הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון משמר שריר

DarkMatter

מושעה
1,515
1,267
נק' מוניטין:
3,759
1,515
1,267
איך חומר יכול לשמר שריר, מה הוא בעצם עושה?

ניקח דוגמא קלן
איך הוא משמר שריר ולא אנאבולי?
אם מגביר סינטזת חלבון אזי אנאבולי במידה מסויימת.. או שזה לא נכון ואו לא הדרך ויש עוד דרך שעלי ללמוד?

פה עולה לי עוד שאלה,
למה אנשים לא לוקחים קלן במסה? (או שכן ואני לא מודע?)

אני מתאר אולי בגלל שהוא מצמצם מאגרי גליקוגן ועושה יותר נזק מתועלת במסה?

(אני לא שואל כדי להשתמש במסה.. לידע כללי זה מאוד מעניין, אותי לפחות..)

נערך לאחרונה:
אני לוקח קלן במאסה, לדעתי קלן זה אחד החומרים הגאוניים. לי אישית הוא נותן את היתרונות הבאים:
- מעלה אותי בכוח.
- מעלה לי את החשק המיני.
- שאני לוקח קלן אני אוכל מלוכלך ועדיין לא עולה באחוז שומן באופן מטורף כמו שמצופה.
- עושה אותי יבש יותר לא יודע איך להסביר כאלו מוציא טיפה נוזלים מהגוף.
- האירובי שלי משתפר (מי ישמע כמה אירובי אבל עדיין)

מצד שני החסרונות:
- התופעות לוואי של הכאב ראש והרעידות ממש מעצבנים בשבוע הראשון אם כי הם נעלמים.
- מזיע יותר
- אומנם נדיר שקרה לי אבל השריר נוטה "להיתפס" יותר מהרגיל

• פותח/ת השרשור
אני לוקח קלן במאסה, לדעתי קלן זה אחד החומרים הגאוניים. לי אישית הוא נותן את היתרונות הבאים:
- מעלה אותי בכוח.
- מעלה לי את החשק המיני.
- שאני לוקח קלן אני אוכל מלוכלך ועדיין לא עולה באחוז שומן באופן מטורף כמו שמצופה.

מצד שני החסרונות:
- מזיע יותר
אתה עושה רגיל פירמידה? שבועיים on off?
אם אתם יכולים לענות לי על השאלות בבקשה?
@Tom @יניב ריז
איך חומר יכול לשמר שריר, מה הוא בעצם עושה?

ניקח דוגמא קלן
איך הוא משמר שריר ולא אנאבולי?

נערך לאחרונה:
פרמידה תמיד, ועושה 4-5 שבועות רצוף עם קטוטיפן, בכלל לא מבין את האנשים שעושים שבועיים כן שבועיים לא, עד שמתחילים לראות תוצאות פתאום להפסיק? קחו רצוף עם קטוטיפן.

• פותח/ת השרשור
פרמידה תמיד, ועושה 4-5 שבועות רצוף עם קטוטיפן, בכלל לא מבין את האנשים שעושים שבועיים כן שבועיים לא, עד שמתחילים לראות תוצאות פתאום להפסיק? קחו רצוף עם קטוטיפן.
כיוון שאתה משתמש בקלן גם בחיטוב וגם במסה,
אתה לא חושש שלאורך זמן הרצפטורים שלך יתחילו להתייאש?

אני עושה לפי הפרוטוקול המקובל ביחד עם קטוטיפן, ומחכה מינימום חודשיים כדי להתחיל שוב.
אין בעיה עם זה.

- מעלה אותי בכוח.
- מעלה לי את החשק המיני.

מצד שני החסרונות:
- מזיע יותר

מעלה אותך בכוח, בחשק המיני, אוכל מלוכלך
כל זה בגלל כדור קלן מסכן ?
אני לא יודע מה אתה לוקח, אולי אתה לוקח אנאבר
אבל עשיתי בחיי מס׳ פעמים שימוש בקלן ואין בכלל קשר לחשק המיני / לעלייה בכוח / אם תאכל מלא גאנ׳ק לא תעלה בא״ש זה כולה עוזר לחילוף חומרים ב-10% .
מצטער לבאס אבל זה לא כזה כדור פלא.

קודם כל אף אחד לא אמר שזה כדור פלא
דבר שני ממש הגיוני שאתה אומר שאני אולי לוקח אנבר שהחומר גלם של אנאבר עולה פי 3 מקלן.
אבל בכל מקרה עלייה בכוח ועלייה בחשק המיני הם תופעות לוואי שהרבה נתקלו בהם בשימוש בקלן.
זה שאתה מקבל/לא מקבל את אותם תופעות לוואי כמו למשהו אחר לא אומר שהחומר לא אותו חומר. כל אחד והגוף שלו בגלל זה כולנו שונים.

קודם כל אף אחד לא אמר שזה כדור פלא
דבר שני ממש הגיוני שאתה אומר שאני אולי לוקח אנבר שהחומר גלם של אנאבר עולה פי 3 מקלן.
אבל בכל מקרה עלייה בכוח ועלייה בחשק המיני הם תופעות לוואי שהרבה נתקלו בהם בשימוש בקלן.
זה שאתה מקבל/לא מקבל את אותם תופעות לוואי כמו למשהו אחר לא אומר שהחומר לא אותו חומר. כל אחד והגוף שלו בגלל זה כולנו שונים.

אין קשר יחביבי, אין בכדור הזה חומר שגורם לעלייה בחשק המיני / בכוח
אולי כי אתה אוכל יותר גאנ׳ק שיש בו הרבה פחמימה וכו׳ אז אתה חושב שהתחזקת מהכדור אבל זה בעצם מהתזונה - מן הסתם שתהיה חזק יותר במסה ..
בקשר לחשק המיני ? בולשיט פסיכולוגי..

אין פה וויכוח יש מה שקורה בפועל, התזונה שלי נשמרת מלוכלכת אם או בלי קלן.
אני חושב שקראתי פעם על הקשר של רצפטורי בטא ועל חשק מיני איפשהו, אני ינסה למצוא בכל מקרה חשק מיני הוא מעלה לי.

לקחת קלן במסה? לדעתי זה חסר טעם לחלוטין וטפשי, לקחת רק בגלל שזה מזרז את המטבוליזם ומייבש? גם התופעות לוואי סבילות אבל לא כיף איתן.

אני מניח שהכוונה ב"משמר מסת שריר" בהקשר של שורפי שומן היא לכך שהחומר סלקטיבי בבחירת מקור האנרגיה שלו.
T3 למשל לא קטבולי, לא אנאבולי ולא משמר מסת שריר, הוא פשוט מאיץ את שריפת הקלוריות בצורה קיצונית ולכן גם מדווח על פירוק מסת שריר, משום שחלק מהקלוריות שנצרכות מגיעות מחלבון. מעבר לזה, אני חושב שרוב ההרגשה של פירוק השריר של T3 קשורה בדילול מאגרי הגליקוגן והמראה השטוח של השריר בעקבות זאת.
לעומתו, קלן די סלקטיבי ומשתמש באופן מסיבי במאגרי הגליקוגן. זה גורם לשריר לצרוך יותר קלוריות ורובן מגיעות מפחמימה או כאשר זו נגמרת, משומן, ולאו דווקא מחלבון. וקלן לא אנאבולי.
DNP למשל סלקטיבי בשריפת הקלוריות שלו בעיקר משומן ולכן גם נחשב למשמר מסת שריר, על אף שאינו אנאבולי עד כמה שידוע לי.
אפדרין קצת פחות סלקטיבי, אך עדיין יכול להיחשב כמשמר מסת שריר.

אני מניח שהכוונה ב"משמר מסת שריר" בהקשר של שורפי שומן היא לכך שהחומר סלקטיבי בבחירת מקור האנרגיה שלו.
T3 למשל לא קטבולי, לא אנאבולי ולא משמר מסת שריר, הוא פשוט מאיץ את שריפת הקלוריות בצורה קיצונית ולכן גם מדווח על פירוק מסת שריר, משום שחלק מהקלוריות שנצרכות מגיעות מחלבון. מעבר לזה, אני חושב שרוב ההרגשה של פירוק השריר של T3 קשורה בדילול מאגרי הגליקוגן והמראה השטוח של השריר בעקבות זאת.
לעומתו, קלן די סלקטיבי ומשתמש באופן מסיבי במאגרי הגליקוגן. זה גורם לשריר לצרוך יותר קלוריות ורובן מגיעות מפחמימה או כאשר זו נגמרת, משומן, ולאו דווקא מחלבון. וקלן לא אנאבולי.
DNP למשל סלקטיבי בשריפת הקלוריות שלו בעיקר משומן ולכן גם נחשב למשמר מסת שריר, על אף שאינו אנאבולי עד כמה שידוע לי.
תגיד יש איזה משהו, מחקר או לא יודע שיראה שקלן לא אנאבולי? אני אישית יודע אבל יש לי חבר מפגר שהיה כתוב בספר שלו או שפרופסור אמר לו / כתב לו שקלן אנאבולי

תגיד יש איזה משהו, מחקר או לא יודע שיראה שקלן לא אנאבולי? אני אישית יודע אבל יש לי חבר מפגר שהיה כתוב בספר שלו או שפרופסור אמר לו / כתב לו שקלן אנאבולי
הוא אנבולי עבור בעלי חיים ושימש כאמצעי להגדלת בשר על בעלי חיים. לנו כבני אדם הוא לא אנאבולי ואנחנו גם לא יכולים לסבול מינון גבוה כמו בעלי חיים. למה? אני חושב שזה בגלל מבנה שונה של קולטנים.

אז במידה ומשלבים סייקל של קלן עם T3 , הנזק לשריר יהיה הרבה פחות משמעותי?

פחות מבלי קלן כנראה, אבל עדיין יכול להיות קטבולי מאוד.
אני שוקל לעשות את זה בעצמי, אבל די מפחד.
ממה שקראתי מלא מדווחים על איבוד מסת שריר רציני או לפחות מזהירים מכזה.
לדעתי זה בגלל ריקון מאגרי הגליקוגן, שנותן מראה שטוח ונוזלי. אבל לא יודע מניסיון עדיין.

פחות מבלי קלן כנראה, אבל עדיין יכול להיות קטבולי מאוד.
אני שוקל לעשות את זה בעצמי, אבל די מפחד.
ממה שקראתי מלא מדווחים על איבוד מסת שריר רציני או לפחות מזהירים מכזה.
לדעתי זה בגלל ריקון מאגרי הגליקוגן, שנותן מראה שטוח ונוזלי. אבל לא יודע מניסיון עדיין.
אוקי, נניח שלוקחים t3 במינון מינמלי של 25 מק"ג ליום למשך ארבעה שבועות וסייקל קלן עם קטטופין לפי הפרוטוקול, יש מצב שפירוק השריר יהיה מינמלי ואיבוד השומן יהיה מקסימלי?

אוקי, נניח שלוקחים t3 במינון מינמלי של 25 מק"ג ליום למשך ארבעה שבועות וסייקל קלן עם קטטופין לפי הפרוטוקול, יש מצב שפירוק השריר יהיה מינמלי ואיבוד השומן יהיה מקסימלי?
בין 30 ל-50 מק"ג זה גם ככה מה שהבלוטה מיצרת בעצמה. על פי מה שהבנתי t3 ברמות מעל 50 צריך טסט על מנת לא לאבד שריר. קלן לא מספיק והאיבוד יהיה גדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית