הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ cpk גבוה בתוצאות בדיקת דם

• פותח/ת השרשור bbb2
  • פורסם בתאריך

bbb2

משתמש מתחיל
28
1
נק' מוניטין:
1
28
1
עשיתי שבוע שעבר בדיקת דם ביום שלישי בבוקר,ובצהריים הרופא כבר התקשר אליי ואמר לי להפסיק עם החלבון והאימונים לשבועיים-שלושה בגלל שהcpk גבוה.
עוד משהו פה עם cpk גבוה וקיבל גם הנחיה כזאת מהרופא?

עשיתי שבוע שעבר בדיקת דם ביום שלישי בבוקר,ובצהריים הרופא כבר התקשר אליי ואמר לי להפסיק עם החלבון והאימונים לשבועיים-שלושה בגלל שהcpk גבוה.
אתה צורך קריאטין?

וכמה ליטר של מים אתה שותה ביום?

• פותח/ת השרשור
אני צורך קריאטין כבר חודשיים בערך,אבל שבוע לפני הבדיקה הפסקתי וביום שני לפני האימון שתיתי 5-10 מ"ג.
ואני שותה בין 3-5 ליטרים ביום.

עוד משהו פה עם cpk גבוה
עשה חיפוש על CPK, תקבל את כל המידע שצטבר כאן עם השנים (רמז: אתה לא היחיד).

upload_2015-7-1_12-13-5.png

• פותח/ת השרשור
עשיתי אבל רציתי לדעת אישית לגביי,אני אדם בריא בלי שום בעיה רפואית,ופתאום הוא מתקשר אליי בלחץ כאילו אני חס וחלילה עם בעיה חמורה וסופנית.

עשיתי אבל רציתי לדעת אישית לגביי,אני אדם בריא בלי שום בעיה רפואית,ופתאום הוא מתקשר אליי בלחץ כאילו אני חס וחלילה עם בעיה חמורה וסופנית.
תמיד כשהרופאים רואים תוצאות חריגות שקשורות לעומס על הכליות הם נלחצים..
אבל באמת מציע לך לקרוא עוד על הנושא, אני לצערי לא מכיר אותו מספיק.

איזה מצחיק אתה אחי

לא עושים בדיקת דם ביום של אימון או יום אחרי אימון

ברור שהcpk שלך יגרוד שחקים, תרגיע את הרופא תגיד לו שאתה רוצה בדיקת דם חוזרת, ותנוח יום לפני הבדיקה לא להתאמן!

• פותח/ת השרשור
איזה מצחיק אתה אחי

לא עושים בדיקת דם ביום של אימון או יום אחרי אימון

ברור שהcpk שלך יגרוד שחקים, תרגיע את הרופא תגיד לו שאתה רוצה בדיקת דם חוזרת, ותנוח יום לפני הבדיקה לא להתאמן!

לוטם הרופא לא אמר לי לא להתאמן יום לפני,הדבר היחיד שהוא אמר זה לצום מהלילה עד הבדיקה.
ואמרתי לו והוא מתעקש שאני אחכה שבועיים.
הוא חייב להביא לי הפניה לעשות בדיקת דם מתי שאני רוצה או שרק מתי שהוא יחליט?

לוטם הרופא לא אמר לי לא להתאמן יום לפני,הדבר היחיד שהוא אמר זה לצום מהלילה עד הבדיקה.
ואמרתי לו והוא מתעקש שאני אחכה שבועיים.
הוא חייב להביא לי הפניה לעשות בדיקת דם מתי שאני רוצה או שרק מתי שהוא יחליט?
תבין, CPK זהו אנזים שמקורו בשרירים ובלב, והינו חלק חשוב מתהליך יצירת האנרגיה בתאים, במקרה של הרס מבנה השריר האנזים הזה נכנס למחזור הדם ולכן רמות האנזים בדם יעידו על חומרת הפגיעה בשריר.

הרופא שלך לא יגיד לך לא להתאמן לפני הבדיקה, 97% מהאוכלוסיה לצערנו לא מתאמנת לפי המרכז הראשי לסטטיסטיקה, כמה מה-3% מתאמנים אימוני כוח אינטנסיבים? ןכמה מהם עושים לבדיקות דם?רוב הבדיקות דם שמגיעות לרופאים לא בעלות CPK גבוה ככה שאין הרבה מודעות לחלק מהרופאים על למה זה יכול לקרות. תעשה בדיקה עוד שבועיים בלי להתאמן 24 שעות לפני והתוצאות אמורות להיות תקינות

אני גם לפני מס' חודשים עשיתי בדיקת דם, וכשביקשתי בבדיקה גם את ה-CPK הרופא ציין בפני שהערך כנראה יהיה בחריגה גבוהה מעל המקסימום מכיוון שאני מתאמן. גם כשהוא דיווח לי על התוצאות הוא אמר שזה בגלל האימונים וזה תקין.

לעומס על הכליות
במקרה שלנו: הכבד, לא הכליות. והבעיה היא לא העומס אלא על כך ש CPK גבוה קשור להרס שרירים, ואצל מי שאינו משקולן שרירים לא אמורים לההרס (ולהבנות... אבל את זה לא מודדים) בקצב כזה.

לפותח האשכול: אני לא בטוח ש 24 שעות יספיקו. במקומך הייתי נח 3-4 ימים לפחות, ואם ה CPK עדיין ייצא גבוה, אבל יותר נמוך מהנוכחי, תוכל אולי לשכנע את הרופא שעצם הירידה שלו אחרי מנוחה מסבירה שאין בעיה (לא שקל לשכנע רופא במשהו, אבל אולי יש לך רופא פחות מקובע מהממוצע).
אתה צורך קריאטין?
איך זה מתקשר ל CPK?

תקלתי בזה ברשת, אז שאלתי..
OK, חשבתי שיש לך מידע על קשר בין צריכת קריאטין ל CPK. ברור שכדאי להתיעץ עם אנשי מקצוע, אבל יש מעט רופאים עם ידע/נטיה/זמן/חשק להתעסק עם היצורים המשונים שמתעקשים להרים משקולות. כמו אורתופד ממוצע, הכי פשוט לרופא זה להגיד לך להפסיק להתאמן לעשר-עשרים שנה ואז לחזור על הבדיקה.

אני לא בטוח ש 24 שעות יספיקו
אכן יספיקו, לגוף בריא לא דורש יותר מ-24 שעות לחדש את האנזים הזה.
איך זה מתקשר ל CPK?
זה אכן מתקשר, CPK זהו האנזים שמפרק את הקריאטין פוספט לאנרגיה כדי לחדש מולקולת ATP לכן נטילת קריאטין פוספט תגרום ליצירת CPK גדולה יותר בשרירים.
נתקלתי בזה ברשת, אז שאלתי.
לכן יש משהו בדבריך

• פותח/ת השרשור
אכן יספיקו, לגוף בריא לא דורש יותר מ-24 שעות לחדש את האנזים הזה.

זה אכן מתקשר, CPK זהו האנזים שמפרק את הקריאטין פוספט לאנרגיה כדי לחדש מולקולת ATP לכן נטילת קריאטין פוספט תגרום ליצירת CPK גדולה יותר בשרירים.

לכן יש משהו בדבריך

אז היום עברו שבועיים ועשיתי שוב בדיקת דם בבוקר,והcpk שלי ירד משמעותית.
הוא עכשיו בערך בטווח הנורמה,וקיבלתי אישור מהרופא לחזור להתאמן☺.
אבל 3 פעמים בשבוע שלפני כן הייתי מתאמן 4 פעמים.

אז היום עברו שבועיים ועשיתי שוב בדיקת דם בבוקר,והcpk שלי ירד משמעותית.
הוא עכשיו בערך בטווח הנורמה,וקיבלתי אישור מהרופא לחזור להתאמן☺.
אבל 3 פעמים בשבוע שלפני כן הייתי מתאמן 4 פעמים.
לא ציפיתי אחרת, זה הרי ברור.
בכל אופן סוף טוב הכל טוב.

אם אינני טועה האנזים שמפרק את הקריאטין נקרא קראטנין.

עריכה: אני חוזר בי, אתה צודק, cpk הוא אכן קראטין-קינאזה והוא אחראי ליצור האנרגיה מהקריאטין.

• פותח/ת השרשור
לא ציפיתי אחרת, זה הרי ברור.
בכל אופן סוף טוב הכל טוב.

עוד שאלה אבל לא קשורה חח,קיבלתי סוכר ענבים עם האבקת חלבון ואמרו לי שכדאי לי לשתות אותו ביחד עם הקריאטין כי זה עוזר לספיגה של זה משהו כזה....
השאלה היא האם זה באמת עוזר או שזו סתם חארטה כמו עוד הרבה שטויות ששמעתי?

השאלה היא האם זה באמת עוזר או שזו סתם חארטה כמו עוד הרבה שטויות ששמעתי?
קשה לי להאמין שהגוף שלנו לא יעיל מספיק כדי לספוג את הקריאטין. אני גם לא מבין מה הקטע לדחוף לאנשים סוכר ענבים כל הזמן זה מצחיק אותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית