לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
זה כי הורדת את הזקן

נו לא ציפיתי שתתגייס בסוף. ותפסיק לכתוב שאתה רוצה לטובת הכלכלה. אתה רוצה נטו לטובתך. פשוט עכשיו שהתפקיד לא טוב אז העלות של להוציא פסיכיאטר שווה את ההשקעה.

@amir610 צבא מקצועי יעזור מאוד למדינה. כרגע 80% מהצבא הוא לא לוחמים. ההתנהלות שם היא מאוד מאוד בזבזנית. לדעתי כל המערך הלא לוחם צריך להיות מקצועי. לא סתם העבירו את המטבחים בבסיסים לקייטרינג. זה חוסך כסף.

הבעיה כמובן היא מה עושים עם המערך הלוחם. לפי דעתי יכלו לעשות אותו סוג של התנדבות עם שכר מאוד גבוהה. או לחשוב על פתרון יותר חכם אחר.

ותפסיק לכתוב שאתה רוצה לטובת הכלכלה.
זה מכלול הפאקטורים, אתה יכול לחשוב אחרת אבל זה מה שגרם לי לעשות את זה.
אם הייתי מקבל תפקיד נורמלי שבאמת היה מועיל לי ולמדינה הייתי הולך לעשות אותו. לא רק שלא הייתי רוצה להתאבד זו גם הייתה השקעה טובה של במדינה בי.
זה לא מה שקרה, אז אין סיבה שאני אשרוף עכשיו 3 שנים מהחיים שלי ואחיה על המיסים שלך.
וכן, ניסיתי באמת להגיע למקומות נורמליים. עובדה שבאמת ניסיתי לקבל עוד בצו הראשון נתונים הכי גבוהים שאפשר כדי באמת להגיע למקום שירצה אותי ושאני ארגיש שאני לא איזה נטל כלכלי.

זה מכלול הפאקטורים, אתה יכול לחשוב אחרת אבל זה מה שגרם לי לעשות את זה.
אם הייתי מקבל תפקיד נורמלי שבאמת היה מועיל לי ולמדינה הייתי הולך לעשות אותו. לא רק שלא הייתי רוצה להתאבד זו גם הייתה השקעה טובה של במדינה בי.
זה לא מה שקרה, אז אין סיבה שאני אשרוף עכשיו 3 שנים מהחיים שלי ואחיה על המיסים שלך.
וכן, ניסיתי באמת להגיע למקומות נורמליים. עובדה שבאמת ניסיתי לקבל עוד בצו הראשון נתונים הכי גבוהים שאפשר כדי באמת להגיע למקום שירצה אותי ושאני ארגיש שאני לא איזה נטל כלכלי.
טכנית גם עכשיו אתה יכול להמשיך לנסות להתקבל לתפקיד שאתה רוצה במקום לנסות להשתמט פשוט יותר נוח להשתמט 😃

טכנית גם עכשיו אתה יכול להמשיך לנסות להתקבל לתפקיד שאתה רוצה במקום לנסות להשתמט פשוט יותר נוח להשתמט 😃
אתה ממש לא זוכר את המערכת הצבאית, אה?
לא, כבר אי אפשר לעשות כלום. אם לא קיבלתי כלום במיון המתקדם אני לא אקבל כבר כלום. ובמיוחד בהתחשב בעובדה שאני ירדתי עכשיו ל45 אז בכלל.
מתי מתגייס?
כרגע זה 27.03
אתה מצחיק, אתה חושב שכשאני ביקשתי להתקבל למיליון מקומות עוד בזמן המתאים ששולחים זימונים ומתמיינים לכל מיני דברים לא חזרו אלי בכלל או שאמרו לי "לא תודה" אז עכשיו פחות מחודש לפני הגיוס יפול עלי מהשמיים תפקיד נורמלי? ממש.
גם נורא נוח להסתכל עלי ולהגיד שאני משתמט מניאק שלא רוצה לעשות כלום, או שאפשר להסתכל על העובדות בפועל.

אתה ממש לא זוכר את המערכת הצבאית, אה?
לא, כבר אי אפשר לעשות כלום. אם לא קיבלתי כלום במיון המתקדם אני לא אקבל כבר כלום. ובמיוחד בהתחשב בעובדה שאני ירדתי עכשיו ל45 אז בכלל.
זוכר זוכר. מי שרוצה באמת לשרת ישרת. זאת לא בעיה. כל מה שצריך זה מספיק ביצים כדי להסתכל לקצין בן 40 עם 2 פלאפלים בעיניים ולהגיד לו "אני מסרב פקודה ושם עליך 1000 זין עד שאני לא מקבל את התפקיד שאני רוצה או תפקיד שאני מרגיש שאני מנצל בו את הפוטנציאל שלי ולא סתם מחמם כסא או שורף את הזמן שלי". מאלה שמתגייסים לחרא תפקיד יש 2 סוגים של אנשים, אנשים כמוני שאין להם זין לזה שפשוט יסבלו כל השירות שלהם ויספרו ימים עד השחרור, ואנשים שיבחרו להלחם עד שיקבלו את מה שהם רוצים.
בטוח גם היו מקרים שהעיפו חיילים מהצבא כי הם זרקו זין על כולם כי לא היו בתפקיד שהם רוצים ואת התפקיד שהם רוצים לא יכלו לתת להם. הבעיה שאנחנו הרוסים מחונכים יותר מדי לכבד אחרים אז אני אישית לא יכולתי לגרום לעצמי להיות ערס כי חינכו אותי מהחיתולים לכבד מבוגרים...

זה תקף אך ורק לתפקידים שבוא נגיד גם לא אינטיליגנטים גדולים היו יכולים להגיע..
כל התפקידים שהנורמליים באמת דורשים מיון מקדים, ואף אחד בצה"ל לא ידחה לך את הגיוס בשנה רק כדי שתיכנס בסבב הבא של המיונים אם בכלל תעבור אותם.

זוכר זוכר. מי שרוצה באמת לשרת ישרת. זאת לא בעיה. כל מה שצריך זה מספיק ביצים כדי להסתכל לקצין בן 40 עם 2 פלאפלים בעיניים ולהגיד לו "אני מסרב פקודה ושם עליך 1000 זין עד שאני לא מקבל את התפקיד שאני רוצה או תפקיד שאני מרגיש שאני מנצל בו את הפוטנציאל שלי ולא סתם מחמם כסא או שורף את הזמן שלי". מאלה שמתגייסים לחרא תפקיד יש 2 סוגים של אנשים, אנשים כמוני שאין להם זין לזה שפשוט יסבלו כל השירות שלהם ויספרו ימים עד השחרור, ואנשים שיבחרו להלחם עד שיקבלו את מה שהם רוצים.
בטוח גם היו מקרים שהעיפו חיילים מהצבא כי הם זרקו זין על כולם כי לא היו בתפקיד שהם רוצים ואת התפקיד שהם רוצים לא יכלו לתת להם. הבעיה שאנחנו הרוסים מחונכים יותר מדי לכבד אחרים אז אני אישית לא יכולתי לגרום לעצמי להיות ערס כי חינכו אותי מהחיתולים לכבד מבוגרים...
מסכים עם מתי כאן. כל מי שראיתי שהלכו בשיטה שלך לשנות תפקידים זה אלה שרצו תפקידי זנות של 8-3 לגרבץ קרוב לבית ולצאת הביתה, לא כאלה שבאמת רצו או קיבלו משהו רציני. לא מאמין שמשהו מזה השתנה בעשור+ האחרון

זה תקף אך ורק לתפקידים שבוא נגיד גם לא אינטיליגנטים גדולים היו יכולים להגיע..
כל התפקידים שהנורמליים באמת דורשים מיון מקדים, ואף אחד בצה"ל לא ידחה לך את הגיוס בשנה רק כדי שתיכנס בסבב הבא של המיונים אם בכלל תעבור אותם.

מסכים עם מתי כאן. כל מי שראיתי שהלכו בשיטה שלך לשנות תפקידים זה אלה שרצו תפקידי זנות של 8-3 לגרבץ קרוב לבית ולצאת הביתה, לא כאלה שבאמת רצו או קיבלו משהו רציני. לא מאמין שמשהו מזה השתנה בעשור+ האחרון

האמת שגם אני לא שמעתי פשוט תיארתי לעצמי שאולי יש איזשהו סיכוי שזה יעבוד אבל כשאני חושב על זה כנראה שדווקא לא (אלה אם מדובר אולי בתפקיד קרבי ואז תהיה להם מוטיבציה לעזור לך למרות שאתה יוצא חרא בנאדם).
בכל מקרה, אני מניח שאפשר לעשות את זה במקרה הגרוע שהפסיכיאטרית לא תעזור ומתי יצטרך להתגייס כדי שאולי הוא יוכל לפחות לעשות משהו מועיל עם הזמן הפנוי בזמן שהוא בצבא.

האמת שגם אני לא שמעתי פשוט תיארתי לעצמי שאולי יש איזשהו סיכוי שזה יעבוד אבל כשאני חושב על זה כנראה שדווקא לא (אלה אם מדובר אולי בתפקיד קרבי ואז תהיה להם מוטיבציה לעזור לך למרות שאתה יוצא חרא בנאדם).
בכל מקרה, אני מניח שאפשר לעשות את זה במקרה הגרוע שהפסיכיאטרית לא תעזור ומתי יצטרך להתגייס כדי שאולי הוא יוכל לפחות לעשות משהו מועיל עם הזמן הפנוי בזמן שהוא בצבא.
הפסיכיאטרית שלי ואני יודעים מה אנחנו עושים. זו לא שאלה אם אני אצא או לא, השאלה כמה מוקדם אני אצא וכמה מדורי גיהינום אני אעבור עד שזה יקרה.

אם הייתי מקבל תפקיד נורמלי שבאמת היה מועיל לי ולמדינה הייתי הולך לעשות אותו
הצבא זה לא תוכנית כבקשתך. וכמו שאתה כתבתה בסוף אתה פשוט רוצה לקבל מה שאתה רוצה לעשות משהו שיתרום לך. ואם זה לא תורם לך אז זה לא שווה את זה אה ?

גם תחשוב ככה אנשים יותר איכותיים הכלו למקומות שרציתה. אז תקבל את זה כמו גבר ותלך לאיפה שצריך.

עצוב לראות שזה המצב כיום והגישה של ילדים.

הצבא זה לא תוכנית כבקשתך
אבל זה לא טיעון, זה שזה המצב זה לא הופך את זה לצודק.
כל הטיעונים של אנשים שדופקים פרצוף חמוץ לאנשים שלא יתגייסו מסתכמים ב"ככה זה".

אבל זה לא טיעון, זה שזה המצב זה לא הופך את זה לצודק.
כל הטיעונים של אנשים שדופקים פרצוף חמוץ לאנשים שלא יתגייסו במסתכם ב"ככה זה".
זה לא "ככה זה" זה החוק. עם כל הבעיות שלו. זה המצב במדינה.

אתה כמובן גדל בדור של "מגיעה לי" ו"צודק". אבל שוכח שיש גם "צריך"

בסדר מאמין שכבר אין מה לעשות במקרה שלך.

הצבא זה לא תוכנית כבקשתך. וכמו שאתה כתבתה בסוף אתה פשוט רוצה לקבל מה שאתה רוצה לעשות משהו שיתרום לך. ואם זה לא תורם לך אז זה לא שווה את זה אה ?

גם תחשוב ככה אנשים יותר איכותיים הכלו למקומות שרציתה. אז תקבל את זה כמו גבר ותלך לאיפה שצריך.

עצוב לראות שזה המצב כיום והגישה של ילדים.

אתה שוכח נקודה חשובה- הצבא, כמו שציינת, הוא לא תוכנית כבקשתך, אבל יותר מזה, הוא המסגרת הכי קשה שאתה פוגש עד גיל 18, וברוב המקרים, גם הכי קשה שתפגוש בהמשך החיים.

למה אני אומר את זה? כי הצבא לא מתאים לכולם. צריך לקבל את זה. הצבא פשוט לא מתאים לכל אחד. זה טוב? זה רע? לא מקומי להגיד. אני פשוט יודע שלא כל אחד מוצא את עצמו במערכת הזאת.

חנן אמר בצדק (חנן תקן אותי אם אני מעוות את דבריך) שהצבא זאת לא האפשרות היחידה. אני אקח את עצמי כדוגמה- התגייסתי. הצבא עשה הכל בשביל לגרום לי לסבול (אני מעדיף לא לפרט כרגע) וגם אחרי מלחמה קשה (מלחמה שבאה ממני על מנת למצוא מקום שמתאים לי) לא הצלחתי למצוא את מקומי. מה עשיתי? יצאתי מהצבא דרך קב''ן. והאמת? אני כ4 חודשים אחרי השחרור ועדיין לא יודע אם עשיתי בשכל. אבל בוא תרשה לי לספר מה אני עושה כיום- אני בשירות לאומי, אני מדריך ילדים בבית ספר יסודי. עיקר העבודה נמצא בצד החברתי של החינוך (שילוב של ילדים שבאים מרקע קשה עם שאר הילדים) אבל כולל גם את הצד הלימודי, יצא לי לא מעט להעביר שיעורים במקום המורה. הסיפוק וה''רווח'' שיוצאים לי מזה עצומים! הרבה יותר ממה שהייתי מקבל מתפקיד זוטר בצה''ל.

עכשיו אני לא בא ונכנס לשיקולים של מתי, כי לכל אדם יש שיקולים אחרים, ואם מתי מרגיש שהוא יתרום (ויקבל) הרבה יותר מלימודים אקדמיים ועבודה לא אני, ולא אתה (או כל אחד אחר) יכולים לעצור אותו. כי מתי עושה מה שהוא מרגיש לנכון.

מה אני מנסה להעביר פה? זה לא עצוב שמתי בוחר לא להתגייס. הוא ניסה להגיע למשהו שהוא ירגיש שהוא מגשים את עצמו, והצבא לא מתאים לכל אחד. גם לי הוא לא התאים. וזה לא הופך אותי לפחות טוב מהמורעל המצוי שעשה צבא וצועק על "משתמטים" שצריך לסבול ולעשות צבא כי ככה כולם. ואגב, ממש לא כולם במדינה הזאת עושים צבא.

ולגבי זה שעצוב לך לראות את המצב של הילדים כיום... פשוט תחסוך את זה מאיתנו.

זה לא "ככה זה" זה החוק. עם כל הבעיות שלו. זה המצב במדינה.
אז ניפול לרגליו ולא נעשה כלום גם אם הוא נראה לנו אבסורד!
כאילו אני הולך לירות באנשים ברחוב.
ועם תשובה כזו אתה בדיוק עונה על ההגדרה שציינתי.

לא עניין של עצוב או שמח, פשוט גישה לא טובה לחיים.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית