ייעוץ צום כיפור

• פותח/ת השרשור l1roN
  • פורסם בתאריך

l1roN

משתמש פעיל
502
1
נק' מוניטין:
51
502
1
שלום.יש לי תיאבון מאוד גדול ביום-יום ואני אוכל כל יום ארוחת ערב גדולה וגם ארוחת לילה ואפילו אחרי זה שאני קם בבוקר אני מרגיש שאני מסוגל לאכול בן-אדם מרוב רעב.
אני לא בטוח למה זה קורה,אני אוכל די הרבה מן הסתם גם,מעל 3000 קלוריות ביום.
לפני שנתיים בצום הראשון שלי הייתי ילד מאוד רזה 29 קילו והצום היה לי לא כזה קשה.לפני שנה הייתי בערך 5 קילו יותר וכמעט התעלפתי בבית כנסת מרוב רעב..הפעם כבר העניין שונה כי אני 20 קילו יותר..

האם עלי לאכול בארוחה מפסקת אוכל ספיצפי?אני פשוט אוכל הרבה..האם כדאי לאכול הרוב פחמימות או מה?
ותמיד אחרי הצום אני לא רעב זה העניין אנחנו תמיד אוכלים קצת עוגיות ושותים תה-נס קפה..אני לא מסוגל לאכול הרבה אחרי הצום..זה גם יותר עניין של השתיה אצלי..

בד"כ לפני הצום אוכלים דברים שיקנו לך תחושת שובע ממושכת (עד כמה שניתן), כמו פחמימות מורכבות, מאכלים עתירי סיבים תזונתיים, וחלבון.

זה לא באמת משנה מה תאכל לפני הצום, אתה תהיה רעב. השטויות של לפני הצום כמו הסיבים והבולשיט שיציעו לך יעזרו לך לכמה שעות הראשונות. אין מה לעשות, אתה תצטרך לסבול.

תנסה פשוט לשבת עם חברים עד מאוחר בבוקר ואז ללכת לישון ולקום מאוחר בצהריים ואז להעביר את הכמה שעות האחרונות בקריאת ספר \ בבית כנסת.

אחרי הצום תשתה משהו חם, אח"כ איזה עוגייה או עוגה ולאחר מכן תפציץ.

שיהיה בהצלחה וצום קל!

תאכל את כל מה שאתה אוהב, ג'אנק, לא ג'אנק, אני הייתי אוכל מגש וחצי של פיצה עם 400 גרם חזה עוף, אבל כמובן שזה לא כשר למי ששומר.

אין לי ניסיון עם צום יום כיפור כי אף פעם לא עשיתי, אבל יש לי ניסיון עם IF.
ב IF בעיקרון האפדרין הוא זה שהחזיק אותי בשבוע הראשון לא רעב, לאחר שבוע אתה מתרגל ויכול לחיות ככה כל החיים.
לא מועדד אותך להשתמש בשום דבר אבל מדכאי תאבון בתקופה של צום יכול להיות לעזר רב.

• פותח/ת השרשור
מה מדכא תיאבון אז?ולפני הצום עם אני יקח נניח 3-4 סקופים של גיינר זה יעיל?[פרפקט 3000]..זה אמור להרזיק אותי?

הכי טוב תנסה לא לישון ממש מעט בלילה שלפני ערב יום כיפור, תדחף מלא אבל מלא אוכל בהגזמה מוגזמת ככה שלא תצליח לנשום ותשתה ממש הרבה מים, אחרי זה תצא עם חברים שלך או לא יודע מה למרות שתהיה כל כך עייף וכבד שתרצה למות במיטה, תילך לישון בבוקר ויש סיכוי טוב שתצליח לישון עד צאת הצום.

לכל אלה שלא צמו וחושבים שזה דומה לIF.
המים זאת הבעיה. אי אפשר לעמוד על הרגליים באיזה שהוא שלב

לכל אלה שלא צמו וחושבים שזה דומה לIF.
המים זאת הבעיה. אי אפשר לעמוד על הרגליים באיזה שהוא שלב
נכון, בגלל זה אמרתי שאין לי כל כך ניסיון עם יום כיפור אלא עם IF.
בקשר לגיינר לא הייתי ממליץ כי זה נוזלי ומתעכל יחסית מהר, הייתי מכניס הרבה עוף ודברים עם חלבון שיתעכלו אחרי הרבה זמן.

צום זה בדיחה , מה אתם עושים מזה סיפור גדול .
כל שבוע שטח בצבא יותר קשה , כמעט בלי אוכל ובלי שינה ועם פעילות פיזית מסביב לשעון .

• פותח/ת השרשור
אסור לקרוא למיטב ידיעתי.
צום כיפור = בית כנסת,בעיקר ביום השני.
מבחינתי זה בערב כיפור ללכת לבית כנסת,לשבת קצת עם חברים..ללכת לישון,לקום בבוקר(אני לבד קם ,כנראה ה' מעיר אותי,זה כבר מעל 6 שנים ככה,אני כל לילה הולך לישון ב4-5 בבוקר וקח אוטמתית ב8.).
וללכת לבית כנסת עד צאת הכיפור.כמובן שיש הפסקה באמצע של שעה שבא אני חוזר הביתה לנוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית