הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קלוריות על מנת לעלות במשקל.

חמוץ

משתמש פעיל
568
59
נק' מוניטין:
81
568
59
היי.
אני מנסה להעלות במשקל, ואני אדם שקשה לו לאכול - בפרט פחמימות (שונא)
לצורך זה העלתי את כמות השומן (למשל הרבה בשר אדום , ושותה קרטון 250 מ"ל שמנת להקצפה לפני השינה (900 קלוריות)).

דיברתי כרגע עם חנות פליאו, והטענה שלהם היא ש"עם קלוריות לא עולים במשקל. כדי להעלות משקל אתה צריך להתאמן חזק, ולאכול הרבה חלבון ופחמימה בטוחה".

קראתי די הרבה בפורום ולפי מה שהבנתי פה - אם אתה שורף 2000 קלוריות ביום, ואוכל 3000 (אפילו אם רק תשתה מיליון צייסרים של שמן זית) אתה תעלה במשקל.

זה קצת סותר את מה שהם טוענים. אני ממש מבולבל. מישהו יכול לעשות לי סדר בבקשה?

אני ממש מבולבל. מישהו יכול לעשות לי סדר בבקשה?
אתה לא היחיד. הטענות של אנשי הפליאו לפיהן אפשר לאכול אינסוף קלוריות בלי לעלות במשקל מסתובבות בשטח הרבה זמן. כמו כמעט כל נושא אחר בתחום התזונה תוכל למצוא מחקרים שתומכים בכל דיעה שעולה על דעתך. למשל מסתובבת ברשת עדות (כביכול?) של מישהו שצרך 5000 קלוריות ביום במשך חודש בלי לעלות במשקל כמעט.

לדעתי, מלבד במקרים פתולגיים אם תאכל 1000 קלוריות יותר ממה שאתה שורף תעלה במשקל בשעור יפה. נסה ודווח לנו על התוצאות.

• פותח/ת השרשור
היי
מצטער שאני "מקפיץ", אבל רק רציתי לדווח שאכן ראיתי תוצאות טובות (עליתי כ4 ק"ג בשבועיים וחצי), ובקושי אכלתי פחמימות (כן, יודע שהרבה מזה שומן אבל לא אכפת לי כי אני שוקל 60 קג.. )
אגב אכלתי כל יום כ3000 קלוריות. אני 183 והמשקל היה 60, כעת 64. מתאמן בבית.

נזכרתי כרגע בשאלה נוספת. בגלל שאני נמנע מסוכר (ואוכל ממש מעט מעט פחמימות), האם יש לי "סכנה" להיות בקטוזיס?

נערך לאחרונה:
שמע זה משתנה, חישובי BMR וRMR הם לא מדוייקים כי ישנם אלו היוצאים מטווח הנורמה לכאן ולכאן.
יש כאלה שהם מאד פעילים, ויש כאלה עם חילוף חומרים משוגע או עם ריגשות לאינסולין נמוכה.

מעבר לכך הנקודה היא לא הרבה קלוריות וזהו, קודם לדאוג להגיע לכמות החלבון הנדרשת שהוא חומר הבניין של גופנו, ואז שומן שהוא חיוני
ואז פחמימות לאנרגיה והפלוס הקלורי על מנת שאלה לא ילכו אך ורק לתחזוקה אלא גם לבניה של שריר.
אם תגיע לפלוס קלורי אך ורק משומן אתה לא תראה עליה במאסת השריר.

לסיכום אתה צריך להגיע לכמות החלבון היומית ולדאוג ליתרון קלורי, כמה? בהתאם לאיך שהגוף שלך מגיב, אני למשל ממלצר אז אני צריך לאכול המווון
כדי לעלות קצת במשקל, אם לא הייתי ממלצר הייתי נזהר כי אני בנאדם שעולה בקלות בשומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית