הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית אימונים למסה

ilanmk11

מושעה
336
4
נק' מוניטין:
-4
336
4
קנטרי גן עברון בנהרי
חזה.... אימון a
בנץ פרס 4 סטים של 6 ככה
בנץ פרס חיובי 3 סטים של 6 ככה
כי אסור לי לעשות פרפר ומקבילים
כתפיים....
לחיצת כתפיים במכונה 4 סטים של 9 ככה
הרחקות לצדדים 3 סטים של 8
או חתירה אנכית 3 סטים של 8

יד אחורית ...
פולי עליון עם כבל 3 סטים של 9
פולי עליון עם מוט ישר 3 סטים של 9

אימון ב...
רגלים ....
לחיצת רגליים 4 סטים של 10 עד 8
פשיטת ברכיים ליריכיים 3 סטים של 8 .. 10
פשיטת רגליים לתאומים 3 של 10 עד 8
גב...
פולי עליון רחב 4 סטים של 8
חתירה 3 סטים של 10 .. 8
מתח 3 סטים max הכי הרבה כל סט
יד קדמית ..
4 סטים במכונה כפיפות ידיים שניהם באותו הזמן של 10 עד 8 ככה
2 סטים של 10 .. 8 של פטישים בישיבה עם מוט מרובע

איך התכנית ? האם יש הרבה סטים או כמו שצריך אם לא תגידו לי מה לשנות והאם סדר התרגילים טוב
אין סקוואט ודדליפט כי אסור לי וגם כפיפות מרפקים בעמידה עם מוט ליד קדמית לא מומלץ לי ובקשר ללחיצת חזה כמה סטים כדאי לעשות אם אני לא עושה את התרגילי עזר וגם אסור לי מיליטרי פרס

• פותח/ת השרשור
יש לי רגל אחת קצרת יותר את האמת
אבל שמתי לב לזה לא מזמן לכן לא הלכתי לאורטופית בנוגע לזה . צריך ללכת ? ומה יש לעשות בנוגע לזה . ויכול להיות שזה מרגיש ככה בגלל העקמת

ככה שההאמסטרינגס לא באמת מושך, זה דבר ראשון
מה ההמסטרינגס צריך למשוך בדיוק? אנחנו מדברים על לחיצת כתפיים
ומה שכתבת על ה"מתאמן הכי מנוסה" זה שטויות וחבל שאתה לא יודע את זה ומטעה
זה לא שטויות ואני מניח שלא הבנת את מה שכתבתי אז אני יצטט את עצמי ותקרא שוב
יכול ליצור לורדוזה בעמוד שדרה ברגע הקושי
המילה היותר מתאימה פה במקום יכול היא "עלול" מהסיבה שכולנו מפצים לפעמים כמה שננסה לשמור על טכניקה אנחנו בני אדם לא רובוטים, ובמקרה של אדם עם בעיות גב הייתי מעדיף שלא להגיע איתו למצב שהוא עלול בטעות לפגוע בעצמו.
הוא לא עונה על ההגדרות ה"רגילות" של בעיות גב
אני לא מומחה עמ"ש.
שתי הציטוטים האלו קצת סותרים אחד את השנייה, גם אני לא מומחה, לכן הפנתי אותו לאיש מקצוע שהוא כן מומחה

מה ההמסטרינגס צריך למשוך בדיוק? אנחנו מדברים על לחיצת כתפיים
בוא נלך פרה פרה: איך העובדה שאתה שם את הרגליים על משטח מוגבה בלחיצת כתפיים בישיבה, מונעת ממך ליצור אובר אקסטנשן בגב התחתון?

המילה היותר מתאימה פה במקום יכול היא "עלול" מהסיבה שכולנו מפצים לפעמים כמה שננסה לשמור על טכניקה אנחנו בני אדם לא רובוטים, ובמקרה של אדם עם בעיות גב הייתי מעדיף שלא להגיע איתו למצב שהוא עלול בטעות לפגוע בעצמו.
כן, רק שזה נקרא להגדיר את התרגיל מחדש ואז לקרוא לו מסוכן. שגיאות טכניות מתרחשות בכל התרגילים, השאלה החשובה באמת היא רק אם הן בטיחותיות, ומה נעשה כדי למנוע את זה.
אז בוודאי שאדם במצבו יצטרך להתחיל ממשקלים נמוכים, יצטרך להתקדם פחות מהר מאדם שלא במצבו, וישים דגש גדול על הטכניקה שלו. מה אתה אומר בזה? זה תקף גם ללחיצת כתפיים בישיבה, ובערך לכל תרגיל שאפשר לעשות בחדר כושר.
מי שלומד להתמש בשרירי הבטן ופושטי הירך שלו כמו שצריך (שתי קבוצות השרירים אשר מבצעות סיבוב אגן אחורי - PPT) ויודע לבצע את הפרס טוב, לא אמור להגיע למצב שאתה מתאר בשום שלב. בטח ובטח שלא כשרק מתחילים את התרגיל עם מוט ריק, כמו שהוא צריך לעשות.

סתם לקחת את התרגיל, הוצאת מהקשרו, וקראת לו מסוכן. הטענה הזו לא רלוונטית.

שתי הציטוטים האלו קצת סותרים אחד את השנייה, גם אני לא מומחה, לכן הפנתי אותו לאיש מקצוע שהוא כן מומחה
לא הבנתי מה סותר בציטוטים, אני צריך להיות רופא כדי להגיד שהבעייה שלו היא הא-סימטריה ולא פציעה כלשהי?
והמומחים אליהם הפנית לא יסייעו לו להתאמן כמו שצריך גם עוד 20 שנה, ככה שזה שהפנית לסמכות ה"רשמית" לא הופך את ההמלצה לבאמת טובה.

יש לי רגל אחת קצרת יותר את האמת
--- עידכון הודעה, לפני 44 דקות, תאריך ההודעות המקורית: לפני 46 דקות --- אבל שמתי לב לזה לא מזמן לכן לא הלכתי לאורטופית בנוגע לזה . צריך ללכת ? ומה יש לעשות בנוגע לזה . ויכול להיות שזה מרגיש ככה בגלל העקמת
בינגו. זה למשל פרט חשוב במידה והוא נכון. צריך ללכת לאורטופד שיבדוק, ואולי אפילו יעשה צילום כדי לדייק. במידה וזה נכון, זה מראה לנו לפחות חלק מהגורם לעקמת, אם לא את כולו. הטיפול בזה הוא תלוי מקרה. אם השוק קצר יותר, ברוב המוחץ של המקרים אם לא כולם - פשוט מגביהים את הנעל בעזרת מדרס / עיבוי הסולייה. אם הירך קצר יותר - זה תלוי בכמה. אם בקצת, או שמטפלים בנעליים או שמשאירים ככה, זה בכל מקרה לא יהיה "מושלם". אם ההבדל גדול מאוד, יש ניתוחים שמבצעים לקיצור הירך הארוך יותר, אבל עד כמה שידוע לי זו פרוצדורה מסובכת, עם סיכונים משלה, והיא נעשית רק במקרים באמת חריגים.

בכל מקרה, כדי לבצע את תרגילי הבסיס בחדר הכושר, אתה תצטרך לדעת מה קורה מהבחינה הזו.

• פותח/ת השרשור
טוב אז בינתיים אני ימשיך עם התכנית
אני חושב שיש הבדל קטן נגיד כשאני עומד אז רגל אחת טיפה קדימה כזה ויותר מוזר לי להסתובב לצד ימין בהליכה
אני מרגיש שרגל שמאל ארוכה יותר כשאני עומד
ונגיד אם אני מטפל בבעיה אז הגוף יתאזן?
אני בטוח שיש הבדל די קטן כי אני הולך כמעט רגיל עובדה שעד עכשיו לא שמתי לב אז בטוח לג צריך ניתוח
רגל ימין ארוכה יותר התבלבלתי

טוב אז בינתיים אני ימשיך עם התכנית
אני חושב שיש הבדל קטן נגיד כשאני עומד אז רגל אחת טיפה קדימה כזה ויותר מוזר לי להסתובב לצד ימין בהליכה
אני מרגיש שרגל שמאל ארוכה יותר כשאני עומד
ונגיד אם אני מטפל בבעיה אז הגוף יתאזן?
אני בטוח שיש הבדל די קטן כי אני הולך כמעט רגיל עובדה שעד עכשיו לא שמתי לב אז בטוח לג צריך ניתוח
ניתוח זו ממש לא האופציה השגרתית או הצפויה. אבל בשביל להתאמן צריך לדעת מה המצב מהבחינה הזו. במידה ותטפל בזה בעזרת עיבוי הסולייה למשל, מה שצפוי לקרות זה לא שהעקמת תסתדר אלא שהיא לא תחמיר. יש עדויות באינטרנט לאנשים שזה הקטין את זווית העקמת שלהם, אני לא יודע עד כמה זה אמין, אבל אולי. בכל מקרה ממה שזכור לי העדויות האלה מדברות ברוב המוחץ של המקרים על חבר'ה סביב גיל 14.

בקיצור, ללכת לבדוק. זה מאוד הגיוני שהרגליים שלך לא באותו אורך, אבל לא מחייב. צריך להבדק.

• פותח/ת השרשור
אני בטוח בזה שיש הבדל באורך כי זה הגיוני לצד של העקמת רגל ימין ארכה יותר כתף שמאל גבוהה קצת יותר אגן ימין גבוהה יותר אבלל ממש בקצת נגיד באגן אני לא שם לב
אני חושב שאני לא כל כך מתקדם במשקלי עבודה כמה סטים לעשות בחזה -בנץ פרס בלי שיפוע ועם שיפוע
ומה עדיף לעשות קודם לגב מתח ואז חתירה ואז פולי עליון רחב ?

עקמת של 27-30 מעלות בגיל 17, עם כאבים, היא מחוץ לרזולוציה של הפורום.
זה לא אומר שאתה לא יכול/צריך להתאמן (להתאמן = כולל תרגילים מורכבים), השאלה היא בעיקר איך, וזה, מחוץ לרזולוציה של הפורום. מתנצל.
אני יכול להמליץ על אנשי מקצוע טובים שיוכלו לעזור בזה, אבל לצערי אני מכיר כאלו רק בחו"ל, ככה שזה כנראה לא יהיה רלוונטי לך.

בכל מקרה אמליץ לך להתעניין בעצמך. תקרא על התרגילים (אמליץ לקרוא את הספר Starting Strengrh: Basic Barbell Training, 3rd edition כי הוא הספר הכי בסיסי וטוב שקיים בתחום הזה), וגם על עקמת, וגם על התרגילים עם עקמת. חפש מידע בנושא וכו'.
סליחה שאני ניכנס פה לא כל כך קשור, אבל גם לי יש עקמת ואף פעם לא יחסיתי לזה חשיבות למי שיש עקמת אסור לבצע תרגילים כמו דדליפט, סקוואט וחתירה??

סליחה שאני ניכנס פה לא כל כך קשור, אבל גם לי יש עקמת ואף פעם לא יחסיתי לזה חשיבות למי שיש עקמת אסור לבצע תרגילים כמו דדליפט, סקוואט וחתירה??
תלוי בדרגת העקמת. עקמת קלה לא אמורה להפריע.

• פותח/ת השרשור
אצלי זה עקמת ביננונית אבל בגלל שחזקתי את המייצבים ונהיו לי שרירים אז כולם אומרים לי שהגוף שלי נראה טוב וכמעט לא רואים את העקמת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית