הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתיחה

• פותח/ת השרשור Muzi
  • פורסם בתאריך

Muzi

משתמש פעיל
495
66
נק' מוניטין:
160
495
66
שלום לכולם,בזמן האחרון קרה לי משהו מאוד מוזר,בשנייה שאני קם,אני מרגיש כאב מטורף בתאומים(רק באחד) כאב שגורם לי טיפה לצעור אפילו,כאב של מתיחה של השריר פנימה כזה,לא יודע בדיוק איך לתאר את זה... הקטע הוא שאין לי מושג ממה זה יכול להיגרם,עבדתי על תאומים אוליה3 פעמים בכל חיי... אני עובד רק מורכבים,יש לכם מושג מה זה בכלל? אני צריך לדאוג? להזמין טור לרופא

כאב של מתיחה של השריר פנימה כזה
אם השריר גם נוקשה כמו אבן זה נשמע כמו התכווצות, ושריר התאומים ידוע בנטיה הזאת שלו, לא פעם בלילה. מגנזיום עשוי לעזור.

• פותח/ת השרשור
אם השריר גם נוקשה כמו אבן זה נשמע כמו התכווצות, ושריר התאומים ידוע בנטיה הזאת שלו, לא פעם בלילה. מגנזיום עשוי לעזור.
לא ממש מיששתי אותו... קצת בתמקדתי בכאב חחחח אתה חושב שלא צריך לדאוג לגבי זה?

אתה חושב שלא צריך לדאוג לגבי זה?
כמו שאמר לוטם, זאת תופעה די נפוצה. אם אתה רואה כדורגל, אתה בטח מכיר את התופעה שלקראת סיום המשחק יש שחקנים שנופלים על הדשא בכאב רב ומישהו בד"כ מותח להם את בהונות הרגליים לכיוון החזה, מה שמשחרר את העניין תוך שניות והם חוזרים לשחק. זאת התכווצות של שריר התאומים (או, שמקרים אחרים, נסיון למשוך זמן, אבל נשאיר את זה בצד כרגע). אם יש לידך מישהו כשאתה מתעורר אתה יכול להעזר בו/בה, כי די קשה לעשות את התמרון הזה לבד.

מגנזיום כבר הזכרתי, ייתכן מחסור בויטמין B6 ויכול להיות גם שהתזונה שלך דלה מדי במלח.

@יהושע60 צודק. חסר לך מגנזיום בגוף. כעזרה ראשונה אתה יכול לבצע מתיחה במצב 2: שכיבה כמו בביצוע שכיבות סמיכה, רק על האמות ולא על כפות הידיים, הצבת הרגל הבריאה על הרגל הכואבת כך שהאצבעות של הרגל העליונה יישבו על עקב וגיד אכילס של הכואבת, וניעות קטנות. בערך כמו בתמונה (רק שהגוף צריך להיות נמוך יותר, על האמות, וכף הרגל העליונה ישרה עם האצבעות תופסות את העקב).

sam_1375.jpg

אם אתה רואה כדורגל, אתה בטח מכיר את התופעה שלקראת סיום המשחק יש שחקנים שנופלים על הדשא בכאב רב ומישהו בד"כ מותח להם את בהונות הרגליים לכיוון החזה, מה שמשחרר את העניין תוך שניות והם חוזרים לשחק. זאת התכווצות של שריר התאומים
זו דווקא בדרך כלל מתיחה בהאמסטרינג.

זו דווקא בדרך כלל מתיחה בהאמסטרינג.
למיטב ידיעתי - לא נכון. מתיחה בהמסטרינג יותר נדירה ויותר בעייתית. (גם המינוח "מתיחה" לא מתאים, אבל אני יודע שמרבים להשתמש בו).

• פותח/ת השרשור
קרה לי גם פעם אחת בהאםסטרינגס אבל קרה לי כבר מספר פעמים בתאומים,אני בספק שהתזונה שלי דלה במלח... אבל אני אבדוק לגבי מגנזיום,ואם יש לי אופציה לקחת...
אחרי בדיקה באינטרנט לגבי מזונות עם מגנזיום,ראיתי שיש בהרבה פירות ושיש בחלב,ככה שאני לא יודע אם זה מגנזיום... כי אני אוכל הרבה פירות,ושותה בערך 2 ליטר חלב ביום...

אם זה ימשיך להטריד אותך אולי שווה לגשת לרופא. אני מכיר מישהי שסובלת מבעיה דומה כבר הרבה זמן, ושום רופא לא עזר לה (מגנזיום עשה רושם שהוא עוזר אבל משום מה האפקטיביות שלו פחתה עם הזמן, לא ברור למה). לי יש בעיה דומה עם שרירים קטנים בכפות הרגליים, אבל קל לשחרר אותם במתיחה כך שזאת בעיה קטנה.

• פותח/ת השרשור
אם זה ימשיך להטריד אותך אולי שווה לגשת לרופא. אני מכיר מישהי שסובלת מבעיה דומה כבר הרבה זמן, ושום רופא לא עזר לה (מגנזיום עשה רושם שהוא עוזר אבל משום מה האפקטיביות שלו פחתה עם הזמן, לא ברור למה). לי יש בעיה דומה עם שרירים קטנים בכפות הרגליים, אבל קל לשחרר אותם במתיחה כך שזאת בעיה קטנה.
ווואי יש לי מלא זמן בכפות הרגליים כבר שנים רבות מידי פעם פשוט מרגיש כאילו הרגל שלי רוצה להסגר כמו כף יד... התאומים התחיל רק עם האימונים אבל... נראה אם זה ימשיך להתריד אותי אני אלך לרופא,אין מה להפסיד... תודה רבה על העזרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית