הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר מה היה קורה אם הייתם מפסיקים לאכול?

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609

כדאי לכולם לראות! אלה עקרונות שגם מופיעים בדיאטה הקטוגינית בגלל נסיונה להביא את הגוף לאותו מצב מטאבולי כמו הרעבה תוך כדי צריכת מזון.

3 שבועות עד 70 ומשהו ימים ללא אוכל?
8 שעות בלי אוכל ואני מת.
פה איבדתם אותי....

וכמובן שהם דחפו לכאן עמותה שעוזרת לסומלים.. אם אני אשלח להם 10 שקל הם יקנו בזה סמים

• פותח/ת השרשור
לא דיברו על מצב של קטואצידוזיס...
קטואצידוזיס סוכרתית (Diabetic ketoacidosis) או בשמה העיברי- חמצת סוכרתית, הינו מצב חמור העלול לקרות כתוצאה מסוכרת אשר יצאה מאיזון. האינסולין מפקח על רמת הגלוקוז בדם ולכן חוסר באינסולין עלול לגרום לסיבוכים רפואיים כמו הקטואצידוזיס הסוכרתית. מצב זה דורש טיפול מיידי ועלול להיות מאוד מסוכן. כיצד נוצרת קטואצידוזיס סוכרתית? מהם תסמיניה וכיצד ניתן לטפל בה?
איך זה קשור לנושא של הסרטון?

איך זה קשור לנושא של הסרטון?
אתה מצטט לי קטואצידוזיס של חולי סכרת סוג 1
אבל קטואצידוזיס זה פשוט כשיש לך יותר מידי גופי קיטון והגוף הופך לחומצי מידי, קורה גם בהרעבה.

• פותח/ת השרשור
אתה מצטט לי קטואצידוזיס של חולי סכרת סוג 1
אבל קטואצידוזיס זה פשוט כשיש לך יותר מידי גופי קיטון והגוף הופך לחומצי מידי, קורה גם בהרעבה.
אה. לא מכיר את המושג. אבל איך תגיע לייצור גבוה מדי של גופי קטון? זה נובע מכמות הFFA שהגוף מפרק כתוצאה מההרעבה/קטוזיס?

אה. לא מכיר את המושג. אבל איך תגיע לייצור גבוה מדי של גופי קטון? זה נובע מכמות הFFA שהגוף מפרק כתוצאה מההרעבה/קטוזיס?
הגוף יכול לייצר גלוקוז מחלבון ברמה כזאת שתמנע קטואצידוזיס בדיאטה קטוגנית.
אבל המקרה הזה שונה בהרעבה שכן יש מקור מאד מוגבל של חלבון מהגוף, ואצל חולי סכרת סוג 1 יש גם סוכר גבוה בדם אבל זה לא נכנס
לתאים.

• פותח/ת השרשור
הגוף יכול לייצר גלוקוז מחלבון ברמה כזאת שתמנע קטואצידוזיס בדיאטה קטוגנית.
אבל המקרה הזה שונה בהרעבה שכן יש מקור מאד מוגבל של חלבון מהגוף, ואצל חולי סכרת סוג 1 יש גם סוכר גבוה בדם אבל זה לא נכנס
לתאים.
אה, אז בהרעבה בעצם כשלגוף אין אפשרות להפיק אנרגיה לא מהגליקוגן ולא מחלבון הוא נאלץ להפיק יותר ממאגרי השומן ולפרק יותר FFA מה שגורם לקטואצידוזיס. כנראה עוד לא הגעתי לפרק הזה בספר של לייל, בדיוק אתמול התחלתי את הפרק על הפיזיולוגיה של גופי הקטון, תודה על הספוילר 🤬

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית