עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
front עובד יותר חזק על הזוקפים מאשר LB?אפשר, לעשות את התכנית כך:
A
פרונט סקוואט 3x5
בנצ' 3x5
דדליפט 1x5
B
בק סקוואט 3x5
פרס 3x5
פאוורקלין 5x3
הבעיה בהחלפה הזו, היא שגם ככה הזוקפים עובדים המון בתכנית אז ההחלפה הזו עוד יותר תקרע אותם
כן בגלל שהמוט מונח מקדימה לגוף, המומנט גדל על הזוקפיםfront עובד יותר חזק על הזוקפים מאשר LB?
זה בדיוק למה לא הייתי מביא פרונט סקוואט בSS. לדעתי עדיף לחכות עד לסיום התוכנית ולשלב את התרגיל בתוכנית הכוח הבאה כמו לינארית/טקסס שבהן זה דווקא אפשרי.הבעיה בהחלפה הזו, היא שגם ככה הזוקפים עובדים המון בתכנית אז ההחלפה הזו עוד יותר תקרע אותם
כן זה יותר אידיאליזה בדיוק למה לא הייתי מביא פרונט סקוואט בSS. לדעתי עדיף לחכות עד לסיום התוכנית ולשלב את התרגיל בתוכנית הכוח הבאה כמו לינארית/טקסס שבהן זה דווקא אפשרי.
איזה סקוואט התאוששות?אתה יכול לשלב באימון האמצעי 3X3 פרונט במקום סקוואט התאוששות
בטוח שזה 70%? חשבתי זה 80%בשלב מתקדם של SS עושים 2X5 עם 70 אחוז באמצע שבוע
בטוח שזה 70%? חשבתי זה 80%
תגובה לענייןאז תעשה עם 80%
תגובה לעניין
לא יודע כמה אני מסכים עם הטענה הזו. הזוקפים באיזור המותניים עובדים קשה יותר ב-LB. איזור הגב העליון עובד קשה יותר.הבעיה בהחלפה הזו, היא שגם ככה הזוקפים עובדים המון בתכנית אז ההחלפה הזו עוד יותר תקרע אותם
נכון, אבל מצד שני הגוף הרבה יותר זקוף, לכן המרחק האופקי של המוט מהזוקפים קטן.כן בגלל שהמוט מונח מקדימה לגוף, המומנט גדל על הזוקפים
זה לא בגלל זה, באופן עקרוני המומנט על הזוקפים גדל בפרונט סקוואט אבל יש עוד עיניין, כמה חזק המסטרינגס והגלוטאוס מושכים את האגן לאחור. וכידוע בפרונט סקוואט הם מקוצרים, לכן הם מושכים את האגן יותר חלש מה שיגרום כמובן לזוקפים הלומברים(המותניים) למשוך חלש יותר מהכיוון השני.נכון, אבל מצד שני הגוף הרבה יותר זקוף, לכן המרחק האופקי של המוט מהזוקפים קטן
אני מסכים אם זה לגבי פרונט סקוואט, פחות לגבי HB, גם ב-HB הגלוטאוס וההמסטרינגס והמקרבים נמתחים המון ויוצרים כוח מאוד גדול לסיבוב אגן לאחור לכן גם ב-HB הזוקפים הלומברים יאלצו לעבוד מאוד קשה כדי למשוך מהכיוון השני.זוקפי הגב העליון (thoracic) עובדים הרבה יותר בפרונט וב-HB
בלי לבדוק או לחשוב על זה יותר מדי, זאת נראית לי סיבה מאד משנית - המתיחה שהשרירים בירך גורמים לאגן, נראית לי קטנה בלא מעט מהכוח שהמוט מפעיל בסקוואט כבד. אבל כך או כך, המסקנה היא שהזוקפים הלומברדיים עובדים הכי קשה ב-LB.זה לא בגלל זה, באופן עקרוני המומנט על הזוקפים גדל בפרונט סקוואט אבל יש עוד עיניין, כמה חזק המסטרינגס והגלוטאוס מושכים את האגן לאחור. וכידוע בפרונט סקוואט הם מקוצרים, לכן הם מושכים את האגן יותר חלש מה שיגרום כמובן לזוקפים הלומברים(המותניים) למשוך חלש יותר מהכיוון השני.
וב-LB סקוואט בגלל המתיחה של ההמסטרינגס והגלוטאוס יש כוח הרבה יותר גדול לסובב את האגן לאחור, וזאת הסיבה המרכזית למה הזוקפים המותניים יעבדו חזק יותר מפרונט סקוואט.
אני לא חושב שהיא כל כך משנית על פני איך שהיא נשמעת, הזוקפים צריכים לעמוד בעומס כנגד כמה קבוצות שרירים גדולות עליה בהרבה במסה שלהם, לי זה נשמע כמו די לא פייר, ועם כל זאת באופן אנטומי אנחנו כן מצליחים לשמור על מנח עמ"ש נייטרלי משמע שהזוקפים כן עומדים בעומס הזה. הייתי אומר שזה כמו ניצחון של דוד על גולייטזאת נראית לי סיבה מאד משנית
problem solved ✌️אבל כך או כך, המסקנה היא שהזוקפים הלומברדיים עובדים הכי קשה ב-LB.
זוקפי הגב העליון (thoracic) עובדים הרבה יותר בפרונט וב-HB מאשר ב-LB, אבל זוקפי הגב התחתון (lumbar) עובדים יותר ב-LB.
במהדורות הקודמות של SS היה פרונט סקוואט, אח"כ הוא שינה את זה בגלל ה-OCD שיש לו עם ההאמסטרינגס, והוא החליט שעדיף לעשות LB עם עצימות של 80% מהשיא.