הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין

chen1001

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
כמעט ולא יוצא לי לאכול פירות וירקות אז החלטתי לקחת מולטי ויטמין איזה יותר טוב opti-men או twinlab one daily caps?
תודה מראש:)

• פותח/ת השרשור
מה זה "לא יוצא לי"? יש איזה כוח עליון שמחליט מה אתה אוכל?
אף אחד לא מחליט מה אני אוכל ואני כן אוכל סלטים אבל הבנתי שגם זה לא מספיק בשביל לקבל את הוויטמינים שצריך ואני חושב שמולטי ויטמין יכול רק לעזור לי,אני טועה?

התייחסתי רק לעניין ה"לא יוצא לי", אבל אם כבר שאלת...

אני חושב שמולטי ויטמין יכול רק לעזור לי
יש מי שחושבים אחרת.

הצריכה היומית המומלצת עבור ויטמינים היא עוד אחד מאותם נושאים בתחום התזונה שלא ברור על מה בדיוק הם מסתמכים, אבל הגישה לפיה מה שהגוף זקוק לו בכמויות קטנות הוא בהכרח לא מזיק בכמויות גדולות היא, כמובן, גישה לא נכונה בעליל (רק כדי לסבר את האוזן: חשוב על מלח). לפחות לגבי כמה ויטמינים יש אינדיקציות לא חיוביות לצריכה מופרזת, כפי שתלמד אם תקרא את מאמר המערכת אליו קישרתי. אני מצטט משפט אחד מהסיכום שלהם:
"In conclusion, β-carotene, vitamin E, and possibly high doses of vitamin A supplements are harmful" (הדגשה שלי).

התייחסתי רק לעניין ה"לא יוצא לי", אבל אם כבר שאלת...

יש מי שחושבים אחרת.

הצריכה היומית המומלצת עבור ויטמינים היא עוד אחד מאותם נושאים בתחום התזונה שלא ברור על מה בדיוק הם מסתמכים, אבל הגישה לפיה מה שהגוף זקוק לו בכמויות קטנות הוא בהכרח לא מזיק בכמויות גדולות היא, כמובן, גישה לא נכונה בעליל (רק כדי לסבר את האוזן: חשוב על מלח). לפחות לגבי כמה ויטמינים יש אינדיקציות לא חיוביות לצריכה מופרזת, כפי שתלמד אם תקרא את מאמר המערכת אליו קישרתי. אני מצטט משפט אחד מהסיכום שלהם:
"In conclusion, β-carotene, vitamin E, and possibly high doses of vitamin A supplements are harmful" (הדגשה שלי).
לפי דעתי קשה להגיע ל overdose בוויטמינים
תאכל 2-3 ירקות מקסימום ביום ובנוסף תיקח מולטי ויטמין. אם יוצא לך לאכול באיזשהו יום הרבה ירקות תוותר על המולטי באותו יום.
יהושע תקן אותי אם אני טועה.

יהושע תקן אותי אם אני טועה
אני לא יודע אם אתה טועה. מה שאני יודע בוודאות הוא שליצרניות המולטי יש אינטרס ברור לגרום לך להאמין שאתה לא מקבל מספיק ויטמינים בתזונה הרגילה שלך. יכול להיות שזה נכון לכל האוכלוסיה, אולי רק עבור אתלטים, אולי מרימי משקולות זקוקים ליותר ויטמינים, ואולי אף אחד שאוכל באופן נורמלי לא צריך לתסף (אגב, "300 גר' חזה עוף כל יום" לא נקרא לאכול בצורה נורמלית). אם הייתי צריך להמר, הייתי בוחר את האפשרות האחרונה.

אני לא יודע אם אתה טועה. מה שאני יודע בוודאות הוא שליצרניות המולטי יש אינטרס ברור לגרום לך להאמין שאתה לא מקבל מספיק ויטמינים בתזונה הרגילה שלך. יכול להיות שזה נכון לכל האוכלוסיה, אולי רק עבור אתלטים, אולי מרימי משקולות זקוקים ליותר ויטמינים, ואולי אף אחד שאוכל באופן נורמלי לא צריך לתסף (אגב, "300 גר' חזה עוף כל יום" לא נקרא לאכול בצורה נורמלית). אם הייתי צריך להמר, הייתי בוחר את האפשרות האחרונה.

יש בעיה ב300 גרם חזה עוף כל יום? או שפשוט אתה אומר שזה "לא מספיק" כדי להגיד שאתה אוכל בצורה נורמלית, אלא צריך לצרוך גם ירקות,ויטמינים, פחמימות מלאות וכדומה...

גיוון הוא שם המשחק. אפילו מבחינת החלבונים בלבד זה לא רעיון טוב לצרוך את כולם מחזה עוף בלבד.

גיוון הוא שם המשחק. אפילו מבחינת החלבונים בלבד זה לא רעיון טוב לצרוך את כולם מחזה עוף בלבד.
במידה ואני צורך 130 גרם חלבון, ואצרוך 300 גרם חזה עוף ביום(55 גרם בערך) זה בעייתי?
ואם אחלק את זה לימות השבוע, כל פעם 300 גרם מבשר אחר(יום בקר, יום עוף , יום כבד-וככה "בסבב")

במידה ואני צורך 130 גרם חלבון, ואצרוך 300 גרם חזה עוף ביום זה בעייתי?
ואם אחלק את זה לימות השבוע, כל פעם 300 גרם מבשר אחר(יום בקר, יום עוף , יום כבד-וככה "בסבב")
מוצרי חלב, ביצים, דגים מה חסר?

קנה את המולטי של ארו מויתה קוסט.. ממש זול וכמעט אחד לאחד כמו האופטי מן. אני משתמש בכדור אחד למרות שמנת ההגשה היא 3.

מיותר,, בד"כ הם כותבים לקחת 3 בשביל שייגמר לך המולטי מהר ותרוץ לקנות עוד אחד. כל מה שיש יותר מדי יוצא בשתן וסתם מעמיס לי על הגוף
לא כי המינונים נמוכים פי 3.

נערך לאחרונה:
מיותר,, בד"כ הם כותבים לקחת 3 בשביל שייגמר לך המולטי מהר ותרוץ לקנות עוד אחד. כל מה שיש יותר מדי יוצא בשתן וסתם מעמיס לי על הגוף
זה אינדוודואלי.
השורה התחתונה צריכה להיות המינונים שיש פר כל כדור ביחס למנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית