הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פירות- מומלץ במסה?

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
אני במסה, לא אוכל כמעט דברים "לא טובים" כמו עוגיות, משקאות מתוקים..
אבל כן אני יכול לקחת כל יום איזה תפוח, כמה תמרים, אבטיח(אחד מאלה ביום כן? )
השאלה האם זה בעייתי, והאם זה עם אותו אפקט כמו שוקולד וכל הפחמימות הפשוטות.

קודם כל, מה כל כך "רע" בעוגיות? הדבר הרע היחיד שיכול להיות בחלק מהעוגיות זה שומן טרנס ושומן רווי (רק אם בכמויות גדולות). מבחינת פחמימה, יש אומנם הבדלים בין האינדקס הגלקימי של פירות לעוגיות אבל זה לא משחק תפקיד כל כך חשוב.
בפירות יש יתרון חשוב כי הן מכילות פרוקטוז בכמויות גבוהות שעוזר לתחזוק בריאות הגוף, שלא לדבר על היעילות של פירות מבחינת ויטמינים ומינרלים.
בקיצור, חשוב לאכול פירות, לך על זה ואין בעיה לאכול אותן גם בהגזמה (כשאני מדבר על הגזמה אני מתכוון לכמויות כמו 4-5 פירות ביום ולא לכמות שאתה רואה בבעיות במתמטיקה כמו יוסי שקנה 60 אבטיחים)
מה רע בעוגיות? חומרים משמרים, מתחלבים, מייצבים, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל ?
פרוקטוז ממש לא בריא
בפירות אין כמעט ויטמינים ומינרלים בטח שלא משהו שאי אפשר להשיג ממקור אחר וגם ככה זה לא מכסה לך צריכה יומית של שום ויטמין ככה שאם אתה בקטע הזה, עדיף כבר לצרוך מולטי ויטמין

• פותח/ת השרשור
ביומיום מבחינת הירקות אני אוכל ככה:
כל יום:
1.5-2.5 מלפפונים
1-2 עגבניות
1-1.5 גזרים
וזה ירקות שבדרך כלל אני אוכל חלק מהם(תלוי מה יש במקרר, זה לא קבוע-אבל תמיד אחד מהם "מתווסף"):
כרוב לבן\סגול(די הרבה)
גמבה(1-2)

נשמע לכם מספיק?

מה רע בעוגיות? חומרים משמרים, מתחלבים, מייצבים, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל ?
פרוקטוז ממש לא בריא
בפירות אין כמעט ויטמינים ומינרלים בטח שלא משהו שאי אפשר להשיג ממקור אחר וגם ככה זה לא מכסה לך צריכה יומית של שום ויטמין ככה שאם אתה בקטע הזה, עדיף כבר לצרוך מולטי ויטמין
הבאתי למעלה מחקר שמראה שפרוקטוז בכמויות סבירות בסדר גמור ואפשר לערבב אותו עם חומצות אמינו וגלוקוז על מנת לגרום לו להיות "פחות רעיל".
בנוגע לחומרים משמרים וכל השאר אז התייחסתי מבחינת הסוכר. ברור שמבחינת בריאות פירות עדיפים פי הרבה מעוגיות.

בפירות אין כמעט ויטמינים ומינרלים? אני לא יודע לגבי זה אבל זה נשמע לי ממש לא נכון. יש מצב לתגובה מ @יהושע60 ?

התגובה שלי היא לבקש מיהב סימוכין.
הבאתי למעלה מחקר שמראה שפרוקטוז בכמויות סבירות בסדר גמור ואפשר לערבב אותו עם חומצות אמינו וגלוקוז על מנת לגרום לו להיות "פחות רעיל".
בנוגע לחומרים משמרים וכל השאר אז התייחסתי מבחינת הסוכר. ברור שמבחינת בריאות פירות עדיפים פי הרבה מעוגיות.

בפירות אין כמעט ויטמינים ומינרלים? אני לא יודע לגבי זה אבל זה נשמע לי ממש לא נכון. יש מצב לתגובה מ @יהושע60 ?
לא אמרתי לא לאכול פירות אין בעיה עם 1-2
איזה סימוכין צריך בדיוק? בתפוז יש 60 מיליגרם ויטמין סי כשאתה צריך בסביבות ה500 ליום (דוגמא)

לא אמרתי לא לאכול פירות אין בעיה עם 1-2
איזה סימוכין צריך בדיוק? בתפוז יש 60 מיליגרם ויטמין סי כשאתה צריך בסביבות ה500 ליום (דוגמא)
סתם למען הפרופורציה כי אני לא מבין בכמויות של ויטמינים, באיזה מאכל יש הרבה ויטמין סי לאומת תפוז?

מה זה כימיקלים?
upload_2015-7-2_19-48-40.png

לא רק ויטמינים ומינרלים אלא מגוון של תרכובות כימיות ("כימיקלים") בעלות השפעה על תהליכים מטבוליים שונים. ע"ע פיטוכימיקלים.
איזה סימוכין צריך בדיוק?
...כשאתה צריך בסביבות ה500 ליום
1. זאת דוגמא לאמירה שזקוקה לסימוכין.
2. ומה בקשר לויטמינים, מינרלים ומזונות קורט אחרים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית