הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה כללית לחיטוב

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
יש לי עוד זמן עד שאתחיל חיטוב, קראתי בכמה מקומות שלעשות חיטוב ו15-20 חזרות לדוגמא בתרגילים זה סתם יוריד מהמסה ולא יעיל לחיטוב להוריד אחוזי שומן.
מה שראיתי זה שעושים תוכנית כמו fbw של 6-12 חזרות (12 רק בבטן אני חושב) אבל לא ראיתי מה כתוב על המשקלים, לעשות אותם משקלים כמו שהייתי עושה ברגיל? משקלים מצוין יותר? מה בדיוק? תודה

• פותח/ת השרשור
תמיד שואפים להרים כמה שיותר, במסה ובחיטוב.
בעיקרון אבל להרים יותר זה לעלות במסה, לעשות 6-12 בתוכנית הזאת עם משקלים של מסה זה לא מסה? אני יכול לרדת באחוזי שומן עם דבר כזה, לא מסתדר לי?

ירידה בשומן היא תוצאה של מאזן קלורי שלילי, לא של תוכנית כזו או אחרת.
אימוני הכוח בזמן החיטוב נועדו לשמור ככל האפשר על מסת שריר.
תעבור ל-5 חזרות בתרגילי הבסיס, תתחיל מהמשקלים שהיית עושה ותעלה אותם מדי אימון/שבוע עד שלא תוכל להתקדם יותר, ושם תיעצר.
בשלב מסוים תתקשה לשמור על המשקלים החדשים בגלל החיטוב, אבל זה הכיוון.

בעיקרון אבל להרים יותר זה לעלות במסה, לעשות 6-12 בתוכנית הזאת עם משקלים של מסה זה לא מסה? אני יכול לרדת באחוזי שומן עם דבר כזה, לא מסתדר לי?
בחיטוב הרי המטרה היא לשמר כמה שיותר מסת שריר בזמן הגירעון הקלורי, וכדי לעשות זאת צריך לעבוד בטווח חזרות כמו שעושים במסה, וכמובן גם להרים כבד. ברור שבכל מצב צריך להרים כמה שיותר כבד בהתאם למספר החזרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית