הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורה. מתי איך ואם בכלל?

• פותח/ת השרשור NotBob
  • פורסם בתאריך

NotBob

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
14
148
17
היי, חשבתי להתחיל להשתמש בחגורה אחרי כמה המלצות אבל אני לא מבין כלום בזה.
למה להשתמש בחגורה?
איך להשתמש בזה?
ואיך אני יכול לדעת אם זה בכלל כדאי לי?

מתי אתה ממליץ לנשים להשתמש בחגורה? אשתי שוקלת 50 ק"ג, מסקווייטה 40-45 בינתיים. שקלתי כבר להזמין לה חגורה, יכול להיות שמוקדם מדי?
מיצתרף לששאלה למרות שאצלי היא עדיין עובדת עם מוט ריק.....

עחי שמעת על גוגל?
זה מנוע חיפוש חדשני כזה שאתה יכול למצוא בו כל דבר!
כן אבל אם מישהו פה מכיר וממליץ, עדיף לדעתי מביקורות של אנשים באינטרנט שכביכול יכולים להיות גם ביקורות מזוייפות

1. קח כדור טניס שים אותו מתחת לסנטר ותעשה סקוואט בצורה שהכדור לא יפול. אני רואה שלהגיד לך 450 פעם לשפר מבט לא עוזר אז זאת הדרך היחידה
2. פתח את כפות הרגליים יותר
3. תעמוד צר יותר
חשבתי שסתם אמרת. בסופו של דבר יש את זה באמת בספר של ריפטו חחח
http://prntscr.com/7uvyw7

העניין הוא שזה לא פחות יעיל, ואין משמעות למילה "טבעי", וגם להרים מוט בתוך חדר כושר עם נעליים זה "לא טבעי". וגם לא לשתות חלב.
אם אלה הטיעונים שאתה חושב שריפטו נותן, אז אין אפשרות אחרת חוץ מכך שטעית בציטוט, וזה כולל את ההמלצה ל1.5 BW בשביל חגורה.

הוא לא אמר את זה. התבלבלת בציטוט.

חיפשתי וחיפשתי. לא מצאתי.
יתכן ולא הוא אמר את זה. בכל אופן, זה לא הכי רלוונטי מי בדיוק אמר את זה. ריפטו? פנדליי? ליליגשר? זה לא העניין.

בכל אופן ובצורה גורפת, עבור אלו שאינם מתחרים (כאשר ההנחה היא שאין מתחרים ללא חגורה), הייתי ממליץ למשוך את האימונים ככל יכולתם, ללא חגורה.

הסעבה העיקרית היא ששימוש בחגורה גורר טכניקת ביצוע שונה מאשר ללא חגורה ואם אתה מתחרה, תרצה להתאמן בדיוק בתרגיל אותו אתה נדרש לבצע.

לגבי השפעה על השרירים, איזה הסבר אחר, מלבד זה שהחגורה נושאת בחלק מהעומס, יש כדי להסביר מדוע, כ"בדרך פלא", אתה מרים משקל כבד יעם חגורה, בשנייה ששמת אותה?
לכן, חדעתי, שימוש בחגורה מאמץ פחות, את שרירי הליבה (עבור אותו משקל על המוט). נשאלת השאלה, כמה משקל נוסף, עליך לשים על המוט, על-מנת שהעומס על שרירי הליבה יהיה שווה לעומס ללא חגורה.

חיפשתי וחיפשתי. לא מצאתי.
יתכן ולא הוא אמר את זה. בכל אופן, זה לא הכי רלוונטי מי בדיוק אמר את זה. ריפטו? פנדליי? ליליגשר? זה לא העניין.

בכל אופן ובצורה גורפת, עבור אלו שאינם מתחרים (כאשר ההנחה היא שאין מתחרים ללא חגורה), הייתי ממליץ למשוך את האימונים ככל יכולתם, ללא חגורה.

הסעבה העיקרית היא ששימוש בחגורה גורר טכניקת ביצוע שונה מאשר ללא חגורה ואם אתה מתחרה, תרצה להתאמן בדיוק בתרגיל אותו אתה נדרש לבצע.

לגבי השפעה על השרירים, איזה הסבר אחר, מלבד זה שהחגורה נושאת בחלק מהעומס, יש כדי להסביר מדוע, כ"בדרך פלא", אתה מרים משקל כבד יעם חגורה, בשנייה ששמת אותה?
לכן, חדעתי, שימוש בחגורה מאמץ פחות, את שרירי הליבה (עבור אותו משקל על המוט). נשאלת השאלה, כמה משקל נוסף, עליך לשים על המוט, על-מנת שהעומס על שרירי הליבה יהיה שווה לעומס ללא חגורה.
אני לא חושב שהבנת מה המטרה של שימוש בחגורה ואיך היא עובדת, ובתור אדם שטוען שהוא מצטט את ריפטו אני ממליץ לך לתת לו את הכבוד המינימלי שבלקרוא את הספר שלו.

1.
אוקיי פה לא רשמת כלום נגד שימוש בחגורה, אלה להפך טענת שכדאי למי שמתאמן לקראת תחרויות להשתמש בחגורה, שזה נכון ואני מסכים עם זה.
עכשיו תסביר לי, איך בדיוק מדובר פה על טכניקת ביצוע שונה כשכל מה שהשתנה פה זה הלחץ התוך בטני ושכבת הבטחון שמורידה מיכולת המשקל ללחוץ על עמוד השדרה. מה בדיוק שונה בתנועה הזאת? ההאמסטרינג עובד שונה? הקוואדס עובדים שונה? הגלוטאוס עובד שונה? כל מה שמשתנה זה שבנוסף לשרירי הבטן שאתה מפעיל בתנועה החגורה נותנת עוד לחץ חיצוני מעבר, ללא החלשת שרירי הבטן כתוצאה מכך וללא שום שינוי מעבר.

2.
יש כדי להסביר מדוע, כ"בדרך פלא", אתה מרים משקל כבד יעם חגורה, בשנייה ששמת אותה?
אין פה "דרך פלא" ויש הסבר מאוד הגיוני ללמה אתה יכול להרים יותר משקל עם חגורה. אם אתה לא סומך על המילים שלי אני אשמח לצטט בשבילך את ריפטו:
The belt
itself reinforces the "cylinder" of the ab muscles around the spine. At the same time, the belt acts as
a proprioceptive cue for a harder abdominal muscle contraction: you can actually squeeze harder
with a belt on than you can without one, just as you can push harder against a loaded barbell than
you can against a broomstick. This effect ultimately produces both stronger abs, due to the stronger
isometric contraction facilitated by the belt, and a stronger squat, due to the heavier loads made
possible by the more stable spine.
דרך הפלא פה פשוטה להבנה והסברתי אותה גם בקיצור בסעיף 1, אז בעצם הנקודה שלך ששימוש בחגורה מאמץ את שרירי הליבה פחות היא לא נכונה!

הטענה הזאת שחגורה גורמת לשרירים לעבוד פחות חייבת למות.
איך מרימים איתה יותר משקל אם היא לא עובדת סביב מפרק ואוגרת אנרגייה כמו למשל רצועות ברכיים?
למה אחרי אימון ראשון עם חגורה יש דומס בבטן?

כבר הייתי אופטימי וחשבתי שהטענה הזו נעלמה מהפורום מזמן.

לצערי גם אני לא מבין את ההיגיון שטוען שהחגורה תורמת ליצירת יותר מתח בשרירי הליבה.

כדי לתת לאותו מתאמן מתחיל את ההזדמנות לבנות את ה- core שלו בצורה הכי יעיל ץב וטבעית.
על אוצוממשקל של השאלה שלך, ניתן לשאול, למה לא להעזר במנוף (תוך שמקפידים שהוא רק נוגע, אבל לא עוזר), החל מהמשקלים הראשונים שלך....

מתנצל, אך לא זוכר כרגע ובשעה הזו אין לי כוח לחפש. פשוט זכור לי שקראתי את זה. כנרטה מאמר שהוא כצס או משהו כזה.
אני לא חושב שהבנת מה המטרה של שימוש בחגורה ואיך היא עובדת, ובתור אדם שטוען שהוא מצטט את ריפטו אני ממליץ לך לתת לו את הכבוד המינימלי שבלקרוא את הספר שלו.
הוא קרא את הספר של ריפטו, ההערה שלך קצת לא במקומה. אין צורך לשנן אותו בע"פ, הוא די משעמם בסה"כ... ולמעשה הוא גם לא טועה.
עבודת השרירים וחלוקת העומס בביצוע תרגילים מורכבים מצומדת. כאשר החגורה נכנסת לתמונה היא משנה את המשקלות והתוצאה הסופית באה לידי ביטוי במשקל גבוה יותר על המוט.

הוא קרא את הספר של ריפטו, ההערה שלך קצת לא במקומה. אין צורך לשנן אותו בע"פ, הוא די משעמם בסה"כ... ולמעשה הוא גם לא טועה.
עבודת השרירים וחלוקת העומס בביצוע תרגילים מורכבים מצומדת. כאשר החגורה נכנסת לתמונה היא משנה את המשקלות והתוצאה הסופית באה לידי ביטוי במשקל גבוה יותר על המוט.
ההערה אכן קצת לא במקומה אבל קצת איבדתי סבלנות וזה לא היה בסדר מצידי, צריך לעבוד על זה במקביל לשיפור הלחיצות 😃
בכל מקרה, אם אני הבנתי את הנושא כמו שצריך אז החגורה גורמת לכיווץ תוך בטני חזק יותר ממה שאנחנו מסוגלים לייצר בלעדיה וכתוצאה מכך המשקל על המוט עולה. הנקודה של דורון הייתה ששימוש בחגורה מאמץ פחות את שרירי הליבה ולכן עדיף לא להשתמש בחגורה אלה אם לא אפשרי להתקדם בלעדיה, כאשר במציאות מאמץ שרירי הליבה לא יורד כתוצאה משימוש בחגורה ולכן הסיבה היחידה לא להשתמש בחגורה במשקלי עבודה נמוכים היא כי לא תהיה בה תועלת.
יש לך מקור שטוען אחרת? אשמח לקרוא אותו!

ההערה אכן קצת לא במקומה אבל קצת איבדתי סבלנות וזה לא היה בסדר מצידי, צריך לעבוד על זה במקביל לשיפור הלחיצות 😃
בכל מקרה, אם אני הבנתי את הנושא כמו שצריך אז החגורה גורמת לכיווץ תוך בטני חזק יותר ממה שאנחנו מסוגלים לייצר בלעדיה וכתוצאה מכך המשקל על המוט עולה. הנקודה של דורון הייתה ששימוש בחגורה מאמץ פחות את שרירי הליבה ולכן עדיף לא להשתמש בחגורה אלה אם לא אפשרי להתקדם בלעדיה, כאשר במציאות מאמץ שרירי הליבה לא יורד כתוצאה משימוש בחגורה ולכן הסיבה היחידה לא להשתמש בחגורה במשקלי עבודה נמוכים היא כי לא תהיה בה תועלת.
יש לך מקור שטוען אחרת? אשמח לקרוא אותו!
אז לא הבנת... החגורה לוחצת כנגד שרירי הליבה. מאמץ שרירי הליבה משתנה. הוא לא יכול שלא מאחר וזאת לא חגורת ג'ודו.
אם תיקח (תחת ניסוי מחשבתי כמובן) שני מתאמנים זהים ותאמן אותם מהרגע הראשון ללחוץ האחד עם והשני ללא חגורה ולאחר תקופת אימון מספקת תיקח לראשון את החגורה, סביר שיתקשה הרבה יותר באותו תרגיל.

מאמץ שרירי הליבה משתנה.
מה זה משתנה? תגדיר.

אם תיקח (תחת ניסוי מחשבתי כמובן) שני מתאמנים זהים ותאמן אותם מהרגע הראשון ללחוץ האחד עם והשני ללא חגורה ולאחר תקופת אימון מספקת תיקח לראשון את החגורה, סביר שיתקשה הרבה יותר באותו תרגיל.
אני לא יכול להסכים פחות.
וזה בלי קשר לעובדה שזה שהתאמן עם חגורה ירים כבד יותר, במידה וכל שאר המשתנים זהים. גם אחרי שיוריד את החגורה הוא ירים יותר. כי השרירים שלו הסתגלו לעומס גבוה יותר ולכן הם חזקים יותר. שוב, כמובן שכל שאר המשתנים זהים - טכניקה, תזונה, גנטיקה, מצב נפשי וכו' וכו'.

אז לא הבנת... החגורה לוחצת כנגד שרירי הליבה. מאמץ שרירי הליבה משתנה. הוא לא יכול שלא מאחר וזאת לא חגורת ג'ודו.
קודם כל אני רוצה להגיד שאני לא מספיק מבין בנושא כדי לגבש דעה אישית
אז אני הולך לצטט את האדם שאני סומך עליו, ריפטו.
Contrary to the new conventional wisdom regarding this, a belt will not prevent your trunk
from getting and staying strong. It is hard for the layperson - or for that matter, a coach who lacks
personal experience with very heavy squats - to understand this, but there is not one single relaxed
muscle group in the entire human body under a 600-pound squat; this statement most especially
applies to the muscles that are busy stabilizing the spine. It's not as if your trunk muscles just go to
sleep when you put on your belt. What actually happens is that the abs contract harder against the
external resistance provided by the belt than they can without it, in the same way that your arms can
contract harder when you curl a barbell than when you curl a broomstick. A belt does in fact help
you safely lift more weight than you would without one, since a tight back better supports more
weight when you're squatting, and squatting more weight allows you to do more work through the
range of motion and thus get stronger.
לפי ההסבר של ריפטו, אין שרירים שמאבדים מעבודתם במהלך ביצוע סט עם חגורה, כל השרירים נמצאים במתח מקסימלי נגד ההתנגדות החיצונית שנובעת כתוצאה מלחץ החגורה.

מה זה משתנה? תגדיר.

אני לא יכול להסכים פחות.
וזה בלי קשר לעובדה שזה שהתאמן עם חגורה ירים כבד יותר, במידה וכל שאר המשתנים זהים. גם אחרי שיוריד את החגורה הוא ירים יותר. כי השרירים שלו הסתגלו לעומס גבוה יותר ולכן הם חזקים יותר. שוב, כמובן שכל שאר המשתנים זהים - טכניקה, תזונה, גנטיקה, מצב נפשי וכו' וכו'.
נסה... כל שאר המשתנים היו זהים בתחילת האימון של השניים. בוודאי שהם אינם מרימים בטכניקה זהה, אלא אם אתה מאמין שמדובר בחגורת קסמים...

נסה... כל שאר המשתנים היו זהים בתחילת האימון של השניים. בוודאי שהם אינם מרימים בטכניקה זהה, אלא אם אתה מאמין שמדובר בחגורת קסמים...
ההבדלים בטכניקה זניחים לחלוטין. הם מתרחשים גם כשאתה משמין קצת ויש לך עוד משקל במותניים, ולכן מרכז המסה משתנה במידה מסויימת. אז על בסיס השינוי הכל כך זניח הזה במיקום מרכז המסה לדעתך אפשר לאבחן טכניקות שונות?
זה קיים רק בתיאוריה.

בנוסף, מחכה שמישהו יענה:
איך מרימים איתה יותר משקל אם היא לא עובדת סביב מפרק ואוגרת אנרגייה כמו למשל רצועות ברכיים?
למה אחרי אימון ראשון עם חגורה יש דומס בבטן?

קודם כל אני רוצה להגיד שאני לא מספיק מבין בנושא כדי לגבש דעה אישית
אז אני הולך לצטט את האדם שאני סומך עליו, ריפטו.

לפי ההסבר של ריפטו, אין שרירים שמאבדים מעבודתם במהלך ביצוע סט עם חגורה, כל השרירים נמצאים במתח מקסימלי נגד ההתנגדות החיצונית שנובעת כתוצאה מלחץ החגורה.
כדאי לך להפסיק לצטט את ריפטו... קיים חיסרון אדיר בניסיון החיפוש אחר פנס רחוב ב' למציאת מטבע שאבד ברחוב א'...
"חזק יותר" הוא מונח מופשט מדי ככל שהדבר נוגע לתרגיל מורכב המשלב עבודה של קבוצות שרירים רבות בחלוקת עומס משתנה (אגב, גם עם וללא חגורה המשקולות מדתנים בין מתאמן אחד לאחר).

ההבדלים בטכניקה זניחים לחלוטין. הם מתרחשים גם כשאתה משמין קצת ויש לך עוד משקל במותניים, ולכן מרכז המסה משתנה במידה מסויימת. אז על בסיס השינוי הכל כך זניח הזה במיקום מרכז המסה לדעתך אפשר לאבחן טכניקות שונות?
זה קיים רק בתיאוריה.

בנוסף, מחכה שמישהו יענה:
כמה אתה חושב שמרכז המסה משתנה?... 😃
החגורה אינה מפחיתה משקל ע"י כישוף מסתורי אלא משנה את חלוקת העומס. אחרת המשקל על המוט היה זהה... במקרה של חגורה, מדובר בלחץ כנגד שרירי הליבה וכאשר פעילותם משתנה קיים שינוי טכני....

כדאי לך להפסיק לצטט את ריפטו... קיים חיסרון אדיר בניסיון החיפוש אחר פנס רחוב ב' למציאת מטבע שאבד ברחוב א'...
"חזק יותר" הוא מונח מופשט מדי ככל שהדבר נוגע לתרגיל מורכב המשלב עבודה של קבוצות שרירים רבות בחלוקת עומס משתנה (אגב, גם עם וללא חגורה המשקולות מדתנים בין מתאמן אחד לאחר).
אני הבאתי ציטוט שמסביר את עקרון העבודה של השרירים תוך פעולת החגורה על מנת לשבור את המיתוס הטוען ששרירי הליבה עובדים פחות במהלך עבודה עם חגורה.
יש מצב שלא הבנתי עם מה אתה לא מסכים ולאיזו טענה בדיוק אתה מתנגד ממה שאמרתי קודם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית