עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
המסטרינגסהשריר מאחורה ה4 ראשי (לא סגור על השם שלו)
קצת בעייתי לי לצלם סרטון כרגע לרוב אני מתאמן בחדר כושר והוא דיי ריק. אני מתאמן במכללה וכולם בתקופת מבחנים.
אני עומד רוחב קצת יותר מרוחב כתפיים עם אצבעות פונות קצת החוצה. יש לי בעיה גדולה של גמישות ברגליים אני משפר את זה בעזרת מתיחות אבל זה לוקח זמן. אם אני עובד עם משקל גוף כמו שאמרת בשביל לשפר את התנועה. מה אתה ממליץ בנתיים להכניס במקום בתוכנית אימון?
להמשיך עם זה עד שאצליח
לא מסכים איתך,המסטרינגס
חסרה גמישות.
נסה לעבוד עם משקל הגוף בנושא, עשה דיפ סקוואט והישאר למטה במשך כ-20-30 שניות לכמה חזרות.
גמישות היא בעיה ידועה, בעיקר כשמתחילים.. איזה סקוואט אתה עושה? HB\LB ?
גם רוחב העמידה וכיוון כפות הרגליים יכול להשפיע על עומק תקין אם לא מדובר בגמישות.
תעלה סרטון, הכי טוב.
אני ממליץ על LB.אתה ממליץ על HB או LB? נראה לי שאני עושה HB
לא ממליץ - שתי התנועות שונות וללמוד אותן במקביל יתן לו טכניקה לא אידיאלית באף אחד מהסוגים. מעבר לכך, אין שום משמעות לכמה מתאמן מתחיל מרים כרגע בLB או בHB כדי להשוות, כי עצם בדיקת הRM, משפרת את הRM.אני ממליץ שתעשה את התרגיל בצורה שבה אתה הכי חזק.
אבל הכי טוב יהיה להתנסות ב-2 הדרכים ואז להחליט.
מותר ואפשרי להתחרות גם בHB, אך כמובן שזה פחות אידיאלי מכיוון שמרימים בו פחות (ביחס לעצמך).כמו כן,
אם אתה מתכנן להתחרות ב PL, הסקוואט התקני הוא LB.
אם כך אין ודאות מוחלטת, כי אני מבין שגם אתה לא סגור על זה לגמרי.ככל הנראה אין שום משמעות לגמישות של ההאמסטרינגס מבחינת עומק בסקוואט
לא ממליץ - שתי התנועות שונות וללמוד אותן במקביל יתן לו טכניקה לא אידיאלית באף אחד מהסוגים
טוב לדעת, לא חשבתי שמותר. וגם לא זכור לי שראיתי בתחרות האחרונה מתחרים שעשו HB, אבל מגניבמותר ואפשרי להתחרות גם בHB, אך כמובן שזה פחות אידיאלי מכיוון שמרימים בו פחות (ביחס לעצמך).
על מנת להגיע לעומק התקין, צריך ללמוד את התרגיל כמו שצריך, והדברים הראשונים שצריכים לתקן בנושא הזה הם רוחב העמידה, זווית כפות הרגליים ומיקום הברכיים.
ם רוחב העמידה וכיוון כפות הרגליים יכול להשפיע על עומק תקין אם לא מדובר בגמישות.
זה לא עניין של דעה, זה תלוי אך ורק באתרופומטריה. למי שיש טורסו מאוד קצר ביחס לרגליים, אולי ההאמסטרינגס יתארך בירידה ב-LB. בHB זה כבר לא יקרה ככל הנראה (ככל הנראה - שוב, כי אולי איפשהו בעולם יש מישהו שמסתובב עם רגליים באורך 1.50 וטורסו באורך 30 ס"מ. אני פשוט מניח שלא).אם כך אין ודאות מוחלטת, כי אני מבין שגם אתה לא סגור על זה לגמרי.
הוא מלמד ככה את הסקוואט, זה חלק מהלימוד, לא תרגיל גמישות. הוא פשוט מציין שבתחתית כשאתה דוחף את הברכיים החוצה עם המרפקים - אתה תרגיש מתיחה במפשעה, ובצדק. זה לא קשור לתרגילי גמישות שהוא לא נותן לאף אחד לבצע בשום סמינר אלא מלמד אותם להגיע לתחתית הנכונה - וכולם מגיעים.ובהנחה וכן חסרה גמישות, רפיטו בעצמו הסביר על השיטה הנ"ל כדרך לתרגל את עומק הירידה ואת הגמישות.. ולי אישית זה עזר לא מעט.
בהחלט מותר. מעטים מאוד עושים.טוב לדעת, לא חשבתי שמותר. וגם לא זכור לי שראיתי בתחרות האחרונה מתחרים שעשו HB, אבל מגניב
יכולות להיות המון סיבות, תצטרך לעלות סרטון.שאני מבצע סקוואט אני לא מצליח לרדת מספיק נמוך. הכי הרבה שאני מצליח לרדת זה שהשריר מאחורה ה4 ראשי (לא סגור על השם שלו) מקביל לריצפה פלוס מינוס. אני לא מצליח לרדת מעבר לזה.
מה אפשר לעשות בשביל לשפר את העיניין הזה? מתיחות מסויימות אולי?
תודה מראש.
יכולות להיות המון סיבות, תצטרך לעלות סרטון.
הניחוש שלי שמרכז הכובד שלך קדימה מדי ואתה לא פותח מספיק ברכיים לצדדים.
כשתעלה סרטון נוכל לעזור לך לתקן פאקים בטכניקה שאולי יפתרו את הבעיות האלה ואולי לא. קליקים בברכיים זאת לא בעיה רצינית. מתיחה במפשעה יכולה להיות קשורה לבעיה בטכניקה. תעלה סרטוןסליחה על ההקפצה פשוט היום סוף סוף הצלחתי לעשות תנועה מלאה.
אבל שאני מגיע למטה יוצא לי קליק טיפה כואב משתי הברכיים.
יש משו לעשות עם זה או שצריך ללכת לאורטופד?
בנוסף לזה אני מרגיש מתיחה יחסית כואבת במפשעה במהלך הירידה. זה אמור להיות?
כשתעלה סרטון נוכל לעזור לך לתקן פאקים בטכניקה שאולי יפתרו את הבעיות האלה ואולי לא. קליקים בברכיים זאת לא בעיה רצינית. מתיחה במפשעה יכולה להיות קשורה לבעיה בטכניקה. תעלה סרטון
על סמך מה קבעת שיש את אותה התארכות והתקצרות בשני המפרקים בצורה שווה?ההאמסטרינגס לא מגבילים את עומק הסקוואט, כי הם לא מתארכים בו
ציטטתי מהספר את דעתו של ריפטו בעניין, אשמח לשמוע את דעתכםעל סמך מה קבעת שיש את אותה התארכות והתקצרות בשני המפרקים בצורה שווה?
בבק סקוואט, ההתארכות במרפק הירך גדולה יותר מהתקצרות במפרק הברך, זאת הסיבה המרכזית למה ההמסטרינגס מתארך בירידה למטה בסקוואט וגם עלול בהעדר גמישות למנוע תנועתיות או לגרום לסיבוב אגן לאחור בכדי לקבל עוד אורך מתח.
ואגב שומעים זאת מהרבה עדויות של מתאמנים שמרגישים מתיחה גדולה בהמסטרינגס במהלך סקוואט.
הייתי יכול לצייר לך את זה על דף בברור אבל אנחנו מדברים דרך האינטרנט אז זה בעיה.
ולפני שאתה רושם בתגובה שההמסטרינגס הוא לא זה שיגרום לסיבוב אגן לאחור, אז גם אני חושב שהוא שזה פחות סביר אבל עדיין נמנה מבין האופציות האפשריות.
יש עוד גורמים כמו טכניקה לקויה, חוסר גמישות במקרבים/גלוטאוס וירידה ממש עמוקה שגורמת לעצם הפימור לדחוף את האסיסים אחורה.
זה עדיין לא אומר שההמסטרינגס לא מתארך בסקוואט.
קודם כל, כל מה שאתה קובע חד משמעית אפשר לזרוק לפח. זה תלוי אנתרופומטריה - רגליים קצרות ביחס לגב יתנו גב אנכי ולכן האמסטרינגס קצרים יותר בתחתית ביחס לגב קצר ורגליים ארוכות. אז אין שום דבר לעשות עם התיאוריה שלך, זה דבר ראשון.על סמך מה קבעת שיש את אותה התארכות והתקצרות בשני המפרקים בצורה שווה?
בבק סקוואט, ההתארכות במרפק הירך גדולה יותר מהתקצרות במפרק הברך, זאת הסיבה המרכזית למה ההמסטרינגס מתארך בירידה למטה בסקוואט וגם עלול בהעדר גמישות למנוע תנועתיות או לגרום לסיבוב אגן לאחור בכדי לקבל עוד אורך מתח.
ואגב שומעים זאת מהרבה עדויות של מתאמנים שמרגישים מתיחה גדולה בהמסטרינגס במהלך סקוואט.
הייתי יכול לצייר לך את זה על דף בברור אבל אנחנו מדברים דרך האינטרנט אז זה בעיה.
ולפני שאתה רושם בתגובה שההמסטרינגס הוא לא זה שיגרום לסיבוב אגן לאחור, אז גם אני חושב שהוא שזה פחות סביר אבל עדיין נמנה מבין האופציות האפשריות.
יש עוד גורמים כמו טכניקה לקויה, חוסר גמישות במקרבים/גלוטאוס וירידה ממש עמוקה שגורמת לעצם הפימור לדחוף את האסיסים אחורה.
זה עדיין לא אומר שההמסטרינגס לא מתארך בסקוואט.
איך אתה מאבחן חוסר גמישות בגלוטאוס מקסימוס? מה מתרחש, אתה לא יכול לכפוף את הירך? אתה מכיר מישהו שבישיבה לא יכול להביא את הברך לחזה? על מה אתה מדבר?חוסר גמישות במקרבים/גלוטאוס
זה לא קשור לעומק הירידה מסיבה מאוד פשוטה - מתחת למקביל, לא משנה כמה עומק אתה מוסיף - אתה לא כופף יותר את הירך.ירידה ממש עמוקה שגורמת לעצם הפימור לדחוף את האסיסים אחורה.
לא, לא שומעים את זה מאף אחד. הכי קרוב לזה זה ששומעים משהו אחר ומפרשים את זה ככה.ואגב שומעים זאת מהרבה עדויות של מתאמנים שמרגישים מתיחה גדולה בהמסטרינגס במהלך סקוואט.