הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סומולוב בבנצ.

Mr. Lift

מושעה
616
222
נק' מוניטין:
345
616
222
שלום לכולם. אני תקוע במשקל בבנצ כבר כמה חודשים אני אוכל כמו שצריך ונח מספיק אבל המשקל על המוט לא משתנה. כיום אני עם תוכנית נפח 5*5 ולפני כן הייתי עם מאדקאו. חשבתי לתת יותר נפח ושמעתי שסומולוב תוכנית אימונים גיהנום אבל שווה את זה, חוץ מזה בינתיים אני ינסה אותה רק בבנצ. אז בין כל המומחים פה, איך התוכנית הולכת ספציפית בבנצ? תודה רבה.

• פותח/ת השרשור
זהו חשבתי על זה... אם אני יעשה בנצ קל ביום ראשון ואז ביום שלישי אני יבדוק ראם ויום חמישי גם בנצ קל ואז שבוע אחרי זה להתחיל סמולוב אבל מתכונת מלאה של 13 שבועות. בשבועיים הראשונים זה יותר הכנה מנטאלית ופיזית ככה שאני יספיק להתכונן ולהתאושש מה דעתך?

לגבי מתכונת סמולוב מלאה לבנץ' אני לא יכול לייעץ כי אני לא מכיר ואין לי שום נסיון איתה (אפילו לא שמעתי שעושים את זה).
לגבי ה1RM יום שלישי נשמע סביר, למרות שאני עדיין בדעה של למשוך את הסמולוב ג'וניור עד שאתה נכשל ורק אז ללכת על שיא.
יש פה חבר'ה עם יותר נסיון ממני בתכנית, מקווה שהם יעזרו לך יותר. בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

הסמולוב המקורי, מבוצע ל-13 שבועות. יותר ישים מאשר בנץ פרס לחודשיים-4 פעמיים בשבוע. אתה יכול לחזור לתוכנית גם אחרי הפסקה קצרה שאתה חייב לעשות אחרי חודש(מהניסיון שלי), אחרת תתחיל לחוות תופעות לוואי של אימון יתר. התוכנית לא רק מגדילה לך את הכח המרבי, עם נפח לא קטן בכלל, היא גם מפעילה לחץ תמידי על הגידים והעצמות. להם לוקח הרבה יותר זמן להסתגל לשינוים. אם לפני התוכנית לחצת 2 3 פעמים בשבוע, ועכשיו אתה חושב אחרי סבב של גוניור סמולוב, להתחיל מודיפיקציה(שלא מומלצת לטבעים) של התוכנית לעוד חודשיים. אתה יכול לנסות ולספר איך זה מרגיש, דלקות ירידה במוטיבציה וכו.. שיא תמיד אפשר לבדוק. כך 3 4 ימים מנוחה(יום אימון קל באמצע), ותנסה לראות אם הרמ1 עלה ובכמה.

• פותח/ת השרשור
עידכון קטן לגבי השבוע (למי שמעוניין חח) יום ראשון 112 קילו 6*6, היום 117 5*7. הרעיון שנתתם לגבי הקפיצות של 2.5 במקום 5 באמת רעיון מעולה.. הלך ממש טוב! יום חמישי 127 קילו 4*8 נעדכן בהמשך. בכל מקרה התוכנית הזאת מביאה אותי לשיאים חדשים כל פעם מחדש. ממליץ בחום לכל המתלבטים שנתקעו בלינארית/ 5*5 נפח לעשות אותה אם זה לסקוואט ואם זה לבנצ!

באסה שברגע שמפסיקים לעשות אותה יורדים גם בכח וגם במסה.. אני עכשיו שבוע שביעי בלינארית ועדיין לא הגעתי לכח שהגעתי בגוניור סמולוב(135 ל10 שלישיות).. איך ימי שישי הכי כיפיים אה 😆?

• פותח/ת השרשור
שישי שעבר היה סיוט חחח. שני סטים אחרונים היו גיהנום נראה לי שעשיתי גם 11 סטים בסוף כי התבלבלתי בספירה :/. ולגבי לרדת במאסה ובכוח לא ממש מסכים איתך. אם תאכל כמו שצריך ותשמור על מאזן קלורי חיובי וכמות חלבון טובה אין סיבה שתרד.

• פותח/ת השרשור
:0 אל תבאסו אותי. בכח יש מצב אבל במאסה לא נראה לי. בכל מקרה אני פשוט אשאר במתכונת שלה וכשאני אתקע אני יעשה שבוע הפסקה ואז אחזור שוב לתוכנית.

• פותח/ת השרשור
עידכון לגבי היום - 127 קילו 4*8. וואלה הלך יותר טוב ממה שציפיתי. ביומיים האחרונים הכנסתי מספיק חלבון אבל קלוריות בכלל לא ( 2000-2500) אולי הגוף משתמש בשומן לאנרגיה וואלה לא יודע אבל סגרתי הכל חלק.

@Leon אתמול יצא לי להציץ באחד הנושאים שהיה פה לגבי צריכת החלבון היומית https://www.lbs.co.il/threads/56108/ וציינתה שם דברים שאני מתחיל להסכים איתם. כל העיניין של הדאגה לגבי אוכל שיוצר סטרס ואכילת כמות החלבון (שלא חייב לדחוף חלבון כפול 2) ובכלל הנושא הזה שנוי במחלוקת מבחינתי. עובדה שאני גדל גם במשקל וגם במשקלי עבודה. לפעמים יוצא לי להכניס 230 גרם חלבון ולפעמים 180 או אפילו 150 תלוי ביום והכל הולך סבבה. כמובן שלפעמים האימונים חרא אבל זה קורה גם כשנחים מספיק וגם כשאוכלים המון, אין מה לעשות לפעמים אי אפשר למנוע אימון מחורבן!

בכל אופן, מחר 132 קילו 3*10 שאלוהים יעזור לי.
יום ארור!!! זהו נכשלתי ב 132! יצא לי 3,3,2. 3 סטים והאחרון לא מחשיב אפילו!
זה מה שגורם שינה חרא בלאט. שבוע הבא אני אנסה אותם משקלים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שבוע רביעי!

אתה מבין?! חכה אני לא נכנע! ישנתי 5 שעות בסך הכל וגם זאת לא הייתה שינה טובה. ידעתי שהאימון יהיה חרא איך שקמתי מהמיטה. סמולוב לא נצח ולא כלום!! אי אפשר שכל אימון יהיה מושלם וחלק. שבוע הבא אותם משקלים. לדעתי דווקא המנוחה של היום תעשה לי רק טוב. אני מתחיל להרגיש כבר מוזר בבית החזה עצמו. יש לי כאב מוזר לפעמים או באמצע או בצד. אני מרגיש גם בכל תנועה של החזה כאילו הוא קרוע לחתיכות ככה שהמנוחה הזאת וחזרה למשקלים יעזרו לי דווקא להתאושש קצת. ה 127 קילו 4*8 שהיה אתמול דווקא היה סבבה לגמרי והייתי בטוח שהיום ילך גם טוב. אבל בסדר לא נורא אני לא נכנע.

פיה עכשיו ברור למה התמכונת בנויה ל-3 שבועות בלבד. לא הגעתי לכשל בתוכנית..
אולי עדיף שתחזור לאיזה תוכנית פיצולים ותחזור לסמולוב עוד חודש? 4 אימוני חזה בשבוע למשך חודש- גבולי, במיוחד אם אתה רוצה להמנע מאימון יתר.

• פותח/ת השרשור
לא אין מצב אחי. אני חייב לסיים לפחות שבוע 4! זה מאכזב כי כל השבוע הלך ממש טוב ורק היום יצא זין כזה! אני בכל זאת אנסה שבוע הבא שוב את אותם המשקלים. אותי יותר עיניין מה זה הכאב המוזר הזה שיש לי לפעמים בבית החזה עצמו וקראתי קצת על זה ולפי מה שרשום זה קשור להתרחבות של העצמות או משו כזה.

• פותח/ת השרשור
טוב פיזדץ כנראה שיחקתי יותר מידי עם הסמולוב הזה. כאבו לי הכתפיים בטירוף והיה כאב מוזר בחזה. נכשלתי לגמרי היום. עכשיו השאלה שלי מה לעשות עכשיו? לאיזה משקל להוריד כמה חזרות וסטים וכמה פעמים בשבוע בישביל התאוששות? לינארית אולי? או פיצול רגיל?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בכלל לא מצפה. אנס אותי לגמריי גם פיזית וגם מנטאלית. בשבוע הרביעי לא ישנתי כמו בן אדם וגם לא אכלתי והייתה עייפות בילתי נסבלת אולי אימון יתר לא יודע. הייתי צריך להקשיב לך וזהו. לאיזה משקל להוריד את הבנצ?

תוריד ל100 לשבוע-שבועיים, רק כדי לתת קצת מנוחה לCNS אבל לא לרדת בכח.. ואחרי זה תתחיל לינארית כשאתה עושה פחות ממה שעשית ג סמולוב, כלומר אם רמ5 135, תרד ל-120 בלינארית.
פעם הבאה תנסה את התוכנית על חומרים, אולי תצליח לשבור אותה ף)

• פותח/ת השרשור
לא נוגע בזבל הזה. אני מאמין שהכל בגלל האוכל והשינה. התוכנית הזאת דורשת המון מנוחה והמון קלוריות המוןןן.. ובשבוע הרביעי לא היה לי את שניהם. בכל מקרה לאון תודה שעקבתה ויעצתה מעריך את זה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית