הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מתיחות אקטיביות

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
שלום חברים!
לא ממזמן התחלתי ללמוד בקורס מדריכי חדר כושר ועלו לי בערך מיליון שאלות שאשמח אם תעזרו לי להבין קצת יותר לעומק (לא שאין שם מי שיסביר..להפך...הם שפיצים שם..אבל רציתי לשמוע קצת מהנסיון שלכם גם)
שנים אמרו לי בכל מקום שהתאמנתי לא לעשות מתיחות בצורה אקטיבים (זאת אומר לעשות את המתיחה למקסימום ומשם לעשות נידות קטנות בסוף בתנועה) בגלל שזה יוצר קרעים מיקרוסקופיים בשריר וזה גורם נזק כלשהו... עכשיו....כשאמרתי את זה למרצה הוא אמר לי שזה אימרה שגויה לגמרי וזה דווקא עוזר לנו נגד פציעות ביום יום שלנו.
גם לא הצלחתי להביא לו מקור שנוגד את מה שהוא אמר לי...אז אני שןאל אותכם.
תודה רבה מראש ;)

יש הבדל בין מתיחה אקטיבית למתיחה בליסטית,
מתיחה אקטיבית זו מתיחה שמתבצעת על ידי כוח של השריר האנטגוניסט לשריר הנמתח, במתיחה שכזו בגלל כישור השריר אין הגעה למתיחה גדולה ולכן אינה טובה לשיפור גמישות אך יכולה לשמש כהכנה טובה לקראת מתיחה פסיבית או כחימום.
לעומת המתיחה האקטיבית ישנה מתיחה בליסטית שבה מופעל כוח מתפרץ גדול של השריר האנטגוניסט לשריר הנמתח, מתיחה כזו יעילה לשיפור גמישות אך בעלת סיכון גבוהה יותר לפציעות, משתמשים בה בעיקר בענפי האומניות לחימה (כמו בעיטות גבוהות ומתפרצות), התעמלות אומנותית (קפיצות מסויימות) ועוד כמה ענפים ספציפים שדורשים מתיחה שכזו.

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית