, אפשר לשמר את % השומן בהחלט, אבל המשקל יעלה כי אתה תעלה בשומן ומין הסתם בשריר, כאשר היחס האידיאלי יהיה לטובת השריר. בכל מקרה אין לך בקרת בדיקה על כך ולא תדע אם עלית ב % שומן, אתה יכול לעלות גם ב 1-2% שומן ולעלות פי כמה וכמה בשריר ותחשוב שאפילו התחטבת בגלל שהוספת שריר.

משה מסכים איתך לגמרי, הדיאטות שהוא רושם שם די מפגרות למרות שיכול להיות שהוא לא מפרט מספיק את הקונספט בצורה מספיק טובה ויש מאחוריהן שיטת עבודה אפקטיבית אולי.

בנושא השני, אתה לא יכול להעלות במאסת השריר ולהוריד במאסת השומן בו זמנית אבל אתה כן יכול יכול לעלות כמות מסויימת של שריר ולרדת באחוזי השומן. לא יודע אם תשאר על בדיוק אותו משקל וזה גם תלוי לאורך איזה תקופת זמן אנחנו מדברים, אבל סה"כ כמו שאמרתי פה אני חושב שזו אופציה הרבה יותר הגיונית ויעילה מהחיטוב הרגיל שאנשים עושים שבו מבזבזים כמה חודשים שבהם מאבדים משקל וכוח כשהם היו יכולים להמשיך ליצור התקדמות בזמן הזה. זה טוב לאנשים שצריכים להוריד משקל מהר, ספורטאים או מפתחי גוף לפני תחרות אבל לבנאדם שרוצה להראות יותר טוב, לשחק יו יו עם המשקל גוף שלך זה בהחלט לא דרך טובה ליצור התקדמות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית