הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאזן קלורי שלילי

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
יצא לי לחשוב על זה.. נניח בן אדם נמצא על מאזן שלילי וצורך 1000 קלוריות ביום לצורך העניין.

האם הירידה במשקל תהיה שונה, בטווח של כ-שבועיים לכל היותר, במידה וייצרוך את הקלוריות רק מפחמימות מול אותה דיאטה רק מחלבונים או רק אותה דיאטה רק משומנים?

יצא לי לחשוב על זה.. נניח בן אדם נמצא על מאזן שלילי וצורך 1000 קלוריות ביום לצורך העניין.

האם הירידה במשקל תהיה שונה, בטווח של כ-שבועיים לכל היותר, במידה וייצרוך את הקלוריות רק מפחמימות מול אותה דיאטה רק מחלבונים או רק אותה דיאטה רק משומנים?
כן כי פחמימות מעכבות מים בגוף, ואם אוכלים את אותה כמות קלוריות רק מאבות מזון אחרים זאת לא אותה דיאטה, זה אותו הגירעון.

• פותח/ת השרשור
אז מה שאתה אומר בעצם שבדיאטה מבוססת פחמימות תהיה ירידה איטית יותר מאשר בדיאטה מבוססת חלבונים או שומנים בהנחה שבשניהם נאכלו 1000 קלוריות למשך אותה תקופת זמן?

נתחיל בזה שלא משתמשים במילה דיאטה אלא במילה חיטוב למה אני בדיאטה על יותר מ-3000 קלוריות 🙄.
ובקשר לשאלה שלך לא יהיה הבדל, לפחות לא משהו ממשי בין חיטוב high carb low fat לבין low carb high fat שזה קשור להורדת משקל. מה שכן יש מחקרים שהוכיחו בהם שהירידה בשריר היא הרבה יותר קטנה בחיטוב עם הרבה שומן וקצת פחמימות, אחת הסיבות לכך זה שלאינסולין יש נטייה "להגן" על השומן ופחמימות נותנות בוסט פי כמה וכמה יותר גדול מחלבונים לאינסולין.

עכשיו בשביל לעזור לך להחליט מה עדיף בשבילך צריך לדעת מה המצב שבו אתה נמצא כרגע. יכול להיות שבאחוז שומן שלך לlow carb ול- high carb יהיה השפעה די דומה וזה גם יהיה לך יותר קל.

כן אבל רוב המשקל שישמר יהיה נוזלים, אם תאכל שומן/חלבון אתה תאבד הרבה נוזלים ולכן תירד במשקל מהר יותר, לפחות במשך שבועיים. אבל זה חשוב לאכול משלושת אבות המזון או לפחות מחלבון ושומן.

נתחיל בזה שלא משתמשים במילה דיאטה אלא במילה חיטוב למה אני בדיאטה על יותר מ-3000 קלוריות 🙄.
ובקשר לשאלה שלך לא יהיה הבדל, לפחות לא משהו ממשי בין חיטוב high carb low fat לבין low carb high fat שזה קשור להורדת משקל. מה שכן יש מחקרים שהוכיחו בהם שהירידה בשריר היא הרבה יותר קטנה בחיטוב עם הרבה שומן וקצת פחמימות, אחת הסיבות לכך זה שלאינסולין יש נטייה "להגן" על השומן ופחמימות נותנות בוסט פי כמה וכמה יותר גדול מחלבונים לאינסולין.

עכשיו בשביל לעזור לך להחליט מה עדיף בשבילך צריך לדעת מה המצב שבו אתה נמצא כרגע. יכול להיות שבאחוז שומן שלך לlow carb ול- high carb יהיה השפעה די דומה וזה גם יהיה לך יותר קל.

למיטב הבנתי הוא לא שאל על חיטוב בשבילו... הוא 50 קילו אחי. ויהיה הבדל בירידה במשקל בשבועות הראשונים בגלל כמות הנוזלים שהוא יאבד עם תזונה מבוססת על חלבון/שומן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מדובר בהנחה של סה"כ שבועיים "חיטוב", בן אדם הנמצא במשקל תקין לפי ה-BMI אבל רוצה לרדת כדי להראות חטוב יותר לאירוע מסויים - סוג של חיטוב בזק שכזה.. אז יש או אין הבדל בין איזה סוג דיאטה ייצרוך? (למשל דיאטת לחם, דיאטת אטקינס, דיאטת אגוזים, דיאטת גלידה וכו'.. - אם בכולן הוא יהיה באותו גירעון קלורי, תהיה ירידה זהה במשקל בטווח הקצר?)

מדובר בהנחה של סה"כ שבועיים "חיטוב", בן אדם הנמצא במשקל תקין לפי ה-BMI אבל רוצה לרדת כדי להראות חטוב יותר לאירוע מסויים - סוג של חיטוב בזק שכזה.. אז יש או אין הבדל בין איזה סוג דיאטה ייצרוך? (למשל דיאטת לחם, דיאטת אטקינס, דיאטת אגוזים, דיאטת גלידה וכו'.. - אם בכולן הוא יהיה באותו גירעון קלורי, תהיה ירידה זהה במשקל בטווח הקצר?)

בטווח הקצר ב low carb הוא יאבד יותר משקל (לא בהכרח שומן) בגלל המים שהפחמימות סופחות.

כן אבל רוב המשקל שישמר יהיה נוזלים, אם תאכל שומן/חלבון אתה תאבד הרבה נוזלים ולכן תירד במשקל מהר יותר, לפחות במשך שבועיים. אבל זה חשוב לאכול משלושת אבות המזון או לפחות מחלבון ושומן.

למיטב הבנתי הוא לא שאל על חיטוב בשבילו... הוא 50 קילו אחי. ויהיה הבדל בירידה במשקל בשבועות הראשונים בגלל כמות הנוזלים שהוא יאבד עם תזונה מבוססת על חלבון/שומן.

אולי תרד במשקל מהר יותר,אך כמות השומן תרד באותו הקצב בדיוק.

נתחיל בזה שאין כזה דבר שמישהו שואל משהו לא בשבילו גם אם הוא אומר שזה לא בשבילו זה בשבילו.

ואני די בטוח באם תהיה על 200 גרם פחמימה עם אירובי למשך כל השבוע הירידה בנוזלים תהיה מאד דומה לירידה בנוזלים אם תהיה על 30 גרם פחמימה לחמישה ימים ואחרי זה 300גרם ליומיים.

• פותח/ת השרשור
התשובות שלכם עזרו לי להסביר בצורה הטובה ביותר לבחור שאני מתחיל איתו את התהליך אז תודה רבה לכל העונים!
נשאלה רק שאלה מסויימת שלא ידעתי איך לענות עליה - האם יש אפשרות לאגור/לעלות בנוזלים כשנמצאים במאזן קלורי שלילי?
כלומר למשל אם יש תפריט שהוא סוג של "דיאטת לחם" ונמצאים בו בגרעון קלורי של כ500-1000 קלוריות, יש מצב שבכל זאת הגוף יאגור נוזלים על אף הגירעון בגלל הפחמימות?

לא תראה שום שינוי בשבועיים חבל על הזמן והעצבים שלך.

• פותח/ת השרשור
כן, אני יודע - השאלה הייתה רק בתיאוריה.
החיטוב שאני בונה לבחור הוא חיטוב ארוך ומשתנה בהתאם לצרכים היומיומיים.
שוב אחזור על השאלה האחרונה - האם ניתן לאגור ולעלות בנוזלים גם כאשר נמצאים בגרעון קלורי של בין 500-1000 קלוריות? מצריכה מרובה של פחמימות כמובן..?

• פותח/ת השרשור
אני אנסה לשאול את השאלה בצורה ברורה יותר.
נניח אדם היה בגירעון שבו הוא אכל 1000 קלוריות רק מחלבונים ושומנים.
האם כאשר אותו אדם עובר לדיאטה בעלת אותה גרעון קלורי, 1000 קלוריות ליום, אך יאכל את הקלוריות ממקורות שהם פחמימות עמילניים.
האם אותו אדם ייראה עלייה בנוזלים לאחר המעבר לדיאטת פחמימותף על אף הגירעון הקלורי שהוא נמצא בו?

• פותח/ת השרשור
בשבועיים "חיטוב" (על 1000 קל') אתה תוריד בעיקר נוזלים ושריר

זה ברור לי, אבל זה לא עונה על השאלה שלי.
יכולה להיות עלייה בנוזלים עקב צריכת מרבית עד כל התפריט מפחמימות על אף הגירעון הקלורי? כמו שאמרתי במידה ואותו אדם עבר מדיאטת חלבונים לדיאטת פחמימות ועדיין נמצא על אותו גירעון.

זה ברור לי, אבל זה לא עונה על השאלה שלי.
יכולה להיות עלייה בנוזלים עקב צריכת מרבית עד כל התפריט מפחמימות על אף הגירעון הקלורי? כמו שאמרתי במידה ואותו אדם עבר מדיאטת חלבונים לדיאטת פחמימות ועדיין נמצא על אותו גירעון.

אני לא זוכר בידיוק כמה נוזלים סופח כל גרם פחמימות אם אני לא טועה היחס הוא 1:4, אבל סביר להניח שאם לפני החיטוב (במאסה) צרכת כמות גבוה של פחמימות ובזמן החיטוב (עדיין כמות הפחמימות תרד) אתה תאזן את רמת הנוזלים בגוף (כנ"ל שילוב אירובי, ופחות נתרן בתפריט היומי)

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אתה עכשיו מכוון לעבר השאלה אבל גם לא מדוייק.
קודם כל תודה על ההתייחסות! אני לומד מזה מאד.
דבר שני אני דיברתי פה על מקרה שבן אדם נמצא כבר תקופה מסויימת בחיטוב שכלל חלבונים ושומנים כמעט ללא פחמימות ומעוניין כעת לעבור לתפריט שכולל רק פחמימות ועדיין להשאר בחיטוב עם אותו גירעון קלורי של דיאטת החלבונים.
הוא יאגור נוזלים במעבר הזה על אף הגירעון?

אני משער שאם יהיה שינוני במשקל הוא מזערי ולא משהוא משמעותי (בגרמים בודדים לכיון חיובי וגם זהעניין זמני בגלל החיטוב)

ולמה לעבור לתפריט שכולל ברובו רק פחמימות (בחיטוב) ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית