ייעוץ ביצוע תנועה מלאה בסקוואט

• פותח/ת השרשור cyril
  • פורסם בתאריך

cyril

משתמש פעיל
315
4
נק' מוניטין:
4
315
4
שאני מבצע סקוואט אני לא מצליח לרדת מספיק נמוך. הכי הרבה שאני מצליח לרדת זה שהשריר מאחורה ה4 ראשי (לא סגור על השם שלו) מקביל לריצפה פלוס מינוס. אני לא מצליח לרדת מעבר לזה.
מה אפשר לעשות בשביל לשפר את העיניין הזה? מתיחות מסויימות אולי?
תודה מראש.

זה יקרה בערך ב60 מעלות כפיפה
אתה אופטימי - מאוד.
פעם אם הייתה נותן לי את המבדק הזה ולא הייתי עובר את ה-30 מעלות, וכמו שהייתי פעם יש עוד מלא אנשים היום.
רגליים קצרות ביחס לגב יתנו גב אנכי ולכן האמסטרינגס קצרים יותר בתחתית ביחס לגב קצר ורגליים ארוכות. אז אין שום דבר לעשות עם התיאוריה שלך, זה דבר ראשון
כל האנטרופומטריה הזו לא אומרת שום דבר על התנועה שקורה בסקוואט.
נקח דוגמא את הפרונט סקוואט שבו אתה יורד למטה עם גב זקוף יחסית, במקרה כזה הייתי אומר שהתארכות של ההמסטרינגס במפרק הירך יכולה להיות קרובה להתקצרות במפרק הברך.
אבל בבק סקוואט - ממש לא. ההתארכות במפרק הירך גדולה בהרבה. מוזר לי שאתה לא רואה את זה.
גם לנשים סופר-גמישות יש "באט ווינק",
נכון כי יש עוד גורמים שמשפיעים על זה, ההמסטריגנס זו רק סיבה אחת מתוך כמה אפשרויות.
במקרה של נשים גמישות, רוב הסיכויים שמדובר באחת משלושת הבעיות הבאות:
1. חולשה בזוקפים - כפושטי הירך מושכים חזק יותר מהזוקפים את האגן, הוא חייב להסתובב
2. טכניקה לקויה - חוסר שליטה בתנועתיות באגן.
3. כמו שציינתי בירידה עמוקה - קצת אחרי ששוברים מקביל עצם הפימור דוחפת את האגן לאחור, הסתכל על מבנה גוף האדם.
והתמונה שציינת פה: http://tinypic.com/view.php?pic=s5ye79&s=8#.VaST_bkw8hk
ממש לא מדייקת - אתה לא יכול להסתכל על חיכוך בין עצמות בלבד, עליך להבין שאל אותה עצם מחובר שרירים, גידים, רקמות חיבור, עורקים, ורידים, שומן ועוד, מה שהופך אותה להרבה הרבה יותר עבה ולכן גם בעמידה רחבה עדיין אותה עצם תתחוף את האסיסים אחורה.
לא, לא שומעים את זה מאף אחד. הכי קרוב לזה זה ששומעים משהו אחר ומפרשים את זה ככה.
אם ככה תשמע את זה ממני, הייתה לי תקופה שהייתי חסר גמישות שכמו שכבר ציינתי במבדק שלך לא הייתי יכול להרים את הרגל בצורה ישרה יותר מ-30 מעלות, הייתי מרגיש מתיחה מאוד גבוהה בבהמסטרינגס בסקוואט, לא הייתי יכול גם לשבת ישר וליישר את הברך עד הסוף הייתי נעצר בדרך. וזה השתפר עם הזמן כשעבדתי על גמישות, וכמאמן אני ראיתי מתאמנים שנמצאים במצב שהייתי בו.

אתה אופטימי - מאוד.
פעם אם הייתה נותן לי את המבדק הזה ולא הייתי עובר את ה-30 מעלות, וכמו שהייתי פעם יש עוד מלא אנשים היום.
גם אם זה נכון, אין לזה שום משמעות. כל עוד יש לך "ספייר" של 15 מעלות ההאמסטרינגס לא יגביל אותך בסקוואט בכלום.

כל האנטרופומטריה הזו לא אומרת שום דבר על התנועה שקורה בסקוואט.
אם זה מה שאתה טוען, אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. אתה מוזמן לצייר מישהו עם רגליים קצרות וגב ארוך + מישהו עם גב קצר ורגליים ארוכות ולראות את ההבדל. לחשוב שבכל האנתרופומטריות הסקוואט יהיה זהה זו טעות.

נקח דוגמא את הפרונט סקוואט שבו אתה יורד למטה עם גב זקוף יחסית, במקרה כזה הייתי אומר שהתארכות של ההמסטרינגס במפרק הירך יכולה להיות קרובה להתקצרות במפרק הברך.
אבל בבק סקוואט - ממש לא. ההתארכות במפרק הירך גדולה בהרבה. מוזר לי שאתה לא רואה את זה.
תגיד, על מה אתה מדבר? ראית פעם פרונט סקוואט? תראה לי פרונט סקוואט (כבד, כלומר כזה שצריך להשאר בו בשיווי משקל) אחד שבתחתית הכפיפה בירך זהה לכפיפה במפרק הברך.

3. כמו שציינתי בירידה עמוקה - קצת אחרי ששוברים מקביל עצם הפימור דוחפת את האגן לאחור, הסתכל על מבנה גוף האדם.
והתמונה שציינת פה: http://tinypic.com/view.php?pic=s5ye79&s=8#.VaST_bkw8hk
ממש לא מדייקת - אתה לא יכול להסתכל על חיכוך בין עצמות בלבד, עליך להבין שאל אותה עצם מחובר שרירים, גידים, רקמות חיבור, עורקים, ורידים, שומן ועוד, מה שהופך אותה להרבה הרבה יותר עבה ולכן גם בעמידה רחבה עדיין אותה עצם תתחוף את האסיסים אחורה.
שוב, על מה אתה מדבר? מי דיבר על חיכוך בין עצמות בלבד, גם אם זה היה אפשרי? תסתכל בתמונה ותקרא את הטיעון. זה הכי ברור ופשוט שיש, וזה תלוי בהאם הברכיים בחוץ או לא, לא בשום דבר אחר.

אם ככה תשמע את זה ממני, הייתה לי תקופה שהייתי חסר גמישות שכמו שכבר ציינתי במבדק שלך לא הייתי יכול להרים את הרגל בצורה ישרה יותר מ-30 מעלות, הייתי מרגיש מתיחה מאוד גבוהה בבהמסטרינגס בסקוואט, לא הייתי יכול גם לשבת ישר וליישר את הברך עד הסוף הייתי נעצר בדרך. וזה השתפר עם הזמן כשעבדתי על גמישות, וכמאמן אני ראיתי מתאמנים שנמצאים במצב שהייתי בו.
לא, אני לא אשמח את זה ממך, כי גם אתה לא מרגיש מתיחה בהאמסטרינגס כשאתה מבצע סקוואט, בדיוק כמו שאר האוכלוסייה, כי גם אם יש מתיחה כזו היא כל כך מינורית שאתה לא תרגיש אותה אפילו. היא אפילו לא ראויה להקרא מתיחה, אלא התארכות. בשום תסריט אין הבדל של 30 מעלות בין הכפיפה בירך לכפיפה בברך בזמן הסקוואט. גם לא בLB. אבל עם העובדה שאתה מגיב רק לחלק מהטענות שלי וטוען דברים לא ברורים כמו אין קשר לאנתרופומטריה וכו', זה נראה שאתה צריך ללמוד את הסקוואט ושאתה חושב שבLB הברכיים צריכות להיות כמה שיותר אחורה בעוד הן צריכות להיות בקצה כף הרגל/מעט מעבר. זה לא נראה שאתה מודע לעובדה הזו, ואתה מגיב בצורה מאוד לא קשורה.

גם אם זה נכון, אין לזה שום משמעות. כל עוד יש לך "ספייר" של 15 מעלות ההאמסטרינגס לא יגביל אותך בסקוואט בכלום.

אם זה מה שאתה טוען, אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. אתה מוזמן לצייר מישהו עם רגליים קצרות וגב ארוך + מישהו עם גב קצר ורגליים ארוכות ולראות את ההבדל. לחשוב שבכל האנתרופומטריות הסקוואט יהיה זהה זו טעות.

תגיד, על מה אתה מדבר? ראית פעם פרונט סקוואט? תראה לי פרונט סקוואט (כבד, כלומר כזה שצריך להשאר בו בשיווי משקל) אחד שבתחתית הכפיפה בירך זהה לכפיפה במפרק הברך.

שוב, על מה אתה מדבר? מי דיבר על חיכוך בין עצמות בלבד, גם אם זה היה אפשרי? תסתכל בתמונה ותקרא את הטיעון. זה הכי ברור ופשוט שיש, וזה תלוי בהאם הברכיים בחוץ או לא, לא בשום דבר אחר.

לא, אני לא אשמח את זה ממך, כי גם אתה לא מרגיש מתיחה בהאמסטרינגס כשאתה מבצע סקוואט, בדיוק כמו שאר האוכלוסייה, כי גם אם יש מתיחה כזו היא כל כך מינורית שאתה לא תרגיש אותה אפילו. היא אפילו לא ראויה להקרא מתיחה, אלא התארכות. בשום תסריט אין הבדל של 30 מעלות בין הכפיפה בירך לכפיפה בברך בזמן הסקוואט. גם לא בLB. אבל עם העובדה שאתה מגיב רק לחלק מהטענות שלי וטוען דברים לא ברורים כמו אין קשר לאנתרופומטריה וכו', זה נראה שאתה צריך ללמוד את הסקוואט ושאתה חושב שבLB הברכיים צריכות להיות כמה שיותר אחורה בעוד הן צריכות להיות בקצה כף הרגל/מעט מעבר. זה לא נראה שאתה מודע לעובדה הזו, ואתה מגיב בצורה מאוד לא קשורה.
יש לך דעה בעניין הציטוט של ריפטו שהבאתי לגבי הproximal stretching של ההאמסטרינג? מה זה אומר?

אתה מוזמן לצייר מישהו עם רגליים קצרות וגב ארוך + מישהו עם גב קצר ורגליים ארוכות ולראות את ההבדל. לחשוב שבכל האנתרופומטריות הסקוואט יהיה זהה זו טעות
לא אמרתי שסקוואט יהיה זהה בשני המקרים ממש לא, אתה מוציא מילים שלא נכתבו על ידי, ואני מבין למה הגבת כך כי לא ניסחתי את עצמי נכון.
התכוונתי שאנתפומטריה לא תשנה את זה שההמסטרינגס מתארך בסקוואט, אצל חלק הוא יתארך פחות ואצל חלק יותר אבל עדיין הוא יתארך.
ראית פעם פרונט סקוואט?
הסקוואט הראשון שעשיתי בחיי היה פרונט סקוואט זה היה בגיל 14 במשך שנה, לאחר מכן התחלתי להתאגרף אז עזבתי את החדר כושר, וחזרתי לחדר כושר לראשונה בצבא, ואז למדתי בק סקוואט, ככה שאני יודע טוב מאוד איך פרונט סקוואט נראה
שוב, על מה אתה מדבר? מי דיבר על חיכוך בין עצמות בלבד,
זה מה שהתמונה מנסה להראות, שכשהברכיים בפנים הם נתקעות בעצמות האגן וכשהם בחוץ הם יכולות לעבור את האגן ללא בעיה. וכידוע לי הראיה שלי תקינה.
ושאתה חושב שבLB הברכיים צריכות להיות כמה שיותר אחורה בעוד הן צריכות להיות בקצה כף הרגל/מעט מעבר. זה לא נראה שאתה מודע לעובדה הזו
אני די מופתע מלמקומות שאתה מגיע בויכוחים שלך, להגיד שזה מה שאני חושב כשבחיים לא אמרתי כזה דבר אפילו לא קרוב ואפילו לא כזה שמרמז על כך שאני חושב כך. לידיעתך כשאני מבצע סקוואט הברכיים שלי עוברות את קו הבהונות ככה שאין סיכוי בעולם שגם הייתי מוציא משפט מפגר כזה.

בכל אופן,
החלטתי לקחתי מחברת משובצת של מתמטיקה, וציירתי המון אופציות אפשריות, חלק פרונט סקוואט חלק בק סקוואט חלק עם פלג עליון ארוך יותר וחלק הפוך, חישבתי את הזוויות בין הברך לירך, והגעתי למסקנות ש:
- בפרונט סקוואט תהיה התקצרות של ההמסטרינגס, לא הצלחתי למצוא אופציה אחרת
- בבק סקוואט ההמסטרינגס יתארך קלות, עם הפלג גוף יהיה ארוך ביחס לרגליים אז אפילו ההמסטרינגס ישאר באותו אורך מה שמראה שאתה צודק בטענותיך,

רק חבל שאתה לא כותב בצורה מזלזלת ולא מכבדת.
אני בכל אופן ימשיך לחקור את זה כי אולי אני פשוט צייר גרוע.

נערך לאחרונה:
הסקוואט הראשון שעשיתי בחיי היה פרונט סקוואט זה היה בגיל 14 במשך שנה, לאחר מכן התחלתי להתאגרף אז עזבתי את החדר כושר, וחזרתי לחדר כושר לראשונה בצבא, ואז למדתי בק סקוואט, ככה שאני יודע טוב מאוד איך פרונט סקוואט נראה
אני לא חושב שאפשר להגיד על מישהו בן 14 שעושה פרונט סקוואט שהוא יודע את המכניקה שלו. זה גם לא קשור להאם עשית או לא, למרות שניסיון מסייע.

זה מה שהתמונה מנסה להראות, שכשהברכיים בפנים הם נתקעות בעצמות האגן וכשהם בחוץ הם יכולות לעבור את האגן ללא בעיה. וכידוע לי הראיה שלי תקינה.
התמונה מראה impingement בין עצמות לרקמות רכות. ברצינות, תסתכל בתמונה. תראה בין מה למה מסומן הכוכב של הimpingement.

התכוונתי שאנתפומטריה לא תשנה את זה שההמסטרינגס מתארך בסקוואט, אצל חלק הוא יתארך פחות ואצל חלק יותר אבל עדיין הוא יתארך.
אתה סותר את עצמך:
- בבק סקוואט ההמסטרינגס יתארך קלות, עם הפלג גוף יהיה ארוך ביחס לרגליים אז אפילו ההמסטרינגס ישאר באותו אורך מה שמראה שאתה צודק בטענותיך,
שוב, אולי בLB, ואנחנו לא יכולים לצאת מנקודת הנחה שציירת מדוייק. לא בHB ולא באנתרופומטריה רגילה. ושוב, גם אם יש התארכות מסויימת, אין לה שום משמעות והיא לעולם לא תגביל אותך לא בעומק ולא במנח עמוד שדרה, כי שוב, אנחנו מדברים כאן על ירך כפוף יותר מהברך בכמה מעלות, כאשר רק ב30 לטענתך אתה בכלל מתחיל להרגיש מתיחה. וזה לפני שהזוקפים בכלל מתחילים לפעול כדי לשמור על המנח. בשביל שהם באמת יכשלו בגלל ההאמסטרינגס אתה צריך הרבה יותר מכמה מעלות הבדל.

רק חבל שאתה לא כותב בצורה מזלזלת ולא מכבדת.
אני לא מבין על מה אתה מדבר, אבל מתנצל מראש אם כך זה פורש, זו לא הכוונה.

אתה מתכוון לסרטון הבא?
לא. היה סרטון של מישהו שהכין מודלים מעץ (או קרטון?) עם פרופרציות שונות של טורסו וגפיים והראה איך זה משפיע על הזויות השונות בסקוואט לאורך כל התנועה (המודלים היו עם צירים ב"מפרקים" שאיפשרו תנועה). אבל גם הסרטון הזה נחמד 😃

לא. היה סרטון של מישהו שהכין מודלים מעץ (או קרטון?) עם פרופרציות שונות של טורסו וגפיים והראה איך זה משפיע על הזויות השונות בסקוואט לאורך כל התנועה (המודלים היו עם צירים ב"מפרקים" שאיפשרו תנועה). אבל גם הסרטון הזה נחמד 😃
מאותו ערוץ

מאותו ערוץ
הראשון הוא זה שזכרתי. תודה.

עכשיו עולה בדעתי שאם הוא היה מוסיף משקולת קטנה תלויה על חוט במיקום של מרכז המסה, ומראה איך המיקום שלה משתנה הוא היה מוסיף להדגמה גם את ההשפעה של ההגבלה שנובעת מכך שהיא חייבת להמצא מעל כף הרגל לאורך כל התנועה (כמו שהוא מראה מעין נפילה אחורה, לקראת הסוף).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית