הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע כפיפות בטן

Ranking1

משתמש מתחיל
36
0
נק' מוניטין:
-150
36
0
האם כפיפות בטן באמת עוזרות לפתח את הגוף או שזה רק לסיבולת יש מחקרים שטוענים שכפיפות הבטן לא עוזרות בכלל והן רק עוזרות לסיבולת, רצוי שמשתמשים שמומחים בעסק הזה יגיבו

האם כפיפות בטן באמת עוזרות לפתח את הגוף או שזה רק לסיבולת יש מחקרים שטוענים שכפיפות הבטן לא עוזרות בכלל והן רק עוזרות לסיבולת, רצוי שמשתמשים שמומחים בעסק הזה יגיבו
חחחחחחחח לא מומחה לנושא,אבל יש תרגילים יותר טובים מכפיפות בטן לדגומא פלאנק וAB rollout.
בנוסף תרגילים מורכבים כבדים גם עובדים חזק מאוד על שרירי הבטן והליבה.

יש מחקרים שטוענים שכפיפות הבטן לא עוזרות בכלל והן רק עוזרות לסיבולת
אין מחקר שטוען שטות כזו, זה לטעון שעומס על שריר אינו גורם להיפרטרופיה - אין דבר כזה.
בכל אופן כפיפות בטן מעמיסות על שרירי הבטן ויפתחו סבולת בהם (בעיקר שריר הישר בטני - הריבועים), אם יגיעו לעומס מסויים בהתאם למתאמן אז גם יעלו מסת שריר - בקיצור אין חדש תחת השמש

אין מחקר שטוען שטות כזו, זה לטעון שעומס על שריר אינו גורם להיפרטרופיה - אין דבר כזה.
בכל אופן כפיפות בטן מעמיסות על שרירי הבטן ויפתחו סבולת בהם (בעיקר שריר הישר בטני - הריבועים), אם יגיעו לעומס מסויים בהתאם למתאמן אז גם יעלו מסת שריר - בקיצור אין חדש תחת השמש
נראה לי שהוא התכוון לבטן הקלאסי (כמו בצבא) כמה סטים באזור ה30 חזרות. במקרה הזה הבטן באמת לא תתחזק בהרבה, גם כי לא רק הבטן עובדת (בעיקר החלק העליון של הארבע ראשי) וגם כי כמות חזרות מאד גבוהה לא תביא להיפרטרופיה רצינית.
מצד שני, אם אתה בוחר תרגילים טובים שעובדים על הבטן ומצבע עם עומס של 5-12 חזרות אתה כבר תעבוד על הבטן כמו שצריך.

וגם כי כמות חזרות מאד גבוהה לא תביא להיפרטרופיה רצינית.
לא מסכים עם הטענה הזו, אם אתה חושב שכמות חזרות גבוהות לא גורמות להיפרטרופיה אתה טועה, אתה לא יכול לטחון את הסרקופלזמה והמיטוכונדריה ב-30+ חזרות ולחשוב שהם לא התפתחו. שהם ביחד מהווים יותר 60% מהמסה של השריר.
ואם זה היה המצב כנראה שבילדרים לא היו מפמפמים 20-50 חזרות בסט

לא מסכים עם הטענה הזו, אם אתה חושב שכמות חזרות גבוהות לא גורמות להיפרטרופיה אתה טועה, אתה לא יכול לטחון את הסרקופלזמה והמיטוכונדריה ב-30+ חזרות ולחשוב שהם לא התפתחו. שהם ביחד מהווים יותר 60% מהמסה של השריר.
אני מניח שכמו בכל נפח חזרות גבוה גם בשריר הבטן הגליקוגן הרב שהשריר יצבור עקב ה"בזבוז" שיווצר בטווחי חזרות גבוהים, יגרום לספיחת נוזלים גבוהה יותר
ולכן ההרגשה שיש יותר היפרטרופיה במצב הזה.
לפחות ויזואלית.

אני מניח שכמו בכל נפח חזרות גבוה גם בשריר הבטן הגליקוגן הרב שהשריר יצבור עקב ה"בזבוז" שיווצר בטווחי חזרות גבוהים, יגרום לספיחת נוזלים גבוהה יותר
ולכן ההרגשה שיש יותר היפרטרופיה במצב הזה.
לפחות ויזואלית.
בלי קשר לפאמפ הרגעי - עדיין זה לא אומר שאם תפמפם 30 חזרות לא תקבל היפרטרופיה, אם הגעת לעייפות שרירית גם בטווח חזרות גבוה הסרקופלזמה תתפתח ויש לה פוטנציאל גדילה הכי גדול, כמו כן המיטוכונדריה שמהוות כ20%-30% ממסת השריר תתפתח גם בטווח חזרות כזה,
בכללי שתדע, שאין שום טווח חזרות שלא יגרום להיפרטרופיה ברכיב מסויים בשריר - אם יש עומס יש היפרטרופיה. בין אם זה RM1 או פאמפינג של 50-100 חזרות

לא אמרתי שלא תהיה היפרטרופיה, אמרתי שלא תהיה היפרטרופיה רצינית.
בילדרים עושים 20-25 חזרות על שרירים ספציפיים בסטים מאד מסויימים ולא כבסיס היפרטרופי טוב אלה יותר לגיוון העבודה על השריר. תקן אותי אם אני טועה

אם אתה חושב שכמות חזרות גבוהות לא גורמות להיפרטרופיה אתה טועה
כבר חודשיים אני תמה איך המאמר הזה לא זוכה להרבה התייחסויות. הייתי מצפה שהוא יעורר הרבה יותר רעש ומהומה.

אתה יכול לתת בשתי מילים את הרעיון הכללי המאמר?
שתי קבוצות של מתאמנים ותיקים (זה החידוש כאן!) ערכו אימונים במספר שונה של חזרות: אחת 8-12RM והשניה 25-35RM עד מצב של תשישות השריר. לא נמצא הבדל משמעותי בהיפרטרופיה.

שתי קבוצות של מתאמנים ותיקים (זה החידוש כאן!) ערכו אימונים במספר שונה של חזרות: אחת 8-12RM והשניה 25-35RM עד מצב של תשישות השריר. לא נמצא הבדל משמעותי בהיפרטרופיה.
אכן, כי הסטיגמה של טווח חזרות גבוה להיפרטרופיה מקסימלית הוא כבר מזמן פסה..
מה שחשוב הוא הנפח, בעיקר.
מה גם שבטווחי חזרות גבוהים יהיה ריקון גדול יותר של גליקוגן מהשריר ולכן ספיחה גדולה יותר של נוזלים וגליקוגן לאחר מכן, מה שבפועל ייראה כ"שריר גדול יותר", אך לא בהכרח.

גם אם אין הבדל בהיפרטרופיה, יש הבדל בשיפור הכח ולאורך זמן כמות הנפח תהיה שונה..

יהושע אם הייתי יודע כמה פעמים אני מסביר בעבודה וגם כאן בפורום, שכל ההתייחסות לטווח חזרות הוא שגוי מיסודו, כל ההמלצות של 1-5 לכוח, 6-15 למסה ו-20+ לסבולת הוא כל כך על קצה המזלג שכבר נמאס לי להתחיל להסביר מאיפה ההמלצות האלו מגיעות ולמה, הרי כולנו מתאמנים פה בחדרי הכושר וכולנו רואים חברה ענקיים שיש להם משקלי עבודה נמוכים, וזה מראה בדיוק למה - כוח \= מסה.
לא אמרתי שלא תהיה היפרטרופיה, אמרתי שלא תהיה היפרטרופיה רצינית.
בילדרים עושים 20-25 חזרות על שרירים ספציפיים בסטים מאד מסויימים ולא כבסיס היפרטרופי טוב אלה יותר לגיוון העבודה על השריר. תקן אותי אם אני טועה
אני כן יתקן אותך - בילדרים לא עושים סתם דברים כדי "לגוון" הם עושים הכל כדי להיות גדולים יותר, שום דבר אחר לא מעניין, המטרה מקדשת את האמצעים, אם לעמוד על הראש היה מעלה אותם במסת שריר גם את זה הם היו עושים תאמין לי.
מה שחשוב הוא הנפח, בעיקר
כמו שאומרים במתמטיקה - פסוק אמת 😃
גם אם אין הבדל בהיפרטרופיה, יש הבדל בשיפור הכח ולאורך זמן כמות הנפח תהיה שונה
אתה נוגע כבר בנקודה של תכנון אימונים נכון שכולל בין היתר שיפור בכוח לטובת עליה בעומסים - כשמדובר בתכנון אימונים לפיתוח גוף כמובן.

אני כן יתקן אותך - בילדרים לא עושים סתם דברים כדי "לגוון" הם עושים הכל כדי להיות גדולים יותר, שום דבר אחר לא מעניין, המטרה מקדשת את האמצעים, אם לעמוד על הראש היה מעלה אותם במסת שריר גם את זה הם היו עושים תאמין לי.
הם לא עושים את זה סתם כדי לגוון אלה כי חלקם מאמינים שהגוון תורם להיפרטרופיה.
אני עדיין בספק שתמצא בילדר רציני (או פחות רציני) שעובד בשיטה של 25~ חזרות לסט כתרגיל היפרטרופי בסיסי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית