עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
.לא חח הכוונה שלי הייתה שאתה אמרת שהחיסרון של חצי טווח תנועה במתח הוא פיגור פוטנציאלי במקרבי השכמות אז הדבר הראשון שעלה לי לראש זה בילדר שעושה חצאי מתח ומפצה על זה עם תרגיל בידוד למקרבי השכמות. קיצור עזוב נראה לי המוח שלי משתגע בשעות הלילה 😅
שטויות. סך הכל תרגיל עזר, אם אתה רוצה לעבוד ל''היפרטרופיה'' אז אתה אמור לשאול את הבילדרים ולא את הליפטרים.קודם כל - במתח אין נעילה במרפק כמו שיש בבנץ'. בתחתית זה אמור להרגיש כמו בדדליפט. המרפקים לא לגמרי נעולים, אבל בשום אופן לא לעצור באמצע כי מישהו אמר שהמרפקים לא חייבים להיות נעולים. זה מקרה קלאסי של אנשים שאוהבים לספר לעצמם סיפורים למה לעבוד בטווח תנועה חלקי.
שטויות. סך הכל תרגיל עזר, אם אתה רוצה לעבוד ל''היפרטרופיה'' אז אתה אמור לשאול את הבילדרים ולא את הליפטרים.
מבחינת הבילדרים אי נעילה= יותר time under tension שזה מעולה מבחינתם
פשוט תרד, תעלה. זה לא פיסיקה קוונטית ואף אחד לא בוחן אותך אם שברת מקביל או נגעת בחזה, סך הכל תרגיל עזר
לא אמרתי שטעית... דווקא נשמע הגיוני ושווה לבדוק את העניין בגלל זה שאלתי, הכוונה שלי זה אם יש לנימוק שכתבת משהו שהוא מסתמך עליורפרנס למה? הצגתי כאן דעה עם נימוק, לא עובדה או מסקנה של מחקר.
אתה מוזמן להתווכח ולהסביר במה לדעתך טעיתי.
זה לא אומר שצריך לנעול מרפקים ולנוח 5 שניות. זה מבזבז מלא כח. אני לא אומר שצריך לעבוד בטווח תנועה של מבחן מתח בתיכון, אבל לא צריך להגיע לנעילה. למה זה כזה משנה? סך הכל תרגיל עזרכלל אצבע - כל הסבר שמכיל את הצירוף time under tension אפשר לזרוק לפח.
ועל סמך מה אתה קובע את זה?כלל אצבע - כל הסבר שמכיל את הצירוף time under tension אפשר לזרוק לפח.
צ'ין אפס 😃אתה עושה צ'ין אפס או מתח בפרוניציה? (אחיזה רגילה)
|
ועל סמך מה אתה קובע את זה?
משום מה נוטים מאוד לזלזל כאן בבילדרים(אני אומר את זה ברוח טובה) 😵
צ'ין אפס 😃
אני אקרא עוד מעט, תודהתעבור על התגובות בשרשור הזה: https://www.lbs.co.il/threads/17455/
גם אני.אני אקח את הסיכון הזה ולא אתן למרפקים שלי לפתח דלקות
גם אני.אני אישית מרגיש תחושה לא נעימה במפרקים אחרי נעילה מוחלטת ועלייה מחדש
השאלה הזאת יכולה להישאל גם בכיוון ההפוך. למה להגביל את העצימות לנקודה הכי חלשה בשרשרת? כך אתה מפסיד את הגרוי של משקל כבד יותר בחלקים הגבוהים של עליית המתח. האמת היא שבאופן כללי ROM מקבל יותר מדי עיתונות טובה לדעתי; נכון, אי אפשר לעשות מדידות אם אין הגדרה ברורה של הגבולות, כך שמי שרוצה להיות עם אצבע על הדופק כל אימון חייב לנעול מרפקים ולהקפיד על סנטר מעל המוט, אבל מי שמסתפק במדידות לעתים רחוקות יותר פטור מהמגבלה הזאת לדעתי.אם זה קשה, למה לא להוריד משקל ולהצליח בטווח תנועה מלא?
לגביי התחתית אני מסכים, אבל למה לא לעלות גבוה ככל שאפשר? עד הסנטר לפחות?כך אתה מפסיד את הגרוי של משקל כבד יותר
אני לא נגד עליה עד הסנטר, אני רק חושב שמי שלא מצליח את כל החזרות במלוא הטווח לא בהכרח מבזבז את הזמן שלו, כפי ששומעים לא פעם בהקשר של ROM חלקי.עד הסנטר לפחות?
אתה מוותר מהר מדי! אך תיתן להם לבלבל אותך עם מומנטים ומנופים, וקטורים וטנזורים. שים לב לכך שמרכז המסה נמצא תמיד בדיוק מתחת למוט, כך שאם המשקל שאתה מוסיף מחולק בערך שווה סביבך, או אם אתה משתמש במשקולת שתלויה בין הרגליים, לא שינית שום מומנט שמשפיע על העבודה או על המאמץ. אם שמת תיק גב אתה משנה טיפה את הזוית של הגוף שלך שינטה כעת קצת קדימה כדי שמרכז המסה יישאר מתחת לבר, ובהתאם משתנה הקינסיולוגיה. כשאתה רואה אנשים מרימים את הברכיים לחזה בתרגיל (בעיקר בחזרות האחרונות) הם עושים את זה בדיוק מהסיבה הזאת, כי בכך הם מגייסים סיבי שריר שעוד לא התעייפו.אני חושב שאני אסיים פה את הויכוח ואסכים איתכם שמשוואת העבודה היא לא הפקטור היחיד כאן
אל תוותר מהר מדי? התווכחתי 3 עמודים והיה 2 בלילה. אני דווקא מסכים עם מה ש @StarDust אמר, "ריפטו צודק ולי יש שקט", אני נוקט באותו האמצעי 😃אני לא נגד עליה עד הסנטר, אני רק חושב שמי שלא מצליח את כל החזרות במלוא הטווח לא בהכרח מבזבז את הזמן שלו, כפי ששומעים לא פעם בהקשר של ROM חלקי.
(הדיעה שלי בעניין חשודה קצת ב wishfull thinking, כיוון שיש כמה תרגילים שאני מבצע בטווח תנועה לא מלא עפ"י העצות שאני מקבל מהמפרקים שלי 😃)
אתה מוותר מהר מדי! אך תיתן להם לבלבל אותך עם מומנטים ומנופים, וקטורים וטנזורים. שים לב לכך שמרכז המסה נמצא תמיד בדיוק מתחת למוט, כך שאם המשקל שאתה מוסיף מחולק בערך שווה סביבך, או אם אתה משתמש במשקולת שתלויה בין הרגליים, לא שינית שום מומנט שמשפיע על העבודה או על המאמץ. אם שמת תיק גב אתה משנה טיפה את הזוית של הגוף שלך שינטה כעת קצת קדימה כדי שמרכז המסה יישאר מתחת לבר, ובהתאם משתנה הקינסיולוגיה. כשאתה רואה אנשים מרימים את הברכיים לחזה בתרגיל (בעיקר בחזרות האחרונות) הם עושים את זה בדיוק מהסיבה הזאת, כי בכך הם מגייסים סיבי שריר שעוד לא התעייפו.
באיור הבא הנקודות האדומות הן מרכזי המסה והעיגול השחור הקטן הוא הפרופיל של הבר. המלבן המוארך הוא המתאמן שלנו. זה שמרכז המסה עלה לא מעניין, אבל זה שוהא זז קצת אחורה כן.
צפה בקובץ המצורף 27740
יפה לך באדום 😆נועל עד הסוף/שבע שמיניות תנועה/מחברים שלא מיועדים לשאת בעומס....👶
יפה לי בהכל, אבל מה הקשר? 😃יפה לך באדום 😆
המוצץ... 😆יפה לי בהכל, אבל מה הקשר? 😃
המוצץ התייחס לאחד שלא הולך לו עם המתח ובמקום להסתפק במה שיש מחפש תירוצים... זה הזכיר לי מוצצים... 😆המוצץ... 😆