עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה צורך קריאטין?עשיתי שבוע שעבר בדיקת דם ביום שלישי בבוקר,ובצהריים הרופא כבר התקשר אליי ואמר לי להפסיק עם החלבון והאימונים לשבועיים-שלושה בגלל שהcpk גבוה.
עוד משהו פה עם cpk גבוה וקיבל גם הנחיה כזאת מהרופא?
עשה חיפוש על CPK, תקבל את כל המידע שצטבר כאן עם השנים (רמז: אתה לא היחיד).עוד משהו פה עם cpk גבוה
תמיד כשהרופאים רואים תוצאות חריגות שקשורות לעומס על הכליות הם נלחצים..עשיתי אבל רציתי לדעת אישית לגביי,אני אדם בריא בלי שום בעיה רפואית,ופתאום הוא מתקשר אליי בלחץ כאילו אני חס וחלילה עם בעיה חמורה וסופנית.
איזה מצחיק אתה אחיעשיתי שבוע שעבר בדיקת דם ביום שלישי בבוקר,ובצהריים הרופא כבר התקשר אליי ואמר לי להפסיק עם החלבון והאימונים לשבועיים-שלושה בגלל שהcpk גבוה.
עוד משהו פה עם cpk גבוה וקיבל גם הנחיה כזאת מהרופא?
איזה מצחיק אתה אחי
לא עושים בדיקת דם ביום של אימון או יום אחרי אימון
ברור שהcpk שלך יגרוד שחקים, תרגיע את הרופא תגיד לו שאתה רוצה בדיקת דם חוזרת, ותנוח יום לפני הבדיקה לא להתאמן!
תבין, CPK זהו אנזים שמקורו בשרירים ובלב, והינו חלק חשוב מתהליך יצירת האנרגיה בתאים, במקרה של הרס מבנה השריר האנזים הזה נכנס למחזור הדם ולכן רמות האנזים בדם יעידו על חומרת הפגיעה בשריר.לוטם הרופא לא אמר לי לא להתאמן יום לפני,הדבר היחיד שהוא אמר זה לצום מהלילה עד הבדיקה.
ואמרתי לו והוא מתעקש שאני אחכה שבועיים.
הוא חייב להביא לי הפניה לעשות בדיקת דם מתי שאני רוצה או שרק מתי שהוא יחליט?
במקרה שלנו: הכבד, לא הכליות. והבעיה היא לא העומס אלא על כך ש CPK גבוה קשור להרס שרירים, ואצל מי שאינו משקולן שרירים לא אמורים לההרס (ולהבנות... אבל את זה לא מודדים) בקצב כזה.לעומס על הכליות
איך זה מתקשר ל CPK?אתה צורך קריאטין?
נתקלתי בזה ברשת, אז שאלתי..איך זה מתקשר ל CPK?
OK, חשבתי שיש לך מידע על קשר בין צריכת קריאטין ל CPK. ברור שכדאי להתיעץ עם אנשי מקצוע, אבל יש מעט רופאים עם ידע/נטיה/זמן/חשק להתעסק עם היצורים המשונים שמתעקשים להרים משקולות. כמו אורתופד ממוצע, הכי פשוט לרופא זה להגיד לך להפסיק להתאמן לעשר-עשרים שנה ואז לחזור על הבדיקה.תקלתי בזה ברשת, אז שאלתי..
אכן יספיקו, לגוף בריא לא דורש יותר מ-24 שעות לחדש את האנזים הזה.אני לא בטוח ש 24 שעות יספיקו
זה אכן מתקשר, CPK זהו האנזים שמפרק את הקריאטין פוספט לאנרגיה כדי לחדש מולקולת ATP לכן נטילת קריאטין פוספט תגרום ליצירת CPK גדולה יותר בשרירים.איך זה מתקשר ל CPK?
לכן יש משהו בדבריךנתקלתי בזה ברשת, אז שאלתי.
אכן יספיקו, לגוף בריא לא דורש יותר מ-24 שעות לחדש את האנזים הזה.
זה אכן מתקשר, CPK זהו האנזים שמפרק את הקריאטין פוספט לאנרגיה כדי לחדש מולקולת ATP לכן נטילת קריאטין פוספט תגרום ליצירת CPK גדולה יותר בשרירים.
לכן יש משהו בדבריך
לא ציפיתי אחרת, זה הרי ברור.אז היום עברו שבועיים ועשיתי שוב בדיקת דם בבוקר,והcpk שלי ירד משמעותית.
הוא עכשיו בערך בטווח הנורמה,וקיבלתי אישור מהרופא לחזור להתאמן☺.
אבל 3 פעמים בשבוע שלפני כן הייתי מתאמן 4 פעמים.
זה אכן מתקשר, CPK זהו האנזים שמפרק את הקריאטין פוספט לאנרגיה כדי לחדש מולקולת ATP לכן נטילת קריאטין פוספט תגרום ליצירת CPK גדולה יותר בשרירים.
לא ציפיתי אחרת, זה הרי ברור.
בכל אופן סוף טוב הכל טוב.
קשה לי להאמין שהגוף שלנו לא יעיל מספיק כדי לספוג את הקריאטין. אני גם לא מבין מה הקטע לדחוף לאנשים סוכר ענבים כל הזמן זה מצחיק אותיהשאלה היא האם זה באמת עוזר או שזו סתם חארטה כמו עוד הרבה שטויות ששמעתי?
תודה.זה אכן מתקשר, CPK זהו האנזים שמפרק את הקריאטין פוספט לאנרגיה כדי לחדש מולקולת ATP לכן נטילת קריאטין פוספט תגרום ליצירת CPK גדולה יותר בשרירים.