הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט תזונה שמצאתי

וואלה? כמה סיבים תזונתיים אני מקבל מפסטה/אורז/פתיתים/תפוח אדמה? עד היום חשבתי שסיבים תזונתיים נמצאים בעיקר בירקות ולא ב"רוב" הפחמימות המורכבות.
מקורות עתירי סיבים המומלצים לתזונה יומיומית הם מוצרי הקמח המלא, קטניות כמו אורז מלא וכו' , גרעינים, אגוזים, פירות וירקות.
איך מה שאמרת פה הגיוני בכלל? אם אינדקס גלקימי גבוה מעלה את רמות הסוכר בדם אז הוא גם מקפיץ את האינסולין מה שלא גורם לך לעייפות אלה להפך מביא לך אנרגיה זמינה בגלל העיכול המהיר. לא אמרת לפני 2 הודעות שתפוח משביע אותך? בתפוח יש פחמימה בעלת אינדקס גליקימי גבוה מאוד, אז איך פחמימה פשוטה בעלת אינדקס גלקימי גבוה גם גורמת לתחושת רעב וגם תפוח משביע אותך? איך זה עובד בראש שלך בדיוק????
כי בתפוח יש סיבים תזונתיים אז הם משביעים?
הסיבים, שמתנפחים וסופחים אליהם חומרים שונים בקיבה, נותנים תחושת שובע במהירות ולאורך זמן, והם מאיטים את קצב חילוף החומרים בקיבה.
תפוח גם בין היתר הוא פרי יחסית גדול מה שגורם לך לתחושת שובע כי פסיכולוגית אתה חושב שאכלת הרבה למרות שהרוב בתפוח הוא מים.

מקורות עתירי סיבים המומלצים לתזונה יומיומית הם מוצרי הקמח המלא, קטניות כמו אורז מלא וכו' , גרעינים, אגוזים, פירות וירקות.

כי בתפוח יש סיבים תזונתיים אז הם משביעים?
הסיבים, שמתנפחים וסופחים אליהם חומרים שונים בקיבה, נותנים תחושת שובע במהירות ולאורך זמן, והם מאיטים את קצב חילוף החומרים בקיבה.
תפוח גם בין היתר הוא פרי יחסית גדול מה שגורם לך לתחושת שובע כי פסיכולוגית אתה חושב שאכלת הרבה למרות שהרוב בתפוח הוא מים.
אתה חושב שה2.4 גרם סיבים תזונתיים בתפוח מספיקים כדי שתרגיש שובע בגללם? אפקט הפלצבו זה סיפור בפני עצמו שאני לא הולך להתווכח איתו.

ואין דבר כזה חילוף חומרים בקיבה, נראה לי שאתה מתכוון למהירות התרוקנות מערכת העיכול

אתה חושב שה2.4 גרם סיבים תזונתיים בתפוח מספיקים כדי שתרגיש שובע בגללם? אפקט הפלצבו זה סיפור בפני עצמו שאני לא הולך להתווכח איתו.

ואין דבר כזה חילוף חומרים בקיבה, נראה לי שאתה מתכוון למהירות התרוקנות מערכת העיכול
אם כבר זה 4-5 גרם .
2.4 זה ל100 גרם תפוח זה כמעט 200.
וכן אני מתכוון להתרוקנות.

בתפוח יש פחמימה בעלת אינדקס גליקימי גבוה מאוד, אז איך פחמימה פשוטה בעלת אינדקס גלקימי גבוה גם גורמת לתחושת רעב וגם תפוח משביע אותך? איך זה עובד בדיוק????
הפחמימה בתפוח פשוטה אבל הערך הגליקמי שלה נמוך. לא בכל המקרים פחמימה פשוטה בעלת אינדקס גליקמי גבוה.
תפוח אדמה למשל בעל ערך גליקמי גבוה אך הפחמימה שלו מורכבת.
הפחמימה בתפוח אדמה היא עמילן.

זה אבסורד שאתה חושב שאם אתה מרסס את הפורום בטעויות ובחוסר ידע שלך זה לגיטימי. חבל באמת שאנשים יקשיבו לך ולשטויות שאתה מגולל פה בדפי הפורום.
ולפי מה קבעת שיש לו חוסר ידע? מהאשכול הזה בלבד?

אפשר להשאר עם סקוואט 60 ובנץ' 100 לאחר שאתה שנה בפורום ומנהל
גם כשאתה לא מצטט אותי, אני עדיין יודע שאתה חושב עליי. 😍

זה לא מספיק?
זה כמו שאדם עם רשיון נהיגה חא ידע מה זה תמרור עצור.
אפשר לדעת מה גרם לך לחשוב שהוא בור חסר ידע חוץ מזה שהוא טען שצריך לאכול 300 קלוריות מעל הנייטראלי?

זה לא מספיק?
זה כמו שאדם עם רשיון נהיגה חא ידע מה זה תמרור עצור.
אין קשר.
כל עוד המתאמן קיבל המלצה להתחיל לאכול ולהיות בפלוס קלורי, זה כבר מעבר למצב הרע שהוא נמצא בו עכשיו.
לגביי הפלוס הקלורי, מן הסתם שהוא יעלה מהר ולא יישאר על 300 למשך זמן רב.
אני מניח שסטיץ' התכוון ליריית זינוק של 300, לא למסה בפלוס קלורי קבוע של 300.

אפשר לחשוב אתה מינימום עם ידע כמו של משה
מה יותר קשה? בילדינג או פאוורליפטינג?
אפשר לדעת מה גרם לך לחשוב שהוא בור חסר ידע חוץ מזה שהוא טען שצריך לאכול 300 קלוריות מעל הנייטראלי?

תעבור על האשכול, יש עוד כמה אנקדוטות.

אין קשר.
כל עוד המתאמן קיבל המלצה להתחיל לאכול ולהיות בפלוס קלורי, זה כבר מעבר למצב הרע שהוא נמצא בו עכשיו.
לגביי הפלוס הקלורי, מן הסתם שהוא יעלה מהר ולא יישאר על 300 למשך זמן רב.
אני מניח שסטיץ' התכוון ליריית זינוק של 300, לא למסה בפלוס קלורי קבוע של 300.

ברור שלזה הוא התכוון, אבל זו טעות,
הוסבר פה בשאכול למה זה טעות אתה מוזמן לעבור על האשכול מתחילתו.
מאזן של 300+ ותרגול טכניקה בשמשך שבועיים/שלושה למתאמן מתחיל שנמצא בתת משקל בSS זה בזבוז זמן. אין שום סיבה לעשות את זה, זה רק יכול לפגוע ולעכב אותו.

@stitch עדיין לא הסביר לנו למה עדיף תרגול טכניקה במשך שבועיים/שלושה ולמה יש להתחיל במאזן של 300+ ולא מאזן גבוהה יותר - הוא מעדיף לענות בתגובות ילדותיות מפוצצות באמוטיקונים.

מה יותר קשה? בילדינג או פאוורליפטינג?

תעבור על האשכול, יש עוד כמה אנקדוטות.

ברור שלזה הוא התכוון, אבל זו טעות,
הוסבר פה בשאכול למה זה טעות אתה מוזמן לעבור על האשכול מתחילתו.
מאזן של 300+ ותרגול טכניקה בשמשך שבועיים/שלושה למתאמן מתחיל שנמצא בתת משקל בSS זה בזבוז זמן. אין שום סיבה לעשות את זה, זה רק יכול לפגוע ולעקב אותו.

@stitch עדיין לא הסביר לנו למה עדיף תרגול טכניקה במשך שבועיים/שלושה ולמה יש להתחיל במאזן של 300+ ולא מאזן גבוהה יותר - הוא מעדיף לענות בתגובות ילדותיות מפוצצות באמוטיקונים.
יצא לך לראות טכניקה של סקוואט של בנאדם שעושה סקוואט פעם ראשונה? נראה לך שיהיה חכם שבנאדם כזה יתחיל להוסיף 5 קילו מאימון לאימון על האימון הראשון? לא נשמע לך הגיוני לתת לו 2-3 שבועות הסתגלות עם מוט ריק כדי לפחות להסגר על טכניקה ממוצעת לפני שהוא מתחיל להתקדם? למה זה בזבוז זמן?

יצא לך לראות טכניקה של סקוואט של בנאדם שעושה סקוואט פעם ראשונה? נראה לך שיהיה חכם שבנאדם כזה יתחיל להוסיף 5 קילו מאימון לאימון על האימון הראשון? לא נשמע לך הגיוני לתת לו 2-3 שבועות הסתגלות עם מוט ריק כדי לפחות להסגר על טכניקה ממוצעת לפני שהוא מתחיל להתקדם? למה זה בזבוז זמן?
כי הטווח זמנים בין אימון-שניים לבין שבועיים/שלושה (שזה 6/9 אימונים בSS) הוא משמעותי.
לתרגל טכניקה במשך 1-2 אימונים זה מספיק, מעבר לזה זה בזבוז זמן ואנרגיה כי גם ככה לתרגל עם מוט ריק זה גרוע, שים לב איך אתה מסקביט בחימום עם מוט ריק, אני מבטיח לך שפחות טוב מאשר עם 60 קילו על הגב

מה היית מציע שהוא יעשה? יתרגל עם מוט ריק עד שילטש את הטכניקה לרמת אומנות?
מספיקה סדנת יסודות של כשעה לתרגיל בסיס על-מנת לפתוח ב-SS ואכן ההתקדמות היא תוך הוספת משקל.

כי הטווח זמנים בין אימון-שניים לבין שבועיים/שלושה (שזה 6/9 אימונים בSS) הוא משמעותי.
לתרגל טכניקה במשך 1-2 אימונים זה מספיק, מעבר לזה זה בזבוז זמן ואנרגיה כי גם ככה לתרגל עם מוט ריק זה גרוע, שים לב איך אתה מסקביט בחימום עם מוט ריק, אני מבטיח לך שפחות טוב מאשר עם 60 קילו על הגב
אני עושה סקוואטים קרוב ל3-4 שנים ויש לי טכניקה מסריחה שגרמה לי לפציעה ואני עדיין לא מצליח לתקן אותה ואתה רוצה לתת למתאמנים להוסיף משקלים על ההתחלה. חבר, עם כל הכבוד, אני מאחל לך 3 פריצות דיסק.
מספיקה סדנת יסודות של כשעה לתרגיל בסיס על-מנת לפתוח ב-SS ואכן ההתקדמות היא תוך הוספת משקל.
צריך שעה כדי להבין איך לעשות את הטכניקה וכמה שבועות של תרגול עד שהטכניקה תכנס לתת מודע ותהפוך ל"טבעית" יותר. מה אני ממליץ? 2-3 שבועות על מוט ריק ואז להתחיל להוסיף. ה3 שבועות האלה עד כדי כך קריטיות? אני חושב שלא.

עוד פעם הסדנה שלך? 😲 כמה אנשים ראית פה שעברו סדנאות לפני ה-SS?
ושאני אבין, מעכשיו לא להמליץ לאף אחד על SS אלא אם הוא עבר סדנה?

אני עושה סקוואטים קרוב ל3-4 שנים ויש לי טכניקה מסריחה שגרמה לי לפציעה ואני עדיין לא מצליח לתקן אותה ואתה רוצה לתת למתאמנים להוסיף משקלים על ההתחלה. חבר, עם כל הכבוד, אני מאחל לך 3 פריצות דיסק.

זה שאתה סקוואטר גרוע לא אומר שצריך לתרגל עם מוט ריק שלושה שבועות.
אני מסקביט כמעט פי 2 זמן ממך, תמיד הייתה לי טכניקה מצויינת וכשלמדתי להסקביט עשיתי אימון אחד בודד של תרגול טכניקה ומשמה העלתי משקל, תוך חודשיים וחצי בSS הגעתי לסקוואט 172KG, וכל זה עם מאזן קלורי חיובי (יותר מ300) והעלאת משקל בלי לבזבז זמן ולבלבל תמוח.
ויקח לי זמן לפרוץ דיסק, אבל תודה, מאמין שלך יקח פחות 😆

Back
למעלה תחתית