הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פירות- מומלץ במסה?

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
אני במסה, לא אוכל כמעט דברים "לא טובים" כמו עוגיות, משקאות מתוקים..
אבל כן אני יכול לקחת כל יום איזה תפוח, כמה תמרים, אבטיח(אחד מאלה ביום כן? )
השאלה האם זה בעייתי, והאם זה עם אותו אפקט כמו שוקולד וכל הפחמימות הפשוטות.

קודם כל, מה כל כך "רע" בעוגיות? הדבר הרע היחיד שיכול להיות בחלק מהעוגיות זה שומן טרנס ושומן רווי (רק אם בכמויות גדולות). מבחינת פחמימה, יש אומנם הבדלים בין האינדקס הגלקימי של פירות לעוגיות אבל זה לא משחק תפקיד כל כך חשוב.
בפירות יש יתרון חשוב כי הן מכילות פרוקטוז בכמויות גבוהות שעוזר לתחזוק בריאות הגוף, שלא לדבר על היעילות של פירות מבחינת ויטמינים ומינרלים.
בקיצור, חשוב לאכול פירות, לך על זה ואין בעיה לאכול אותן גם בהגזמה (כשאני מדבר על הגזמה אני מתכוון לכמויות כמו 4-5 פירות ביום ולא לכמות שאתה רואה בבעיות במתמטיקה כמו יוסי שקנה 60 אבטיחים)

מן הסתם כמו שאומרים לא בהגזמה אבל פירות זה גם מקור לפחמימה וגם לויטמינים וזה גם מאוד טעים והרבה פעמים יכול לשמש תחליף לממתק (שלא זה נורא במסה לאכול קצת ממתקים אבל עדיין)

פרוקטוז בריא? נתקלתי פה בפוסט נעוץ שמתייחס אליו כ"רעל של המאה ה-21"
עברתי ברפרוף על כמה מחקרים בNCBI על פרוקטוז ולא מצאתי משהו מיוחד חוץ ממחקרים שמעידים על השפעת הפרוקטוז על מטבוליזם (ליתר דיוק, השמנה).
אשמח אם תפנה אותי למקור שטוען שפרוקטוז הוא רעל כי אני באמת לא יודע

• פותח/ת השרשור
קודם כל, מה כל כך "רע" בעוגיות? הדבר הרע היחיד שיכול להיות בחלק מהעוגיות זה שומן טרנס ושומן רווי (רק אם בכמויות גדולות). מבחינת פחמימה, יש אומנם הבדלים בין האינדקס הגלקימי של פירות לעוגיות אבל זה לא משחק תפקיד כל כך חשוב.
בפירות יש יתרון חשוב כי הן מכילות פרוקטוז בכמויות גבוהות שעוזר לתחזוק בריאות הגוף, שלא לדבר על היעילות של פירות מבחינת ויטמינים ומינרלים.
בקיצור, חשוב לאכול פירות, לך על זה ואין בעיה לאכול אותן גם בהגזמה (כשאני מדבר על הגזמה אני מתכוון לכמויות כמו 4-5 פירות ביום ולא לכמות שאתה רואה בבעיות במתמטיקה כמו יוסי שקנה 60 אבטיחים)

הבנתי שהדעות חלוקות לגבי זה, אבל אני כן מאמין שאם התזונה שלך מורכבת מפחמימות מורכבות העלייה שתעשה, גם אם בשתי המקרים תעלה אותו משקל גוף -תהיה עם יותר שריר ופחות שומן.
לפי מה שאתה אומר, אין מניעה להחליף את כוס אורז שלי בצהריים בסוכר עם אותו ערך של קלוריות ופחמימה.
כי אם אין בעיה בפחמימות פשוטות, למה להתאמץ ולאכול מורכבות?

הבנתי שהדעות חלוקות לגבי זה, אבל אני כן מאמין שאם התזונה שלך מורכבת מפחמימות מורכבות העלייה שתעשה, גם אם בשתי המקרים תעלה אותו משקל גוף -תהיה עם יותר שריר ופחות שומן.
לפי מה שאתה אומר, אין מניעה להחליף את כוס אורז שלי בצהריים בסוכר עם אותו ערך של קלוריות ופחמימה.
כי אם אין בעיה בפחמימות פשוטות, למה להתאמץ ולאכול מורכבות?
אני לא אוכל להסביר לך את זה טוב מבחינה ביולוגית כי הידע שלי בביולוגיה שואף לאפס. יתכן ותוכל לקבל תשובה מדויקת יותר מ @יהושע60

אבל אני כן מאמין שאם התזונה שלך מורכבת מפחמימות מורכבות העלייה שתעשה, גם אם בשתי המקרים תעלה אותו משקל גוף -תהיה עם יותר שריר ופחות שומן.
על מה אתה מבסס את האמונה שלך?

תחשוב על זה ככה אתה אוכל פירות בחיטוב ? כנראה שלא
אז למה לסבול במסה ? תסבול בחיטוב !
תהנה כל עוד אתה יכול (כמות העוגיות עוגות ופירות שהכנסתי מתחילת המסה עצומה )

אין בעיה, תאכל לבריאות, אבל אל תגזים. לא צריך להיות אובססיבי יותר מדי ולא לאכול בכלל פירות בגלל שקראת איזה מאמר שהפרוקטוז מזיק.

• פותח/ת השרשור
על מה אתה מבסס את האמונה שלך?
כן, הייתה לי הרגשה כזו, זהו- שאין ביסוס.
נטו בגלל ששמעתי וראיתי ששחרור אינסולין גורם לגוף לאגור\לייצר שומן וכל מיני שטויות כאלה( כי אני בטח מדבר שטויות, אני באמת לא מבין את התהליכים האלו כל כך..)
מה שכן, אני יודע שאנשים בחיטוב אוכלים פחמימות מורכבות(וזה רק לתחושת השובע?) ואני מכיר הרבה אנשים במסה\ שמתאמנים- ובכללי כל כך הרבה אנשים אוכלים לחם מלא, אורז מלא וכל הדברים האלה, ונמנעים ממתקים-וכל זה "ללא סיבה"?
מאוד מאוד חשוב לי לעלות נקי, בלי עלייה גדולה בשומן, ואני מנסה להימנע מכל דבר שיביא לכך. אני עולה באזור החצי קילו בחודש, ואוכל באמת רק דברים "שנחשבים" לטובים.
אם כבר לאכול פירות, הייתי מעדיף איזו קוביית שוקולד פעם בכמה ימים מאשר תפוח ביום.. השאלה מה עדיף

אם כבר לאכול פירות, הייתי מעדיף איזו קוביית שוקולד פעם בכמה ימים
ואני חשבתי שאין עצים כאלה במציאות:
upload_2015-6-30_20-7-22.png

שוקולד הוא לא האוכל הכי גרוע כל עוד הוא לא מפר את ערכי המקרו שלך, אבל לא במקום פירות. כל ענייני האינסולין עלולים להשפיע על רמת הרעב שלך שעה-שעתיים אחרי האוכל, אבל אם זה בשליטה אתה יכול להתעלם מהעניין הזה. מובן שאני לא מציע להשתולל עם שמונה קילו תפוחים ביום, אבל גם לא להמנע לגמרי מפירות.

• פותח/ת השרשור
ואני חשבתי שאין עצים כאלה במציאות:
צפה בקובץ המצורף 27502

שוקולד הוא לא האוכל הכי גרוע כל עוד הוא לא מפר את ערכי המקרו שלך, אבל לא במקום פירות. כל ענייני האינסולין עלולים להשפיע על רמת הרעב שלך שעה-שעתיים אחרי האוכל, אבל אם זה בשליטה אתה יכול להתעלם מהעניין הזה. מובן שאני לא מציע להשתולל עם שמונה קילו תפוחים ביום, אבל גם לא להמנע לגמרי מפירות.
העלת לי חיוך על הפנים, אבל התכוונתי כמובן שאם אני כבר אוכל פירות(=מתוק, ואין בעיה עם זה ועם ענייני האינסולין)-אני מעדיף שוקולד.
בכל מקרה, אין לי ערכי מאקרו. הגעתי למסקנה שמאוד קשה לי לחשב באמת כמה קלוריות אני שורף ביומיום, איך המטבוליזם שלי..(כי הבנתי שכל אחד שורף כמות שונה, ועם מטבוליזם שונה). תוסיף לזה משחק כדורסל, אופניים, כדורגל לפעמים.. אתה יושב עם חברים שלוש שעות, רץ ספרינט שעה, עוד שעה חצי מתאמץ במשחק.. הייתי בסרט הזה, ופשוט לא הצלחתי לחשב כמה לאכול.
חבר טוב שמתאמן כמה שנים ובאמת קרא לא מעט ולמד לא מעט המליץ לי לאכול כמה שאני מרגיש שאני רעב, וקצת יותר מזה. להישקל כל שבוע ולהוסיף\לגרוע- עד שאני מגיע לעלייה הרצויה.
אני עוקב רק אחרי חלבונים ושומנים, ופחמימות נטו לפי רעב-ככה שערכי המאקרו שלי דינמיים מאוד

• פותח/ת השרשור
לא הייתי מגזים עם פירות, פרי אחד או שניים ביום. הפרוקטוז הוא סוכר די "זבל" בשבילנו.
לא להגזים אני מבין, אבל את הפרי אחד ביום כדי לאכול, או גם עליו לוותר?
ומשמעותית ,הוא עדיף מסוכר אחר?

לא הייתי מגזים עם פירות, פרי אחד או שניים ביום. הפרוקטוז הוא סוכר די "זבל" בשבילנו.
It is clear that fructose is poorly absorbed from the digestive tract when it is consumed alone. However, absorption improves when fructose is consumed in combination with glucose and amino acids
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2991323/

בעקרון המחקר בדק השפעה של פרוקטוז על בריאות והראה תוצאות לא כאלה רעות אם תקרא את כל הCONCLUSION. והדבר החשוב ביותר לדעתי הוא החלק של SUPPRESSION OF GHERLIN שמראה שפרוקטוז בכמויות נכונות יכול לעזור בשליטה על הרעב, משהו שיכול מאוד לעזור בחיטוב ללא צורך בהגבלת פחמימה.

בקיצור, שילוב פרוקטוז עם גלוקוז וחומצות אמינו זה בסדר גם אם לבד לא מומלץ לצרוך אותו בכמויות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית