הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ קשה להתקדם בלחיצות

• פותח/ת השרשור x7haim
  • פורסם בתאריך

x7haim

משתמש משקיע
5,774
1,758
נק' מוניטין:
5,763
5,774
1,758
Volcan gym
אני ב ss וקשה לי מאוד להתקדם בלחיצות. כמעט ולא קיים באני מתקדם במשקל בבאנצ׳ או בפרס ואין כשל. אז חשבתי אולי להתחיל טקסס בלחיצות. שזה יהיה ככה:
ראשון סקוואט 3X5
בנץ׳ 5X5
דדליפט 1X5

שלישי סקוואט 3X5
פרס 4X5
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5

חמישי סקוואט 3X5
בנץ׳ 4X5, 1X3
דדליפט 1X5

שבוע לאחר מכן:

ראשון סקוואט 3X5
בנץ׳ 5X5
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5

שלישי סקוואט 3X5
פרס 4X5
דדליפט 1X5

חמישי סקוואט 3X5
בנץ׳ 4X5, 1X3
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5
מה דעתכם?

אני בטוח שלא התכוונתה לסמולוב חח.. אבל העיניין הוא שאפילו תוכנית כמו הלינארית יכולה ליהיות עם נפח גבוה מידי בישבילו. אנשים שקשה להם להתקדם בשרירים מסויימים חייבים לעבוד לא רק על שיפור משקלי העבודה אלה גם על התייעלות עצבית הבנתי כמה זה חשוב אחרי שראיתי איך זה עובד עלי ועל המתאמנים שלי.

אני בטוח שלא התכוונתה לסמולוב חח.. אבל העיניין הוא שאפילו תוכנית כמו הלינארית יכולה ליהיות עם נפח גבוה מידי בישבילו. אנשים שקשה להם להתקדם בשרירים מסויימים חייבים לעבוד לא רק על שיפור משקלי העבודה אלה גם על התייעלות עצבית הבנתי כמה זה חשוב אחרי שראיתי איך זה עובד עלי ועל המתאמנים שלי.
כמו שאמרתי לפני כן, גם זה רעיון טוב שצריך לשקול במקרה של הבחור.

• פותח/ת השרשור
אני מציע לו להמשיך לעשות ss עד סוף התוכנית (3 ריסטים בסקוואט) בלי לשים על המשקלים של הבנץ. אחר כך אני ממליץ לו לעבור לטקסס/לינארית ולהתמקד בלחיצות.
אני חושב שזאת האופציה האופטימלית בשביל מתאמן ברמה שלו
אז מה שאתה אומר זה להתקדם בסקוואט ודד ולאכול זין עם הבאנצ׳ והפרס עם בקושי התקדמות
אני אומר את זה כי לדעתי נשאר לו גג חודש-חודשיים עד שהוא יסיים את הss. בכל זאת זאת לא תוכנית שעושים שנה. חוץ מזה אני נותן יותר חשיבות לאפקט המתאמן המתחיל מהאשר לפרופורציות. כמובן שאין לי בעיה עם זה שיש לך דעה מנוגדת 😃
אני די בטוח שיש לי יותר מחודשיים מבחינת הסקוואט והדד

אז מה שאתה אומר זה להתקדם בסקוואט ודד ולאכול זין עם הבאנצ׳ והפרס עם בקושי התקדמות
כה זה מה שאני אומר עד שתסיים את הss. החלטה שלך אם לבחור בעצה שלי או בשל מורן סה"כ גם העצה שלו בסדר גמור תבחר מה שאתה מעדיף

• פותח/ת השרשור
כה זה מה שאני אומר עד שתסיים את הss. החלטה שלך אם לבחור בעצה שלי או בשל מורן סה"כ גם העצה שלו בסדר גמור תבחר מה שאתה מעדיף
הבנתי את הדרך של מורן לגבי איך להתקדם. אבל שלך לא נראית לי הגיונית כ״כ או שפשוט לא ממש הבנתי... אני חושב שאני ישאר בינתיים במתכונת רגילה ולראות אם אני מתקדם
ונגיד והדרך שלך יותר טובה ואחרי שסיימתי ss, מה אני עושה עם הפיגור בלחיצות?

הבנתי את הדרך של מורן לגבי איך להתקדם. אבל שלך לא נראית לי הגיונית כ״כ או שפשוט לא ממש הבנתי... אני חושב שאני ישאר בינתיים במתכונת רגילה ולראות אם אני מתקדם
ונגיד והדרך שלך יותר טובה ואחרי שסיימתי ss, מה אני עושה עם הפיגור בלחיצות?
לדוגמא, מתחיל לינארית, מעביר לחיצות לתחילת האימון ועושה דילואד גדול לסקוואט בתחילת הסייקל

• פותח/ת השרשור
לדוגמא, מתחיל לינארית, מעביר לחיצות לתחילת האימון ועושה דילואד גדול לסקוואט בתחילת הסייקל
אני חושב שאני יותר הולך לכיוון של טקסס. למה לעשות ריסט גדול לסקוואט?

• פותח/ת השרשור
ואז תדאג שהדילואד יהיה מספיק גדול בסקוואט שתשבור prים רק בשבוע 6 לפחות ועד אז הבנץ אמור להתקדם.

עניתי עכשיו
אז זה סתם בשביל שהבאנצ׳ יתקדם לכיוון הסקוואט? זה לא סתם בזבוז זמן שאפשר להתקדם בו גם בסקוואט?

• פותח/ת השרשור
אני נותן את זה כאופציה. אתה יכול לעשות את התוכנית גם במבנה המקורי שלה ואתה תתקדם
תודה על העצה נראה לי אני יעשה מה שאמרת..
ד״א אני זוכר שאמרו פה משהו שאם אני יוסיף נפח יש יותר סיכוי להיפצע או משהו כזה.. זה נכון?

תודה על העצה נראה לי אני יעשה מה שאמרת..
ד״א אני זוכר שאמרו פה משהו שאם אני יוסיף נפח יש יותר סיכוי להיפצע או משהו כזה.. זה נכון?
לא חושב שאם תוסיף נפח זה יגרום לפציעה. רק אם תגיע לנפח ממש ממש גבוה שיגרום לOVERTRAINING אבל אל תצפה לזה מתוכניות כוח עם בידוד

הבחור נתקע, אז מה שאתה מציע לו זה לנסות ולהמשיך שוב פעם?
ולאורך כל התוכנית להישאר עם 11-12 חזרות על אותו משקל שהוא לא מצליח לעבור?
יש פה שילוב של כמה טעויות קלאסיות:
1. הקפיצות ב ss בלחיצות בעיקר במשקלים נמוכים גבוהות מדי. אם מתרגמים לאחוזים רואים שזה שינוי גדול. אני די בטוח שריפטו לא תכנן את ss לבנץ' 50 קילו
2. מגיעים לכשל לעיתים קרובות מדי, דבר שפוגע בהתאוששות לאימון הבא

הפתרון הוא לחזור למשקל שאתה בטוח עושה בו 3*5 חזרות בלי ספוטר משם לעלות בקילו עד,קילו וחצי (תאלתר תוספת משקל עם סוגרים, שרשרת,משקולת רגל וכד')
רק שאתה סוג 3 סטים מלאים לבד תעבור למשקל הבא.
תרגילי עזר בשלב הזה רק יתישו אותך.

• פותח/ת השרשור
יש פה שילוב של כמה טעויות קלאסיות:
1. הקפיצות ב ss בלחיצות בעיקר במשקלים נמוכים גבוהות מדי. אם מתרגמים לאחוזים רואים שזה שינוי גדול. אני די בטוח שריפטו לא תכנן את ss לבנץ' 50 קילו
2. מגיעים לכשל לעיתים קרובות מדי, דבר שפוגע בהתאוששות לאימון הבא

הפתרון הוא לחזור למשקל שאתה בטוח עושה בו 3*5 חזרות בלי ספוטר משם לעלות בקילו עד,קילו וחצי (תאלתר תוספת משקל עם סוגרים, שרשרת,משקולת רגל וכד')
רק שאתה סוג 3 סטים מלאים לבד תעבור למשקל הבא.
תרגילי עזר בשלב הזה רק יתישו אותך.
אני עושה עבודה קלה לטרייספס 10*2 אז אני לא חושב שיפריע

• פותח/ת השרשור
כי הסיבה שאתה לא מתקדם היא כי אתה עושה סקוואטים כבדים 3 פעמים בשבוע שמרוקנים אותך ולא כי חסר בידוד
בינתיים הסקוואט קל ובמיוחד שעברתי ל lb אז עוד יותר קל, אני עולה בדדליפט כל אימון 5 אבל עדיין קל. היום היה לי באנצ׳ 52.5 והיה קל בטירוף. מנוחות של דקה-שתיים. 55 יעלה בקלות. אני יוריד בינתיים

בינתיים הסקוואט קל ובמיוחד שעברתי ל lb אז עוד יותר קל, אני עולה בדדליפט כל אימון 5 אבל עדיין קל. היום היה לי באנצ׳ 52.5 והיה קל בטירוף. מנוחות של דקה-שתיים. 55 יעלה בקלות. אני יוריד בינתיים
אני גאה בך. תמשיך להפציץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית