הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי טקסס מטוד לעומת 5X5 לינארית

• פותח/ת השרשור aviram5
  • פורסם בתאריך

aviram5

משתמש פעיל
532
282
נק' מוניטין:
753
532
282
GO ACTIVE
רציתי לדעת מה ההבדל בין התוכנית טקסס מטוד לבין התוכנית 5X5 הלינארית והאם ההבדל בין התוכניות נותן העדפה לאחת התוכניות?

• פותח/ת השרשור
בלינארית בכל אימון הנפח הוא בינוני ונבנה במהלך הסטים את כל הויכוחים אפשר לפתור עם חישובים פשוטים, נפח עבודה מחושב כמספר החזרות כפול משקל עבודה(לא כולל סטים של חימום ואם אתם מרגישים שכן צריך להחשיב אולי החימום כבד מדי)
אפשר לקחת מתאמן לדוגמא להזין 3-4 שבועות בלינארית ובטקסס ולראות את המספרים(כנראה מה שנקבל שב A ו C של הלינארית יש נפח דיי דומה ונמוך מן הסתם מהיום נפח של טקסס)
מבחינת שיאים בשלישי שוברים שיא לפרס ולדדליפט
בטקסס הנפח מרוכז ליום אחד ושיאים שוברים ביום חמישי
תודה, נראלי אני אמשיך עם הלינארית עוד איזה 4-5 שבועות(אני עכשיו בשבוע ה4) ואז יעבור לטקסס

פרס לא מודד בצורה הכי טובה כח של פלג גוף עליון (שהוא יצור לא מוגדר כ"כ בפני עצמו). רק מעצם העובדה שהמשקלים הנלחצים בו נמוכים באופן יחסי נראה שהוא מחסיר הרבה מאוד אלמנטים התורמים ל-"כח פלג גוף עליון" כמו גם מוסיף כמה אלמנטים שעלולים לפגוע מאוד בלחיצה (מייצבים למשל).
כוח פלג גוף עליון לא יכול להמדד בתרגיל אחד, עקב המורכבות של הכתף-שכמה (מבחינת תנועות). לכן אני מסכים איתך שהפרס בפני עצמו, לא יכול להיות מדד כזה.
מה שכן, הוא המדד כי טוב ל"פונקציונלות", כי הכוח עובר דרך כל הגוף. בבנץ', השרשרת הקינטית קצרה יותר ופחות מפרקים מעורבים, בנוסף לטווח תנועה קטן יותר - מה שמסייע להרים יותר משקל. אבל כן, הוא יותר "מבודד" את פלג הגוף העליון. הבעייה בו היא שהוא טריקי ולכן משמש מדד פחות מאוזן בין אנשים.
למבחן כזה הייתי בהחלט מוסיף גם צ'ין אפס ו/או מתח, מה לעשות, משיכות הן הפעולה העיקרית הנוספת של פלג הגוף העליון. וגם גריפ, שבא לידי ביטוי במשיכות, כמובן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית