עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בבנץ' אני יורד עד החזה כדי לעבוד יותר על החזה וכי זה מה שאני מצפה מעצמי בתור פווארליפטר שמתכונן לתחרות.
בסקוואט אני יורד עד מתיחה מלאה של ההאמסטרינג כי זה המצב האידיאלי שאליו צריך לשאול כי במתיחה מקסימלית אתה מפיק את מירב התנועה עם מינימום סיכון לפציעות. לפה ולשם יש סיכון בירידה עמוקה מדי להגיע לבאט ווינק (לפחות בלואו באר) ובירידה לא מספיק עמוקה להפעיל יותר מדי לחץ על הברכיים, ופה זה רק מתחיל.
סקוואט ובנץ' לא רלוונטיים למשוואה הזאת בכלל לדעתי כי בהם יש טכניקה הרבה יותר קפדנית כשסטיה קטנה עלולה להביא לפציעות חמורות או עבודה לא יעילה.
תסביר לי נטו על מתח בלי להפיל אחריות על תרגילים אחרים
לא אכפת לי מכישלון והצלחה אכפת לי מלקבל את המקסימום מהתרגיל
אני חושב שלא הבנת את השאלה שלי, או שאני לא הבנתי את התשובה שלי.
ניקח מקרה היפוטטי, אני מתאמן שבשבילו לסגור 8 חזרות במתח מלא עד נעילה מרגיש כמו לסגור 8 חזרות עד למצב של 1 ס"מ מנעילה עם 5 קילו קשורים עליי. איזה מהמצבים האלה יהיה יעיל יותר להיפרטרופיה? ולמה?
הלכת ממרפקים לא נעולים לחלוטין עד לטווח תנועה חלקי? למה? הרי הסכמת שהמרפקים לא צריכים להיות לגמרי נעולים.קודם כל - במתח אין נעילה במרפק כמו שיש בבנץ'. בתחתית זה אמור להרגיש כמו בדדליפט. המרפקים לא לגמרי נעולים, אבל בשום אופן לא לעצור באמצע כי מישהו אמר שהמרפקים לא חייבים להיות נעולים. זה מקרה קלאסי של אנשים שאוהבים לספר לעצמם סיפורים למה לעבוד בטווח תנועה חלקי.
הכי קל לרמות במתח? כן, ההגדרה שזה אחד התרגילים שהכי קל לרמות בהם נכונה. כי בסקוואט ממש קשה לא לשבור מקביל, בדדליפט אף פעם לא רואים אנשים ששוכחים לנעול למעלה, בבנץ' אני בכלל לא רואה הקפצות על החזה וגם לא עצירות באוויר, וחתירה בחיים לא ראיתי את הבטן מתקרבת למוט במקום ההפך.כשאתה נבחן ליחידות מיוחדות בצה"ל או בצבא ארה"ב, המתח היחיד שנספר לך בבוחן מתח הוא זה שבו אתה עולה ללא מומנט עד שהסנטר לחלוטין מעל המתח ואז יורד בחזרה למצב שבו המרפקים נעולים לחלוטין. כל דבר אחר נחשב פסילה ולא נספר.
מתח זה אחד התרגילים שהכי קל לרמות בהם. רואים את זה בחדר כושר כל הזמן. אנשים "מקפצים", עולים "כמעט" עד הסנטר, לא נועלים מרפקים בסוף התנועה מטה וכן הלאה.
כפי שנאמר כאן, משתי סיבות עיקריות יש לבצע את התרגיל הזה בטכניקה מושלמת.
1. מדד קשיח להצלחה.
2. טווח תנועה מלא = אפקטיביות מלאה של התרגיל
והבבל"ת הזה של "לא בריא למרפקים", לא ברור לי איפה זה צץ אבל זה בבל"ת. אלא אם יש לך מראש בעיה במרפקים, ואז אין קשר לתרגיל.
הלכת ממרפקים לא נעולים לחלוטין עד לטווח תנועה חלקי? למה? הרי הסכמת שהמרפקים לא צריכים להיות לגמרי נעולים.
הכי קל לרמות במתח? כן, ההגדרה שזה אחד התרגילים שהכי קל לרמות בהם נכונה. כי בסקוואט ממש קשה לא לשבור מקביל, בדדליפט אף פעם לא רואים אנשים ששוכחים לנעול למעלה, בבנץ' אני בכלל לא רואה הקפצות על החזה וגם לא עצירות באוויר, וחתירה בחיים לא ראיתי את הבטן מתקרבת למוט במקום ההפך.
אה, ומ-מ-ש מעניין מה הצבא חושב על מתח. הרי הם לא מדברים שם שטויות על כפיפות בטן או שכיבות סמיכה, ובחיים לא ראינו מישהו שיוצא פצוע מיחידה קרבית. הם שם מומחים בביצוע נכון של תרגילים!
אני מאמין לך וסומך על התשובה שלך ואני בעצמי התחלתי לבצע מתח בטווח תנועה מלא אחרי מחקר שעשיתי בגוגל לגבי תנועה מלאה VS תנועה חלקית. עכשיו אני לא שואל אותך מה עדיף ואני רוצה לבודד את כל המשתנים החיצוניים, אני שואל תאכלס, סט של 8 חזרות מלאות לאומת 8 חזרות 1ס"מ לפני נעילה עם קשירה של 5 קילו, במידה ומדובר על 100% עצימות, כלומר אני לא מסוגל לסגור חזרה תשיעית בשני המצבים. בוא נחליט שמדובר ב"מערכת סגורה" ואין מצב שה1ס"מ יהפוך ל2ס"מ ואני עוצר בדיוק לפני נעילה. סליחה אם יצא חופר אבל בגלל שאני לא מאמן ולא עברתי קורס פיזיולוגיה בוינגייט אני חושב שיש לך את היכולת לענות לי על זה כמו שצריך ולהסביר לי משהו שאני כנראה לא מבין פה עד הסוףאיך אתה יודע שה-1 ס"מ מנעילה נשאר קבוע ושהוא לא יהפוך ל-2 ס"מ מנעילה כשיהיו עליך 10 ק"ג קשורים? עובדים בטווח תנועה מלא מאותן סיבות שעובדים בטווח תנועה מלא בכל תרגיל - מדידות, הימנעות מהעמסת משקל שיכול להיות כבד מדי לכל מיני רקמות שלא אמורות לעמוד בו (כמו לעשות רבע סקוואט עם משקלים שלאורך זמן יפצעו אותך כי אתה לא באמת מספיק חזק בשבילם, אתה פשוט מרמה את עצמך), וכדי שהשרירים יעבדו בטווח התנועה המלא שלהם.
אם אני מרפה לחלוטין בהיתלות על המתח? כן.נכון - כשאתה נתלה על מתח באופן טבעי, המרפקים נעולים? כשאתה עושה דדליפט הם נעולים או שיש קצת חופש? זה המצב שאתה צריך להגיע אליו בכל חזרה וחזרה.
אני אקח את הסיכון הזה ולא אתן למרפקים שלי לפתח דלקות.איך אתה יודע שה-1 ס"מ מנעילה נשאר קבוע ושהוא לא יהפוך ל-2 ס"מ מנעילה כשיהיו עליך 10 ק"ג קשורים?
אף אחד לא דיבר על לעצור באמצע. דיברנו (לפחות אני וטנק) על יישור כמעט מלא. כמעט.כשאתה מתכוון למצב שבו אתה נאלץ לעצור את עצמך כדי להקל על עצמך, אני לא אוהב את הרעיון.
אם זה קשה, למה לא להוריד משקל ולהצליח בטווח תנועה מלא?
אני מאמין לך וסומך על התשובה שלך ואני בעצמי התחלתי לבצע מתח בטווח תנועה מלא אחרי מחקר שעשיתי בגוגל לגבי תנועה מלאה VS תנועה חלקית. עכשיו אני לא שואל אותך מה עדיף ואני רוצה לבודד את כל המשתנים החיצוניים, אני שואל תאכלס, סט של 8 חזרות מלאות לאומת 8 חזרות 1ס"מ לפני נעילה עם קשירה של 5 קילו, במידה ומדובר על 100% עצימות, כלומר אני לא מסוגל לסגור חזרה תשיעית בשני המצבים. בוא נחליט שמדובר ב"מערכת סגורה" ואין מצב שה1ס"מ יהפוך ל2ס"מ ואני עוצר בדיוק לפני נעילה. סליחה אם יצא חופר אבל בגלל שאני לא מאמן ולא עברתי קורס פיזיולוגיה בוינגייט אני חושב שיש לך את היכולת לענות לי על זה כמו שצריך ולהסביר לי משהו שאני כנראה לא מבין פה עד הסוף
אני חושב שזה גם מה ש @StarDust התכוון.אף אחד לא דיבר על לעצור באמצע. דיברנו (לפחות אני וטנק) על יישור כמעט מלא. כמעט.
אני עובד ללא משקל, עושה 3 סטים למקסימום חזרות(בדרך כלל מצליח 12-10) ובקרוב אני מוסיף משקלכשאתה מתכוון למצב שבו אתה נאלץ לעצור את עצמך כדי להקל על עצמך, אני לא אוהב את הרעיון.
אם זה קשה, למה לא להוריד משקל ולהצליח בטווח תנועה מלא?
אוקיי בוא נדבר על עבודה. ניקח כמערכת ייחוס מינימלית את הגובה שאני נמצא בו ביישור מלא. המרחק הממוצע בין יישור מלא לישור "כמעט מלא" יהיה 2ס"מ, אחד לכל כיוון כדי לפצות על שגיאות מדידה.המצב מלכתחילה לא רלוונטי כי אתה אף פעם לא יכול לבודד את כל השאר. אם נניח שאתה חייזר ויכול לעשות את זה: תמדוד פחות או יותר את טווח התנועה לפי כמה ס"מ עולה הכתף - איפה היא נמצאת בהתחלה ואיפה היא בסוף - ועכשיו תחשב את משוואת העבודה, מה יותר גדול W+5 X Y-1 או
W X Y.
Y זה טווח התנועה כמובן.
ניסית בלי? איזו הרגשה הייתה לך אז?אני עובד ללא משקל, עושה 3 סטים למקסימום חזרות(בדרך כלל מצליח 12-10) ובקרוב אני מוסיף משקל
אני לא עוצר בשביל להקל על עצמי, פשוט בתחתית רגע לפני הנעילה אני עולה מחדש. מרגיש לי הרבה יותר טוב מבחינת עבודת הגב, מרגיש לי טוב יותר ונוח יותר!
כי בדדליפט הזמן שאתה מחזיק את המוט הוא קטן מאד, עד שאתה זורק אותו ונותן לו לנוח על הרצפה איזה 5-10 שניות.אם כי לגביי העומסים על המרפקים כאן אני לא כל כך בטוח @stitch
אני לא שולל את מה שאתה אומר, אבל למה אתה חושב שהמרפקים לא בנויים לעומסים כאלה לעומת דדליפט למשל שלעיתים מתבצעת משיכה של פי 2 יותר משקל?
לגביי העומס אתה צודק, אבל זמן הנעילה הוא בדיוק חצי- שלושת רבעי השניה.. כשבזמן המשיכה יש עוד מפרקים שמעורבים בתנועה והעומס לא רק על המרפקים.כי בדדליפט הזמן שאתה מחזיק את המוט הוא קטן מאד, עד שאתה זורק אותו ונותן לו לנוח על הרצפה איזה 5-10 שניות.
אתה לא ממשיך מנקודת הנעילה, בניגוד למתח שבו אחרי הנעילה אתה צריך למשוך את עצמך למעלה - יש פה גם עומס בלתי פוסק וגם מתיחה רצינית אחרי הנעילה.
אוקיי בוא נדבר על עבודה. ניקח כמערכת ייחוס מינימלית את הגובה שאני נמצא בו ביישור מלא. המרחק הממוצע בין יישור מלא לישור "כמעט מלא" יהיה 2ס"מ, אחד לכל כיוון כדי לפצות על שגיאות מדידה.
עבודת התנועה בעליית מתח מלא היא mgh כאשר עבודת התנועה בעליה עם 5 ק"ג תהיה (m+5)g(x-0.01) שלאחר פתיחת המשוואה יביא אותנו לגודל יותר גדול מבחינת עבודה ממוצעת. ובהרבה (סימנתי את המרחק במטרים כדי לעבוד במערכת MKS).
אז אפשר לראות שמבחינת ביצוע עבודה העבודה שמבוצעת בתנועה ללא נעילה גבוהה יותר מעבודה המבוצעת בנעילה כאשר מדברים על מצב שבו העצימות זהה לביצוע מתח עם 5 קילוגרם לטווח תנועה כמעט מלא בין טווח תנועה מלא.
אתה מוזמן לתקן את הפיזיקה במידה ואתה לא מסכים עם משהו.
מה קרה על ה5 קילו שהוספנו לא פועל כוח הכובד? למה מה קרה ששמת אותם מחוץ לMG? זאת מכניקה פשוטה אחי אתה לא יכול פתאום לשנות אותה כדי שהיא תתאים לטענה שלך...ה-5 לא אמור להיות בסוגריים. זה או: MGX או (MG+5)(X-0.01). תפתח, תעביר אגפים ותבדוק MGX-MG0.01+5X-0.05, האם זה קטן או גדול מ-MGX. ה-MGX נופל בשני האגפים, ונשארים אם 5X-0.05-MG0.01 = 0 . אני מניח שאתה מבין שעבור אנשים עם אורך ידיים שונה ומשקל גוף שונה, המשוואה הזאת יכולה לזרוק אותך לכל הכיוונים.
יש גם עניין של מומנט - צריך לזכור שהגוף הוא מערכת רוטציונית, והשרירים לא מגיבים למשקל בתור פרמטר שעומד בפני עצמו, אלא למומנט שהמשקל מייצר, כלומר שיש שלושה פרמטרים - המשקל, המרחק של המשקל מהמפרק והזווית שבה מצוי המפרק. מאחר והפרשי הזוויות שואפים כאן לאפס, אני מזניח את זה.
מה קרה על ה5 קילו שהוספנו לא פועל כוח הכובד? למה מה קרה ששמת אותם מחוץ לMG? זאת מכניקה פשוטה אחי אתה לא יכול פתאום לשנות אותה כדי שהיא תתאים לטענה שלך...
לגבי המומנט, אני לא בטוח כרגע. אני אבדוק לגבי זה
אף פעם לא עבדתי משקל, מניח שבאימון הבא אני אוסיף, אראה גם אם יש קצת צ'יטים, היום לדוגמא לא חושב שאני מרמה אף על פי שאני ממש 99% בתחתית. נעילה בכל חזרה מרגישה לי לא נוחה במפרקיםניסית בלי? איזו הרגשה הייתה לך אז?
תעלה משקל, רד ל 6 חזרות ותתחיל למשוך כבד 😃
לגביי חוסר הנעילה האבסולוטי.. אני מניח שזה לא מזיק יותר מידיי כמו שסטיץ' אמר אם משכת את עצמך כשאתה 95% בתחתית,
אם כי לגביי העומסים על המרפקים כאן אני לא כל כך בטוח @stitch
אני לא שולל את מה שאתה אומר, אבל למה אתה חושב שהמרפקים לא בנויים לעומסים כאלה לעומת דדליפט למשל שלעיתים מתבצעת משיכה של פי 2 יותר משקל?
אחי... אתה מבלבל פה הכל. ואני אומר לך את זה בתור סטודנט מכינה שבדיוק לומד את החומר הזה.ק"ג זה יחידת מדידה אחרי שכבר חושב ה-G בפנים (אפילו שזה בד"כ מחושב בניוטון, אנחנו מדברים כאן על שפת הדיוטות). אתה יכול להתעלם מה-G לגמרי ופשוט לקחת את משקל הגוף שלך כמו שבנאדם רגיל שוקל את עצמו, נסמן את זה ב-W, כדי לא להתבלבל עם ה-g:
WX - W0.01 + 5X - 0.05 = WX. עכשיו ברור?
לא. כל גוף שואף ליפול למאטה. על כל גוף הכוח שפועל בסופו של דבר הוא Mtotal*g והגוף שואף להגיע לנקודת שיווי משקל. אם אתה שם דאמבל על הראש זה יפריע לאלמנט הנוחות ובגלל שלא יהיה לך נוח אתה לא תרים את המשקל כמו שצריך. אם תשים אותו בצורה שזה לא יזיק לנוחות זה לא רלוונטי איך תשים אותו.וכן, אם אתה קושר את ה- ק"ג בכיוונים שונים ובמקומות שונים על הגוף אתה משנה את העומס על השריר. לצורך החישוב שלנו, אנחנו מדברים על הבדל מינורי מאוד בתחתית, ושאין לי באמת דרך לחשב אותו, לכן אני מזניח אותו.
אתה עושה צ'ין אפס או מתח בפרוניציה? (אחיזה רגילה)אף פעם לא עבדתי משקל, מניח שבאימון הבא אני אוסיף, אראה גם אם יש קצת צ'יטים, היום לדוגמא לא חושב שאני מרמה אף על פי שאני ממש 99% בתחתית. נעילה בכל חזרה מרגישה לי לא נוחה במפרקים