עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה אופטימי - מאוד.זה יקרה בערך ב60 מעלות כפיפה
כל האנטרופומטריה הזו לא אומרת שום דבר על התנועה שקורה בסקוואט.רגליים קצרות ביחס לגב יתנו גב אנכי ולכן האמסטרינגס קצרים יותר בתחתית ביחס לגב קצר ורגליים ארוכות. אז אין שום דבר לעשות עם התיאוריה שלך, זה דבר ראשון
נכון כי יש עוד גורמים שמשפיעים על זה, ההמסטריגנס זו רק סיבה אחת מתוך כמה אפשרויות.גם לנשים סופר-גמישות יש "באט ווינק",
אם ככה תשמע את זה ממני, הייתה לי תקופה שהייתי חסר גמישות שכמו שכבר ציינתי במבדק שלך לא הייתי יכול להרים את הרגל בצורה ישרה יותר מ-30 מעלות, הייתי מרגיש מתיחה מאוד גבוהה בבהמסטרינגס בסקוואט, לא הייתי יכול גם לשבת ישר וליישר את הברך עד הסוף הייתי נעצר בדרך. וזה השתפר עם הזמן כשעבדתי על גמישות, וכמאמן אני ראיתי מתאמנים שנמצאים במצב שהייתי בו.לא, לא שומעים את זה מאף אחד. הכי קרוב לזה זה ששומעים משהו אחר ומפרשים את זה ככה.
גם אם זה נכון, אין לזה שום משמעות. כל עוד יש לך "ספייר" של 15 מעלות ההאמסטרינגס לא יגביל אותך בסקוואט בכלום.אתה אופטימי - מאוד.
פעם אם הייתה נותן לי את המבדק הזה ולא הייתי עובר את ה-30 מעלות, וכמו שהייתי פעם יש עוד מלא אנשים היום.
אם זה מה שאתה טוען, אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. אתה מוזמן לצייר מישהו עם רגליים קצרות וגב ארוך + מישהו עם גב קצר ורגליים ארוכות ולראות את ההבדל. לחשוב שבכל האנתרופומטריות הסקוואט יהיה זהה זו טעות.כל האנטרופומטריה הזו לא אומרת שום דבר על התנועה שקורה בסקוואט.
תגיד, על מה אתה מדבר? ראית פעם פרונט סקוואט? תראה לי פרונט סקוואט (כבד, כלומר כזה שצריך להשאר בו בשיווי משקל) אחד שבתחתית הכפיפה בירך זהה לכפיפה במפרק הברך.נקח דוגמא את הפרונט סקוואט שבו אתה יורד למטה עם גב זקוף יחסית, במקרה כזה הייתי אומר שהתארכות של ההמסטרינגס במפרק הירך יכולה להיות קרובה להתקצרות במפרק הברך.
אבל בבק סקוואט - ממש לא. ההתארכות במפרק הירך גדולה בהרבה. מוזר לי שאתה לא רואה את זה.
שוב, על מה אתה מדבר? מי דיבר על חיכוך בין עצמות בלבד, גם אם זה היה אפשרי? תסתכל בתמונה ותקרא את הטיעון. זה הכי ברור ופשוט שיש, וזה תלוי בהאם הברכיים בחוץ או לא, לא בשום דבר אחר.3. כמו שציינתי בירידה עמוקה - קצת אחרי ששוברים מקביל עצם הפימור דוחפת את האגן לאחור, הסתכל על מבנה גוף האדם.
והתמונה שציינת פה: http://tinypic.com/view.php?pic=s5ye79&s=8#.VaST_bkw8hk
ממש לא מדייקת - אתה לא יכול להסתכל על חיכוך בין עצמות בלבד, עליך להבין שאל אותה עצם מחובר שרירים, גידים, רקמות חיבור, עורקים, ורידים, שומן ועוד, מה שהופך אותה להרבה הרבה יותר עבה ולכן גם בעמידה רחבה עדיין אותה עצם תתחוף את האסיסים אחורה.
לא, אני לא אשמח את זה ממך, כי גם אתה לא מרגיש מתיחה בהאמסטרינגס כשאתה מבצע סקוואט, בדיוק כמו שאר האוכלוסייה, כי גם אם יש מתיחה כזו היא כל כך מינורית שאתה לא תרגיש אותה אפילו. היא אפילו לא ראויה להקרא מתיחה, אלא התארכות. בשום תסריט אין הבדל של 30 מעלות בין הכפיפה בירך לכפיפה בברך בזמן הסקוואט. גם לא בLB. אבל עם העובדה שאתה מגיב רק לחלק מהטענות שלי וטוען דברים לא ברורים כמו אין קשר לאנתרופומטריה וכו', זה נראה שאתה צריך ללמוד את הסקוואט ושאתה חושב שבLB הברכיים צריכות להיות כמה שיותר אחורה בעוד הן צריכות להיות בקצה כף הרגל/מעט מעבר. זה לא נראה שאתה מודע לעובדה הזו, ואתה מגיב בצורה מאוד לא קשורה.אם ככה תשמע את זה ממני, הייתה לי תקופה שהייתי חסר גמישות שכמו שכבר ציינתי במבדק שלך לא הייתי יכול להרים את הרגל בצורה ישרה יותר מ-30 מעלות, הייתי מרגיש מתיחה מאוד גבוהה בבהמסטרינגס בסקוואט, לא הייתי יכול גם לשבת ישר וליישר את הברך עד הסוף הייתי נעצר בדרך. וזה השתפר עם הזמן כשעבדתי על גמישות, וכמאמן אני ראיתי מתאמנים שנמצאים במצב שהייתי בו.
יש לך דעה בעניין הציטוט של ריפטו שהבאתי לגבי הproximal stretching של ההאמסטרינג? מה זה אומר?גם אם זה נכון, אין לזה שום משמעות. כל עוד יש לך "ספייר" של 15 מעלות ההאמסטרינגס לא יגביל אותך בסקוואט בכלום.
אם זה מה שאתה טוען, אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. אתה מוזמן לצייר מישהו עם רגליים קצרות וגב ארוך + מישהו עם גב קצר ורגליים ארוכות ולראות את ההבדל. לחשוב שבכל האנתרופומטריות הסקוואט יהיה זהה זו טעות.
תגיד, על מה אתה מדבר? ראית פעם פרונט סקוואט? תראה לי פרונט סקוואט (כבד, כלומר כזה שצריך להשאר בו בשיווי משקל) אחד שבתחתית הכפיפה בירך זהה לכפיפה במפרק הברך.
שוב, על מה אתה מדבר? מי דיבר על חיכוך בין עצמות בלבד, גם אם זה היה אפשרי? תסתכל בתמונה ותקרא את הטיעון. זה הכי ברור ופשוט שיש, וזה תלוי בהאם הברכיים בחוץ או לא, לא בשום דבר אחר.
לא, אני לא אשמח את זה ממך, כי גם אתה לא מרגיש מתיחה בהאמסטרינגס כשאתה מבצע סקוואט, בדיוק כמו שאר האוכלוסייה, כי גם אם יש מתיחה כזו היא כל כך מינורית שאתה לא תרגיש אותה אפילו. היא אפילו לא ראויה להקרא מתיחה, אלא התארכות. בשום תסריט אין הבדל של 30 מעלות בין הכפיפה בירך לכפיפה בברך בזמן הסקוואט. גם לא בLB. אבל עם העובדה שאתה מגיב רק לחלק מהטענות שלי וטוען דברים לא ברורים כמו אין קשר לאנתרופומטריה וכו', זה נראה שאתה צריך ללמוד את הסקוואט ושאתה חושב שבLB הברכיים צריכות להיות כמה שיותר אחורה בעוד הן צריכות להיות בקצה כף הרגל/מעט מעבר. זה לא נראה שאתה מודע לעובדה הזו, ואתה מגיב בצורה מאוד לא קשורה.
זה מונח בשפה אנטומית שמתייחס לקרבה למרכז הגוף.יש לך דעה בעניין הציטוט של ריפטו שהבאתי לגבי הproximal stretching של ההאמסטרינג? מה זה אומר?
לא אמרתי שסקוואט יהיה זהה בשני המקרים ממש לא, אתה מוציא מילים שלא נכתבו על ידי, ואני מבין למה הגבת כך כי לא ניסחתי את עצמי נכון.אתה מוזמן לצייר מישהו עם רגליים קצרות וגב ארוך + מישהו עם גב קצר ורגליים ארוכות ולראות את ההבדל. לחשוב שבכל האנתרופומטריות הסקוואט יהיה זהה זו טעות
הסקוואט הראשון שעשיתי בחיי היה פרונט סקוואט זה היה בגיל 14 במשך שנה, לאחר מכן התחלתי להתאגרף אז עזבתי את החדר כושר, וחזרתי לחדר כושר לראשונה בצבא, ואז למדתי בק סקוואט, ככה שאני יודע טוב מאוד איך פרונט סקוואט נראהראית פעם פרונט סקוואט?
זה מה שהתמונה מנסה להראות, שכשהברכיים בפנים הם נתקעות בעצמות האגן וכשהם בחוץ הם יכולות לעבור את האגן ללא בעיה. וכידוע לי הראיה שלי תקינה.שוב, על מה אתה מדבר? מי דיבר על חיכוך בין עצמות בלבד,
אני די מופתע מלמקומות שאתה מגיע בויכוחים שלך, להגיד שזה מה שאני חושב כשבחיים לא אמרתי כזה דבר אפילו לא קרוב ואפילו לא כזה שמרמז על כך שאני חושב כך. לידיעתך כשאני מבצע סקוואט הברכיים שלי עוברות את קו הבהונות ככה שאין סיכוי בעולם שגם הייתי מוציא משפט מפגר כזה.ושאתה חושב שבLB הברכיים צריכות להיות כמה שיותר אחורה בעוד הן צריכות להיות בקצה כף הרגל/מעט מעבר. זה לא נראה שאתה מודע לעובדה הזו
מסתובבת כאן הדגמה יפה שמישהו (@yonizarkh ?) הביא פעם, רק שאני לא מצליח למצוא אותה.ציירתי המון אופציות אפשריות
הדגמה של מה?מסתובבת כאן הדגמה יפה שמישהו (@yonizarkh ?) הביא פעם, רק שאני לא מצליח למצוא אותה.
אני לא חושב שאפשר להגיד על מישהו בן 14 שעושה פרונט סקוואט שהוא יודע את המכניקה שלו. זה גם לא קשור להאם עשית או לא, למרות שניסיון מסייע.הסקוואט הראשון שעשיתי בחיי היה פרונט סקוואט זה היה בגיל 14 במשך שנה, לאחר מכן התחלתי להתאגרף אז עזבתי את החדר כושר, וחזרתי לחדר כושר לראשונה בצבא, ואז למדתי בק סקוואט, ככה שאני יודע טוב מאוד איך פרונט סקוואט נראה
התמונה מראה impingement בין עצמות לרקמות רכות. ברצינות, תסתכל בתמונה. תראה בין מה למה מסומן הכוכב של הimpingement.זה מה שהתמונה מנסה להראות, שכשהברכיים בפנים הם נתקעות בעצמות האגן וכשהם בחוץ הם יכולות לעבור את האגן ללא בעיה. וכידוע לי הראיה שלי תקינה.
אתה סותר את עצמך:התכוונתי שאנתפומטריה לא תשנה את זה שההמסטרינגס מתארך בסקוואט, אצל חלק הוא יתארך פחות ואצל חלק יותר אבל עדיין הוא יתארך.
שוב, אולי בLB, ואנחנו לא יכולים לצאת מנקודת הנחה שציירת מדוייק. לא בHB ולא באנתרופומטריה רגילה. ושוב, גם אם יש התארכות מסויימת, אין לה שום משמעות והיא לעולם לא תגביל אותך לא בעומק ולא במנח עמוד שדרה, כי שוב, אנחנו מדברים כאן על ירך כפוף יותר מהברך בכמה מעלות, כאשר רק ב30 לטענתך אתה בכלל מתחיל להרגיש מתיחה. וזה לפני שהזוקפים בכלל מתחילים לפעול כדי לשמור על המנח. בשביל שהם באמת יכשלו בגלל ההאמסטרינגס אתה צריך הרבה יותר מכמה מעלות הבדל.- בבק סקוואט ההמסטרינגס יתארך קלות, עם הפלג גוף יהיה ארוך ביחס לרגליים אז אפילו ההמסטרינגס ישאר באותו אורך מה שמראה שאתה צודק בטענותיך,
אני לא מבין על מה אתה מדבר, אבל מתנצל מראש אם כך זה פורש, זו לא הכוונה.רק חבל שאתה לא כותב בצורה מזלזלת ולא מכבדת.
לא. היה סרטון של מישהו שהכין מודלים מעץ (או קרטון?) עם פרופרציות שונות של טורסו וגפיים והראה איך זה משפיע על הזויות השונות בסקוואט לאורך כל התנועה (המודלים היו עם צירים ב"מפרקים" שאיפשרו תנועה). אבל גם הסרטון הזה נחמד 😃אתה מתכוון לסרטון הבא?
מאותו ערוץלא. היה סרטון של מישהו שהכין מודלים מעץ (או קרטון?) עם פרופרציות שונות של טורסו וגפיים והראה איך זה משפיע על הזויות השונות בסקוואט לאורך כל התנועה (המודלים היו עם צירים ב"מפרקים" שאיפשרו תנועה). אבל גם הסרטון הזה נחמד 😃
הראשון הוא זה שזכרתי. תודה.מאותו ערוץ