הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חשיבות הבשר

JohnnieWalker

משתמש מתחיל
68
0
נק' מוניטין:
50
68
0
אהלן חבר'ה
רציתי לשאול שאלה שתעזור לי אח"כ בוויכוח עם מורה לספורט שאמרה שבני אדם לא אמורים בכלל לאכול בשר, זה לא מתאים לכבד שלנו ולמערכת העיכול וכ'ו, וגם בגלל ההורמונים שמוסיפים לבשר בימינו וכ'ו.
בקיצור, השאלה שלי היא מה החשיבות של הבשר, למה הוא כזה חשוב?
איזה מרכיבים יש בו שאין במקומות אחרים?
בקיצור, כל מידע יעזור 😃
תדוה מראש

תשאל את המורה שלך מה היא יודעת על התפתחות האדם, וכמה זמן הוא אוכל בשר ותבקש את המקורות שלה. באותה הזדמנות גם תשאל אותה מי מהאבות הקדומים של ההומו ספיאנס לא אכל בשר, איך הוא נראה ומה קרה לו.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לך, אלה באמת שאלות שאני אשאל אותה.
אבל בנוסף לכך, מישהו יודע אולי מה יש בבשר שאין בדברים אחרים?
אולי קריאטין או מרכיבים כאלה ואחרים?
מה חשיבותו הברורה והמקובעת? מה אפשר להציג לה ולסתום לה את הפה במילים עדינות?

אהלן חבר'ה
רציתי לשאול שאלה שתעזור לי אח"כ בוויכוח עם מורה לספורט שאמרה שבני אדם לא אמורים בכלל לאכול בשר, זה לא מתאים לכבד שלנו ולמערכת העיכול וכ'ו, וגם בגלל ההורמונים שמוסיפים לבשר בימינו וכ'ו.

הכי פשוט תן למורה לדבר עם המורה לתנך ותגיד למורה לתנך שתזביר לה על סדר הבריאה-הכל נברא בשביל האדם,כולל החיות=>כדי שנוכל אותם ונתקיים.

תביא למורה לדבר עם המורה לביולוגיה שתסביר לה על מארג המזון,טורף נטרף ואיפה אנחנו ממוקמים שם.
אנחנו נועדנו לאכול בשר=ושווארמה בכלל.
צריך לחזור לתקופה של האדם הקדמון,לצוד חיות ולאכול אותם כשהם בחיים בלי בישול ככה אין דנטורציה של חלבון ;-)

תפסיקו לשכנע אנשים לאכול בשר, זה גורם לנו לשלם יותר על שלנו.
אתה משכנע אנשים לשתות חלב, מה אתה חושב שקורה?
בקיצור המורה שלך מבלבלת את המוח כמו כל ישראלי טיפוסי שרוצה לצאת חכם ולא יוצא לו.

• פותח/ת השרשור
חבר'ה, אני מסכים איתכם לגמרי, עם אחד אחד מכם. אבל לא אותי צריך לשכנע, אני פשוט מאוד התרגזתי עליה, היא המורה לספורט של הבנות אצלינו, וחברה שלי סיפרה לי מה היא אמרה להן בשיעור.
היא אמרה להימנע מלגעת בבשר בכלל, בגלל שלא נועדנו לאכול אותו. היא הקריאה להן את זה ממאמר שקר כלשהו שנכתב על ידי איזה דוקטור מפגרת :S

שוב, למישהו יש איזה כמה משפטים מוכחים וידועים בשביל לסתום לה את הפה איתם?

• פותח/ת השרשור
תשאל את המורה שלך מה היא יודעת על התפתחות האדם, וכמה זמן הוא אוכל בשר ותבקש את המקורות שלה. באותה הזדמנות גם תשאל אותה מי מהאבות הקדומים של ההומו ספיאנס לא אכל בשר, איך הוא נראה ומה קרה לו.​

תוכל אולי טיפה להרחיב לגבי התגובה הזאת?
למה בעצם אתה מתכוון?

חבר'ה, אני מסכים איתכם לגמרי, עם אחד אחד מכם. אבל לא אותי צריך לשכנע, אני פשוט מאוד התרגזתי עליה, היא המורה לספורט של הבנות אצלינו, וחברה שלי סיפרה לי מה היא אמרה להן בשיעור.
היא אמרה להימנע מלגעת בבשר בכלל, בגלל שלא נועדנו לאכול אותו. היא הקריאה להן את זה ממאמר שקר כלשהו שנכתב על ידי איזה דוקטור מפגרת :S

שוב, למישהו יש איזה כמה משפטים מוכחים וידועים בשביל לסתום לה את הפה איתם?
מה אכפת לך ממנה? למה כל כך חשוב לך להוכיח לה אחרת? אתה חושב שהיא תשנה את דעתה? היא תגיד לך שככה זה וזהו ואתה לא מעניין, עם אנשים כאלו לא מתווכחים זה ביזבוז זמן נטו.

תוכל אולי טיפה להרחיב לגבי התגובה הזאת?
למה בעצם אתה מתכוון?

* 25 thousand or even 12 thousand years ago it would have been impossible to survive as a vegetarian. Wild plants would have been an insufficient source of nourishment. Your ancestors in that time frame ate meat, of that there is no doubt.

* The last all vegetable eating human precursors were A. robustus and Ramidus (if I am recalling correctly). They did not survive. Their brains could not enlarge because they had too little long chain fatty acids and protein. They had to eat all day, had large stomachs, small brains, and little mobility, rather like the gorilla, a vegetarian primate.
*
If we were adapted to an all vegetable diet, then we would have very large, robust jaws, huge jaw muscles and pointed heads. The crest on top of our heads would have to be there to anchor the powerful jaw muscles we would need.

*
It is only in a safe, modern world with abundant food that one could even consider being a vegetarian. With out the many benefits of civilization, particularly soft vegetables that can be consumed without a massive jaw, vegetarians would not survive or even live well. With modern knowledge it is possible to be a vegetarian and eat supplements that will make up for the lack of fatty acids, taurine, and fat soluable vitamins in a vegetarian diet.

* A baby raised as a vegetarian will have an underdeveloped nervous system and a small and poorly functioning brain.

בקיצור, בשר זה כנראה מה שאיפשר לבן אדם להגיע למצב שבו הוא נמצא היום. מוח גדול יחסית עם קיבה קטנה יחסית.

אגב, לא יעזור לך כלום בוויכוחים עם המורה שלך.

• פותח/ת השרשור
למה אכפת לי להוכיח לה אחרת?
המון סיבות-
1) כזה אני, אני בנאדם שכשהוא שומע משהו כזה, בכזאת רמת אווילות, חייב להסביר את הטעות לבנאדם שאמר את זה. זה מרתיח אותי, מאוד מאוד מרתיח אותי. ותאמינו או לא, אני מצליח בזה יפה מאוד. להתווכח אני יודע, הבעיה היא שהידע שלי מוגבל מאוד יחסית לתותחים שענו לי פה (Moshe, coldfire ועוד).
אז אני צריך ממכם סימוכין בשביל שיהיה לי מה להציג לה.
2) היא אמרה את זה לחבורת ילדות צעירות שיקחו אותה בשיא הרצינות, ותאמינו לי שזה יקרה. הכל בגלל שהיא הייתה מדריכת כושר בצבא ומנפחת לעצמה ת'אגו מולן כל שיעור ושיעור במקום באמת ללמד משהו או להסביר דברים נכונים.

חבר'ה, יצליח או לא, אני מאוד משוכנע לנסות לדבר איתה לפחות. כל מה שאני מבקש זה סוג של עובדות קטנטנות, למשל דברים שבבשר יש בכמויות מספקות ובמזונות אחרים פשוט אין.
חיפשתי את זה בגוגל, והרבה, ולא הצלחתי למצוא תשובה מספקת.

שוב תודה מראש

אז אתה זוכר לא נכון .
לכל אורך האבולוציה האדם צרך בשר .
אתה מתבלבל בין שני דברים זה שהוא צרך בשר לא אומר שהוא צריך בשר
ממה שראיתי בתוכנית בערוץ 8 טוענים שמבחינת איך שהאדם בנוי הוא אמור להיות צמחוני
(אין לו יכולת לטרוף בעלי חיים או לאכול בשר נא (עם עזרים זה לא נחשב))

תפסיק לראות ערוץ 8

חחחח
לא יודע מה ההגדרה שלך לצריך , אבל העובדה שמין כלשהוא צרך בשר (לאורך כל התפתחותו ) מצביעה על כך שכנראה יש סיבה לכך .
"לא נחשב " - אחלה של הגדרה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית