הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבים בטבלת ערכים תזונתיים - חלק מהפחמימות?

• פותח/ת השרשור idobh2
  • פורסם בתאריך

idobh2

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
0
40
0
שלום לכולם,
כשאני רואה בטבלת ערכים תזונתיים של מזון מסויים כמות סיבים ל100 גרם - זה חלק מהפחמימות?

כלומר אפ יש לי עבור 100 גרם מוצר 50 גרם פחמימה ו30 גרם סיבים - זה אומר שיש בתכל'ס רק 20 גרם פחמימות שאני מעכל (כלומר סוכרים)?
או שזה אומר שיש 50 גרם סוכרים ובנוסף עוד 30 גרם סיבים?

הדבר אומר שמתוך 50 גרם פחמימות יש 30 גרם סיבים תזונתיים.
סיב תזונתי שווה ערך ל ~1.8 קלוריות

הדבר אומר שמתוך 50 גרם פחמימות יש 30 גרם סיבים תזונתיים.
סיב תזונתי שווה ערך ל ~1.8 קלוריות

אני לא חושב שהפעם אתה צודק.. זה נכון רק במקרים שבהם רשום "כלל פחמימות - 50 גרם, מתוכם סיבים תזונתיים - 30 גרם".

אם לא רשום את המילה "מתוכם" והם מופיעים ברשומה נפרדת בטבלה זה לא מתוך סה"כ הפחמימות.
ראה דוגמאות של גבינות שמנת 5% שיש בהם סיבים תזונתיים, והטבלה מציינת את כמות הסיבים בנפרד ולא מתוך כמות הפחמימות הכוללת של המוצר.
אותו דבר ניתן לראות בבירור על גבי הפייבר 1, שכמות הסיבים שם גדולה יותר מכמות כל הפחמימות על פי המצויין בטבלת הערכים.

מציע לך לבדוק את הנושא..

אני לא חושב שהפעם אתה צודק.. זה נכון רק במקרים שבהם רשום "כלל פחמימות - 50 גרם, מתוכם סיבים תזונתיים - 30 גרם".

אם לא רשום את המילה "מתוכם" והם מופיעים ברשומה נפרדת בטבלה זה לא מתוך סה"כ הפחמימות.
ראה דוגמאות של גבינות שמנת 5% שיש בהם סיבים תזונתיים, והטבלה מציינת את כמות הסיבים בנפרד ולא מתוך כמות הפחמימות הכוללת של המוצר.
אותו דבר ניתן לראות בבירור על גבי הפייבר 1, שכמות הסיבים שם גדולה יותר מכמות כל הפחמימות על פי המצויין בטבלת הערכים.

מציע לך לבדוק את הנושא..

מציע לך לקרוא את הקישור הנ"ל

http://www.diets.co.il/articles/articles-inside.asp?ID=731

באופן רגיל, ברוב הגדול של המקרים, היצרנים נוטים להציג את כמות הסיבים כחלק מסה"כ הפחמימות.
לעתים, ביחוד במזונות מאוד עשירים בסיבים וביחוד כשהיצרן מעונין להדגיש עד כמה המוצר שלו עשיר בהם - הם מוצגים בנפרד מהפחמימות שאינן סיבים. Fibre1 הנו דוגמא טובה לכך

• פותח/ת השרשור
באופן רגיל, ברוב הגדול של המקרים, היצרנים נוטים להציג את כמות הסיבים כחלק מסה"כ הפחמימות.
לעתים, ביחוד במזונות מאוד עשירים בסיבים וביחוד כשהיצרן מעונין להדגיש עד כמה המוצר שלו עשיר בהם - הם מוצגים בנפרד מהפחמימות שאינן סיבים. Fibre1 הנו דוגמא טובה לכך

אחלה.. זה לא סותר את זה ש50 גרם פחמימה ו30 גרם סיבים אומר 50 גרם פחמימה שמתוכם 30 גרם סיבים - אם הם מוצגים בנפרד או לא זה כבר לא משנה למה שיש בתכלס - הבנתי נכון?

אחלה.. זה לא סותר את זה ש50 גרם פחמימה ו30 גרם סיבים אומר 50 גרם פחמימה שמתוכם 30 גרם סיבים - אם הם מוצגים בנפרד או לא זה כבר לא משנה למה שיש בתכלס - הבנתי נכון?

ת'אמת? לא נראה לי שהבנת.
אני לא יודע איך אפשר להסביר את הענין יותר טוב ממה שניסיתי קודם...

יודע מה, אולי בכל זאת רעיון -
אם אתה לא מסוגל לקרוא 'ערכי תזונה' על אריזות מזון, אז פשוט תניח שמדובר ב 30 גר' סיבים מתוך הסה"כ 50 פחמימה. ברוב המקרים תצא צודק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית