הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בנוגע לשכיבות שמיכהכמה שאלות בנוגע לשכיבות שמיכה

The_MotivatoR

משתמש מתחיל
94
3
נק' מוניטין:
3
94
3
אז ככה יש לי כמה שאלות שאשמח אם תענו עליהן (בבקשה במסודר).

1. זה נכון שככל שהידיים רחבות העבודה היא יותר על החזה ופחות על היד האחורית? וגם הפוך שהן לא רחבות אז זה עובד יותר על היד אחורית?

2. שכיבות שמיכה עוזרות להתחזק בשביל לעשות מתח?

3. צריך לרדת עד ל90 מעלות וזה מספיק?

תודה מראש

• פותח/ת השרשור
1. כן.
2. לא. שרירים שונים.
3. לא. רצוי לעשות את התנועה לטווח המכסימלי (חזה כמעט נוגע ברצפה).
4. שכיבות סמיכה, לא שמיכה.

בנוגע ל3, אם אני אעשה 90 מעלות ואולי קצת יותר זה בעצם לא יהיה ממש אפקטיבי?

אם אני עושה 90 מעלות ואולי קצת יותר זה בעצם לא ממש אפקטיבי?
אני לא יודע לענות על "לא ממש אפקטיבי" אבל זה פחות אפקטיבי מלעשות את טווח התנועה המלא. מה מונע ממך?

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע לענות על "לא ממש אפקטיבי" אבל זה פחות אפקטיבי מלעשות את טווח התנועה המלא. מה מונע ממך?
זה לא שמשהו מונע פשוט לדעתי אני עושה 90 מעלות ואולי קצת יותר והגוף די קרוב לרצפה ככה.

עוד שאלה, יותר טוב לעשות 2 סטים של 5 או סט אחד של 10?

מה בנוגע למה ששאלתי?
שלושה סטים הם המספר המקובל, אם כי יש כאלה שמעדיפים יותר. לא ידוע לי על שיטת אימון שמתבססת על פחות משלושה סטים בתרגיל לשריר בינוני-גדול (אבל לא במקרה הדגשתי את המילה "לי" - אני לא ממש מומחה), ושריר החזה הוא בהחלט שריר גדול. לכן הייתי מציע לך למצוא את המספר שמאפשר לך לעשות שלושה סטים (לפי השאלה שלך, אולי 4 או 5 שכיבות סמיכה בכל סט) וכשזה יהפוך לקל מדי תגדיל את המספר הזה. כשתגיע לסביבות 12-15 תצטרך לשקול הוספת משקל או אמצעי אחר להגברת המאמץ, אבל יש לך עוד קצת זמן עד אז.

• פותח/ת השרשור

שלושה סטים הם המספר המקובל, אם כי יש כאלה שמעדיפים יותר. לא ידוע לי על שיטת אימון שמתבססת על פחות משלושה סטים בתרגיל לשריר בינוני-גדול (אבל לא במקרה הדגשתי את המילה "לי" - אני לא ממש מומחה), ושריר החזה הוא בהחלט שריר גדול. לכן הייתי מציע לך למצוא את המספר שמאפשר לך לעשות שלושה סטים (לפי השאלה שלך, אולי 4 או 5 שכיבות סמיכה בכל סט) וכשזה יהפוך לקל מדי תגדיל את המספר הזה. כשתגיע לסביבות 12-15 תצטרך לשקול הוספת משקל או אמצעי אחר להגברת המאמץ, אבל יש לך עוד קצת זמן עד אז.
אולי לא הבנת אותי נכון, התכוונתי לאם יש הבדל בין לעשות x חזרות במספר סטים לבין לעשות את הx חזרות האלה בסט אחד. אז נניח לפי מה שכתבת, יש הבדל בין לעשות 3 סטים של 15 ללעשות סט אחד של 45?

אולי לא הבנת אותי נכון, התכוונתי לאם יש הבדל בין לעשות x חזרות במספר סטים לבין לעשות את הx חזרות האלה בסט אחד. אז נניח לפי מה שכתבת, יש הבדל בין לעשות 3 סטים של 15 ללעשות סט אחד של 45?
ברור שיש הבדל, המנוחה בין הסטים עוזרת להשלים את הסט הבא.
אם אתה מסוגל לעשות 45 רצוף בחלוקה לסטים זה מקביל נניח ל 3*20 עם דקה מנוחה.

לדעתי הכי טוב כשעושים סט ראשון הכי הרבה סט שני הכי הרבה ....

התכוונתי לאם יש הבדל בין לעשות x חזרות במספר סטים לבין לעשות את הx חזרות האלה בסט אחד
חנן ענה לך, אבל ליתר בטחון ארחיב טיפה: הסטים מאפשים לך להעלות את הנפח הכללי של התרגיל. בדוגמא שהוא נתן, תוכל לעשות 60 שכיבות סמיכה בזכות המנוחות הקצרות שאתה לוקח באמצע (מה שגורם לחלוקה לסטים), ולכן זה עדיף על ביצוע של המקסימום ב"מכה אחת" (בדוגמא לעיל: 45).

אגב, אני מבין שזאת היתה רק דוגמא, אבל א אתה במצב של 45 חזרות רצופות אתה הרבה מעבר לתחום האנאירובי, כך שאתה צריך להגביר את העצימות.
לדעתי הכי טוב כשעושים סט ראשון הכי הרבה סט שני הכי הרבה ....
זה עלול לגרום התשה קצת מופרזת לשריר המדובר, אבל גם אני מרגיש שהחלוקה לשלושה סטים באותו אורך אינה בהכרח הדבר הכי טוב שאפשר להעלות על הדעת.

לדעתי זה הדבר הכי טוב גם בשביל סיבולת שריר וגם בשביל היפורטרפיה ככה אתה הכי מעלה את מס השכיבות שמיכ שלך

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה הדבר הכי טוב גם בשביל סיבולת שריר וגם בשביל היפורטרפיה ככה אתה הכי מעלה את מס השכיבות שמיכ שלך
חנן ענה לך, אבל ליתר בטחון ארחיב טיפה: הסטים מאפשים לך להעלות את הנפח הכללי של התרגיל. בדוגמא שהוא נתן, תוכל לעשות 60 שכיבות סמיכה בזכות המנוחות הקצרות שאתה לוקח באמצע (מה שגורם לחלוקה לסטים), ולכן זה עדיף על ביצוע של המקסימום ב"מכה אחת" (בדוגמא לעיל: 45).

אגב, אני מבין שזאת היתה רק דוגמא, אבל א אתה במצב של 45 חזרות רצופות אתה הרבה מעבר לתחום האנאירובי, כך שאתה צריך להגביר את העצימות.

זה עלול לגרום התשה קצת מופרזת לשריר המדובר, אבל גם אני מרגיש שהחלוקה לשלושה סטים באותו אורך אינה בהכרח הדבר הכי טוב שאפשר להעלות על הדעת.
ברור שיש הבדל, המנוחה בין הסטים עוזרת להשלים את הסט הבא.
אם אתה מסוגל לעשות 45 רצוף בחלוקה לסטים זה מקביל נניח ל 3*20 עם דקה מנוחה.

ברור שהמנוחה בין הסטים עוזרת לעשות עוד, אבל מבחינת כוח, סיבולת, גדילה של השריר וכו׳ זה משנה?

אבל אני לא מתכוון לעשות רק סט 1 MAX אני מתכוון לעשות 3 סטים וכל סט הכי הרבה

Back
למעלה תחתית