הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עודף אנרגיה לאחר צום?

• פותח/ת השרשור Dror.B
  • פורסם בתאריך

Dror.B

משתמש קבוע
1,886
829
נק' מוניטין:
2,196
1,886
829
פרופיט פ״ת
בקצרה, קמתי היום בשש בערך, בסביבות שבע אכלתי ביצה קשה אחת ומאז לא אכלתי, רק קצת כוסות מים.
בקיצור, הייתי בעבודה, שמונה וחצי שעות פחות או יותר (תשע וחצי שעות מאז הביצה קשה), ולאחר מכן בארבע וחצי הלכתי למכון.
רק כמה דברים שאני צריך לציין, האימון הזה היה לאחר שבוע ללא אימונים במכון, ולאחר מחנה אימונים שאני עדיין עייף ממנו (היה בשישי-שבת).
במכון החלטתי לחזור על האימון של שבוע שעבר, ומשום מה הוא היה קל מאוד, ואפילו מדי באותם משקלים, סיימתי אותו בסביבות החצי שעה מרוב שהיה לי קל.

השאלה שלי בקיצור היא האם יש השפעה כלשהי של צום, ואיך לעזאזל אחרי תשע וחצי שעות ללא אוכל בכלל הייתי אנרגטי והכל היה לי קליל.
נ.ב. אפילו בסט האחרון בכל תרגיל בקושי נחתי לפני, אולי 2 דק׳ וגם זה בהגזמה.

אי אפשר לדעת בוודאות אבל כנראה קרה משהו שגרם לעליה בהורמון האדרנלין. זה לא משהו שיקרה כל פעם, זאת לא השפעה של הצום כי לצום אין השפעה על אדרנלין, כנראה קרה משהו שגרם לזה שאם תחשוב אחורה כנראה תזכר בו.

קורה לי הרבה שלאחר מנוחה ארוכה אני חוזר חזק משמעותית זה קורה שהגוף מתאושש בצורה טובה לאחר תקופת עומס באימונים..

בקשר לצום זה לא קשור כנראה שאם היית עם אנרגיה היית אפילו יותר חזק

• פותח/ת השרשור
אי אפשר לדעת בוודאות אבל כנראה קרה משהו שגרם לעליה בהורמון האדרנלין. זה לא משהו שיקרה כל פעם, זאת לא השפעה של הצום כי לצום אין השפעה על אדרנלין, כנראה קרה משהו שגרם לזה שאם תחשוב אחורה כנראה תזכר בו.
אני לא חושב שזה אנדרנלין, כל מה שעשיתי במשך העבודההיה לעמוד ומדי פעם ללכת קצת, אחרי השעות בעבודה הקוואדס שלי היו מרוסקים מרוב כאב, ואיתם גם התאומים והברכיים, אבל משום מה אחרי קצת חימום בסקוואט זה לא הורגש והמשקל עלה בקלי קלות.
קורה לי הרבה שלאחר מנוחה ארוכה אני חוזר חזק משמעותית זה קורה שהגוף מתאושש בצורה טובה לאחר תקופת עומס באימונים..

בקשר לצום זה לא קשור כנראה שאם היית עם אנרגיה היית אפילו יותר חזק
אבל אני עדיין התאמנתי, שישי-שבת היה עומס, ראשון אימון באומנויות לחימה כרגיל והיום אימון שלפתע היה קל מאוד.
אגב, בדרך כלל אחרי שאני מדלג על מכון, אפילו אם זה רק אימון אחד אני יוצא באימון לאחריו עם דומס מטורפים, הפעם לא.

אני לא חושב שזה אנדרנלין, כל מה שעשיתי במשך העבודההיה לעמוד ומדי פעם ללכת קצת, אחרי השעות בעבודה הקוואדס שלי היו מרוסקים מרוב כאב, ואיתם גם התאומים והברכיים, אבל משום מה אחרי קצת חימום בסקוואט זה לא הורגש והמשקל עלה בקלי קלות.

אבל אני עדיין התאמנתי, שישי-שבת היה עומס, ראשון אימון באומנויות לחימה כרגיל והיום אימון שלפתע היה קל מאוד.
אגב, בדרך כלל אחרי שאני מדלג על מכון, אפילו אם זה רק אימון אחד אני יוצא באימון לאחריו עם דומס מטורפים, הפעם לא.
The main physiological stimulus to epinephrine secretion is exercise.
https://en.wikipedia.org/wiki/Epinephrine

אימונים מעלים את האדרנלין. החימום שעשית בסקוואט הקפיץ את האדרנלין ופתאום הרגשת את ה"אנרגיות" שנתנו לך לסיים את האימון. אני לא יכול לחשוב על עוד משהו שיכול היה לגרום לכך.

• פותח/ת השרשור
https://en.wikipedia.org/wiki/Epinephrine

אימונים מעלים את האדרנלין. החימום שעשית בסקוואט הקפיץ את האדרנלין ופתאום הרגשת את ה"אנרגיות" שנתנו לך לסיים את האימון. אני לא יכול לחשוב על עוד משהו שיכול היה לגרום לכך.
מחימום?
באף אימון זה לא קורה ופתאום כן? יכול להיות. נשמע לי קצת מוזר.
נו טוב, מה אני מתלונן, היה לי קל. 😃

כנראה שהאימון שלך לא דורש ממך יותר מידי אם אתה מצליח לעשות אותו אחרי 9 וחצי שעות צום וביצה קשה

• פותח/ת השרשור
כנראה שהאימון שלך לא דורש ממך יותר מידי אם אתה מצליח לעשות אותו אחרי 9 וחצי שעות צום וביצה קשה
ליניארית של ביל סטאר, ואכן אותו אימון ספיציפית היה לי קל.

ליניארית של ביל סטאר, ואכן אותו אימון ספיציפית היה לי קל.
ליניארית בהתחלה לא דורשת יותר מידי.לא יודע איזה שלב אתה,אולי גם זייפת טכניקות - אי אפשר לדעת. בכל מקרה הדבר הנכון יהיה לא לעשות זאת שוב

• פותח/ת השרשור
ליניארית בהתחלה לא דורשת יותר מידי.לא יודע איזה שלב אתה,אולי גם זייפת טכניקות - אי אפשר לדעת. בכל מקרה הדבר הנכון יהיה לא לעשות זאת שוב
זה כבר קרה שוב, רק שהפעם האימון היה אכן יותר קשה ( לא כל כך נורא, אבל עדיין קשה).
אני אבדוק מה אוכל לעשות כדי למנוע את זה לעתיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית