הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פעם ראשונה LB, צריכה עזרה

Euphoria

משתמש מתחיל
149
200
נק' מוניטין:
635
149
200
היי,
התחלתי SS לפני חודש ועשיתי HB סקוואט היה לי ממש קשה ונתקעתי על 40 ק"ג [42.5 היה כשל 😭 ].
החלטתי לעבור לLB ואני אשמח לעזרה עם הטכניקה!
פרטים עלי:
משקל: 55-56
גובה: 164

פעם ראשונה שעשיתי LB אז אשמח לכל ביקורת חיובית או שלילית
זהירות מוזיקה חזקה!
40 ק"ג:

30 ק"ג זוית אחרת:

נערך לאחרונה:
1. מוניטין על המוזיקה, קטלנית רצח!!
2. שני הצילומים שלך לא מוצלחים לשפיטת טכניקה, הראשון במיוחד. צריך לצלם את הסט מהצד בגובה העיניים כדי לראות את הירידה כמו שצריך

בכל מקרה קשה לי מאוד לשפוט ככה ואני יכול להגיד רק דברים שרואים בערך, אז בחלק מהחזרות יש קריסה למטה, צריך לרדת לאט ובצורה מבוקרת. יש גם עליה עם באט ווינק שאני רואה, צריך לשפר את המבט ולהביט למאטה וקדימה במרחק מטר וחצי ממך.

חוץ מזה אני רואה עוד כמה בעיות פוטנציאליות אבל עדיף שתצטלמי כמו שצריך פעם הבאה וגם אולי חלקן יתקנו את עצמן כשתתקני את מה שכבר ציינתי

נתחיל מזה שהזויות צילום לא פרקטיות למתן ביקורת על הטכניקה, תצלמי סרטון אחד מהרצפה או מספסל במקביל אלייך, ואחד באלכסון.
ממה שאפשר לראות יש קריסה בברכיים,המוט יושב גבוה מדי ואת לא מתיישבת מספיק אחורה

• פותח/ת השרשור
2. שני הצילומים שלך לא מוצלחים לשפיטת טכניקה, הראשון במיוחד. צריך לצלם את הסט מהצד בגובה העיניים כדי לראות את הירידה כמו שצריך

בכל מקרה קשה לי מאוד לשפוט ככה ואני יכול להגיד רק דברים שרואים בערך, אז בחלק מהחזרות יש קריסה למאטה, צריך לרדת לאט ובצורה מבוקרת. יש גם עליה עם באט ווינק שאני רואה, צריך לשפר את המבט ולהביט למאטה וקדימה במרחק מטר וחצי ממך.

חוץ מזה אני רואה עוד כמה בעיות פוטנציאליות אבל עדיף שתצטלמי כמו שצריך פעם הבאה וגם אולי חלקן יתקנו את עצמן כשתתקני את מה שכבר ציינתי
יש לי סירטון בזוית יותר טובה אבל עם 30KG.
אני מעלה
ותודה!!

המוט לא ממוקם טוב, זה הדבר הראשון שצריך לסדר על מנת להתחיל LB.
בכל מקרה, כל הכבוד.

• פותח/ת השרשור

בכל מקרה קשה לי מאוד לשפוט ככה ואני יכול להגיד רק דברים שרואים בערך, אז בחלק מהחזרות יש קריסה למטה, צריך לרדת לאט ובצורה מבוקרת. יש גם עליה עם באט ווינק שאני רואה, צריך לשפר את המבט ולהביט למאטה וקדימה במרחק מטר וחצי ממך.

נתחיל מזה שהזויות צילום לא פרקטיות למתן ביקורת על הטכניקה, תצלמי סרטון אחד מהרצפה או מספסל במקביל אלייך, ואחד באלכסון.
ממה שאפשר לראות יש קריסה בברכיים,המוט יושב גבוה מדי ואת לא מתיישבת מספיק אחורה

המוט לא ממוקם טוב, זה הדבר הראשון שצריך לסדר על מנת להתחיל LB.
בכל מקרה, כל הכבוד.
גבוה מידי? נמוך מידי?

קריסה של החזה וירידה מהירה מדי למאטה. תשתדלי לשמור על צורה מקושתת בגב בזמן הירידה ולרדת למאטה לאט ובצורה מבוקרת. חוץ מזה ההערות הקודמות שנתתי רלוונטיות גם לסרטון הזה. מבחינת מיקום המוט תנסי להוריד יותר אם הגמישות שלך מאפשרת את זה.

• פותח/ת השרשור
קריסה של החזה וירידה מהירה מדי למאטה. תשתדלי לשמור על צורה מקושתת בגב בזמן הירידה ולרדת למאטה לאט ובצורה מבוקרת. חוץ מזה ההערות הקודמות שנתתי רלוונטיות גם לסרטון הזה. מבחינת מיקום המוט תנסי להוריד יותר אם הגמישות שלך מאפשרת את זה.
איך לשפר את הקריסה? פשוט לרדת למטה לאט ובצורה מתונה?
ההקשתה של הגב- באט ווינק? איך לשפר את זה? זה קשור לגמישות שלי? אם לא ממה זה נובע?

מצטערת על השאלות הנוביות חחח ושוב תודה
אין לי מה להוסיף על מה שטנק אמר, אני רק אגיד:
גם מרימה וגם שומעת מטאל? התינשאי לי?
אגב המוט לעניות דעתי ממוקם בסדר
אז אשמח אם תענה על השאלות ששאלתי אותו.

ואני שומעת הכל מהכל...😃 ולצערי עדיין לא הייתי קוראת לזה מרימה... 40 ק"ג בכל זאת..

אין לי מה להוסיף על מה שטנק אמר, אני רק אגיד:
גם מרימה וגם שומעת מטאל? התינשאי לי?
אגב המוט לעניות דעתי ממוקם בסדר
אני הייתי פה קודם ואתה זקן מדי 🤬
ההקשתה של הגב- באט ווינק? איך לשפר את זה? זה קשור לגמישות שלי? אם לא ממה זה נובע?

מצטערת על השאלות הנוביות חחח ושוב תודה
בהחלט, לרדת לאט ובצורה מתונה יותר. לגבי שיפור באט ווינק, כנראה שזה יפתר לבד אם תביטי למאטה, תרדי לאט ותשמרי על צורת הקשתה בגב. אם לא אז יש לי עוד כמה עצות.
בשביל שאלות נוביות הפורום הזה קיים 😃

• פותח/ת השרשור

בהחלט, לרדת לאט ובצורה מתונה יותר. לגבי שיפור באט ווינק, כנראה שזה יפתר לבד אם תביטי למאטה, תרדי לאט ותשמרי על צורת הקשתה בגב. אם לא אז יש לי עוד כמה עצות.
בשביל שאלות נוביות הפורום הזה קיים 😃
תבורך.
האם אפשר נקודות שאני צריכה להפנים בזמן הסקוואט?
לדוגמה כיווץ גב, כיווץ הבטן, הסתכלות כמטר וחצי למטה וכאלה

תבורך.
האם אפשר נקודות שאני צריכה להפנים בזמן הסקוואט?
לדוגמה כיווץ גב, כיווץ הבטן, הסתכלות כמטר וחצי למטה וכאלה
לכווץ בטן זאת נקודה חשובה שלא ציינתי, אבל אני מניח שכבר ידעת את זה. המבט אמור להיות למטה וקדימה בנקודה דמיונית שנמצאת כמטר וחצי ממך. הגב צריך לשמור על צורת הקשתה עם חזה בחוץ במהלך כל התנועה, התחת צריך ללכת אחורה על מנת להשתמש ב"היפ דרייב", שזה בעצם היתרון בלואו באר שמאפשר לנו להעביר חלק מהעבודה מהקוואדס להאמסטרינגס ולגלוטאוס (לא רלוונטי לידע שלך סתם מציין כעובדה), בנוסף לכך רצוי לשמור על עמידה צרה וכף רגל פתוחה החוצה בכ30 מעלות. אלה הדגשים שעולים לי לראש כרגע, על מנת לקבל יותר ממליץ לך להביט בסרטון של מארק ריפטו מסביר על הסקוואט:

כן, לרדת בצורה מבוקרת ולא "ליפול למטה"
באט ווינק? איך לשפר את זה? זה קשור לגמישות שלי? אם לא ממה זה נובע?
חשבתי שבאט וינק קשור לגמישות של ההאמסטרינג אבל לאחרונה שמעתי הסברים שלא. לדעתי תנסי לשמור על כיווץ לאורך התנועה ויהיה טוב, למשל כשאת כביכול נופלת למטה אז את עלולה לאבד כיווץ תימנעי מזה.
אז.. אז... אני מרים יותר ממך!!! (לפחות בחלק מהתרגילים)
טוב הלכתי לבכות בפינה 😭

חשבתי שבאט וינק קשור לגמישות של ההאמסטרינג אבל לאחרונה שמעתי הסברים שלא. לדעתי תנסי לשמור על כיווץ לאורך התנועה ויהיה טוב, למשל כשאת כביכול נופלת למטה אז את עלולה לאבד כיווץ תימנעי מזה.
מה ששמעת זה לא שבאט ווינק לא קשור להאמסטרינג אלה זה שהאמסטרינג לא מתארך במהלך הירידה בגלל הברכיים. הבאט ווינק קשור כנראה לכך שההיפראקסטנשן למאטה שמתרחש כתוצאה מההיפ דרייב לא מתוקן בעליה.

יש להבדיל בין באט וינק שנובע מחוסר גמישות האמסטרינג (אשר מושך את האגן) לבין באט ווינק שנובע מאיבוד מתח בהאמס (עומק יתר\בעיה בתנועה וכו').

אז.. אז... אני מרים יותר ממך!!! (לפחות בחלק מהתרגילים)
טוב הלכתי לבכות בפינה 😭
אל תדאג אתה עוד תמצא מישהי 😃

מה ששמעת זה לא שבאט ווינק לא קשור להאמסטרינג אלה זה שהאמסטרינג לא מתארך במהלך הירידה בגלל הברכיים. הבאט ווינק קשור כנראה לכך שההיפראקסטנשן למאטה שמתרחש כתוצאה מההיפ דרייב לא מתוקן בעליה.
נכון הוא לא מתארך, אז הגיוני שזה לא יהיה קשור לגמישות שלו. לא ממש הבנתי את המשפט האחרון.
בכל אופן זה נראה לי שהבאט וינק אצלה נובע מאיבוד כיווץ ובכל מקרה לא בגלל גמישות
יש להבדיל בין באט וינק שנובע מחוסר גמישות האמסטרינג (אשר מושך את האגן) לבין באט ווינק שנובע מאיבוד מתח בהאמס (עומק יתר\בעיה בתנועה וכו').

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית