הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לינארית

eden1234

משתמש מתחיל
232
1
נק' מוניטין:
4
232
1
קראתי על התכנית לינארית 5X5, ולא כל כך הבנתי...
אשמח להסבר במילים שלכם...
תודה לעוזרים

מה בדיוק לא הבנת?
תקרא שוב ואת החלקים שאתה לא מבין אני אסביר לך.
אל תצפה שאני אשכתב את כל המאמר במילים שלי

• פותח/ת השרשור
מה בדיוק לא הבנת?
תקרא שוב ואת החלקים שאתה לא מבין אני אסביר לך.
אל תצפה שאני אשכתב את כל המאמר במילים שלי
לא הבנתי את החלק שהשם של הכותרת הוא משקלי העבודה
פה (לא כל כך הבנתי כמה צריך לעלות ק'ג צריך לעלות כל שבוע...)
וגם אני צריך לעלות בכל סט משקל?

טוב, כל שבוע יש לך את המשקל ל5 חזרות שאתה עושה בראשון, נאמר 100 קג וזה לצורך העניין ה100% השבועי שלך. ביום חמישי אתה עושה60%-70%80%-90% בחמישיות (כמו בראשון) ואז במקום 100% לחמישיה אתה עושה 102.5% לשלשה לצורך העניין 102.5קג, ולאחר מכן אתה עושה שמינייה של 80%.
נחת יומיים..

יום ראשון אתה מתייחס ל100% החדשים שלך לפי המשקל של השלשה של יום חמישי, לצורך העניין 102.5קג.
ויום חמישי השלשה תהיה 105קג וכן הלאה..

עוד משהו?

• פותח/ת השרשור
טוב, כל שבוע יש לך את המשקל ל5 חזרות שאתה עושה בראשון, נאמר 100 קג וזה לצורך העניין ה100% השבועי שלך. ביום חמישי אתה עושה60%-70%80%-90% בחמישיות (כמו בראשון) ואז במקום 100% לחמישיה אתה עושה 102.5% לשלשה לצורך העניין 102.5קג, ולאחר מכן אתה עושה שמינייה של 80%.
נחת יומיים..

יום ראשון אתה מתייחס ל100% החדשים שלך לפי המשקל של השלשה של יום חמישי, לצורך העניין 102.5קג.

עוד משהו?
אהההה תודה גבר..
זאת אומרת שצריך לעלות 2.5 קילו בשבוע נכון? אבל אם אני רוצה לעלות יותר/פחות זה אפשרי?
נחת יומיים..

עוד משהו?
נ'ב
אפשר בתכנית הזאת לעשות 3 אימונים ברצף זאת אומרת יום שני-שלישי-רביעי?

אהההה תודה גבר..
זאת אומרת שצריך לעלות 2.5 קילו בשבוע נכון? אבל אם אני רוצה לעלות יותר/פחות זה אפשרי?
שמע, זה אפשרי אבל הסיכוי שלך להיכשל הרבה יותר גבוהה.לטווח הארוך אתה תתקדם הרבה יותר מהר עם עליה מתונה סמוך עלי.
הייתי בתוכנית הזאת ממש לא מזמן.

לגבי השניה, אסור לעשות שלושה אימונים ברצף ו אפילו לא שתיים.
אתה מתחזק במנוחה ולא באימון! תן לגוף שלך להתאושש ואל תעמיס עליו בתרגילי עזר מיותרים (שאתה לא בטוח 100% שאתה צריך)

• פותח/ת השרשור
שמע, זה אפשרי אבל הסיכוי שלך להיכשל הרבה יותר גבוהה.לטווח הארוך אתה תתקדם הרבה יותר מהר עם עליה מתונה סמוך עלי.
הייתי בתוכנית הזאת ממש לא מזמן.
הסיכויים שלי להיכשל אם אני יעלה בשבוע יותר מ2.5? או פחות מ2.5?

הסיכויים שלי להיכשל אם אני יעלה בשבוע יותר מ2.5? או פחות מ2.5?

סיכויים שלך להיכשל גם המתמטיקאים הגדולים בעולם התקשו לחשב.
כל אימון עצימות (חמישי) אתה מאתגר את הגוף עם משקל חדש שאתה אמור להצליח כי אתה מפצה עם מספר חזרות נמוך יותר. כשאתה קופץ ב5 קג הגוף יכול לא לעמוד בזה.

לגבי קפיצה של פחות מ2.5 היא בסדר אבל בעיניי זה איטי מידי וחוץ מזה רוב המכונים בעלי משקולות של 1.25קג לכל הפחות.

• פותח/ת השרשור
סיכויים שלך להיכשל גם המתמטיקאים הגדולים בעולם התקשו לחשב.
כל אימון עצימות (חמישי) אתה מאתגר את הגוף עם משקל חדש שאתה אמור להצליח כי אתה מפצה עם מספר חזרות נמוך יותר. כשאתה קופץ ב5 קג הגוף יכול לא לעמוד בזה.

לגבי קפיצה של פחות מ2.5 היא בסדר אבל בעיניי זה איטי מידי וחוץ מזה רוב המכונים בעלי משקולות של 1.25קג לכל הפחות.
אז אני עכשיו יסכם את התכנית ותגיד לי אם זה נכון.
ניקח דוגמה נגיד בסקוואט
כאשר 100 ק"ג זה ה100% שלי:
אימון A:
סט 1: 60 ק"ג (5 חזרות)
סט 2: 70 ק"ג (5 חזרות)
סט 3: 80 ק"ג (5 חזרות)
סט 4: 90 ק"ג (5 חזרות)
סט 5: 100 ק"ג (5 חזרות)

אימון B:
סט 4: 80 ק"ג (5 חזרות)

אימון C:
סט 5: 102.5 ק"ג (3 חזרות)
סט 6: 80 ק"ג (8 חזרות)

התרגילי עזר שבחרתי הם:
1. Frog Crunches
2. Prone Cobra

אז אני עכשיו יסכם את התכנית ותגיד לי אם זה נכון.
ניקח דוגמה נגיד בסקוואט
כאשר 100 ק"ג זה ה100% שלי:
אימון A:
סט 5: 100 ק"ג (5 חזרות)

אימון B:
סט 4: 80 ק"ג (5 חזרות)

אימון C:
סט 5: 102.5 ק"ג (3 חזרות)
סט 6: 80 ק"ג (8 חזרות)

התרגילי עזר שבחרתי הם:
1. Frog Crunches
2. Prone Cobra

הבנת נכון
לגבי התרגילים עזר אני לא מכי אותם.
תגיד בערך מהם ועל איזה שרירים הם עובדים ו יותר חשוב תגיד למה אתה צריך אותם

• פותח/ת השרשור
הבנת נכון
לגבי התרגילים עזר אני לא מכי אותם.
תגיד בערך מהם ועל איזה שרירים הם עובדים ו יותר חשוב תגיד למה אתה צריך אותם
Frog Crunches עובד על בטן ואני צריך לחזק את הבטן כי היא מאוד חשובה לגבי מניעת פציעות אצל ספורטאים.
וProne Cobra הוא מחזק את הגב והגב גם עוזר לי בכדורגל... (אני כדורגלן)

Frog Crunches עובד על בטן ואני צריך לחזק את הבטן כי היא מאוד חשובה לגבי מניעת פציעות אצל ספורטאים.
וProne Cobra הוא מחזק את הגב והגב גם עוזר לי בכדורגל... (אני כדורגלן)
את הבטן אתה יכול להשאיר.
על העזר לגב הייתי מוותר. אתה מעמיס מספיק על הגב בסקווט ובדדליפט.

גם אני עושה את התכנית כרגע, ומודה שגם אני לא הבנתי כלום איך האחוזים במשקלי העבודה מתחלקים עד שהורדתי את הטבלה הזאת וזה הפך ליותר קל.

פשוט מוסיפים את הערכים של משקלי העבודה שלך בתרגילים המורכבים והטבלה עושה ת'עבודה ומראה לך את ההתקדמות במשקלים מאימון לאימון ומשבוע לשבוע.

• פותח/ת השרשור
את הבטן אתה יכול להשאיר.
על העזר לגב הייתי מוותר. אתה מעמיס מספיק על הגב בסקווט ובדדליפט.
אוקיי, אני יוריד אותו...
אבל תשמע יש לי בעיה..
אני בחדר כושר אבל בבית ספר...
זאת אומרת שיש לנו חדר כושר בבית ספר ואחרי הלימודים מי שרוצה להתאמן פשוט בא (ברור שיש שם מאמן שמשגיח על כולם)
אבל הבעיה היא שאני לא יכול לעשות דדליפט. בגלל שהמוט שלנו הוא לא חופשי ואי אפשר להוריד אותו למטה כי יש קפיצים כאלה כדי שמי שעושה בנץ פרס והמוט חס וחלילה מחליק לו אז הוא לא יקבל מכה כי הקפיצים יעצרו את המוט מליפול
אז בקיצור מה אני אמור לעשות? לא לעשות דדליפט?

אוקיי, אני יוריד אותו...
אבל תשמע יש לי בעיה..
אני בחדר כושר אבל בבית ספר...
זאת אומרת שיש לנו חדר כושר בבית ספר ואחרי הלימודים מי שרוצה להתאמן פשוט בא (ברור שיש שם מאמן שמשגיח על כולם)
אבל הבעיה היא שאני לא יכול לעשות דדליפט. בגלל שהמוט שלנו הוא לא חופשי ואי אפשר להוריד אותו למטה כי יש קפיצים כאלה כדי שמי שעושה בנץ פרס והמוט חס וחלילה מחליק לו אז הוא לא יקבל מכה כי הקפיצים יעצרו את המוט מליפול
אז בקיצור מה אני אמור לעשות? לא לעשות דדליפט?
אין מוט חופשי? איך אתה עושה פרס,בנץ,סקוט?

אני לא מצליח להבין.
שמע, אין לי פתרונות קסם.. נסו לסדר שם משהו.. אולי שלח תמונה של הקפיצים האלה שאתה מדבר ליבם שהבין.

• פותח/ת השרשור
אני לא מצליח להבין.
שמע, אין לי פתרונות קסם.. נסו לסדר שם משהו.. אולי שלח תמונה של הקפיצים האלה שאתה מדבר ליבם שהבין.
תמונה: לחץ כאן
החלקים שסימנתי בכחול הם לא נותנים למוט לרדת עד לריצפה זאת אומרת שאפשר לעשות רק סקוואט ובנץ פרס.
את הכיסא שיש בתמונה אפשר להזיז ככה שאפשר לעשות סקוואט...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית