הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ האימונים שולטים בי ולא אני בהם

• פותח/ת השרשור tacc4
  • פורסם בתאריך

tacc4

משתמש מתחיל
99
59
נק' מוניטין:
104
99
59
שלום חברים. רציתי להתייעץ איתכם בנושא קצת אחר. אני בן 22. החלטתי להתחיל להתאמן לפני כמה חודשים בעצת חברה שלי, בלי הרבה רצון ובלי מטרה ברורה. אחרי כמה שבועות של קריאה ברשת, החלטתי להתחזק, הלכתי על SS, עשיתי כמה אימונים אישיים ונרשמתי לחדר כושר.

ביום הראשון הייתי לחוץ, ביום השני קצת פחות ובזה שאחריו עוד פחות, אבל מאז רמת הלחץ והחרדה שלי לפני אימונים לא יורדת. אני מתאמן מיד אחרי העבודה לרוב, וב פעמים הבודדות שיש לי זמן פנוי לפני אימון אני משתגע מלחץ. גם בהליכה למכון הדופק שלי עולה ואני מרגיש קצת לא טוב. כשאני נכנס כבר לאימון אני מעט נרגע ומוצא גם רגעים של הנאה מהברזל, וגם התרגלתי לאנשים אבל עדיין אם אני אעבוד עם מישהו במכשיר מסוים, אני בוודאות אתפקד בצורה גרועה מבדרך כלל.

בנוסף, בזמן הפנוי שלי מחוץ לחדר הכושר אני מרגיש שאני במירוץ בלתי נשלט ללמוד הכל ולדעת הכל. כל רגע פנוי אני חייב לבדוק את הפורום הזה ואחרים, בלוגים, סרטונים, סרטוני טכניקה שלי וכו'.

כאמור, התחלתי את ה'מסע' הזה באמת בקטע קז'ואלי. 3 פעמים בשבוע , לתת את מה שצריך וללכת. איני יודע אם זו הגישה של רוב האנשים כאן אבל בהיכרותי עם עצמי הנחתי שזה מה שימנע את כל החרדות והלחצים. מסתבר שזה לא כך.

בסופו של דבר, זה מטריד אותי יום-יום, שעה-שעה וזה לא נראה לי תקין.

אשמח לשמוע ממישהו/מישהי שחווה משהו דומה ו/או הצליח להתמודד עם זה. תודה.

אימונים במחשבה שלי 24/7, בין אם זה לחשוב על איך היה האימון הקודם, או איך יהיה הבא, או איך אני יכול לשפר את עצמי/טכניקה/ ללמוד ולקרוא ולראות סרטונים או בין אם זה כשאתה אוכל, לחשב כמה קל'/חלבון/פחמימה. כשזה סגנון חיים ולא תחביב, זה תמיד בראש שלך

• פותח/ת השרשור
אני לא רוצה שזה יגדיר לי את החיים. אני רוצה שזה יהיה תחביב. איך עושים את זה?

לא עושים את זה. כי בתור תחביב זה 4 שעות שבועיות במכון 90 גרם חלבון ו19 שנה של אימונים על 90 סקוואט והיקף יד 34
Yeah I'm talking to you midjet in my gym

קח את זה כגישה לחיים, כל מה שאתה עושה תעשה עד הסוף..
אם יש לך אופציה לדעת יותר תעשה הכל כדי לדעת יותר.

אני מבין את ההרגשה שלך, כשהשתחררתי עבדתי כמלצר ושילבתי תוכנית SS, לך תעבוד כפולה יום אחרי שיא חדש של סקוואט ודדליפט כשאתה כל היום בריצות בעבודה, אז הפחתתי משמרות ועשיתי פחות כסף.
עד שהבנתי שמתרגלים להכל, התחלתי להתאמן בבוקר, אכלתי יותר והמשכתי לעבוד ות'אמת זה רק עשה לי טוב.

אל תפחד מדברים חדשים תלמד להתמודד ולשלב אותם בחיים שלך.

אני לא מסכים איתכם.
אני חייב לציין שאני מתאמן ממוצע, לא עם משקלים בשמיים ופז"מ של כמה שנים-אבל מה שאתה מתאר נשמע לי מוגזם.
תאכל נכון וטוב, תתאמן בימים של התוכנית שלך ואל תזניח. שכן זה יהיה חלק מהאורח חיים הבריא והפעיל שלך.
אבל תנסה בכל זאת להירגע קצת, לנתק. זכור שזה סה"כ ברזלים בחדר ממוזג, ואם תצא החוצה ותסתכל ימינה ושמאלה 90% לא ירימו שם ולא יצליחו כמוך. תעשה את מה שאתה עושה, ותמשיך בחיים שלך.

נשמע שאתה לוקח את העסק קשה מדי 😃
זה פורום של אימונים, אז רוב החבר'ה כאן die hards ולכן חלק מהתגובות הן מה שהן.

יש טווח גדול מאד של תדירות ועומס אימונים, החל מאימון שבועי או דו שבועי כדי לבצע פעילות קלה יחסית למטרת בריאות ועד בודי בילדינג.
זה שנרשמת לחדר כושר לא מחייב אותך עכשיו ל-20 שנה של משטר אימונים.
אתה רק מתחיל אז יכול להיות שאתה "חי" את זה קצת בהגזמה. קח נשימה, תמצא את קצב האימונים שמתאים לך ונסה להנות. ההליכה לחדר כושר זה רק עוד דבר שאתה עושה בשגרה השבועית שלך בין הקניות בסופר, לדואר, לבירה עם חברים. תשלב את זה בחיים שלך ברמה שמתאימה לך.

מעבר לכך נשמע שאולי יש לך מעט חרדות חברתיות בסביבה עם אנשים שאתה לא מכיר. חשש מביקור בחדר כושר זו תופעה מאד מאד נפוצה בקרב מתאמנים חדשים, בטח מישהו שהוא לא "חיה חברתית". כשאתה בדרך לחדר כושר, נסה לזכור שכולם התחילו מתי שהוא להתאמן בפעם ראשונה וגם תזכור שאף אחד בחדר כושר לא בוחן אותך. מתאמנים בחדר כושר בוחנים רק את הכוסית ההיא שרצה חצי ערומה על ההליכון,
אני יכול להבטיח לך שמהר מאד האלמנט של החרדה החברתית ידעך. אתה תכיר את המקום והצוות, תזהה חלק מהמתאמנים ותפתח שגרה משל עצמך במכון.
בקיצור, מה שאתה מתאר ממש לא חריג, נפוץ מאד אצל מתחילים ואין לך מה להתרגש. פשוט תמשיך בקצב שלך ובעוד חודשיים מהיום לא תבין על מה היתה המהומה.

נערך לאחרונה:
בהתחלה גם הייתי צמא לכל מאמר ומחקר וראיתי סרטונים על כל תרגיל ותרגיל ועם האוכל בא התיאבון, ככל שלמדתי והבנתי מה זה אומר 'להתאמן' ומה זה עושה לך אהבתי את זה יותר ויותר.
נראה שחסרה לך מוטיבציה.
תן עוד פרטים עלייך שנדע ממה אתה מתחיל (משקל, גובה, משקלי עבודה..)

לדעתי, אם אתה עושה את ה כי החברה שלחה אותך אותה לא באמת מוצא בזה עניין אמיתי, אל תעשה את זה.
זה לא מתאים לכולם ובטח לא חובה.
לך תמצא ספורט אחר שאתה נהנה ממנו ושעושה לך טוב

תרגע

אתה צריך להרגיש במכון כמו בבית, אף אחד לא שופט אותך והכל בסדר, תתאמן ותתרכז באימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית