הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חומצות אמינו נחוצות

Majin Buu

משתמש משקיע
2,798
1,872
נק' מוניטין:
4,840
2,798
1,872
עד כמה אפקטיבי יהיה לקנות אבקה (תאורטית) שתכיל את כל החומצות אמינו הנחוצות שהגוף לא מייצר (essential amino acids) כתחליף לאבקת חלבון רגילה?

עד כמה אפקטיבי יהיה לקנות אבקה (תאורטית) שתכיל את כל החומצות אמינו הנחוצות שהגוף לא מייצר
יהיה יותר קל להתייחס לשאלה אם תסביר מה הרעיון שמאחריה. יש לי הרגשה שאני מבין, אבל שמקום שאענה לך בהסתמך על הניחוש שלי יותר טוב שתכתוב במפורש.

• פותח/ת השרשור
יהיה יותר קל להתייחס לשאלה אם תסביר מה הרעיון שמאחריה. יש לי הרגשה שאני מבין, אבל שמקום שאענה לך בהסתמך על הניחוש שלי יותר טוב שתכתוב במפורש.
רק החומצות אמינו שהם "essential" הרבה יותר זולות מאבקת חלבון, השאלה אם אפשר להחליף אותם במקום האבקה במלואה
תקן אותי אם אני טועה, אבל מה שאני צריך מחלבון זה החומצות האלה, עשיתי השוואה בין אבקה שיש בה רק את האסנצ'ל לעומת אבקה רגילה ולפי הפרופיל של חומצות האמינו 15 גרם של האבקה ה"חלקית" שווה לסקופ שלם של אבקה רגילה שעולה פי 3...

מה שאני צריך מחלבון זה החומצות האלה
יש שתי בעיות עם הרעיון הזה: החשובה יותר היא שהגוף אמנם מסוגל לסנתז את החומצות הלא חיוניות, אבל אף אחד לא אומר שהוא שמח לעשות את זה. כזכור, כולנו כאן מנהלים מאבק מתמיד בנסיון לשכנע את הגוף ליצר יותר רקמת שריר, ע"י אימוני התנגדות מצד אחד ואספקת שפע חלבונים מצד שני. אתה מקווה שאם תחסר איזו חומצת אמינו לצורך הזה הגוף יטרח לייצר אותה, אבל בכך אתה מפחית עוד יותר את יעילות תהליך בנית השריר ומטה את המטוטלת לכיוון השני. נניח שבשביל חלבון נחוץ לבניית שריר חסרה לגוף אלאנין. בחלק מהמקרים אמנם הגוף יסנתז אותה, אבל לא פעם הוא פשוט יוותר על בניית החלבון הזה.

הבעיה השניה היא שחומר הגלם עבור סינתזה של חלק מהחומצות הלא-חיוניות הוא עצמו חומצות אמינו אחרות, כך שאם אתה לא נותן לגוף תבן יהיה לו קשה לעשות לבנים. כדי לסנתז חלבונים חיוניים (כמו שאנחנו יודעים, שריר, מעבר למינימום מסויים, אינו בדרגת חיוניות גבוהה) הגוף מייצר חומצות אמינו חסרות ע"י פירוק חלבונים אחרים כך שאתה מבין לאיזה כיוון זה עלול לקת אותך.

• פותח/ת השרשור
יש שתי בעיות עם הרעיון הזה: החשובה יותר היא שהגוף אמנם מסוגל לסנתז את החומצות הלא חיוניות, אבל אף אחד לא אומר שהוא שמח לעשות את זה. כזכור, כולנו כאן מנהלים מאבק מתמיד בנסיון לשכנע את הגוף ליצר יותר רקמת שריר, ע"י אימוני התנגדות מצד אחד ואספקת שפע חלבונים מצד שני. אתה מקווה שאם תחסר איזו חומצת אמינו לצורך הזה הגוף יטרח לייצר אותה, אבל בכך אתה מפחית עוד יותר את יעילות תהליך בנית השריר ומטה את המטוטלת לכיוון השני. נניח שבשביל חלבון נחוץ לבניית שריר חסרה לגוף אלאנין. בחלק מהמקרים אמנם הגוף יסנתז אותה, אבל לא פעם הוא פשוט יוותר על בניית החלבון הזה.

הבעיה השניה היא שחומר הגלם עבור סינתזה של חלק מהחומצות הלא-חיוניות הוא עצמו חומצות אמינו אחרות, כך שאם אתה לא נותן לגוף תבן יהיה לו קשה לעשות לבנים. כדי לסנתז חלבונים חיוניים (כמו שאנחנו יודעים, שריר, מעבר למינימום מסויים, אינו בדרגת חיוניות גבוהה) הגוף מייצר חומצות אמינו חסרות ע"י פירוק חלבונים אחרים כך שאתה מבין לאיזה כיוון זה עלול לקת אותך.
ואוו, תודה רבה.
יש לי עוד שאלה אם אפשר, איפה מתבצע תהליך סנטוז החלבון? לפי מה שהבנתי הוא מתבצע בתאי השריר עצמם "בשביל" אותו שריר.
נניח שיש לנו שני אינדוידואלים שאוכלים בפלוס של 500 קלוריות מספיק חלבון וכו וממקסמים את יכולת בניית השריר שלהם (פשוט בידוד משתנים..)
נניח שאינדוידואל א' מאמן את כל קבוצות השרירים אבל נניח שלא מאמן חזה, ללא גירוי בכלל.
ואינדוידואל ב' מאמן את כל הגוף בעזרת אותם תרגילים אבל מאמן גם כן את החזה.
האם אינדוידואל א' ייגדל יותר בשרירים שהוא אימן בגלל שהיה לו פחות שריר אחד לדאוג אליו?
כמות החלבון המסונטז מתחלק בין השרירים המאומנים או שכמות החלבון המסונטז תלוי בשרירים ה"קרועים"?

איפה מתבצע תהליך סנטוז החלבון?
אם אתה באמת שואל על סנתוז חלבון (בניגוד לסיתזה של חומצות אמינו עליה דיברנו קודם) התשובה היא כן, בתאים הגוף השונים, באברונים שנקראים ריבוזומים (ע"ע פרס נובל לעדה יונת על הסבר של חלק מהתהליך).

אני לא יודע את כל הפרטים אותם צריך לדעת כדי לענות על השאלה שלך, אבל אני חושב שאם יש מספיק חלבון בגוף העובדה שמתאמן אחד כביכול פטור מבניית שריר החזה לא תשנה את קצב בניית השרירים האחרים שלו, תהליך שכפי שאמרנו הוא מקומי לתאי השריר. יחד עם זאת, מאחר וכל הגוף פועל גם כמקשה אחת דרך ההשפעות ההורמונליות השונות, ייתכן שיש השפעה. כלומר, למרות שתהליך בניית החלבון הוא מקומי, תיתכן גם השפעה כללית של התהליכים המקומיים האלה על הגוף כולו בכיוון האטת אותם תהליכים מקומיים - קצת בדומה לתשישות של שריר שהיא תהליך מקומי אבל משפיעה גם על תשישות כללית של הגוף (דרך המנגנון של עליית רמת חומצת החלב וחומרי פסולת שונים בדם). אגב, באותה מידה אפשר לנחש שההשפעה היא דווקא הפוכה: למי שלא מאמן את שריר החזה יהיו פחות הורמונים אנבוליים בגוף, ולכן בניית השרירים האחרים דווקא תואט. תיק"ו.

חושבני שאת הפיסקה הקודמת כולה אפשר היה לסכם בשלוש מילים: אני לא יודע 😃

• פותח/ת השרשור
אם אתה באמת שואל על סנתוז חלבון (בניגוד לסיתזה של חומצות אמינו עליה דיברנו קודם) התשובה היא כן, בתאים הגוף השונים, באברונים שנקראים ריבוזומים (ע"ע פרס נובל לעדה יונת על הסבר של חלק מהתהליך).

אני לא יודע את כל הפרטים אותם צריך לדעת כדי לענות על השאלה שלך, אבל אני חושב שאם יש מספיק חלבון בגוף העובדה שמתאמן אחד כביכול פטור מבניית שריר החזה לא תשנה את קצב בניית השרירים האחרים שלו, תהליך שכפי שאמרנו הוא מקומי לתאי השריר. יחד עם זאת, מאחר וכל הגוף פועל גם כמקשה אחת דרך ההשפעות ההורמונליות השונות, ייתכן שיש השפעה. כלומר, למרות שתהליך בניית החלבון הוא מקומי, תיתכן גם השפעה כללית של התהליכים המקומיים האלה על הגוף כולו בכיוון האטת אותם תהליכים מקומיים - קצת בדומה לתשישות של שריר שהיא תהליך מקומי אבל משפיעה גם על תשישות כללית של הגוף (דרך המנגנון של עליית רמת חומצת החלב וחומרי פסולת שונים בדם). אגב, באותה מידה אפשר לנחש שההשפעה היא דווקא הפוכה: למי שלא מאמן את שריר החזה יהיו פחות הורמונים אנבוליים בגוף, ולכן בניית השרירים האחרים דווקא תואט. תיק"ו.

חושבני שאת הפיסקה הקודמת כולה אפשר היה לסכם בשלוש מילים: אני לא יודע 😃
אני מצטער שאני חופר אבל עוד שאלה, איך מופרש הורמון (ויטמין) D3?
לפי מה שאני יודע ויטמין D הינו היידרופובי ולא יתעכל(?) \ ייספג בסביבה מיימית ולכן צריך סביבה שומנית (אני לוקח אומגה 3 לפני צריכתו).
ביציאה לשמש בשביל לספוג ויטמין D, עדיין צריכה להיות בסביבה שומנית?

אני מצטער שאני חופר
אין בעיה, אני תמיד יכול להתעלם מהשאלות.
ביציאה לשמש בשביל לספוג ויטמין D
ביציאה לשמש אתה לא סופג את הויטמין, אתה מייצר אותו. מאחר והוא מיוצר כבר בתוך הגוף, אין בעיה של ספיגה (מה עוד שבשכבת העור התחתונה יש גם שומן).

עריכה: כך שהשם "ויטמין" לא מוצדק. הוא נובע מסיבות היסטוריות.

אני מצטער שאני חופר אבל עוד שאלה, איך מופרש הורמון (ויטמין) D3?
לפי מה שאני יודע ויטמין D הינו היידרופובי ולא יתעכל(?) \ ייספג בסביבה מיימית ולכן צריך סביבה שומנית (אני לוקח אומגה 3 לפני צריכתו).
ביציאה לשמש בשביל לספוג ויטמין D, עדיין צריכה להיות בסביבה שומנית?
זה נשמע כאילו חשבת על לצאת לשמש ולשחות בתוך שמן 🤣

בכל מקרה אני לא סומך על השמש ומתסף בD3
זה לא מזיק, אבל בפעם הבאה שאתה עושה בדיקות דם בקש בדיקה של ויטמין D, ואולי תגלה שאין צורך בתיסוף. אגב, אתה יכול לשתות את כל הבקבוק במכה אחת, לא צריך לחלק לימים.

• פותח/ת השרשור
כי לעמוד בשמש חמש דקות כול יום מספק לך מספיק אנרגיה לגוף לייצר ויטמין D.
כמה?
זה לא מזיק, אבל בפעם הבאה שאתה עושה בדיקות דם בקש בדיקה של ויטמין D, ואולי תגלה שאין צורך בתיסוף. אגב, אתה יכול לשתות את כל הבקבוק במכה אחת, לא צריך לחלק לימים.
למה?😳
בכל אופן, מחקרים שקראתי הראו השפעה הכי טובה בתיסוף של 4000IU כל יום

• פותח/ת השרשור
תאמין לי שאתה בכלל לא מבין בזה, בנוסף אני די כהה (יותר מבפרופיל) מה שמוריד את הספיגת ויטמין די שלי.
תפסיק לדבר שטויות שאתה לא מבין בהם וכן יש ימים שאני לא בשמש בכלל.

• פותח/ת השרשור
למה מה? למה אפשר לקחת מנה אחת גדולה במקום לחלק לכל יום? כך הרופא שלי, שהוא אנדוקרינולוג טוב, אמר.
רפרנס?
אני לא מזלזל חס וחלילה אבל בכל המחקרים שקראתי הופיע לקיחה יומית, יותר קל לי לסמוך על מחקר מבודד משתנים על פני "הדוקטור אמר לי" לא משנה באיזה מעמד הוא...

לא שיש מה להשוות אבל באותה מידה אני יכול לומר שהאדמור אמר לי שהשיא החדש שלי בבנץ קרא רק בזכות ה' ולא בזכות הנפח שהרבצתי

כן, אתה צודק.

אם אתה אישה מבוגרת, הצץ כאן.

אם לא, קרא את זה או לך לחפש במקור, אי שם ב Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, September 2008.

גוגל ישמח לתת לך עוד מקורות רבים. תגיד לו שאני שלחתי אותך, ותקבל שייקר במתנה 😃
עריכה: עכשיו אני רואה שהמחקר עליו מבוססת הידיעה ברויטרס נערך בישראל. ייתכן שהרופא שלי היה מעורב בו (אשאל אותו בפעם הבאה שאפגש איתו, בתקווה זה יהיה עוד הרבה זמן).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית