ייעוץ butt winkבסקוואט

• פותח/ת השרשור ababw
  • פורסם בתאריך

ababw

משתמש מתחיל
130
8
נק' מוניטין:
11
130
8
כשאני מבצע סקוואט, אני שם לב לbutt wink עוד לפני שאני מגיע למקביל בכלל.. שלא נדבר על שבירת מקביל.
מה עושים במצב כזה?

עובדים על טכניקה. יורדים לאט. מתחילים עם חזה הכי בחוץ שאפשר וגב כמה שיותר מוקשט. מצלמים כמה שיותר סטים ובודקים אם יש שיפור. מעלים לאט לאט במשקל.

עובדים על טכניקה. יורדים לאט. מתחילים עם חזה הכי בחוץ שאפשר וגב כמה שיותר מוקשט. מצלמים כמה שיותר סטים ובודקים אם יש שיפור. מעלים לאט לאט במשקל.
קודם כל לא. לא מוציאים חזה בסקוואט ומקשיתים את הגב כמה שיותר, כל החלק של העבודה איטייה וכו' זה כן.
אבל חזה החוצה וגב מאוד מוקשט לא
הנה סרטון של חצי שעה של כריס דאפין(ממליץ לכולם להסתכל)
ממליץ להכין כוס תה לשבת ולצפות בסרטון.

בקשר לבאט ווינק, לכל אדם יש מבנה גוף שונה לכן יכול להיות שבמקרה שלך יכול להיות שבאטווינק זה חלק מהמבנה גוף.
בכל מקרה ממליץ לעבוד על הגמישות בפלג גוף התחתון, בעיקר על הhip flexors בגלל שאנחנו אנשים שיושבים הרבה בעולם המודרני שלנו והכופפי אגן שלנו תמיד מכווצים.

נערך לאחרונה:
קודם כל לא. לא מוציאים חזה בסקוואט ומקשיתים את הגב כמה שיותר
הנה סרטון של חצי שעה של כריס דאפין

בקשר לבאט ווינק, לכל אדם יש מבנה גוף שונה לכן יכול להיות שבמקרה שלך יכול להיות שבאטווינק זה חלק מהמבנה גוף.
בכל מקרה ממליץ לעבוד על הגמישות בפלג גוף עליון, בעיקר על הhip flexors בעיקר בגלל שאנחנו אנשים שיושבים הרבה בעולם המודרני שלנו והכופפי אגן שלנו תמיד מכווצים.

בלואו באר כן מוציאים חזה החוצה כמה שיותר ומקשיתים את הגב. אתה ספציפית לא מסוגל לעשות את זה כי אתה מביט קדימה בסקוואט שלך, כשהמבט בעצם גורם לשינוי הזווית של עמוד השדרה ובכך משנה את מרכז המסה בגוף שלך. זה בעצם לא אפשרי להרבה אנשים גם להוציא חזה, להקשית את הגב, להביט קדימה ולשמור על יציבות בו זמנית. אני אישית נופל אחורה אם אני מבצע את התנועה בצורה כזאת ונאלץ להביט למאטה כדי לשמור על יציבות. (רוצה לציין שאני מדבר ספציפית על לואו באר, אני לא מספיק מבין בהיי באר כדי לזרוק דעה בנושא).
בנוגע לגמישות בפלג גוף עליון אני מסכים איתך לגמרי.

בלואו באר כן מוציאים חזה החוצה כמה שיותר ומקשיתים את הגב. אתה ספציפית לא מסוגל לעשות את זה כי אתה מביט קדימה בסקוואט שלך, כשהמבט בעצם גורם לשינוי הזווית של עמוד השדרה ובכך משנה את מרכז המסה בגוף שלך. זה בעצם לא אפשרי להרבה אנשים גם להוציא חזה, להקשית את הגב, להביט קדימה ולשמור על יציבות בו זמנית. אני אישית נופל אחורה אם אני מבצע את התנועה בצורה כזאת ונאלץ להביט למאטה כדי לשמור על יציבות. (רוצה לציין שאני מדבר ספציפית על לואו באר, אני לא מספיק מבין בהיי באר כדי לזרוק דעה בנושא).
בנוגע לגמישות בפלג גוף עליון אני מסכים איתך לגמרי.
אני מבקש שתצפה בסרטון.
והתכוונתי לפלג גוף תחתון, תיקנתי לפני רגע.

אני מבקש שתצפה בסרטון.
והתכוונתי לפלג גוף תחתון, תיקנתי לפני רגע.
בגלל שהמבט למאטה הוא חלק מתנועת הלואו באר הדרך לתקן את הBUTT WINK היא הקשתה של הגב והוצאת החזה. זה מה שלמדתי מ @incin כשהוא תיקן לי את הטכניקה.
אני אצפה בסרטון בקרוב.

להרים חזה ולהקשיט גב זה כנראה הקיו הכי גרוע ששמעתי.
קודם כל לא. לא מוציאים חזה בסקוואט ומקשיתים את הגב כמה שיותר, כל החלק של העבודה איטייה וכו' זה כן.

בכל מקרה ממליץ לעבוד על הגמישות בפלג גוף התחתון, בעיקר על הhip flexors בגלל שאנחנו אנשים שיושבים הרבה בעולם המודרני שלנו והכופפי אגן שלנו תמיד מכווצים.

יש מצב שזה ציטוט שלי? ;)

להרים חזה ולהקשיט גב זה כנראה הקיו הכי גרוע ששמעתי.

יש מצב שזה ציטוט שלי? ;)
אני זוכר בתחרות(במרץ) כשניסית לתקן את רון אני אמרתי לך שזה לא בהכרח ההאמסטרינג.
אם כבר אתה מעתיק ממני!

עריכה: לא משנה, אני ממשיך לראות את הסרטון. ניסיתי כמה פעמים לעשות לפי איך שהוא הסביר וכל פעם יוצא אצלי באט ווינק.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

ואם מדובר במבנה גוף או גמישות שלוקח זמן לשפר, אני אמור פשוט להפסיק לעשות סקוואט עם משקל מחשש לפציעות? להחף את התרגיל? התחלתי ss ויש התקדמות משמעותית בתרגילם אני לא רוצה לדפוק את הגב..

ואם מדובר במבנה גוף או גמישות שלוקח זמן לשפר, אני אמור פשוט להפסיק לעשות סקוואט עם משקל מחשש לפציעות? להחף את התרגיל? התחלתי ss ויש התקדמות משמעותית בתרגילם אני לא רוצה לדפוק את הגב..
ממש לא להפסיק לעשות סקוואט.
תמשיך להתאמן רגיל רק תדאג לשמור על כל הcues שמוזכרים בסרטון.
בנוסף תתחיל לעבוד על גמישות ותיהיה יותר זהיר, טכניקה זה מעבר להכל גם אם זה אומר להוריד משקלי עבודה.
ואם אתה לא בטוח בטכניקה אתה תמיד יכול להעלות סרטונים לפורום כדי שאנשים יוכלו לעזור לך.

אני עם באטווינק מאז שהתחלתי להתאמן ועדיין יש לי באטווינק יחסית קל, זה לא מנע ממני לשפוף מעבר ל200 קילו

בגלל שהמבט למאטה הוא חלק מתנועת הלואו באר הדרך לתקן את הBUTT WINK היא הקשתה של הגב והוצאת החזה. זה מה שלמדתי מ @incin כשהוא תיקן לי את הטכניקה.
אני אצפה בסרטון בקרוב.

חלילה לא להקשיט את הגב יותר מדי! זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות בסקוואט.

אצלך לא היתה התנגדות בכלל למשיכה של ההמסטרינג בתחתית וגם קצת קרסת עם החזה, חזה מורם תיקן לך את זה ואמרתי לך להקשית את הגב בשביל שתהיה מודע אליו כשאתה יורד - אף פעם לא הייתי אומר למישהו שלא ראיתי את הסקוואט שלו להקשית את הגב כי זה בהחלט יכול להחמיר את הבעיה שלו.

הירידה צריכה להיות מבוקרת ולהתחיל גם עם שינוי זווית הגב וגם עם כיפוף הברכיים - הגב צריך לשמור על המנח הנייטרלי שלו כשלקראת הבור אתה צריך להתנגד למשיכה של ההמסטרינג ע"י הגב התחתון, אין לי מה לומר לפותח השרשור בלי לראות סרטון.

חלילה לא להקשיט את הגב יותר מדי! זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות בסקוואט.

אצלך לא היתה התנגדות בכלל למשיכה של ההמסטרינג בתחתית וגם קצת קרסת עם החזה, חזה מורם תיקן לך את זה ואמרתי לך להקשית את הגב בשביל שתהיה מודע אליו כשאתה יורד - אף פעם לא הייתי אומר למישהו שלא ראיתי את הסקוואט שלו להקשית את הגב כי זה בהחלט יכול להחמיר את הבעיה שלו.

הירידה צריכה להיות מבוקרת ולהתחיל גם עם שינוי זווית הגב וגם עם כיפוף הברכיים - הגב צריך לשמור על המנח הנייטרלי שלו כשלקראת הבור אתה צריך להתנגד למשיכה של ההמסטרינג ע"י הגב התחתון, אין לי מה לומר לפותח השרשור בלי לראות סרטון.
אז כנראה הייתה לי בעיה ספציפית... תודה על התגובה 😃

אז כנראה הייתה לי בעיה ספציפית... תודה על התגובה 😃

לפעמים בשביל לתקן בעיה אני נותן קיו קיצוני לצד השני, לתת את אותו הקיו למי שאין את אותה הבעיה יכול לגרום לבעיה אחרת חמורה יותר.

אם הייתי צריך לנחש פותח השרשור מתחיל את התנועה רק עם האגן, אבל זה סתם דיבורים באוויר ואין לי שום דרך לדעת מה הוא עושה לא נכון, אין סרטון - אין דרך לדעת.

מה הבעיה עם להקשיט גב ולהרים חזה בסקוואט אם מותר לשאול?

(לפרוטוקול: ראיתי את הסרטון המלא של כריס דאפין)

מה הבעיה עם להקשיט גב ולהרים חזה בסקוואט אם מותר לשאול?

(לפרוטוקול: ראיתי את הסרטון המלא של כריס דאפין)
הוא הסביר בסרטון שהמטרה זה להגיע לצורה שאתה יכול לייצר בליבה כמה שיותר rigidity
וכשהגב מוקשט והחזה בחוץ אי אפשר לבצע את זה בצורה אופטימלית.

הוא מסביר על זה בכמה הדקות הראשונות, איפשהו בדקה ה5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית