עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כן כי פחמימות מעכבות מים בגוף, ואם אוכלים את אותה כמות קלוריות רק מאבות מזון אחרים זאת לא אותה דיאטה, זה אותו הגירעון.יצא לי לחשוב על זה.. נניח בן אדם נמצא על מאזן שלילי וצורך 1000 קלוריות ביום לצורך העניין.
האם הירידה במשקל תהיה שונה, בטווח של כ-שבועיים לכל היותר, במידה וייצרוך את הקלוריות רק מפחמימות מול אותה דיאטה רק מחלבונים או רק אותה דיאטה רק משומנים?
נתחיל בזה שלא משתמשים במילה דיאטה אלא במילה חיטוב למה אני בדיאטה על יותר מ-3000 קלוריות 🙄.
ובקשר לשאלה שלך לא יהיה הבדל, לפחות לא משהו ממשי בין חיטוב high carb low fat לבין low carb high fat שזה קשור להורדת משקל. מה שכן יש מחקרים שהוכיחו בהם שהירידה בשריר היא הרבה יותר קטנה בחיטוב עם הרבה שומן וקצת פחמימות, אחת הסיבות לכך זה שלאינסולין יש נטייה "להגן" על השומן ופחמימות נותנות בוסט פי כמה וכמה יותר גדול מחלבונים לאינסולין.
עכשיו בשביל לעזור לך להחליט מה עדיף בשבילך צריך לדעת מה המצב שבו אתה נמצא כרגע. יכול להיות שבאחוז שומן שלך לlow carb ול- high carb יהיה השפעה די דומה וזה גם יהיה לך יותר קל.
מדובר בהנחה של סה"כ שבועיים "חיטוב", בן אדם הנמצא במשקל תקין לפי ה-BMI אבל רוצה לרדת כדי להראות חטוב יותר לאירוע מסויים - סוג של חיטוב בזק שכזה.. אז יש או אין הבדל בין איזה סוג דיאטה ייצרוך? (למשל דיאטת לחם, דיאטת אטקינס, דיאטת אגוזים, דיאטת גלידה וכו'.. - אם בכולן הוא יהיה באותו גירעון קלורי, תהיה ירידה זהה במשקל בטווח הקצר?)
כן אבל רוב המשקל שישמר יהיה נוזלים, אם תאכל שומן/חלבון אתה תאבד הרבה נוזלים ולכן תירד במשקל מהר יותר, לפחות במשך שבועיים. אבל זה חשוב לאכול משלושת אבות המזון או לפחות מחלבון ושומן.
למיטב הבנתי הוא לא שאל על חיטוב בשבילו... הוא 50 קילו אחי. ויהיה הבדל בירידה במשקל בשבועות הראשונים בגלל כמות הנוזלים שהוא יאבד עם תזונה מבוססת על חלבון/שומן.
למיטב הבנתי הוא לא שאל על חיטוב בשבילו... הוא 50 קילו אחי. ויהיה הבדל בירידה במשקל בשבועות הראשונים בגלל כמות הנוזלים שהוא יאבד עם תזונה מבוססת על חלבון/שומן.
לא תראה שום שינוי בשבועיים חבל על הזמן והעצבים שלך.מדובר בהנחה של סה"כ שבועיים "חיטוב", בן אדם הנמצא במשקל תקין לפי ה-BMI אבל רוצה לרדת כדי להראות חטוב יותר לאירוע מסויים - סוג של חיטוב בזק שכזה.. אז יש או אין הבדל בין איזה סוג דיאטה ייצרוך? (למשל דיאטת לחם, דיאטת אטקינס, דיאטת אגוזים, דיאטת גלידה וכו'.. - אם בכולן הוא יהיה באותו גירעון קלורי, תהיה ירידה זהה במשקל בטווח הקצר?)
בשבועיים "חיטוב" (על 1000 קל') אתה תוריד בעיקר נוזלים ושריר
זה ברור לי, אבל זה לא עונה על השאלה שלי.
יכולה להיות עלייה בנוזלים עקב צריכת מרבית עד כל התפריט מפחמימות על אף הגירעון הקלורי? כמו שאמרתי במידה ואותו אדם עבר מדיאטת חלבונים לדיאטת פחמימות ועדיין נמצא על אותו גירעון.