עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
פרוקטוז בריא? נתקלתי פה בפוסט נעוץ שמתייחס אליו כ"רעל של המאה ה-21"בפירות יש יתרון חשוב כי הן מכילות פרוקטוז בכמויות גבוהות שעוזר לתחזוק בריאות הגוף
עברתי ברפרוף על כמה מחקרים בNCBI על פרוקטוז ולא מצאתי משהו מיוחד חוץ ממחקרים שמעידים על השפעת הפרוקטוז על מטבוליזם (ליתר דיוק, השמנה).פרוקטוז בריא? נתקלתי פה בפוסט נעוץ שמתייחס אליו כ"רעל של המאה ה-21"
https://www.lbs.co.il/threads/17485/אשמח אם תפנה אותי למקור שטוען שפרוקטוז הוא רעל כי אני באמת לא יודע
קודם כל, מה כל כך "רע" בעוגיות? הדבר הרע היחיד שיכול להיות בחלק מהעוגיות זה שומן טרנס ושומן רווי (רק אם בכמויות גדולות). מבחינת פחמימה, יש אומנם הבדלים בין האינדקס הגלקימי של פירות לעוגיות אבל זה לא משחק תפקיד כל כך חשוב.
בפירות יש יתרון חשוב כי הן מכילות פרוקטוז בכמויות גבוהות שעוזר לתחזוק בריאות הגוף, שלא לדבר על היעילות של פירות מבחינת ויטמינים ומינרלים.
בקיצור, חשוב לאכול פירות, לך על זה ואין בעיה לאכול אותן גם בהגזמה (כשאני מדבר על הגזמה אני מתכוון לכמויות כמו 4-5 פירות ביום ולא לכמות שאתה רואה בבעיות במתמטיקה כמו יוסי שקנה 60 אבטיחים)
אני לא אוכל להסביר לך את זה טוב מבחינה ביולוגית כי הידע שלי בביולוגיה שואף לאפס. יתכן ותוכל לקבל תשובה מדויקת יותר מ @יהושע60הבנתי שהדעות חלוקות לגבי זה, אבל אני כן מאמין שאם התזונה שלך מורכבת מפחמימות מורכבות העלייה שתעשה, גם אם בשתי המקרים תעלה אותו משקל גוף -תהיה עם יותר שריר ופחות שומן.
לפי מה שאתה אומר, אין מניעה להחליף את כוס אורז שלי בצהריים בסוכר עם אותו ערך של קלוריות ופחמימה.
כי אם אין בעיה בפחמימות פשוטות, למה להתאמץ ולאכול מורכבות?
על מה אתה מבסס את האמונה שלך?אבל אני כן מאמין שאם התזונה שלך מורכבת מפחמימות מורכבות העלייה שתעשה, גם אם בשתי המקרים תעלה אותו משקל גוף -תהיה עם יותר שריר ופחות שומן.
כן, הייתה לי הרגשה כזו, זהו- שאין ביסוס.על מה אתה מבסס את האמונה שלך?
ואני חשבתי שאין עצים כאלה במציאות:אם כבר לאכול פירות, הייתי מעדיף איזו קוביית שוקולד פעם בכמה ימים
העלת לי חיוך על הפנים, אבל התכוונתי כמובן שאם אני כבר אוכל פירות(=מתוק, ואין בעיה עם זה ועם ענייני האינסולין)-אני מעדיף שוקולד.ואני חשבתי שאין עצים כאלה במציאות:
צפה בקובץ המצורף 27502
שוקולד הוא לא האוכל הכי גרוע כל עוד הוא לא מפר את ערכי המקרו שלך, אבל לא במקום פירות. כל ענייני האינסולין עלולים להשפיע על רמת הרעב שלך שעה-שעתיים אחרי האוכל, אבל אם זה בשליטה אתה יכול להתעלם מהעניין הזה. מובן שאני לא מציע להשתולל עם שמונה קילו תפוחים ביום, אבל גם לא להמנע לגמרי מפירות.
לא להגזים אני מבין, אבל את הפרי אחד ביום כדי לאכול, או גם עליו לוותר?לא הייתי מגזים עם פירות, פרי אחד או שניים ביום. הפרוקטוז הוא סוכר די "זבל" בשבילנו.
לא הייתי מגזים עם פירות, פרי אחד או שניים ביום. הפרוקטוז הוא סוכר די "זבל" בשבילנו.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2991323/It is clear that fructose is poorly absorbed from the digestive tract when it is consumed alone. However, absorption improves when fructose is consumed in combination with glucose and amino acids
לא רק מותר, אפילו רצוי. גם לסוכרתיים ממליצים לא לוותר על מנת פרי אחת ביום.אבל את הפרי אחד ביום כדי לאכול,
מה לגבי ירקות?לא רק מותר, אפילו רצוי. גם לסוכרתיים ממליצים לא לוותר על מנת פרי אחת ביום.