הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח להבין

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היי חברה,
הייתה לי דלקת קטנה בטרפז וקצת בצוואר הימני.
מרחתי וולטרן במשך 7-8 ימים והכאבים עברו(לא היו כאבים חזקים כל כך, פשוט שהייתי לוקח את הצוואר לצד שמאל ואת יד ימין
אחורה הייתי מרגיש את הכאב).
חזרתי להתאמן אחרי שבוע, וביום שני אני עושה סקוואט כבד ללא דדליפט וביום חמישי דדליפט כבד עם סקוואט קל.
חזרתי להתאמן ביום חמישי, לא הרגשתי כלום חוץ מכתף תפוסה.
ביום שני עשיתי סקוואט כבד ובנץ כבד ואז הרגשתי בדיוק באותו מקומות את הכאבים.
בטרפז הימני וקצת בצוואר הימני, וגם כל פעם היה לי לחץ בגב תחתון שהייתי חייב להוציא קליקים.
ואני לא מבין למה זה קורה, בדקתי הרבה פעמים עם כמה וכמה מדריכים אם הטכניקה שלי נכונה והם אומרים שכן
ואני גם לא מגיע לכשל תמיד ככה שאני לא מעמיס הרבה משקל על המוט.
למה אחרי יום שני אני מרגיש בדיוק באותו מקומות כאבים קטנים ?

אשמח לעזרה!

כנראה המקום עוד לא החלים, תנסה להוריד את המשקלים דרסתית למרות שזה מבאס ולאט לאט לטפס חזרה וכמובן ייעוץ עם רופא תמיד טוב אולי זה משהו חמור יותר וצריך פיזיוטרפתיה והפסקה מלאה אנחנו לא באמת יכולים לאבחן.

תעלה לכאן סרטוני טכניקה. רק ככה אפשר לדעת אם זו הבעייה, או שלא. המדריכים בחדר כושר לא רלוונטיים.

• פותח/ת השרשור
תעלה לכאן סרטוני טכניקה. רק ככה אפשר לדעת אם זו הבעייה, או שלא. המדריכים בחדר כושר לא רלוונטיים.
באימון אתמול הבנתי למה זה.
יש לי בעיה ששכחתי איך קוראים לה
שלדוגמא בסקוואט המוט נוטה ללכת לצד ימין וככה זה גם בבנץ ובמיליטרי.
באמצע הסקוואט המדריך שאלצאותי אם יש לי את הבעיה הזאת ואחרי שביררנו ביחד הבנתי שזה בגלל זה.
זה מפעיל הרבה יותר לחץ על הטרפז הימני והכתף וזה למה תמיד הכאבים גם במקומות האלה.
הוא אמר לי ללכת לפיוזתרפיסט שיעזור לי עם זה.
אין קשר לטכניקה הטכניקה בסדר.

ואני לא מבין למה זה קורה
אני גם לא וגם יש לי את זה, לפעמים אני מושבת ימים מאימונים בגלל זה, הלכתי פעם לאורטופד והוא שלח אותי לצילום, לא הלכתי אליו וגם אין לי כוח וזמן להתעסק בזה,
היום כבר לא אני חווה את זה הרבה כי למדתי איך לעבוד בעקבות זה, עיקר התרגילים שגורמים לזה הם דדליפט וחתירות כי יש בהם הכי הרבה עומס על הטרפזים, לכן, כשזה קורה דבר ראשון תוריד אותם, ואז בהדרגה תחזיר אותם בהתאם לכאב
הדברים שמצאתי שעוזרים לתופעה:
- צעיף לחימום האיזור
- אירובי
- וולטרן עוזר רק ביום-יומיים האחרונים של הכאב.
- סיבובי צוואר בצורה איטית מאוד, ולהפנות את הראש ימינה ושמאלה.
-המנעות מאימוני גב בזמן הכאבים, אם אתה עושה אז רק מתח ופולי עליון.

ואם יצא לך ללכת לרופא ולבדוק את זה, תעשה טובה תשלח לי הודעה פרטית ותעדכן אותי מה אמרו לך

אני גם לא וגם יש לי את זה, לפעמים אני מושבת ימים מאימונים בגלל זה, הלכתי פעם לאורטופד והוא שלח אותי לצילום, לא הלכתי אליו וגם אין לי כוח וזמן להתעסק בזה,
היום כבר לא אני חווה את זה הרבה כי למדתי איך לעבוד בעקבות זה, עיקר התרגילים שגורמים לזה הם דדליפט וחתירות כי יש בהם הכי הרבה עומס על הטרפזים, לכן, כשזה קורה דבר ראשון תוריד אותם, ואז בהדרגה תחזיר אותם בהתאם לכאב
- צעיף לחימום האיזור
- אירובי

ואם יצא לך ללכת לרופא ולבדוק את זה, תעשה טובה תשלח לי הודעה פרטית ותעדכן אותי מה אמרו לך
הוא אומר שיש לו גם כאב בגב התחתון שילך לרופא כבר

• פותח/ת השרשור
- צעיף לחימום האיזור
- אירובי

ואו כל מה שאמרת פה קורה לי.
בכל מקרה, אני יכול ללכת לפיוזתרפיסט בלי תור לאורטופד קודם אז אני עוד שבוע בערך יודיע לך מה הוא אמר לי לעשות עם זה.
אני יעדכן אותך.

• פותח/ת השרשור
הוא הגיב לי אחרי זה ואמר שהוא שם לב שיש לו עקמת
יש לי משהו דומה לזה.
אין לי רגל אחת
יותר קצרה, רק הסברתי לו שיש לי גם משהו דומה לזה ושזאת לא סיבה לוותר על סקוואט ודדליפט.
אין לי בעיות כאלה.

יש לי משהו דומה לזה.
אין לי רגל אחת
יותר קצרה, רק הסברתי לו שיש לי גם משהו דומה לזה ושזאת לא סיבה לוותר על סקוואט ודדליפט.
אין לי בעיות כאלה.
מה זה יש לך משו דומה לזהה לא הבנתי מה יש לך חח

הוא הגיב לי אחרי זה ואמר שהוא שם לב שיש לו עקמת
בעבר כשהייתי בצבא הייתי רץ המון, ריצות למרחקים ארוכים, התחפתחה לי תופעה שנקראת תסמונת המדור, הלכתי לאטרטופד והוא שלח אותי למיפוי עצמות לשלול שברי מאמץ ושין ספלינט, כשתוצאות של המיפוי עצמות יצאו גיליתי שיש לי עקמת קלה בעמוד השדרה כשהסתכלתי עליו במבט פרונטלי, זה אף פעם לא הפריעה לי ואני הבן אדם האחרון שיש לו כאבי גב, להמון אנשים באוכלוסיה יש עקמת בגב זה לא אומר כלום, הבעיה בעקמת היא בגיל ההתבגרות, שבזמן הזה היא יכולה להתפתח ולגדול, אבל ברגע שמגיעים לסוף גיל ההתבגרות והיא לא התפתחה אז זה נשאר דומה.

בעבר כשהייתי בצבא הייתי רץ המון, ריצות למרחקים ארוכים, התחפתחה לי תופעה שנקראת תסמונת המדור, הלכתי לאטרטופד והוא שלח אותי למיפוי עצמות לשלול שברי מאמץ ושין ספלינט, כשתוצאות של המיפוי עצמות יצאו גיליתי שיש לי עקמת קלה בעמוד השדרה כשהסתכלתי עליו במבט פרונטלי, זה אף פעם לא הפריעה לי ואני הבן אדם האחרון שיש לו כאבי גב, להמון אנשים באוכלוסיה יש עקמת בגב זה לא אומר כלום, הבעיה בעקמת היא בגיל ההתבגרות, שבזמן הזה היא יכולה להתפתח ולגדול, אבל ברגע שמגיעים לסוף גיל ההתבגרות והיא לא התפתחה אז זה נשאר דומה.
זה לא התפתח לך זה היה לך לפני בטח כי זה לא יכול להתפתח בגיל 18
יש עקמת ויש קיפוזיס
קיפוזיס עש להרבה אנשים גם סקוליוזיס אבל פחות
לא הבנתי את אני הבן אדם האחרון שיהיה לו כאבי גב מה הקשר אני אומר לך הכאבים שיש לו יש מצב כי יש לו בעיה בגב לא בטוח יש מצב
הילד הזה צריך ללכת לאורטופד . סיימנו את הדיון

• פותח/ת השרשור

יש עקמת ויש קיפוזיס
קיפוזיס עש להרבה אנשים גם סקוליוזיס אבל פחות

לא הבנתי את אני הבן אדם האחרון שיהיה לו כאבי גב מה הקשר אני אומר לך הכאבים שיש לו יש מצב כי יש לו בעיה בגב לא בטוח יש מצב
הילד הזה צריך ללכת לאורטופד . סיימנו את הדיון
פיוזתרפיסט*
במה אורטופד יעזור לי פה?
לגבי הכאבים הוא יביא לי משכחי כאבים וכל אלה.
פיוזתרפיסט יכול לבדוק לי את זה לעומק ויכול לטפל לי בזה.
לפני יומיים היה לי תור לאורטופד וביטלתי אותו כי הוא לא יכול לעזור לי פה.

פיוזתרפיסט*
במה אורטופד יעזור לי פה?
לגבי הכאבים הוא יביא לי משכחי כאבים וכל אלה.
פיוזתרפיסט יכול לבדוק לי את זה לעומק ויכול לטפל לי בזה.
לפני יומיים היה לי תור לאורטופד וביטלתי אותו כי הוא לא יכול לעזור לי פה.
תלך למי שאתה רוצה בעיה שלך
אז תלך לפיזיוטרפיסט שיבדוק אם יש לך בבעעה בגב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית