הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טווח תנועה במתח

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
שלום חברים וחברות יקרים,
בכל סוג מתח אפשרי(רגיל/צ'ין אפס/רחב) האם יש צורך בכל חזרה לנעול את המרפקים בתחתית ולעלות מחדש ולעבור את המוט מתח עם הסנטר, או שפשוט ממש לפני הנעילה בתחתית לעלות בחזרה? כלומר, האם יש צורך או לא לנעול מרפקים בתחתית?
תודה 😃

יש צורך. צריך משהו מדיד, ולעצור "קצת לפני הנעילה" זה לא מדיד וככל שהמשקל יעלה הקצת הזה יגדל.

• פותח/ת השרשור
יש צורך. צריך משהו מדיד, ולעצור "קצת לפני הנעילה" זה לא מדיד וככל שהמשקל יעלה הקצת הזה יגדל.
אתה יכול להרחיב? כי לנעול בכל חזרה הרבה יותר מקשה להמשיך מאשר לעלות מעט לפני הנעילה

צריך לנעול מרפקים, יש שמועה שמסתובבת (בעיקר בצבא) שלנעול מרפקים מזיק למרפק, חייבים לשים סוף לתופעה המטופשת הזאת.

טווח תנועה מלא זה נעילה של המרפקים

אני רק רוצה להוסיף למה ששחר אמר.
טווח התנועה במתח עובד בצורה הבאה - החלק הראשון בעליה עובד בעיקר על שרירי הגב (מנעילה ועד האמצע) כאשר החלק השני בעליה מתמקד בבייספס. טווח תנועה מלא יתן עבודה לשני השרירים, כאשר אתלט שירצה להתמקד באחד מהם בזמן ביצוע מתח יוכל לבצע טווח חלקי בהתאם לשריר שבו הוא רוצה להתמקד.

מה לא הבנת?
וכן ברור שיהיה קשה יותר כי הטווח תנועה גדול יותר.
הסיבה העיקרית שקשה יותר היא שמאבדים מתח בשריר.
ואני לא מסכים שצריך לנעול בתחתית. היתלות על המרפקים כשאתה מותש בחזרות האחרונות פירושה המון משקל (כמעט כל הגוף) על חיבורים שלא נועדו לעמוד בו.

• פותח/ת השרשור
ואני לא מסכים שצריך לנעול בתחתית. היתלות על המרפקים כשאתה מותש בחזרות האחרונות פירושה המון משקל (כמעט כל הגוף) על חיבורים שלא נועדו לעמוד בו.
פגעת בדיוק בנקודה שבגינה פתחתי את האשכול! עכשיו אתה מותיר אותי שוב בספק 😃

יש רמה.
מה ש Stitch אמר נכון
צריך לרדת עד הסוף אך לא לנעול את המרפקים

יש לך רפרנס להפנות במקרה? או דיון ישן אפילו?
יש רמה.
מה ש Stitch אמר נכון
צריך לרדת עד הסוף אך לא לנעול את המרפקים
אז מה זה "עד הסוף" לא הבנתי

כשאתה נבחן ליחידות מיוחדות בצה"ל או בצבא ארה"ב, המתח היחיד שנספר לך בבוחן מתח הוא זה שבו אתה עולה ללא מומנט עד שהסנטר לחלוטין מעל המתח ואז יורד בחזרה למצב שבו המרפקים נעולים לחלוטין. כל דבר אחר נחשב פסילה ולא נספר.
מתח זה אחד התרגילים שהכי קל לרמות בהם. רואים את זה בחדר כושר כל הזמן. אנשים "מקפצים", עולים "כמעט" עד הסנטר, לא נועלים מרפקים בסוף התנועה מטה וכן הלאה.
כפי שנאמר כאן, משתי סיבות עיקריות יש לבצע את התרגיל הזה בטכניקה מושלמת.
1. מדד קשיח להצלחה.
2. טווח תנועה מלא = אפקטיביות מלאה של התרגיל
והבבל"ת הזה של "לא בריא למרפקים", לא ברור לי איפה זה צץ אבל זה בבל"ת. אלא אם יש לך מראש בעיה במרפקים, ואז אין קשר לתרגיל.

כשאתה נבחן ליחידות מיוחדות בצה"ל או בצבא ארה"ב, המתח היחיד שנספר לך בבוחן מתח הוא זה שבו אתה עולה ללא מומנט עד שהסנטר לחלוטין מעל המתח ואז יורד בחזרה למצב שבו המרפקים נעולים לחלוטין. כל דבר אחר נחשב פסילה ולא נספר.
מתח זה אחד התרגילים שהכי קל לרמות בהם. רואים את זה בחדר כושר כל הזמן. אנשים "מקפצים", עולים "כמעט" עד הסנטר, לא נועלים מרפקים בסוף התנועה מטה וכן הלאה.
כפי שנאמר כאן, משתי סיבות עיקריות יש לבצע את התרגיל הזה בטכניקה מושלמת.
1. מדד קשיח להצלחה.
2. טווח תנועה מלא = אפקטיביות מלאה של התרגיל
והבבל"ת הזה של "לא בריא למרפקים", לא ברור לי איפה זה צץ אבל זה בבל"ת. אלא אם יש לך מראש בעיה במרפקים, ואז אין קשר לתרגיל.
אומנם אני מסכים עם כל מה שרשמת פה אני לא רוצה שתקבל את הרעיון הלא נכון לגבי מתח בטווח תנועה לא מלא. אתה טוען שמתח בטווח תנועה לא מלא לא יעיל, אך האמת היא שטווח תנועה חסר יכול להוות כאפשרות התמקדות בשרירים ספציפיים למתאמנים מתקדמים (בעיקר באדיבילדרים). כמו שיש לך מתאמנים שמבצעים לחיצות חזה מהאמצע למעלה או מנגיעה בחזה עד האמצע על מנת לתת דגש לשריר מסוים (עד האמצע לחזה או מהאמצע למעלה לטרייספס ונעילה) גם במתח ניתן לתת דגש לגב בעבודת חצאים עד האמצע או ליד קדמית בעבודה מ"חוסר נעילה" עד למעלה. האם זה יעיל למתאמן הממוצע? כנראה שלא, אבל מתח בחצאים הוא ממש לא מיותר ויכול להוות כתרגיל גיוון למתאמנים עם דרישות אחרות לתוכניות האימונים שלהם, ואין סיבה לשפוט אותם כמתאמנים לא נכון.

אגב, בחיים אל תיקח משהו שטוענים בצה"ל על כושר כמדד בחיים שלך.

לא אמרתי שמתח בתנועה לא מלאה לא יעיל.
גם רבע מתח יעיל במידה מסוימת.
אבל מתח מלא הכי יעיל (ולראייה, זה הכי קשה) והכי מדיד.

הדוגמה מצה"ל וצבא ארה"ב (ראה מבחני מיון ל-SEAL's) זה רק רפרנס כדי להראות שזה לא תלוש אלא משהו שמגובה במציאות ולכן שווה קצת יותר משיחות של מתאמנים חובבים (הווה אומר כולנו) בפורום אימונים.

נערך לאחרונה:
לא אמרתי שמתח בתנועה לא מלאה לא יעיל.
גם רבע מתח יעיל במידה מסוימת.
אבל מתח מלא הכי יעיל (ולראייה, זה הכי קשה) והכי מדיד.

הדוגמה מצה"ל וצבא ארה"ב (ראה מבחני מיון ל-SEAL's) זה רק רפרנס כדי להראות שזה לא תלוש אלא משהו שמגובה במציאות ולכן שווה קצת יותר משיחות של מתאמנים חובבים (הווה אומר כולנו) בפורום אימונים.
סתם שאלה, על פי מה אתה קובע שמתח מלא יותר יעיל? על פי זה שמחזרה אחת של מתח מלא אתה מפיק יותר מהאשר מחזרה אחת של מתח לא מלא? יצא לך לחשוב במקרה על האופציה שיכולים להיות עוד פקטורים שקובעים למה מתח מלא טוב יותר או פחות טוב ממתח לא מלא? יש לך הוכחה מחקרית שלהיפרטרופיה עדיף למתאמן לבצע 8 חזרות מלאות על פני 12 חזרות "כמעט עד נעילה"? עזוב הוכחה מחקרית, זה לא מסתדר לי בראש מבחינה הגיונית. מבחינת היפרטרופיה ועליה במסת שריר, למה 8 חזרות מלאות עדיפות לדוגמא על 8 חזרות "כמעט עד נעילה" עם קשירה של 5-10 קילו? אני אישית מרגיש שההבדל בביצוע בין נעילה ל"כמעט נעילה" הוא גדול מאוד ואולי אני אפיק יותר תועלת בהיפרטרופיה בחזרות כמעט מלאות
@StarDust

למה בבנץ אתה מוריד את המוט עד שהוא נוגע בחזה ולא "כמעט נוגע"? למה כשאתה מבצע סקוואט אתה מוודא שאתה יורד עד מצב של "ישיבה" ולא "כמעט ישיבה"? בכל התרגילים שבהם התנועה רלוונטית, טווח תנועה מלא משיג עבור כל החלקים שמבצעים עבודה את האפקטיוויות המקסימלית.
וחשוב באותה מידה - זו הדרך היחידה שלך למדוד בצורה וודאית את ההצלחה או כשלון ולכן את ההתקדמות שלך באותו התרגיל.
הסיבה היחידה שאנשים "מרמים" במתח, או בסקוואט או בבנץ זה אגו ועצלנות. רוצים להצליח יותר בפחות מאמץ.

קודם כל - במתח אין נעילה במרפק כמו שיש בבנץ'. בתחתית זה אמור להרגיש כמו בדדליפט. המרפקים לא לגמרי נעולים, אבל בשום אופן לא לעצור באמצע כי מישהו אמר שהמרפקים לא חייבים להיות נעולים. זה מקרה קלאסי של אנשים שאוהבים לספר לעצמם סיפורים למה לעבוד בטווח תנועה חלקי.

למה בבנץ אתה מוריד את המוט עד שהוא נוגע בחזה ולא "כמעט נוגע"? למה כשאתה מבצע סקוואט אתה מוודא שאתה יורד עד מצב של "ישיבה" ולא "כמעט ישיבה"? בכל התרגילים שבהם התנועה רלוונטית, טווח תנועה מלא משיג עבור כל החלקים שמבצעים עבודה את האפקטייות המקסימלית.
וחשוב באותה מידה - זו הדרך היחידה שלך למדוד בצורה וודאית את ההצלחה או כשלון ולכן הקדמות שלך באותו התרגיל.
הסיבה היחידה שאנשים "מרמים במתח, או בסקוואט או בבנץ זה אגו, ועצלנות. רוצים להצליח יותר בפחות מאמץ.
בבנץ' אני יורד עד החזה כדי לעבוד יותר על החזה וכי זה מה שאני מצפה מעצמי בתור פווארליפטר שמתכונן לתחרות.
בסקוואט אני יורד עד מתיחה מלאה של ההאמסטרינג כי זה המצב האידיאלי שאליו צריך לשאול כי במתיחה מקסימלית אתה מפיק את מירב התנועה עם מינימום סיכון לפציעות. לפה ולשם יש סיכון בירידה עמוקה מדי להגיע לבאט ווינק (לפחות בלואו באר) ובירידה לא מספיק עמוקה להפעיל יותר מדי לחץ על הברכיים, ופה זה רק מתחיל.

סקוואט ובנץ' לא רלוונטיים למשוואה הזאת בכלל לדעתי כי בהם יש טכניקה הרבה יותר קפדנית כשסטיה קטנה עלולה להביא לפציעות חמורות או עבודה לא יעילה.

תסביר לי נטו על מתח בלי להפיל אחריות על תרגילים אחרים
לא אכפת לי מכישלון והצלחה אכפת לי מלקבל את המקסימום מהתרגיל
קודם כל - במתח אין נעילה במרפק כמו שיש בבנץ'. בתחתית זה אמור להרגיש כמו בדדליפט. המרפקים לא לגמרי נעולים, אבל בשום אופן לא לעצור באמצע כי מישהו אמר שהמרפקים לא חייבים להיות נעולים. זה מקרה קלאסי של אנשים שאוהבים לספר לעצמם סיפורים למה לעבוד בטווח תנועה חלקי.
אני חושב שלא הבנת את השאלה שלי, או שאני לא הבנתי את התשובה שלי.
ניקח מקרה היפוטטי, אני מתאמן שבשבילו לסגור 8 חזרות במתח מלא עד נעילה מרגיש כמו לסגור 8 חזרות עד למצב של 1 ס"מ מנעילה עם 5 קילו קשורים עליי. איזה מהמצבים האלה יהיה יעיל יותר להיפרטרופיה? ולמה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית