הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר איך כדאי לבצע את התרגיל?יד קדמית

• פותח/ת השרשור av1
  • פורסם בתאריך

av1

משתמש מתחיל
185
3
נק' מוניטין:
3
185
3
אהלן.
ביד קדמית,אני עושה מוט W כפיפות מרפקים,וכפיפות מרפקים עם דאמבלים.
יש לי עוד תרגיל,עם פולי תחתון,אבל אחיזה הפוכה.
כדאי לעשות אחיזה הפוכה,או רגיל כמו פה?
kfifat%20marpekim%20puli%20tahton%20mot.gif

אחיזה כזו עובדת על הבייספס ומעט על האחיזה של האמות. אחיזה הפוכה נותנת קצת יותר דגש לאמות. תעשה מה שאתה רוצה, אבל שלושה תרגילים לבייספס זה מוגזם לדעתי. עדיף להתמקד בתרגילי הבסיס.

• פותח/ת השרשור
אחיזה כזו עובדת על הבייספס ומעט על האחיזה של האמות. אחיזה הפוכה נותנת קצת יותר דגש לאמות. תעשה מה שאתה רוצה, אבל שלושה תרגילים לבייספס זה מוגזם לדעתי. עדיף להתמקד בתרגילי הבסיס.
זה מה שנתנו לי בAB.
כדאי אז להשאר עם אחיזה הפוכה?

אם כבר, אחיזה הפוכה במוט W ואחיזה רגילה במוט קצר בפולי תחתון.
אחיזה הפוכה במוט ישר תציב המון עומס על פרק כף היד.

כדאי לעשות אחיזה הפוכה,או רגיל כמו פה?
תלוי על מה אתה רוצה לעבוד,
כידוע שריר הבייספס מחובר לעצם הרדיוס, העצם שקרובה לאגודל, שמשנים את מנח האמה לפרונציה(אחיזה הפוכה) הגיד של הבייספס מתלפף על עצם הרדיוס ומפחית את כוחו, דבר שיגרום לשאר כופפי המרפק לשאת בעומס, אז התרגיל יהיה מיועד לברכיאליס שהוא שריר שנמצא מתחת לבייספס, ולברכיורדיאליס שנמצא באמה, עוד דבר חשוב הוא המייצבים שעובדים בשורש כף היד, במנח אחיזה הפוך המייצבים יהיו פושטי שורש כף היד, אילו שרירים חלשים בהרבה מכופפי שורש כף היד, ואצל רוב האנשים הם יורגשו ממש בתרגיל יותר מכופפי המרפק.

אני אומר שצ׳ין אפס יקדם אותו ויגדיל לו את הבייספס הרבה יותר מכל כפיפת מרפקים מצחיקה שלא תהיה.
פשוט לא נכון, מה שיגדיל את הבייספס זה העומס הכללי שיופעל עליו לא משנה באיזה תרגיל, ופלוס קלורי לאורך זמן כמובן, כפיפת מרפקים זה לא תרגיל מצחיק, אם מתאמן רוצה לבצע תרגיל שמיועד לבייספס אני לא רואה סיבה למה לעשות תרגיל שמיועד לגב, כשאתה עושה אימון גב תתמקד בגב, כשאתה עושה אימון ידיים תתמקד בידיים, אם אתה עושה אימון שמתמקד בתנועות מסויימות אז תתמקד בתנועות הללו, רק אל תוציא דברים מהקשרם.

אני אומר שצ׳ין אפס יקדם אותו ויגדיל לו את הבייספס הרבה יותר מכל כפיפת מרפקים מצחיקה שלא תהיה.
שטויות לגמרי
הכל תלוי במטרה שלך, אם זה לפתח את הבייספ אז כל אחיזה תעבוד קצת על סיבים אחרים בו. שלושה תרגילים זה מצוין מעבר לזה זה כבר די מוגזם לדעתי

איך אתה עושה אימון גב בלי להעביד את היד הקדמית?
עבודה בתרגילי גב שמשלבים יד קדמית ביחד עם עבודה בתרגילי גב שמשלבים יד אחורית, לדוגמא: פולאובר כנגד מוט ולאחר מכן משיכת פולי עליון, או מתח עם משקל ולאחר מכן פולאובר כנגד פולי.
יש הרבה סוגים של פולאובר ויש הרבה סוגי משיכות, ככה אתה מתיש את הגב כל פעם עם שרירים סינרגיסטים אחרים ונותן לו דגש מרכזי
כמובן שלמתחילים לא הייתי ממליץ על אימון כזה כדאי להם להתרכז בתנועות הבסיסיות.

בגלל זה למפתחי גוף שעושים הרבה כפיפות מרפק מצחיקות ומעט צין אפס יש יד קטנה מאוד.
אין שום סיבה לשנוא תרגילים מבודדים. יש להם את המקום שלהם למטרות של גדילה.

פשוט לא נכון, מה שיגדיל את הבייספס זה העומס הכללי שיופעל עליו לא משנה באיזה תרגיל, ופלוס קלורי לאורך זמן כמובן, כפיפת מרפקים זה לא תרגיל מצחיק, אם מתאמן רוצה לבצע תרגיל שמיועד לבייספס אני לא רואה סיבה למה לעשות תרגיל שמיועד לגב, כשאתה עושה אימון גב תתמקד בגב, כשאתה עושה אימון ידיים תתמקד בידיים, אם אתה עושה אימון שמתמקד בתנועות מסויימות אז תתמקד בתנועות הללו, רק אל תוציא דברים מהקשרם.

הסיבה שכתבתי את זה, היא כי אנשים חושבים שלעשות 3 ואף יותר סוגי כפיפות מרפקים יגדילו להם את הבייספס יותר.

ואני רואה את זה המון, חברה שעושים אימון כל יום בערך ומבודדים כל סנטימטר בשריר שלהם כדי לגדול ופשוט במשך תקופה ארוכה לא גדלים בשיט.

אני לא אומר שלכפיפות מרפקים אין את המקום שלהם, אבל בשלבים הראשונים, כמתחיל, לאף אחד אין סיבה לעשות כפיפות מרפקים כי צ׳ין אפס יגדילו לו את הבייספס הרבה יותר מכל כפיפת מרפקים שהוא יעשה.

הסיבה שכתבתי את זה, היא כי אנשים חושבים שלעשות 3 ואף יותר סוגי כפיפות מרפקים יגדילו להם את הבייספס יותר.

ואני רואה את זה המון, חברה שעושים אימון כל יום בערך ומבודדים כל סנטימטר בשריר שלהם כדי לגדול ופשוט במשך תקופה ארוכה לא גדלים בשיט.

אני לא אומר שלכפיפות מרפקים אין את המקום שלהם, אבל בשלבים הראשונים, כמתחיל, לאף אחד אין סיבה לעשות כפיפות מרפקים כי צ׳ין אפס יגדילו לו את הבייספס הרבה יותר מכל כפיפת מרפקים שהוא יעשה.
פותח האשכול מדבר איתך על AB
אתה מדבר כאילו הוא עכשיו מפצל ABCDEFG

אין שום סיבה לא לעשות כפיפות
צ'ין אפס זה לא תרגיל חלופי

פותח האשכול מדבר איתך על AB
אתה מדבר כאילו הוא עכשיו מפצל ABCDEFG

אין שום סיבה לא לעשות כפיפות
צ'ין אפס זה לא תרגיל חלופי
זה לא משנה את העובדה שצ׳ין אפס יגדילו לו את הבייספס יותר מכל כפיפת מרפקים שלא תהיה, לפחות כמתחיל.

@stitch בזמנו הסביר את זה מצויין, אני מניח שאין לו בעיה להסביר את זה שוב.

זה לא משנה את העובדה שצ׳ין אפס יגדילו לו את הבייספס יותר מכל כפיפת מרפקים שלא תהיה, לפחות כמתחיל.

@stitch בזמנו הסביר את זה מצויין, אני מניח שאין לו בעיה להסביר את זה שוב.
סטיץ' מסכים איתך ב-100%.
הבייספס עובדים כשהגב עובד, ואם אתם לא מוסיפים תרגילי גב מבודדים, אני לא רואה סיבה להוסיף תרגילי בייספס מבודדים.
אין להם משמעות בתור מתאמן מתחיל-בינוני.
אבל סטיץ' כבר עייף מהויכוחים האלה. שיעשו מה שמתאים להם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית