הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שילוב front squat בSS

אפשר, לעשות את התכנית כך:
A
פרונט סקוואט 3x5
בנצ' 3x5
דדליפט 1x5
B
בק סקוואט 3x5
פרס 3x5
פאוורקלין 5x3

הבעיה בהחלפה הזו, היא שגם ככה הזוקפים עובדים המון בתכנית אז ההחלפה הזו עוד יותר תקרע אותם

• פותח/ת השרשור
אפשר, לעשות את התכנית כך:
A
פרונט סקוואט 3x5
בנצ' 3x5
דדליפט 1x5
B
בק סקוואט 3x5
פרס 3x5
פאוורקלין 5x3

הבעיה בהחלפה הזו, היא שגם ככה הזוקפים עובדים המון בתכנית אז ההחלפה הזו עוד יותר תקרע אותם
front עובד יותר חזק על הזוקפים מאשר LB?

זה בדיוק למה לא הייתי מביא פרונט סקוואט בSS. לדעתי עדיף לחכות עד לסיום התוכנית ולשלב את התרגיל בתוכנית הכוח הבאה כמו לינארית/טקסס שבהן זה דווקא אפשרי.

זה בדיוק למה לא הייתי מביא פרונט סקוואט בSS. לדעתי עדיף לחכות עד לסיום התוכנית ולשלב את התרגיל בתוכנית הכוח הבאה כמו לינארית/טקסס שבהן זה דווקא אפשרי.
כן זה יותר אידיאלי

לא יודע כמה אני מסכים עם הטענה הזו. הזוקפים באיזור המותניים עובדים קשה יותר ב-LB. איזור הגב העליון עובד קשה יותר.
כן בגלל שהמוט מונח מקדימה לגוף, המומנט גדל על הזוקפים
נכון, אבל מצד שני הגוף הרבה יותר זקוף, לכן המרחק האופקי של המוט מהזוקפים קטן.

הבעיה עם החלפה כזו היא שזה כבר לא SS, ששמה דגש חזק על ה-posterior chain.
אפשר לשלב פרונט סקוואט בשלב מתקדם של ה-SS, במקום הסקוואט הקל שיש באמצע השבוע.

זוקפי הגב העליון (thoracic) עובדים הרבה יותר בפרונט וב-HB מאשר ב-LB, אבל זוקפי הגב התחתון (lumbar) עובדים יותר ב-LB.
במהדורות הקודמות של SS היה פרונט סקוואט, אח"כ הוא שינה את זה בגלל ה-OCD שיש לו עם ההאמסטרינגס, והוא החליט שעדיף לעשות LB עם עצימות של 80% מהשיא.

הפיתרון של לשים את הפרונט סקוואט יורת מאוחר כשתחחיל עם אימוני סקוואט התאוששות (של 70-80 אחוז) וזה יהיה בעיקר כדי ללמוד את התרגיל והטכניקה, בכל מקרה שלבים הראשונים של SS עדיף לא לשלב את זה לדעתי

נכון, אבל מצד שני הגוף הרבה יותר זקוף, לכן המרחק האופקי של המוט מהזוקפים קטן
זה לא בגלל זה, באופן עקרוני המומנט על הזוקפים גדל בפרונט סקוואט אבל יש עוד עיניין, כמה חזק המסטרינגס והגלוטאוס מושכים את האגן לאחור. וכידוע בפרונט סקוואט הם מקוצרים, לכן הם מושכים את האגן יותר חלש מה שיגרום כמובן לזוקפים הלומברים(המותניים) למשוך חלש יותר מהכיוון השני.
וב-LB סקוואט בגלל המתיחה של ההמסטרינגס והגלוטאוס יש כוח הרבה יותר גדול לסובב את האגן לאחור, וזאת הסיבה המרכזית למה הזוקפים המותניים יעבדו חזק יותר מפרונט סקוואט.
זוקפי הגב העליון (thoracic) עובדים הרבה יותר בפרונט וב-HB
אני מסכים אם זה לגבי פרונט סקוואט, פחות לגבי HB, גם ב-HB הגלוטאוס וההמסטרינגס והמקרבים נמתחים המון ויוצרים כוח מאוד גדול לסיבוב אגן לאחור לכן גם ב-HB הזוקפים הלומברים יאלצו לעבוד מאוד קשה כדי למשוך מהכיוון השני.

זה לא בגלל זה, באופן עקרוני המומנט על הזוקפים גדל בפרונט סקוואט אבל יש עוד עיניין, כמה חזק המסטרינגס והגלוטאוס מושכים את האגן לאחור. וכידוע בפרונט סקוואט הם מקוצרים, לכן הם מושכים את האגן יותר חלש מה שיגרום כמובן לזוקפים הלומברים(המותניים) למשוך חלש יותר מהכיוון השני.
וב-LB סקוואט בגלל המתיחה של ההמסטרינגס והגלוטאוס יש כוח הרבה יותר גדול לסובב את האגן לאחור, וזאת הסיבה המרכזית למה הזוקפים המותניים יעבדו חזק יותר מפרונט סקוואט.
בלי לבדוק או לחשוב על זה יותר מדי, זאת נראית לי סיבה מאד משנית - המתיחה שהשרירים בירך גורמים לאגן, נראית לי קטנה בלא מעט מהכוח שהמוט מפעיל בסקוואט כבד. אבל כך או כך, המסקנה היא שהזוקפים הלומברדיים עובדים הכי קשה ב-LB.

זאת נראית לי סיבה מאד משנית
אני לא חושב שהיא כל כך משנית על פני איך שהיא נשמעת, הזוקפים צריכים לעמוד בעומס כנגד כמה קבוצות שרירים גדולות עליה בהרבה במסה שלהם, לי זה נשמע כמו די לא פייר, ועם כל זאת באופן אנטומי אנחנו כן מצליחים לשמור על מנח עמ"ש נייטרלי משמע שהזוקפים כן עומדים בעומס הזה. הייתי אומר שזה כמו ניצחון של דוד על גולייט
אבל כך או כך, המסקנה היא שהזוקפים הלומברדיים עובדים הכי קשה ב-LB.
problem solved ✌️

זוקפי הגב העליון (thoracic) עובדים הרבה יותר בפרונט וב-HB מאשר ב-LB, אבל זוקפי הגב התחתון (lumbar) עובדים יותר ב-LB.
במהדורות הקודמות של SS היה פרונט סקוואט, אח"כ הוא שינה את זה בגלל ה-OCD שיש לו עם ההאמסטרינגס, והוא החליט שעדיף לעשות LB עם עצימות של 80% מהשיא.

אז אם אני עושה HB סקוואט, מתי אני אמור להתחיל עם הסקוואט הקל באמצע שבוע?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית