הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון איזה דוקטור גל אדטו?

• פותח/ת השרשור Pikachu
  • פורסם בתאריך
א. לא שללתי את הגישה הנטורופתית ( " את דעתי על נטורופתיה אשמור לעצמי ")
ב. אני מכיר את הביקורת על הפסיכולוגיה , אבל זה רחוק מהשוואה לנטורופתיה.
ג. לא הבנתי איך פסיכיאטריה קשורה?
לגבי ג'- אתה טוען שפסיכיאטר "ינתח" את המטופל בצורה מדידה?
אתה לא תעבור בדיקת דם לגילוי מחלת נפש שבעקבותיה תקבל תרופה כלשהי..
זה יהיה תלוי בפרשנות הסובייקטיבית של המאבחן.. פרשנות שיכולה להשתנות בקלות ממאבחן אחד לשני. לעומת תחומים אחרים בתחום הרפואה בהן האבחנה מתבצעת ע"פ שיטות מדידות.

@Matty אני עונה גם לך

נטורופתיה מבוססת על שלל פסואודו-מדעים.
בתיאור של הבחור רשום שהוא ד"ר לתזונה ונטורופתיה.
אז או שהוא דוקטור לתזונה ( דוקטורט שלא מבוסס על פסאודו-מדע ) או שהוא דוקטור לנטורופתיה ( מבוסס על פסאודו-מדע ) .
כשהוא ציין שהוא ד"ר לתזונה , תהיתי מה הוא גילה בדוקטורט שלו שגרם לו לעבור ל"גישה נטורופתית".
לא נרשם בשום מקום ד"ר לנטורופטיה...
ישנם הרבה מאוד מומחים ברפואה המערבית מבוססת הראיות כהגדרתה המשלבים במוצהר עקרונות שונים העומדים בבסיס הנטורופתיה. אין שום סיבה שהדבר יהיה קשור לגילוי בדוקטורט. מספיק לנקוט בגישה המשלבת אורח חיים בריא במובן הרחב (גוף ונפש) בכדי לטעון לשילוב עקרונות נטורופטיים בטיפול.

זה יהיה תלוי בפרשנות הסובייקטיבית של המאבחן.. פרשנות שיכולה להשתנות בקלות ממאבחן אחד לשני. לעומת תחומים אחרים בתחום הרפואה בהן האבחנה מתבצעת ע"פ שיטות מדידות.

@Matty אני עונה גם לך
לגבי זה, שווה לראות את הסרטון הבא:

@Matty אני עונה גם לך

מה שאת כותבת זה לא ממש נכון.
יודעים היום על ביומרקרים שקשורים למספר פתולוגיות פסיכיאטריות.
היום למעשה שוחחתי עם אדם שסובל מדיכאון והוא הזכיר את זה.

http://www.webmd.com/depression/news/20140916/blood-test-spots-adult-depression-study

יש גם ביומרקרים שקשורים לסכיזופרניה

http://www.currentpsychiatry.com/ho...18aec4c92f6eb1ecdce.html?ooct=CP-related#bib2

לא נרשם בשום מקום ד"ר לנטורופטיה...
ישנם הרבה מאוד מומחים ברפואה המערבית מבוססת הראיות כהגדרתה המשלבים במוצהר עקרונות שונים העומדים בבסיס הנטורופתיה. אין שום סיבה שהדבר יהיה קשור לגילוי בדוקטורט. מספיק לנקוט בגישה המשלבת אורח חיים בריא במובן הרחב (גוף ונפש) בכדי לטעון לשילוב עקרונות נטורופטיים בטיפול.
זה מה שנכתב באתר שחנן קישר אליו :
" ד"ר אדטו גל PhD, מומחה לתזונה ונטורופתיה " , אני לא מכיר את האדם , וייתכן שהד"ר / PHD שלו הוא בהיסטוריה , אבל הכיתוב הזה רומז שאו שמדובר בדוקטורט בתזונה או בנטורפתיה.
מה שאתה כותב לגבי מומחים כאלו ואחרים בהחלט קיים , ולכן תהיתי על מה הוא עבד בדוקטורט שלו שגרם לו לפנות לאפיק ה"נטורופתי".

זה מה שנכתב באתר שחנן קישר :
" ד"ר אדטו גל PhD, מומחה לתזונה ונטורופתיה " , אני לא מכיר את האדם , וייתכן שהד"ר / PHD שלו הוא בהיסטוריה , אבל הכיתוב הזה רומז שאו שמדובר בדוקטורט בתזונה או בנטורפתיה.
מה שאתה כותב לגבי מומחים כאלו ואחרים בהחלט קיים , ולכן תהיתי על מה הוא עבד בדוקטורט שלו שגרם לו לפנות לאפיק ה"נטורופתי".
(אין דוקטורט בנטורופתיה בארץ)

@Matty אני עונה גם לך

זה לא מדוייק, יש מחלות נפש שנובעות ממחסורים של חומרים במוח (או אי איזון) כגון "דו קוטביות".
הטיפול הוא לרוב תרופתי, לא מספיק מדיד בשבילך?

מה שאת כותבת זה לא ממש נכון.
יודעים היום על ביומרקרים שקשורים למספר פתולוגיות פסיכיאטריות.
היום למעשה שוחחתי עם אדם שסובל מדיכאון והוא הזכיר את זה.

http://www.webmd.com/depression/news/20140916/blood-test-spots-adult-depression-study

יש גם ביומרקרים שקשורים לסכיזופרניה

http://www.currentpsychiatry.com/ho...18aec4c92f6eb1ecdce.html?ooct=CP-related#bib2
"
However, he noted that the small number of study participants means that it is too soon to know the significance of the findings or what the drawbacks of the test could be.

"It is too early to tell how a test of this nature -- even if proven reliable, sensitive and specific -- would be best used in a clinical setting," Elliott said. But he said the findings fit into the larger effort to personalize diagnoses and treatments based on biological data from patients.

"It is an exciting possibility that could, in theory, greatly enhance treatment efficacy and efficiency," Elliott said. "However, especially in psychiatry, we are still a long way from having a reliable product that will accomplish those goals."

The new blood test is not yet available because additional studies with large groups of people must first confirm its accuracy and effectiveness before it can be considered by the U.S. Food and Drug Administration for approval.

Depending on funding, that could take several years, Redei said. If approved, the blood test's costs would be "in the range of other specialty tests," she said."

מאמר ראשון..
השיטה שהצעת עדיין לא זמינה ועדיין לא אושרה חד משמעית.

כרגע- איזה אבחון מדוייק ומדיד אנשים עוברים אצל פסיכיאטר?
לפי המאמרים שציינת אפשר רק להסיק מכך שהתחום הולך לכיוון מזהיר אבל לא מתייחס למצב הנוכחי בו יש בעייתיות בנושא האבחון..

זה לא מדוייק, יש מחלות נפש שנובעות ממחסורים של חומרים במוח (או אי איזון) כגון "דו קוטביות".
אין שום קשר ישיר ל"מדיד"... בכדי שתחום יוכל להיחשב כקביל עפ"י אמות המידה של הרפואה המערבית הוא חייב להיחשב "evidence based". הפסיכיאטריה היא כזאת.
גם הפסיכולוגיה מתנהלת באופן מדעי לכל דבר ועניין ככל שזה קשור בהיבטים אקדמיים.

אין שום קשר ישיר ל"מדיד"... בכדי שתחום יוכל להיחשב כקביל עפ"י אמות המידה של הרפואה המערבית הוא חייב להיחשב "evidence based". הפסיכיאטריה היא כזאת.
גם הפסיכולוגיה מתנהלת באופן מדעי לכל דבר ועניין ככל שזה קשור בהיבטים אקדמיים.

" כימות" הוא אחד הקריטריונים למה שנחשב כ"מדע", על זה עניתי לסאנשיין.

"
However, he noted that the small number of study participants means that it is too soon to know the significance of the findings or what the drawbacks of the test could be.

"It is too early to tell how a test of this nature -- even if proven reliable, sensitive and specific -- would be best used in a clinical setting," Elliott said. But he said the findings fit into the larger effort to personalize diagnoses and treatments based on biological data from patients.

"It is an exciting possibility that could, in theory, greatly enhance treatment efficacy and efficiency," Elliott said. "However, especially in psychiatry, we are still a long way from having a reliable product that will accomplish those goals."

The new blood test is not yet available because additional studies with large groups of people must first confirm its accuracy and effectiveness before it can be considered by the U.S. Food and Drug Administration for approval.

Depending on funding, that could take several years, Redei said. If approved, the blood test's costs would be "in the range of other specialty tests," she said."

מאמר ראשון..
השיטה שהצעת עדיין לא זמינה ועדיין לא אושרה חד משמעית.

כרגע- איזה אבחון מדוייק ומדיד אנשים עוברים אצל פסיכיאטר?

מדוייק? הדבר הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו זה אולי הדמיות. ואולי שלילת פתולוגיות שאינן פסיכיאטריות.
אני לא חושב שאפשר לקרוא ל MSE משהו שקרוב למדוייק .

" כימות" הוא אחד הקריטריונים למה שנחשב כ"מדע", על זה עניתי לסאנשיין.
השאלה היא איך מתבצע האבחון.
אתה יודע להגיד לי באילו שיטות מדידות ומדוייקות משתמש הפסיכיאטר כשהוא מעוניין לוודא אם קיימת אצלי הפרעה דו קוטבית או לא?

זה מה שהופך את הפרקטיקה בתחום לקרובה מאוד לפסבדו מדע, שמקושט בטקסט מדעי נורא יפה.

נערך לאחרונה:
השאלה היא איך מתבצע האבחון.
אתה יודע להגיד לי באילו שיטות מדידות ומדוייקות משתמש הפסיכיאטר כשהוא מעוניין לוודא אם קיימת אצלי הפרעה דו קוטבית או לא?

זה מה שהופך את הפרקטיקה בתחום לקרובה מאוד לפסבדו מדע, שמקושט בטקסט מדעי נורא יפה.

אבל רפואה היא לא מדע מדויק.
ולא כל מה שהוא לא מדע מדויק הוא פסאודו-מדע.

מדוייק? הדבר הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו זה אולי הדמיות. ואולי שלילת פתולוגיות שאינן פסיכיאטריות.
אני לא חושב שאפשר לקרוא ל MSE משהו שקרוב למדוייק .
אז אבחון פסיכיאטרי כן נתון לפרשנות סובייקטיבית של המאבחן...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית